Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.10.2016 13:49
martt

XXX.XXX.54.109

Dobrý den. Máte někdo zkušenost s touto mini-líhní na 7 vajec?

8.10.2016 22:23
MarťaSou

XXX.XXX.178.105

Mám, je úplně na nic.
Termostat nefunguje, stále ukazuje teplotu okolo 38, bez ohledu co nastavíte a jinými teploměry jsem si ověřila, že teplota kolísá od 35 do 45 stupňů.

26.2.2017 14:05
martt

XXX.XXX.149.48

Děkuji za odpoveď. Přesto ji skusim zapnout..
Jaká vejce se nejsnaze líhnou? Křepelky nebo zdr. slepice? Děkuji.

27.2.2017 20:29
mirko

XXX.XXX.176.38

Podobna skusenost vajcia sa "uvarili" :(.

27.2.2017 20:55
MarťaSou

XXX.XXX.178.105

Já z toho byla úplně otrávená - koupila jsem ji pro děti, při prosvícení byly vidět nožičky - krásně se hýbaly a pak vejce postupně odpadávala. Až nezbylo ani jedno. Normálně týrání zvířat.

28.2.2017 08:50
ovecka

XXX.XXX.0.0

MarťaSou napsal(a):
Já z toho byla úplně otrávená - koupila jsem ji pro děti, při prosvícení byly vidět nožičky - krásně se hýbaly a pak vejce postupně odpadávala. Až nezbylo ani jedno. Normálně týrání zvířat.

No nevím, jestli je to vůbec dobrý nápad, koupit bez zkušeností a znalostí líheň jako hračku pro děti. On ten návod na živé organismy nikdy nefunguje na 100%. Je potřeba velmi mnoho poznatků a hlavně zkušeností, aby líhnutí proběhlo zdárně. Zrovna tak to může někdo jiný vidět jako týrání z vaší strany. V tomto případě neznalost neomlouvá Dana.

28.2.2017 10:01
MarťaSou

XXX.XXX.178.105

ovecka napsal(a):
No nevím, jestli je to vůbec dobrý nápad, koupit bez zkušeností a znalostí líheň jako hračku pro děti. On ten návod na živé organismy nikdy nefunguje na 100%. Je potřeba velmi mnoho poznatků a hlavně zkušeností, aby líhnutí proběhlo zdárně. Zrovna tak to může někdo jiný vidět jako týrání z vaší strany. V tomto případě neznalost neomlouvá Dana.

Já to koupila pro líhnutí s dětmi, ne jako hračku pro děti - líhnula jsem já, za asistence dětí. Před tím jsem pročetla všechno co je o líhnutí na netu dostuné. Koupila jsem si knížku a tu jsem taky celou pročetla. Koupila jsem i vlhkoměr a teploměr. Vy mě vůbec neznáte a a odsuzujete mě tady?

Tuto líheň tady v ČR jedna firma prodává a tvrdí, že je ok a líhne se v ní bez problémů, že jsem prostě měla smůlu a vadný kus.

28.2.2017 11:16
ovecka

XXX.XXX.0.0

Nechci se s vámi přít, ale myslím si, že ani jedna moje věta nezněla jako vaše odsouzení.
Pokud jste vzala líhnutí vážně, máte zajisté i záznamy o teplotách v líhni, odečítané několikrát denně, k nim na porovnání teploty okolí líhně, máte zjištěné hodnoty vlhkosti, zaznamenáno kolikrát jste otáčela, kdy jste začala chladit, kdy jste omylem líheň nezavřela a další. Z toho pak lehce odvodíte, kde je chyba, proč se kuřata nevylíhla.
Já osobně mám takovéto záznamy ke každému líhnutí, již po dobu 10 let. Mohu říci, kdy a proč se které líhnutí nepovedlo tak, jak mělo. A to vše na základě toho, že jsem si o potřebě analýzy líhnutí přečetla (ještě než jsem začala líhnout) v knize p. Tuláčka.
Každou líheň před použitím každý rok zkalibruji (mám na to dost drahý teploměr, který je certifikován jako kalibrační - pro kalibraci jiných teploměrů). V jedné líhni mám odzkoušeno, že se mi velmi špatně líhne vodní drůbež. Tak ji tam prostě nedávám, i když jiný zde popisují líhnutí bez problémů (v mích podmínkách to prostě nejde, tak to nedělám).
Podle toho, jak zde mnozí reagují, jsem daleka toho, abych někomu vnucovala svoje zkušenosti a soudy. A pokud vás to nadzvedlo, tak asi podvědomě tušíte, že by mohla být chyba i ve vás (opět jen moje domněnka, ne tvrzení). Ono na něco jiného se to svede lehce, ale svou chybu umí přiznat málokdo (obecná pravda). Ale zrovna tak to mohlo být i zrovna tou jednou líhní. Dana.

28.2.2017 20:40
karo2702

XXX.XXX.172.116

Dle mého názoru je lepší si koupit zakrslou slepičku (rousnou, hedvábničku,...) a nechat jí těch pár vajec vysedět. Velice dobře kvokají. A nemusíte nastavovat teplotu. Líheň se vyplatí pro chovatele, co toho líhnou hodně

28.2.2017 21:51
jako001

XXX.XXX.109.93

Pokial chce niekto mini liahen odporucam rcom mini existuju modely na tri slepacie vajcia aj na 10 vajicok, verim tomu ze ako aj inè liahne od rcomu tak aj tie miny su uplne ok.

12.3.2017 20:26
martt

XXX.XXX.149.48

karo2702 napsal(a):
Dle mého názoru je lepší si koupit zakrslou slepičku (rousnou, hedvábničku,...) a nechat jí těch pár vajec vysedět. Velice dobře kvokají. A nemusíte nastavovat teplotu. Líheň se vyplatí pro chovatele, co toho líhnou hodně

Plně s tim souhlasim! Ale podminky na to nemam mit kvočnu.. Proto jsem chtěl malou liheň aby dcera viděla jak se lihnou kuřata..
Diky za reakce tak budu muset se poohlednout po nejake normalni lihni no ale do 1500kc asi nic nesezenu.. Budu čekat jestli se něco neukaže použiteho v inzerci.. no na to ze budem lihnout kuřata jen proto ze ma rada slepice a chci aby videla, holka z města, ze kuřátka se lihnou z vajicek a budeme je mit tyden v byte v klícce a pak je darovat dal kamaradum na statek tak drahou liheň nechci.. a jednou za rok ji chci doprat kuratka..

ro

14.3.2017 20:22
ro

XXX.XXX.0.227

Mám skvělé zkušenosti s líhní Brinsea, v zákldní verzi stojí 1990 Kč. Ze 7-mi vajíček 6 kuřat.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.12.2017 18:54
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den, neměl by někdo tip na nejakou takovou líheň do 2000 pro začátečníka který by dražší líheň nevyužil? (Kvočna se bohužel nedá přemluvit aby kvokala jak já chci, většinou začne kvokat když to zrovna nepotřebuju a opačně )
Moc děkuji za tip, případně zkušenost.

14.12.2017 21:17
lathamus

XXX.XXX.44.16

ro napsal(a):
Mám skvělé zkušenosti s líhní Brinsea, v zákldní verzi stojí 1990 Kč. Ze 7-mi vajíček 6 kuřat.

V líhni této značky (cenově také do 2000 Kč) jsem před několika lety líhnul křepelky...X líhnutí a vždy úspěšnost 80-90%, byl jsem maximálně spokojen. Na jaro budu znovu zakládat chov, tak jsem rád, že jsem si ji ponechal a neprodal smajlík Doporučuji.

Přidejte reakci

Přidat smajlík