Zdravím, nemá někdo info co to může být, Slepice ok, vypadají zdravě, mají výběh na břehu řeky.
Cca 2 měsíce zpět byl konec ve snášce, paradox je ten že jich je 20 a žádné vejce, tři metry od nich je ohrádka rodičů a mají slípky kupované ve stejný den a snáší, jen nemají přístup k řece. Není možnost nějakého parazita co zapříčiní takto nulovou snášenlivost ?
díky za každé info.
Uživatel s deaktivovaným účtem

nou.cz
napsal(a):
Zdravím, nemá někdo info co to může být, Slepice ok, vypadají zdravě, mají výběh na břehu řeky.
Cca 2 měsíce zpět byl konec ve snášce, paradox je ten že jich je 20 a žádné vejce, tři metry od nich je ohrádka rodičů a mají slípky kupované ve stejný den a snáší, jen nemají přístup k řece. Není možnost nějakého parazita co zapříčiní takto nulovou snášenlivost ?
díky za každé info.
Vezměte slepice a jukněte jim na kloaku. slepice, co už měsíce nesnáší, bude mít kloaku malou, suchou. pokud snáší, bude velká a měkká.
příčin zástavy snášky je mnoho, ale taky je možný, že vám slepice zanáší/něco odnáší vejce/slepice žerou vejce.

No tak jinak. Nejdřív fakt omrkněte ty prdelky, jestli snáší nebo nesnáší.
Jak jsou slepice staré, co je to za plemeno a čím konkrétně krmíte?

nou.cz
napsal(a):
Vypadá to že nesnáší dle návodu , je to Dominant 18měsíců staré.
A krmíte to čím?
aknelka.ms

XXX.XXX.103.18
Mám úplně stejný problém! Mladé slípky, mají vše, čistou vodu, pšenici, granule pro nosnice, výběh - tráva. A nic :(.

Já si až do teď nemohl na snášku stěžovat, snad jen až na několik dní v letních vedrech.Cca před 14 dny se mi loňské slípky taky už rozsypaly jak čaj a snáška je někde k 30%.
Ale chtěl jsem spíše položit otázku do zdejší diskuse. Před týdnem mi mladá kuřice araukany snesla první vejce a to tak že s velkou parádou do květináče se zmijovcem. A na tento výkon se připravovala již 3 dny předem, kdy lítala jak splašená a hledala kam vlastně má vejce snést. Dokonce číhala za dveřmi až je někdo otevře a pak se vřítila třeba do kuchyně nebo dílny.Jenže dnes je to přesně 7 dní a další vejce ani jedno.Máte někdo zkušenost s tak dlouhou pauzou.Tedy dá li se tomu tak říkat.Opravdu nesnesla, má neustálý monitorink.
Mě taky nesnáší, cca 25 slepic, již 2 měsíce sbírám tak jedno vejce denně, někdy žádné. Věk různý, některé starší, některé mladé, krmení pšenice, zahrada, směs pro nosnice, skořápky, občas zbytky. Od mladé araukany, která v létě nesla, nemám vajíčko od srpna. Vše jsme prohledali, nikam nezanáší .