Ne-chovatel

XXX.XXX.233.201
Já mám teď k dispozici pro vajíčka jen 3-4 bressy (myslím že jedna chce sedět) a 2 hybridky a mám denně tak 3-5 vajec. Dnes ovšem jen dvě, jestli se nepletu. Taky jsou teď vejce od bresse o něco menší od hybridek pro změnu větší ale ne pravidelně. Prostě nesou mizerně, ale jinak to celou dobu šlo (na jídlo, vybrat z toho do líhně či pod slípku je už skoro dva měsíce horor), tak ať si holky klidně odpočnou.
čapice
napsal(a):
Zdravím, tak já od 3 Čzk starých rok a půl s bídou jedno vajíčko denně. A 2 Šumavanky s 2 Hemšírkama od Ovečky ještě nezačaly. I když jsem přestala počítat týdny, ale myslím, že do září mají ještě čas.
Zdravím čapici, máte pravdu, začít snášku by měly okolo poloviny září. Mně také mladé ještě nenesou, jen jedna má pěkný hřebínek, ale není kam spěchat.
Od loňských mám denně 5-8 vajec (12 slepic + 1 kvočna), takže žádná hitparáda. Dana.
Slepice nese zobákem.Nedávno jsem se jednoho chovatele tázal, kolik kalorií vydá pohybem během dne jeho slepice, nevěděl a to v době, kdy známe kolik km uběhne, kde jaký čutálista při fotbalovém klání.Jak pak může sestavit odpovědně krmnou dávku na konkrétního jedince, když nemá jasné podklady.Nelze pominout, že celá řada pokrmů předkládaných drůbeži ztrácí časem hodnotu, např.kopřiva, loňské zrno a pod.