Nafúknutá sliepka ako balón

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.10.2016 13:20
cukinka

XXX.XXX.216.10

Dobrý deň.
Dnes som si všimla u našej skoro 3 mesačnej sliepky Kalimero, že chodí monotorne a padajú jej krídla k zemi, čo si ich nevládze kvôli tej nafúknutosti držať stiahnuté. Chytila som ju do rúk a mala som pocit, že držím v rukách dutý balón tesne pred prasknutím. Je nafúknutá úplne celá dokola okrem hlavy a nôh. Jesť jej chutí. Je v poriadku, len to nafúknutie jej bráni normálne sa hýbať a fungovať. Mám sto chutí zobrať špendlík a prasknúť ju. To nafúknutie je podkožné. Nie je to o tom, žeby sa jej zväčšilo brucho. Nafúknutá je len pod kožou. Neviem čo s tým. Poradíte mi niekto prosím ? Ďakujem.

23.10.2016 14:36
cukinka

XXX.XXX.216.10

Takto je veľká. Neviem čo s tým...

ja

23.10.2016 15:26
ja

XXX.XXX.55.7

Http://www.chovatelia-ipd.sk/forum/func, view/id,59/catid,3/
Ked si dáte "nafúknutá sliepka" do vyhľadávača vyhodí vám viac možností, viac chovateľov malo tento problém.

23.10.2016 15:41
cukinka

XXX.XXX.216.10

Ďakujem....ale tam som sa dočítala o kokcidióze. Ja si myslím, že to kokcidióza nie je. Boli vakcinované proti nej ako kuriatka a nemá také príznaky. Kocidiózu už ako tak poznám a táto sliepočka je plná života. Čulá, aj by behala keby mohla, chutí jej jesť, aj stolicu má normálnu, akurát je nafúknutá pod kožou. Fakt tomu nerozumiem :(.

23.10.2016 16:02
cukinka

XXX.XXX.216.10

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Http://www.ijasvm.com/ijasvmadmin/upload/IJASVM_5113cbc51d31b.pdf.

To je ono. Super. Ďakujem krásne :).

23.10.2016 17:33
honzapm

XXX.XXX.182.25

Podkožní emfyzém kuřete. Slepice. Boule.
Nahromadění vzduchu v tkáních.

SUBCUTANEOUS EMPHYSEMA IN A PULLET

(Pro Vyhledávání).

23.10.2016 18:25
cukinka

XXX.XXX.216.10

honzapm napsal(a):
Podkožní emfyzém kuřete. Slepice. Boule.
Nahromadění vzduchu v tkáních.

SUBCUTANEOUS EMPHYSEMA IN A PULLET

(Pro Vyhledávání).

Ďakujem

23.10.2016 18:40
honzapm

XXX.XXX.182.25

Mě vůbec za nic neděkujte.

Já jen překládám název z Bodlinčina odkazu.

Protože odkaz Vyhledávání na iFauně nenajde.
Tedy,98% uživatelů iFauny Vyhledávání nepoužívá, že...
Tak to bylo jen pro ta zbývající dvě procenta.

A ten odkaz nemusí být za týden funkční, změní se,
někdo si zanárokuje práva a bude po ptákách. Tedy po odkazu.
Tak abychom alespoň primárně věděli, o čem se tam pojednávalo,
a co případně znovuzadat do Gůglu.

Ve virtuálním prostředí se pohybuji od roku 2000,
byl jsem u plenek tehdy v ČR neznámého Gůglu,
takže o jistých souvislostech-potřebnostech k hledání
mám alespoň primární povědomí.

23.10.2016 19:12
cukinka

XXX.XXX.216.10

Pre mňa je najdôležitejšia informácia, že to máme prepichnúť, dezinfikovať a dôležité bola aj informácia z čoho to môže vzniknúť. To som sa z článku od Bodlinkami dozvedela, tak super. Vďaka za informácie a článok, ktorý pomohol.).

MiaSb

26.6.2017 20:50
MiaSb

XXX.XXX.251.27

Dobry vecer akurat riesim ten isty problem sliepka kalimero no kurca ma cca mesiac ma nafuknutu len kozu ako balon dutu chcem sa opytat ako ste to nakoniec poriesili staci prepichnut a vycistit a ako kura vam prezilo ? A z coho to dostalo dakujem pekne za odpoved Majka.

MiaSb

26.6.2017 20:51
MiaSb

XXX.XXX.251.27

cukinka napsal(a):
Pre mňa je najdôležitejšia informácia, že to máme prepichnúť, dezinfikovať a dôležité bola aj informácia z čoho to môže vzniknúť. To som sa z článku od Bodlinkami dozvedela, tak super. Vďaka za informácie a článok, ktorý pomohol.).

Dobry vecer akurat riesim ten isty problem sliepka kalimero no kurca ma cca mesiac ma nafuknutu len kozu ako balon dutu chcem sa opytat ako ste to nakoniec poriesili staci prepichnut a vycistit a ako kura vam prezilo ? A z coho to dostalo dakujem pekne za odpoved Majka.

26.6.2017 21:03
cukinka

XXX.XXX.216.10

Dobry vecer. Radila som sa s odbornikmi a bolo mi zlozitejsie vysvetlene preco sa to sem tam stane, ale dolezitejsie je ako dalej postupovat...
Sliepka vraj moze byt pod kozou nafuknuta vzduchom /ten vzduch vraj pod kozu prenika akymsi pre mna cudnym sposobom cez kosti, alebo vraj sa to moze stat aj vtedy, ked ma ranku a je vo velmi veternom prostredi/...ale moze byt aj pod kozou voda. V obidvoch pripadoch sa to odporuca prepichnut. My sme kupili tu uplne najhrubsiu injekcnu ihlu v lekarni, chytili sliepocku, vydenzifikovali miesto, kam sme pichli ihlu a sliepocku vyfukli....a na druhy den zase a potom zase a zase az kym sa nam ptestala nafukovat a dozila sa takeho veku ako ostatne :) Vobec ju to nebolelo. Spravite jej tym len sluzbu. Aspon sa dokaze z chuti najest.).

tevi

27.6.2017 07:48
tevi

XXX.XXX.190.88

, to je super. Balónové sliepky. Ďakujem za info, veľmi zaujímavé.

Přidejte reakci

Přidat smajlík