Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

tomas99

31.7.2016 10:51
tomas99

XXX.XXX.104.220

Dobrý den,
měl bych dotaz, několikrát jsem choval krůty a problém nikdy nebyl, po delší odmlce jsem koupil 6 kusů, doma je máme cca dva měsíce, dostávají šrot, brambory, zelené vše z vlastní produkce, sem tam nějaké zbytky z kuchyně. Nedávno slepička přestala chodit, pokud se zvedla tak ji chůze dělala velké problémy. Asi po 14 dnech jsem ji zabil, protože vypadala špatně. Po rozporcování měla jakoby vodu v kloubech. Po dalších 14 dnech to začíná dělat kohoutek... Přidávám do žrádla plastin, je možné že je silný? Krůty jsou ve stejném výběhu jako slepice, trus mají řidší, to spíše přisuzuji okurkům, které jim teď z přebytků dáváme, není světlý. Poraďte prosím co je špatně... Děkuji moc.

tomas99

2.8.2016 17:01
tomas99

XXX.XXX.104.220

A mám další případ :(, krocan stáří přes 4 měsíce, v neděli jakoby unavený, moc si nevšímal okolí, včera jen seděl u žrádla, ale žral, v noci na dnešek zdechl... Už si nevím rady... je to snad nějaká otrava? Poraďte prosím, pokud máte nějaké takové zkušenosti... děkuji.

3.8.2016 07:37
jirber

XXX.XXX.202.90

Těžko radit, když není dost informací a člověk to nevidí. Já bych šel jistě za veterinářem. Nečekal bych, až pojde další kus.
Pokud však máte, důvody proč tam nechcete, je nejpravděpodobnějším důvodem úmrtí krocana tkz. černohlavost, kterou způsobují paraziti v trávícím traktu. V tomto případě nasaďte Entizol, ale je lepší navštívit veterináře. Vemte sebou trus a vše mu popište. Jistě Vám poradí.

makame

5.8.2016 15:43
makame

XXX.XXX.18.196

Čiernohlavosť - entizol sa nemá podávať ale je to jediné riešenie.Podávať sa nemá kvôli tomu že zostavajú reziduá v mäse. U nás je k dostaniu aj metrozol má tú istú účinnú látku je to pre holuby a je tam napísané pre nepotravinové zvieratá.Tvrdia že čiernohlavosti sa dá vyhnúť hygienou chovu ale kto v domácich podmienkach zaručí, že v pôde sa nenachádzajú parazity veď prežívajú v dážďovkách.

Přidejte reakci

Přidat smajlík