vajíčko

XXX.XXX.142.136
Dobrý den mám prosbu.Ke starším slepicím jsme přikoupili si přes 20 slepic. Krásně snášely. Měli jsme přes 20 vajíček denně. Nejdou se počet vajíček snížil tak během týdne až na 4-2 kusy za den. Slepice mají velký výběh. Mají zrní, granule dostatek vody, normální kurník, dáváme jim zbytky a skořápky. Jsou to letošní nové slepice. Poraďtě co jim chybí?
Děkuji za odpověď.
Mele se to tu pořád dokola, zrním myslíte jistě pšenici, plus zbytky-po tomto krmení vám v tuto roční dobu slepice neponesou.Chce to směsku, tvaroh, prostě bílkovinu.Mě slepice nesou špičkově a mám vejce pořád -přestávky minimální.Ovšem to krmení cosi stojí...ale ty vejce mi to v pohodě zaplatí.Vyzkoušeno za mnoho let.
lesanka

XXX.XXX.50.49
Můžete prosím specifikovat čím krmíte?
Také záleží na druhu slepic - čistokrevné vlašky mi loni na konci září vypršely, přestaly snášet a první vajíčka jsem od nich viděla někdy v březnu příštího roku. Hybridky při stejném krmení nesou a nesou, jen se někdy projeví počasí - mokro nemají rády, ale to žádné slepice. Nesvítíme jim - možná to některé slípky potřebují.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pre mňa sú najväčším sklamaním moje minuloročné maransky. Mám ich 8 a 4 tohoročné aprílové. Začali preperovať ako prvé a stále nič . Sem tam vezmem vajíčko od mojeho 2- ročného mixu, plymutky vlašky a hempširky. Radosť mi robia jedine 4 tohoročné faverolky, ináč by som bola odkázaná na supermarket. Dve zdr. velsumky, jarabičia a striebrokrká sú teraz tiež skôr na okrasu A zrna každým dňom ubúda a ubúda

napsal(a):
Pre mňa sú najväčším sklamaním moje minuloročné maransky. Mám ich 8 a 4 tohoročné aprílové. Začali preperovať ako prvé a stále nič . Sem tam vezmem vajíčko od mojeho 2- ročného mixu, plymutky vlašky a hempširky. Radosť mi robia jedine 4 tohoročné faverolky, ináč by som bola odkázaná na supermarket. Dve zdr. velsumky, jarabičia a striebrokrká sú teraz tiež skôr na okrasu A zrna každým dňom ubúda a ubúda
Yolanda, tak v jednom příspěvku píšete, že Vám nevadí, když se vrabci a hrdličky u Vás nazobou.
A tady si stěžujete, že Vám zrna ubudá.
Když se chcete s něčím svěřit, tak si to prmyslete.
Tady si chovatelé dávají rady z vlastního chovu atd.
Nevím, proč Vám vadí, že jsem si vyrobil nášlapné krmítko.
Já třeba v krmítku pro ptáčky, za celou zimu zkrmím okolo 40 kg slunečnice.(jsem chovatel drobného ptactva)
Tak se mějte a přeji Vám, at Vám slepičky začnou brzo snášet.
Přeji dobrou noc.
Chovu zdar.

Nepotrebujem si nič premýšľať . Vrabci a hrdličky mi nevadia, pretože sú súčasťou prírody a prírodu mám rada. Sliepky chovám pre úžitok, a tak keď do nich investujem, čakám, že sa mi vrátia minimálne náklady
Proti tvojmu nášlapnému krmitku nemám nič, len ma prekvapilo, že sa čuduješ, kde sa podelo tých tridsať hrdličiek. Nevieš, čo by robili na tvojom dvore, kde nemajú do čoho zobnúť ?
Tiež chovám exotov a tiež nežijú zo vzduchu