Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Dom

24.8.2016 17:33
Dom

XXX.XXX.48.143

Prosím poraďte jestli radši krmit brojlery koupenou směsí, nebo domácím šrotem, pšenicí, kukuřicí, kopřivami, tvarohem a zbytkama z kuchyně. Díky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.8.2016 17:47
Uživatel s deaktivovaným účtem

Koupenou směsí, protože ve šrotu, kopřivách a tvarohu nemáte dost bílkovin a bílkoviny jsou to, po čem brojler roste. oni mají geneticky daný velmi rychlý růst, ale musí tomu odpovídat i strava, nebo budete mít v lepším případě pomalu rostoucí kuřata, v horším případě mrzáky.

pokud chcete krmit kuřata na výkrm domácí stravou, nepořizujte si brojlery, ale krmte třeba kohouty nějakých polotěžkých plemen.

25.8.2016 08:30
Pupča

XXX.XXX.54.33

Já letos zkoušela brojlery poprvé a podařili se (podle mích měřítek)...na prvních 14 dní jsem jim dávala směs určenou pro ně (BR1) a potom jsem jim postupně do toho začala dávat domácí šrot s brambory, zelené, zbytky ze zahrady (z kuchyně moc ne...to jenom vařené brambory, co zbyly). Po třech měsících jsem je zabíjela a měli průměrnou váhu v kuchyňské úpravě 1.8 kg bez drůbků. Nejsou to žádní obři, ale taky žádní mrzáci nebo chudáci a rozhodně vyrostli rychleji než normální kuřata, která se mi líhla pod slípkou zhruba ve stejnou dobu, kdy jsem kupovala 1 denní brojlery. Maso mají dobré, není samozřejmě tak dobré jako normální plemena, ale lepší než z obchodu. Pokud bych měla brojlery krmit jen průmyslovou směsí, tak bych se na to rovnou vykašlala a koupila kuře v obchodě, protože v tom nebude velký rozdíl. Ale je to má jediná letošní zkušenost, třeba se příští rok nezadaří a budu mluvit jinak.

Dom

25.8.2016 11:44
Dom

XXX.XXX.48.143

Díky za názory.

25.8.2016 11:47
lcaizlova

XXX.XXX.132.4

Pupča napsal(a):
Já letos zkoušela brojlery poprvé a podařili se (podle mích měřítek)...na prvních 14 dní jsem jim dávala směs určenou pro ně (BR1) a potom jsem jim postupně do toho začala dávat domácí šrot s brambory, zelené, zbytky ze zahrady (z kuchyně moc ne...to jenom vařené brambory, co zbyly). Po třech měsících jsem je zabíjela a měli průměrnou váhu v kuchyňské úpravě 1.8 kg bez drůbků. Nejsou to žádní obři, ale taky žádní mrzáci nebo chudáci a rozhodně vyrostli rychleji než normální kuřata, která se mi líhla pod slípkou zhruba ve stejnou dobu, kdy jsem kupovala 1 denní brojlery. Maso mají dobré, není samozřejmě tak dobré jako normální plemena, ale lepší než z obchodu. Pokud bych měla brojlery krmit jen průmyslovou směsí, tak bych se na to rovnou vykašlala a koupila kuře v obchodě, protože v tom nebude velký rozdíl. Ale je to má jediná letošní zkušenost, třeba se příští rok nezadaří a budu mluvit jinak.

Já mám brojlery 2. rok. Krmím nejdřív BR1, pak BR2 a pak do konce pšenici s kuk šrotem. Cca za 14 dni začínám průbežně zabíjet a musím teda říct, že se to s kupovanými srovnat nedá;).

25.8.2016 12:42
sue007

XXX.XXX.65.232

My máme brojlery už sedmým rokem..a fakt to minimálně že začátku tu směs chce.Ted jsem jich dovezla 22 v neděli a 4uz padli.Nebyl totiž čas zajet ještě pro směs, dnes už manžel cestou z práce koupi.Takze byli na šrotu a to, co jina kuřata zvládnou v pohodě, oni nedaji.Pak to stejné v období růstu, pokud není směs, maji křivé nohy nebo i hrby.Nejzdravejsi jsou venkovní, kdyz mohou být krásne na sluníčku a trávě a ty jsou pak chuťově moc dobry.Z obchodu se nedá srovnat.Samozrejme také nekrmime směsi pořád, zbytky a šrot a zelené.

25.8.2016 14:11
ruzicka

XXX.XXX.205.248

Brojlery jsem nikdy nedělala, ale letos jsem zkusila poprvé Super master od Gyronu.Zkraje jsem krmila směsí pro kuřata a pak přidávala pšenici, zbytky, brambory se šrotem+velký výběh.Teď mají 4měsíce a musím zabíjet, protože už je vidět, jak se jim s váhou okolo 5kg živého těžce chodí.Čistá váha kolem 3.80kg a to je pěknek kousek masa.Samotný prsa asi 70dkg a taky nemají žádné sádlo.Já jsem moc spokojená a masíčko je mnam, mŇam.

2ave

26.8.2016 19:04
2ave

XXX.XXX.247.7

Přidám také svou zkušenost - letos jsem si poprvé pořídila kuřata brojlerů (dvoudení). První tři týdny strávila v garáži ve vytápěné a zateplené skříni.Podotýkám - řádně odvětrávané!Od začátku jsem je krmila míchanicí, kterou jsem si dělala sama. Šroty - pšeničný, ječný, kukuřičný a hrachový jsem doplňovala vařenými vejci, občas tvarohem, strouhabou mrkví a sekanými kopřivami a máčeným pečivem a přidávala jsem sladový květ a vapenný grit.Později vařené brambory a strouhané cukety - podle toho co zbylo ze zahrady...
Po třech týdnech se kuřata musela stěhovat do dřevěné odchovny (nezateplené) a malého výběhu. Dvakrát deně jsem je nechávala volně po louce - úžasný pohled jak se spořádaně celou dobu pásla. S porážkou jsem začala v devátém týdnu a postupně - podle času jsem končila v třináctém týdnu.Průměrná váha dvě kila - bez drobů. Z dvaceti kuřat neuhynulo ani jedno a ani žádné jiné potíže kuřata neměla...Maso úžasné - vybarvené, voňavé...Jen samá radost!

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík