Lysá nad Labem 18.11.2016

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.11.2016 20:34
Lili K.

XXX.XXX.97.205

Dobrý večer, nebudete mít někdo na prodej Laflesky.Dekuji mnohokrát i za dobrý typy.

3.11.2016 21:01
peter z bratislavy

XXX.XXX.105.144

Ja mám čierne, modré a krahujcové, ale do Lysej sa nezberám.

3.11.2016 23:07
kralicek145

XXX.XXX.129.112

Dobry den ja mam cerne a celkem dobre kvality kdyby mel nekdo kohouta tak koupim.

4.11.2016 07:59
Lili K.

XXX.XXX.100.19

Dobrý den,
kohouta na prodej máme.Mám zájem o slepičky.
S pozdravem Kontovi.

qerw

4.11.2016 21:51
qerw

XXX.XXX.5.199

Dobrý den,
na výstavě v Lysé dne 18.11. koupím následující drůbež:
1-2 slepice (černé nebo modré) plemene Žerzejský obr (je možná výměna a případný doplatek za mého pěkného černého letošního kohouta tohoto plemene)
1x kohout Forverky
1x kohout Drážďanky zlatohnědé
1x kohout Araukana bílá
1x kohout Araukana černá
Případné nabídky prosím zasílejte na e-mail:
slepice@atlas.cz
Děkuji!
MN.

8.11.2016 11:00
honzapm

XXX.XXX.182.25

Prosím, existuje něco jako předběžný katalog?
Docela by mne zajímaly krůty...
Děkuji.

8.11.2016 11:37
Msm

XXX.XXX.174.79

honzapm napsal(a):
Děkuji.

Také bych ho uvítal a z toho samého důvodu. Ale myslím si, že pokud bude aspoň ten "hotový" před otevřením, budeme moct tleskat. Zatím je pouze známo, kolik bude vystavených zvířat.

8.11.2016 17:27
pastevecovci

XXX.XXX.70.117

honzapm napsal(a):
Děkuji.

Předběžný katalog asi ne, ale každoročně bývá uveřejněn počet vystavených jedinců jednotlivých plemen a barevných rázů. Vyčkejte, myslím, že do konce týdne to na stránkách svazu určitě bude.

Co se týče krůt.
Na schůzi klubu krůt a perliček bylo na začátku tohoto roku rozhodnuto o pořádání ukázkové expozice doprovázené informačním stánkem. Bohužel vedení klubu toto zrušilo, údajně pro nedostatek vystavitelných zvířat. Takže záleží pouze na jednotlivých chovatelích, zda vystaví či nikoli.
My tam vezeme 7 kusů českých šedě divokých bíle lemovaných krůt.

8.11.2016 19:09
honzapm

XXX.XXX.182.25

Děkuji za reakce.

Přesně na české šedě divoké bíle lemované krůty si dělám zálusk.
Ještě pro ně nejsem 100% rozhodnutý (v úvaze i bourbon a okr).
Možná to udělám tak, že šedé 1,1 + bourbon 0,2.
Čisté budou do chovu, kříženci do trouby (aspoň mi jich nebude tak líto).
Bourbonské má tady jeden chovatel nedaleko, šedé možná budou horší
na obměnu krve v budoucích letech?

Katalog bude na místě, ještě než v pátek otevřou bránu, aspoň na jaře
to tak bylo. Ale já bych možná potřeboval vědět, jestli jet autem osobním
či transitním - kdybych náááhodou něco kupoval.

14.11.2016 12:33
Msm

XXX.XXX.174.79

Prosím, bude někdo vystavovat sedlaté pižmovky v černé, nebo modré barvě?
Děkuji.

14.11.2016 16:15
lojza

XXX.XXX.160.2

Msm napsal(a):
Prosím, bude někdo vystavovat sedlaté pižmovky v černé, nebo modré barvě?
Děkuji.

