Masné "přebytky"

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.11.2016 08:43
kamour

XXX.XXX.58.51

Ráda bych odebírala domácí kuřata – možno i jinou drůbež (v kuchyňské úpravě) chovaná s láskou a porážená s citem z domácího chovu pro svoji vlastní potřebu. Prosím o názor zdejších chovatelů, zda se lze spolehnout na výše uvedené + samozřejmě kvalita atd. Předpokládám, že tyto přebytky můžou být maximálně od někoho, kdo líhne např. primárně na prodej kuřic, jinak přece nemůže nic zbýt ani pro takového nanoodběratele jako jsem já - nebo? Díky, K.

3.11.2016 15:12
Olánek

XXX.XXX.96.246

Prosím o rozvinutí požadavku" pořážky s citem" , s usmrcením souhlas chovanec zpravidla nedává.

3.11.2016 17:56
kamour

XXX.XXX.58.51

Kat přijde do kurníku, chytne kuře (protože to umí, tak ho nenahání hodinu spolu se psem a sadistickým synkem hodinu po výběhu) a setne mu hlavu. Například. Pohlazení, poděkování a vlídná konejšivá slova před rychlou smrtí vítána. Možná se svou odpovědí tady akorát zesměšním, ale kdyby mi to bylo šumák, tak kupuju kuře za 49, - Kč v akci, vejce 3-PL a neřeším to... Díky.

3.11.2016 20:27
lidule

XXX.XXX.117.206

Když to vezmu na sebe, tak letos jsem zabíjel 7 kohoutů amroksek a teď mě čeká 6 vlašek. V takovémhle množství mě nenapadne to vůbec někomu nabízet. Vše jde do mrazáku smajlík Moc nevidím důvod, proč někteří lidé prodávají nepotřebné kohouty z líhnutí, třeba za 80 Kč. To ho radši klepnu a spotřebuji, ale to je každého věc. Zdenda.

3.11.2016 23:14
horal

XXX.XXX.202.176

Pro Zdendu na vysvětlení. Jestliže mám nasmlouváno 150-180 slepiček, musím nalíhnout jednou takové množství kuřat, počítámeli líhnutí 50:50 pohlaví ♂: ♀. Zákonítě mi zbyde přibližně to samé množství kohoutů a přestože mám velkou rodinu nejsme schopni všechno sníst sami. Druhá věc je ta, že jsou určité náklady i na ty kohouty, kteří jsou vlastně nežádoucí ale jsou nutností, a ty náklady nemohou pokrývat kuřičky. Proto se část kohoutů prodá a poptávka je veliká. Druhá věc je cena. Kohout roste do určité doby a pak stagnuje v růstu a sílí mu pouze kosti. Po určité době pak začne nabírat i svalovinu. Když nechcete na kohoutech prodělat tak je vhodné je prodat mladší v nižší váze, protože až doroste ty náklady by byly značné a cena by se pohybovala dost vysoko a jen malé procento lidí je ochotno ji zaplatit. Navíc tržní hospodářství umožňuje stanovovat cenu anebo se na ni dohodnout. Zkuste někdy zabíjet kohouty postupně od třetího měsíce až řekněme do sedmého měsíce, poznáte sám co je výhodnější. Další věc je jestli se jedná o vlašáky nebo třeba hempšíráky.

4.11.2016 09:13
kamour

XXX.XXX.58.51

Ano, děkuji za komentáře, tak nějak jsem si představovala realitu i jak píše lidule, tak (především) horal a přesně tam byl můj dotaz směřován. Neutrácím za věci pomíjivé (auta, domy, vohoz...), ale raději za věci ještě pomíjivější (jídlo), leč... Vážím si lidské práce a respektuji, že všechno má svoji cenu, takže cena za to výše zmíněné kuře ve slevě mě za to kuře samotné v podstatě uráží. No ale ať zůstaneme u tématu, poptávka je tedy veliká a nezbývá než svoji pozornost stále upírat někam k farmovému chovu nebo BIO produkci a věřit (a slevit z požadavků). Díky!

4.11.2016 17:34
lidule

XXX.XXX.117.206

Pro horala. Je fakt, že já o takovém množství ani nepřemýšlel smajlík s opravdovým chovem drůbeže jsem začal vlastně až letos. A když si vezmu, že jsem měl vlastně štestí, že ze 40 kuřat na začátek jsem měl jen 13 kohoutů, tak by mě ani nenapadlo je někomu nechat za směšných pár korun. Ale v množství desítek až stovek kusů už se na to musí pohlížet jinak, to je fakt... Zdenda.

4.11.2016 18:23
david699

XXX.XXX.207.6

Kamour: proč si neodchováte pár brojlerových kuřat sama, pokud chcete mít 100% jistotu, jak se s nimi zachází, čím jsou krmena a jak poražena? Už drůbež asi chováte, tak by nebyl problém pár kuřat přidat. Nevím odkud jste, ale tady na Vysočině není problém 1-3 denní brojlerová kuřátka koupit...

