Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.7.2016 17:18
beast899

XXX.XXX.44.124

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, jestli je vpořádku krmit slimáky dvacetidenním kuřátkám (rozmixované se šrotem). Někde jsem četl že mohou přenášet tasemnici nebo něco takového, tak se ptám jestli je to bezpečné. Děkuji za odpověď.

lentak

29.7.2016 20:07
lentak

XXX.XXX.236.83

Boze kde ste taku hlupost citali..u mi to pride ze ludia v snahe usetrit na krmive vymyslaju same sprostosti

29.7.2016 21:39
jirka123123

XXX.XXX.255.45

Slimáky přece žere indický běžec kachny a ne kuřáta.

30.7.2016 08:55
beast899

XXX.XXX.44.124

lentak napsal(a):
Boze kde ste taku hlupost citali..u mi to pride ze ludia v snahe usetrit na krmive vymyslaju same sprostosti

Hloupostí myslíte krmit kuřátka slimáky, nebo možné riziko nákazy? Ušetřit na krmení... tak mi poraďte jak kuřátka zásobovat kvalitní živočišnou bílkovinou... :).

30.7.2016 08:57
Olánek

XXX.XXX.96.7

Kupujte zadní, nejlépe z jalovičky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.7.2016 09:36
Uživatel s deaktivovaným účtem

beast899 napsal(a):
Hloupostí myslíte krmit kuřátka slimáky, nebo možné riziko nákazy? Ušetřit na krmení... tak mi poraďte jak kuřátka zásobovat kvalitní živočišnou bílkovinou... :).

Správně si sám odpovídáte. "Kvalitní" živočišnou bílkovinou. Kuřata sama slimáky nežerou, navíc o kvalitě by se asi dalo diskutovat. Takže je skutečně lepší koupit buď moučné červy nebo právě hovězí maso, ořezky, vnitřnosti apod. Můžete to uvařit, zamrazit a pak vždy nastrouhat do krmné dávky. Ale slimáky fakt ne

30.7.2016 12:07
2mazutak

XXX.XXX.90.153

Dobré jsou též vařené a rozemleté vepřové nožičky a i s tím rosolem jim to míchat do šrotu.

30.7.2016 20:47
zdebari

XXX.XXX.96.17

Vážení a milí, kuřátka slimáky žerou, ne že ne.Zhruba ve stáří jednoho měsíce je opouští kvočna a tak je stěhuji z voliéry mezi ostatní slepice na zatravněnou zahradu.A máte vidět jak se během pár dní přizpůsobí životu na zahradě.Chodí spát jako ostatní až téměř za tmy, večer když se ochladí začíná přece vylézat různá havěť, tak lovi hmyz, brouky a taky slimáky.Samozřejmě že sežerou jen ty malé, velké slimáky zdolají dospělé slepice.
Ráno je pouštím už za svítání, nemám problém vylézt třeba ve čtyři ráno z postele.Máte vidět jak se to ještě za šera rozběhne po zahradě, slepice, kuřata různého stáří a vévodí tomu pyšný kohout.Každý našponovaný krk aby jim nic neuniklo...Samozřejme krmím dostatečně, pořád mají zasypáno, nežerou slimaky z hladu.Takže:slimáky nežerou jen indičtí běžci, ale i slepice a i kuřata!

30.7.2016 22:27
beast899

XXX.XXX.44.124

zdebari napsal(a):
Vážení a milí, kuřátka slimáky žerou, ne že ne.Zhruba ve stáří jednoho měsíce je opouští kvočna a tak je stěhuji z voliéry mezi ostatní slepice na zatravněnou zahradu.A máte vidět jak se během pár dní přizpůsobí životu na zahradě.Chodí spát jako ostatní až téměř za tmy, večer když se ochladí začíná přece vylézat různá havěť, tak lovi hmyz, brouky a taky slimáky.Samozřejmě že sežerou jen ty malé, velké slimáky zdolají dospělé slepice.
Ráno je pouštím už za svítání, nemám problém vylézt třeba ve čtyři ráno z postele.Máte vidět jak se to ještě za šera rozběhne po zahradě, slepice, kuřata různého stáří a vévodí tomu pyšný kohout.Každý našponovaný krk aby jim nic neuniklo...Samozřejme krmím dostatečně, pořád mají zasypáno, nežerou slimaky z hladu.Takže:slimáky nežerou jen indičtí běžci, ale i slepice a i kuřata!

Díky za komentář.

Jinak... nějak si nejsem jist, jestli bude vařené vepřové či hovězí maso z velkochovů pro slepice opravdu lepší jako čerstvý slimák z vlastní zahrádky... :).

lentak

31.7.2016 13:27
lentak

XXX.XXX.216.165

Suhlasim male slimaky kazda sliepka zozerie. nakolko vyliazaju hlavne v noci ked nieje teplo a svetlo je sanca ze ich vyzeru mala...tie velke kusy ktore pri ohrozeni vypustaju kvantum slizu su prakticky pre hydinu nestravitelne..pricom im mozu sposobit aj smrt zadusenik ako uz boli pisane v niektorych diskusiach ked indicky bezec zozral vacsieho slimaka...pride mi dakt smiesne ak by niekto krmil kurata varenymi slimakmi!zamyslite sa to ich budete zberat po celej dedine? myslite ze ich bude na vasom pozemku dostatok aby ste im dodali do krmnej davky dostatok bielkovin? nemyslite ze je jednoduchsie kupit si kompletnu krmu zmes pre odchov? skuste si polozit otazky na ktore si trosku sudny clovek vie odpovedat aj sam a ak nenajdete ani tu na fore odpoved tak sa vykaslite na chovanie hydiny. vsetci v poslednej dobe tocia o biopotravinych ale co je skutocne bio ked sa vam zda maso z velkochovov zle? predpokladam ze asi mate vsetko domace a do super a hyper marketov ani nechodite nakupovat ani tie zakladne potraviny aby ste si nahodou niecim neuskodili...dufam ze na tie vase policka pada aj bio dazd lebo potom asi skoro na tych potravinach z velkoprodukcie asi nevydrzite

Přidejte reakci

Přidat smajlík