Bude vystaveno černé 2.2, modré1.1, hnědé1.1, všechny kusy prodejné, ale v Nitře.Co bude v Lysé to je tajné, jsme přeci v ČR.Je velký problém dát katalog předem, u nás ano.

14.11.2016 16:34
Msm

XXX.XXX.227.236

Ano, o Nitře vím. A právě proto, že u nás organizuje výstavu banda diletantů, obracím se na chovatele touto formou. Myslím, že v letech budoucích bychom si zde měli založit vlákno, co budeme vystavovat. Nějak nejsem schopen pochopit, jak je možné, že chovatel může vědět, že bude v Lipsku prodejných tolik a tolik zvířat s cenami a u nás 5 dní před výstavou ani nevíme, jestli bude aspoň pižmovka, natož v jaké barvě. A ani bych se nedivil, kdyby nebyl katalog ani v pátek, čímž pochopitelně narážím na loňské faux pa.

14.11.2016 17:22
honzapm

XXX.XXX.182.25

Nejhorší je, jak jsou tito diletanti (organizátoři v Lysé) neuvěřitelně sebevědomí.
Když jim letos na jaře do očí veřejnost řekla svůj názor (mé uši byly náhodou u toho),
tak si jedou pořád jen to svoje, že i kolovrátek by se mohl jít do kouta stydět.

Já tedy patřím k těm, kteří se snaží tlačit na správná místa,
takže jsem pár návrhů do Lysé minulý týden odeslal. Zatím bez odezvy.

14.11.2016 17:59
Msm

XXX.XXX.174.79

honzapm napsal(a):
Nejhorší je, jak jsou tito diletanti (organizátoři v Lysé) neuvěřitelně sebevědomí.
Když jim letos na jaře do očí veřejnost řekla svůj názor (mé uši byly náhodou u toho),
tak si jedou pořád jen to svoje, že i kolovrátek by se mohl jít do kouta stydět.

A to je právě to nejhorší. Oni mají totiž zřejmě pocit, že všechno dělají perfektně a nemyslím, že by měli snahu cokoliv měnit. Za 10 let, co se chovatelství věnuji, jsem tedy změnu nezaznamenal. Jedině, že se změnil systém lístků v šílené čekačky u onlajnových nákupů, to vše ale kvůli tomu, protože byli organizátoři donuceni na tento systém přistoupit kvůli Polákům, kteří hystericky vyrvávali všechny lístky a ty, co nechtěli, hodili do koše a organizátoři tudíž neprodávali a neměli procenta a to je celá věda, že...

Já jsem loni dokonce svědkem reakce jednoho z hlavních protagonistů, který se vždy nosí po halách v saku s odznáčky plemen, která chová, na klopě a se samolibostí sobě vlastní obhlíží terén. Tento nejmenovaný se na hlasité stěžování chovatelů, že po hodině po otevření nejsou katalogy jen ušklíbnul a pravil: "Aspoň je nějaká sranda." To teda byla prdel! To Vám řeknu.

O tom, co je špatně by se dalo mluvit sto let, já jsem dřív posílal na výstavu králíky, potom jsem 4 roky nedal a loni jsem si to prubnul s jednou kolekcí, jakože "snad se něco změnilo". Houby. Králíci jsou v nechutných podmínkách s žalostným množstvím slámy (v Německu byste z té slámy postavil domek pro somálskou rodinu), žrádlo plave ve vodě, ovšem voda chybí, všichni se akorát promenádují kolem a nikoho nic nezajímá. Já si tam jezdil králíky krmit. Jo, vybírat denně za vstup, to umějí.

Když byste byl zmetek, odnesete si v neděli půlku zbylých zvířat. Ztratila se vám zvěř? Dostanete trojnásobek klecného! Ha! Takže když mi někdo ukradne špičkovou pomořanku v ceně třeba 2000, dostanu 150 Kč? Kde to jsme...

Mluvit by se dalo do nekonečna. A nemyslete, já patřím nejspíš ke stejnému tribu lidí jako vy, čili Homo "Není mi vše u rekta" sapiens.