7.11.2016 11:33
kamour

XXX.XXX.58.51

david699 napsal(a):
Kamour: proč si neodchováte pár brojlerových kuřat sama, pokud chcete mít 100% jistotu, jak se s nimi zachází, čím jsou krmena a jak poražena? Už drůbež asi chováte, tak by nebyl problém pár kuřat přidat. Nevím odkud jste, ale tady na Vysočině není problém 1-3 denní brojlerová kuřátka koupit...

Ano, to je v plánu - zabezpečit si nějakou vlastní produkci, ale nedávno jsme se přestěhovali z paneláku do domku, takže sice nemáme mj. koupelnu (zuby v umyvadle, sprcha v práci a na wc po prknech, ale kurník máme! smajlík a v něm zatím 8 "darmožroutek" kuřiček, tedy další realizace až od jara, teď jsem šťastná za svoje vlastní pipky a těším se na 1 vajíčko. Do loňska jsme měli příjem domácích vajec a masa z několika cyklů brojlerů od rodiny, ale letos rodina naznala, že se to finančně nevyplatí, takže už není nic... P.S. stejně to chci dělat trochu jinak. Zdravíme s Alžbětou z oběda.

7.11.2016 14:20
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Ano, musím se též přidat. Bohužel o drůbež se po celou dobu starám sama, jen mamča pomůže a tím pádem i zabití, setnutí hlavy je na mě. Jelikož si kuřátka i líhnu, mám k nim vztah, rozloučení a poděkování je, to co slyší slepičky a kohouti naposledy u špalku. Beru to jako samozřejmost se rozloučit. Pak nejen nám, ale i těm, co si pro kohoutky přijdou, maso chutná.

7.11.2016 17:31
kamour

XXX.XXX.58.51

Andreo, zdravím Vás, poznala jste "Vaši" araukanu Alžbětu? A co třeba Matyldu a Malvínu? Sice OT, ale děkuji za Váš příspěvek k tématu, Kamila a osma z Brna :-D.

7.11.2016 20:10
andreakiss

XXX.XXX.34.131

kamour napsal(a):
Andreo, zdravím Vás, poznala jste "Vaši" araukanu Alžbětu? A co třeba Matyldu a Malvínu? Sice OT, ale děkuji za Váš příspěvek k tématu, Kamila a osma z Brna :-D.

Dobrý den Kamilo , nepoznala ale jsou krásné Doufám, že Vám dělají radost. Alžběta, Malvína a Matylda, krásná jména

7.11.2016 20:43
kamour

XXX.XXX.58.51

JASAN! No je to podle plemene: Araukany: Alžběta a Agáta, Vlašky: Vilma a Vlasta, Maransky: Malvína a Matylda a ehm... kříženky: Xenie a Xantypa. No ale už to nejsou taková ňuňátka, co mi skákala na klín pro cvrčky :-D. Mějte se krásně, K.

7.11.2016 21:01
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Mám velikou radost, že jste spokojení, udělala jste mi krásnej večer, díky

9.11.2016 16:39
beranifb

XXX.XXX.161.55

Koncem září jsme si pořídili na dokrm 20kusů 3-týdenních brojlerů. Bylo ještě teplo, tak jsem si říkala, že to stojí za to těch pát týdnů je dokrmit. Byli v zatepleném kurníku, přes den jsem jim kurník otevírala a místo dveří měli pletivo, takže byli na sluníčku a v noci jsem jim svítila výhřevnou žárovkou.Podestýlala jsem navysoko slámou.Takže i zespodu byli v teple i v čistotě.Musím říct, že tak povedenou várku kuřat jsem ještě neměla. Apetit měli výborný. Už první den po přivezení se hned chytli na "domácí stravu". Zbytky z kuchyně, vařené brambory, rozmočené pečivo, obyčejný pšeničný šrot. Do toho jsem přidávala pouze trochu pivovarských kvasnic a Roboran. A nejdůležitější součást bylo zelené. Každý den to té míchanice dostávali kopřivy, jatelinku a drobný plevel ze zahrádky.Do rána vždy měli krmítko vyčištěné. Byli doslova vymazlení. Měla jsem pár kousků naslibovaných známým, ale moc se mi do toho nechtělo.Ale bylo slíbeno tak i dodáno. Když jsme je poráželi byli nádherně žlutí-běháky i kůže žluťoučké. Myslím, že to bylo tím zeleným. Měli do 2 kil. Víc jsem nechtěla aby nešli do tuku.Reakce odběratelů mi udělala obrovskou radost. I my jsme už pekli pár kousků a bylo to suprové štavnaté masíčko. Za tu každodenní starost to opravdu stálo. Nikdy jsem nebyla příznivec výkrmu brojlerů, ale musela jsem změnit názor. Takže z jara, jak se oteplí a začne růst tráva a kopřivy, bereme další várku. Jana.

Přidejte reakci

Přidat smajlík