Vide

XXX.XXX.9.6
Dobry den. Rada bych si poridila jednu husu, jednu kachnu a jednu krutu. Sehnala nasadova vejce a nechala vysedet mlade na vykrm. Je takovy model mozny nebo je lepsi koupit i samce? A jak je to se spolecnym ustajenim? Budu muset mit pro kazdy druh samostatnou boudu? Snesou se ve vybehu?
Vide

XXX.XXX.9.6
Dobre, mela bych je po parech, coz je urcite lepsi. Horsi je spise, ze musim mit tri tuzna ustajeni. Chci to delat nejen na mase, ale i pro radost. Myslite, ze budou vsichni schopni prirozene vysedet mlade?
Nevím, jaké máte možnosti, ale nemusíte je mít úplně zvlášť. Já mám v kurníku slepice, pod kurníkem se zabydlela husa s houserem a pižmovky mám v kachníku udělaném ze staré psí boudy, vše v jednom výběhu, nijak více neodděleno. Vím, že to není zcela ideální, ale zatím mi to dobře funguje. Mladé by vysedět měli, ale musíte pořídit ty správné rodičovské kusy. Já naletěla "chovateli" při koupi hus a místo české bílé mám doma německou nosnou...Pižmovky jsou 100% spolehlivé maminy. Krůty nemám, tak nevím.
Nevím, jaké máte možnosti, ale nemusíte je mít úplně zvlášť. Já mám v kurníku slepice, pod kurníkem se zabydlela husa s houserem a pižmovky mám v kachníku udělaném ze staré psí boudy, vše v jednom výběhu, nijak více neodděleno. Vím, že to není zcela ideální, ale zatím mi to dobře funguje. Mladé by vysedět měli, ale musíte pořídit ty správné rodičovské kusy. Já naletěla "chovateli" při koupi hus a místo české bílé mám doma německou nosnou...Pižmovky jsou 100% spolehlivé maminy. Krůty nemám, tak nevím.
společný výběh nevadí ale ustajeni je lepší zvlášt.
Matsik

XXX.XXX.99.33
My měli housera a ten útočil na všechno i to co bylo ve vedlejším výběhu za plotem jednou jsem v jejich bazénku našla utopenou a úplně oškubanou hrdličku a tři starší krůťata, která k nim přeletěla taky uštípal. Takže my máme všechny druhy oddělený, ale třeba jeden soused to má všechno po hromadě a v pohodě. Krůty jsou výborný matky sami vysedí a odvodí jen hlídat aby chodila ven ( jedna krůta odmítala slézat z hnízda během sezení tak jsem jii musela vždycky vystrnadit a nepustila jsem ji zpátky dokud se nenažrala a nenapila naštěstí neklobala takže jsem mohla kontrolovat vejce i krůťata). Taky je potřeba dávat pozor na rosu a déšť malá krůťata nesmějí do 6-9 týdnů prochladnout ale pokud jsou pod krůtou tak většinou je krůta zahřeje, ale někdy je potřeba před deštěm krůtu zahnat protože, sama nezaleze.
peopo22

XXX.XXX.166.76
Dobrý deň,
u nás doma to máme všetko v spoločnom výbehu a funguje to. Občas sa nejaká tá šarvátka strhne, ale ináč bez väčších problémov. Pravda je že väčšina hydiny bola zakúpená v rovnaký čas a tak si na sebe od mala zvykla. Vo výbehu sa nachádzajú sliepky (hybridky, okrasné), pižmovky, perličky a húsky. Sú ustajnené vo veľkej maštali kde má každý svoje miesto.
Vide

XXX.XXX.9.6
Mohu se zeptat, jak velky mate plot pro jednotlive druhy, aby Vam neutikaly?
Matsik

XXX.XXX.99.33
Tuším, že otázka je na mě, ale opravdu nevím neměřila jsem to stavěli jsme od oka pro krůty a perličky větší, pro kachny menší pro husy zase větší a pro slepice máme dva v jednom jsou slepice, které snáší a ve druhém větší kuřata. Kvočny s malými kuřátky nebo perličky s perlíčaty máme v malých ohrádkách. Všechny druhy občas pouštíme na zahradu, ale vždycky odděleně.