14.11.2016 18:27
pastevecovci

XXX.XXX.70.117

honzapm napsal(a):

Z mého pohledu je nezveřejnění počtů plemen a rázů zklamání.
Není to ovšem otázka organizátorů z Lysé, ale sekretariátu ČSCH, který připravuje katalog.
Přejímky s čísly klecí byly rozesílány už minulou středu, takže těžko chápu, že byl problém tak jako loni počty zveřejnit. Jistě je před výstavou na svazu spousta práce, ale toto snad není tak náročný úkon...
Jedině, že by to byl úmysl, na něčí pokyn toto nezveřejnit, ale proč...?

lentak

14.11.2016 20:30
lentak

XXX.XXX.229.69

Skor si myslim ze je to v tom ze nechcu zverejnit katalog dopredu preto aby neprisli o zisk s predaja. ak by bol online co i len priebezny katalog s cislami a cenami tak myslim ze kazdy z nas by si vytlacil to potrebne a nekupoval tu ich tlacenu verziu.

14.11.2016 22:04
honzapm

XXX.XXX.182.25

Stačilo by, kdyby zpoplatnili virtuální verzi.
Chceš vidět katalog online?
Fajn.
Odešli SMS ve tvaru LYSAPODZ16 na číslo 906 06 59.
Cena jedné SMS je 59 korun.
Vyřešeno.

Pastevče - víte, tohle je začátek konce (začátek nedohody).
Jakmile někdo začne s již notně obehranou písničkou:
"My (v Lysé) za to nemůžeme, za to může svaz či svatý Petr...".
Oni se mezi sebou dost dobře léta znají, měli by mít společný zájem.

To je jako kdybych prodával vajíčka, někdo by si stěžoval na jejich kvalitu,
a já bych mu odpověděl - to si vyřiďte s těmi slepicemi, ty to nakladly, ne já.
Bohužel, takhle to funguje naprosto běžně a všude.

15.11.2016 00:16
Msm

XXX.XXX.174.79

lentak napsal(a):
Skor si myslim ze je to v tom ze nechcu zverejnit katalog dopredu preto aby neprisli o zisk s predaja. ak by bol online co i len priebezny katalog s cislami a cenami tak myslim ze kazdy z nas by si vytlacil to potrebne a nekupoval tu ich tlacenu verziu.

Tak já netvrdím, že to mají dělat jako v Nitře, to máte pravdu. Jediné, co by mi potěšilo srdce, by byla tabulka, ve které bych se dočetl, kolik zvířat jakého plemene, případně rázu bude vystaveno a kolik jich je prodejných, katalog si rád koupím.

V tomhle jsou Němci prostě dokonalost sama. Vystaveno bude v Lipsku 25 000 zvířat. K prodeji jich je asi 12 500, oni jsou přesto schopni vypracovat tabulku, kde máte plemena seřazena podle abecedy, vypsáno, jací jedinci jsou prodejní a to prosím ještě vzestupně, od nejnižší, po nejvyšší cenu!

U nás bude 2500 kusů i s holubama...kolik prodejných? 1000? Možná ani to ne. A my nemáme ani možnost vědět, jaká plemena budou, natož kolik bude prodejných jedinců...

15.11.2016 04:37
pastevecovci

XXX.XXX.70.117

lentak napsal(a):

Katalog s čísly a cenami dopředu nezveřejňuje nikdo. Ani Nitra nemá čísla klecí a chovatele ve veřejné verzi.
Zveřejnění vystavených plemen a počtů jistě ovlivní některé návštěvníky v rozhodování zda na výstavu jet či nikoli a to jak pozitivně tak i negativně, nicméně se to v minulých letech běžně dělalo.

15.11.2016 08:44
honzapm

XXX.XXX.182.25

Lydie, díky.

Takže Vlašky:

VLAŠKA

černá 4
černá bíle skvrnitá 3
koroptví 14
stříbrně zbarvená 7
rodobarvá šedoprsá 5

Celkem 33 kusů.

15.11.2016 09:04
honzapm

XXX.XXX.182.25

Ty jo, budou i čtyři husy králofské, novošlechtění.

Tak to se těším, jaký pokrok udělaly od Evropské v Lipsku.
Až si před nimi zaparkuji s gaučíkem, tak o mě, doufám, nebudete zakopávat.

15.11.2016 09:40
vlas

XXX.XXX.161.212

Msm napsal(a):
Tak já netvrdím, že to mají dělat jako v Nitře, to máte pravdu. Jediné, co by mi potěšilo srdce, by byla tabulka, ve které bych se dočetl, kolik zvířat jakého plemene, případně rázu bude vystaveno a kolik jich je prodejných, katalog si rád koupím.

V tomhle jsou Němci prostě dokonalost sama. Vystaveno bude v Lipsku 25 000 zvířat. K prodeji jich je asi 12 500, oni jsou přesto schopni vypracovat tabulku, kde máte plemena seřazena podle abecedy, vypsáno, jací jedinci jsou prodejní a to prosím ještě vzestupně, od nejnižší, po nejvyšší cenu!

U nás bude 2500 kusů i s holubama...kolik prodejných? 1000? Možná ani to ne. A my nemáme ani možnost vědět, jaká plemena budou, natož kolik bude prodejných jedinců...

Jde o to jestli Lipsko vůbec bude, momentálně jsou v Sasku zrušeny výstavy z důvodu ptačí chřipky o tomto víkendu(konkrétně speciálka vlašek) a o Lipsku se bude ještě jednat.

15.11.2016 10:25
honzapm

XXX.XXX.182.25

vlas napsal(a):
Jde o to jestli Lipsko vůbec bude, momentálně jsou v Sasku zrušeny výstavy z důvodu ptačí chřipky o tomto víkendu(konkrétně speciálka vlašek) a o Lipsku se bude ještě jednat.

15.11.2016 10:28
Msm

XXX.XXX.151.168

vlas napsal(a):

A mate k tomu nejake blizsi info? Popripade nevite, kde by clovek mohl sledovat prubeznou situaci? Ted jsem koukal na stranky a tam stale zvou navstevniky na vystavu...

15.11.2016 11:03
vlas

XXX.XXX.161.212

Msm napsal(a):
A mate k tomu nejake blizsi info? Popripade nevite, kde by clovek mohl sledovat prubeznou situaci? Ted jsem koukal na stranky a tam stale zvou navstevniky na vystavu...

Vím pouze to co mi psal jednatel klubu vzácných rázů vlašek a něco málo píšou na stránkách saského svazu, ale tam je zatím jen to že od 14.11. platí zákaz pouštění drůbeže na volno. A tím pádem asi i konaní výstav podle odkazu na nějakou vyhlášku. Ona ta výstava vlašek ještě včera odpoledne být měla a dnes je zrušena. Tak uvidíme jak se situace vyvine.

15.11.2016 11:08
Msm

XXX.XXX.229.168

Dekuji za reakci. Kdybyste se dozvedel neco vic, dejte, prosim vedet. Diky!

frodo1

15.11.2016 13:11
frodo1

XXX.XXX.42.38

Sháním bílého kohouta araukány. Samozřejmě s vousy ideálně i s licousy.

frodo1

15.11.2016 14:26
frodo1

XXX.XXX.42.38

frodo1 napsal(a):
Sháním bílého kohouta araukány. Samozřejmě s vousy ideálně i s licousy.

V pátek jedu do lysý.

15.11.2016 17:30
peter z bratislavy

XXX.XXX.105.144

V Lysej je špecilka Klubu chovateľov Araucam. Je prihlasených cca 90 zvierat, tak snáď tam niečo bude na predaj. Keby nie, na NV v Nitre je 1 biely kohút na predaj.
Prehlad far. razov hydiny v Lysej od str.29 je tu:
file:///I:/Users/Ferien%20Tours/Downloads/Barevn%C3%A9%20r%C3%A1zy%20CV%202016.pdf.

15.11.2016 17:54
pastevecovci

XXX.XXX.70.117

Msm napsal(a):
Dekuji za reakci. Kdybyste se dozvedel neco vic, dejte, prosim vedet. Diky!

Https://www.l-iz.de/melder/wortmelder/2016/11/lipsia-bundesschau-fuer-rassegefluegel-muss-abgesagt-werden-158717.

15.11.2016 17:56
pastevecovci

XXX.XXX.70.117

Die 120. Leipziger Rassegeflügelausstellung „Lipsia“ und die 98. Deutsche Rassegeflügelschau „Nationale“ vom 2. bis 4. Dezember auf der Leipziger Messe müssen wegen der akuten Gefahrensituation abgesagt werden. Um die mögliche Ausbreitung des Vogelgrippe-Erregers H5N8 zu verhindern, sieht sich die Stadt Leipzig veranlasst, die bereits erteilten Genehmigungen für die beiden Veranstaltungen zu widerrufen. Seitens des Veranstalters wird die bestehende Gefahrenlage gleichermaßen eingeschätzt.

120. Leipziger Fowl výstava "Lipsia" a 98. Německá Rassegeflügelschau "National" od 2. do 4. prosince v Leipziger Messe musí být zrušen kvůli akutní nebezpečí situace. Aby se zabránilo možnému šíření ptačí chřipky H5N8 patogenu, město Lipsko je vyzýván, aby zrušit povolení již dvěma událostmi. Pořadatel se posuzuje stejnou měrou stávající rizikové situace.

15.11.2016 17:59
pastevecovci

XXX.XXX.70.117

Ovšem na oficiálních stránkách výstavy se o ničem takovém zatím nepíše

http://www.lipsia-rassegefluegel.de/.

15.11.2016 18:11
honzapm

XXX.XXX.182.25

Je to velká škoda, tolik jsem se do Lipska těšil.
Je to jedna z mála možností, jak si ukrátit zimu.

15.11.2016 18:51
honzapm

XXX.XXX.182.25

pastevecovci napsal(a):
Ovšem na oficiálních stránkách výstavy se o ničem takovém zatím nepíše

http://www.lipsia-rassegefluegel.de/.

Už ano, už to tam je.

15.11.2016 18:52
pastevecovci

XXX.XXX.70.117

Takže už je to i na oficiálních stránkách výstavy

Daher wird unsere 120. LIPSIA-Bundesschau sowie 98. Nationale in diesem Jahr leider nicht stattfinden. Wir möchten uns noch einmal bei allen Ausstellern recht herzlich für Ihre Anmeldung bedanken, und hoffen Sie bei kommenden Ausstellungen in Leipzig wieder als Aussteller und Besucher begrüßen zu dürfen. Unser gemeinsames Hobby verbindet.

Bitte haben Sie Verständnis das jetzt erst einmal alle Möglichkeiten der Schadensbegrenzung im Vordergrund stehen. Über die weitere Verfahrensweise der anteiligen Rückvergütung gemäß den AAB II.2. und der daraus resultierenden Termine werden Sie aktuell über unsere Internetseite und nach Möglichkeit auch über die Verbandsorgane informiert.

Proto se naše 120-LIPSIA Bundesschau a 98. Národní nebude konat v tomto roce. Rádi bychom vám ještě jednou poděkovat za předplacení poděkovat všem vystavovatelům, a doufat, že v nadcházejících výstavách v Lipsku opět přivítat jako vystavovatele a návštěvníky. Náš společný koníček spojuje.

Pochopte prosím, že jakmile jsou nyní všechny možnosti pro zmírnění v popředí. O dalším postupu poměrné úhrady pod AAB II.2. a výsledné jmenování jste až do dnešního dne naše webové stránky a tam, kde je to možné, prostřednictvím orgánů sdružení.

Přidejte reakci

Přidat smajlík