Pes zakousl slepici, jak ji zpracovat?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.11.2016 18:48
engai

XXX.XXX.32.70

Pes mi vecer zakousl slepici, respektive kure tesne pred snaskou jelikoz bylo pod nulou tak rano byla troch promrzla a posmrtne stuhnuta... povesila sem ji za nohy venku na severni stranu aby na ni nesvitilo slunko... tak to delavala sousedka se zakousnutymi bazanty, zrali tam tak tyden nez je dal zpracovala. Jak ctu na netu u bazantu je to normalni postup, ale
MUZU STEJNY POSTUP POUZIT I U SLEPICE? (vybeh ma jak bazant - zelenych 400m2)
ASI NEBUDE PORADNE VYKRVENA, JE TO VELKY PROBLEM? Ma trochu oskubane a poranene stehno, ale pricina smrti ude patrne zlomeny vaz.
Manzel vysiluje, ze co se nezabije vlastnorucne je mrsina a neji se to, me to ale prijde strasna skoda... a myslim ze pokud je neco s masem na zavadu, poznam to podle cuchu pripadne barvy, ne?

Dekuji za kazdy nazor!

8.11.2016 18:56
dadu

XXX.XXX.61.94

Tak ji uvařte tomu psovi. Ale týden bych ji tam fakt viset nenechávala....

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.11.2016 19:01

Manžel má pravdu, tohle je mršina.

pro lidi můžete zpracovat maso slepice, kterou vytáhnete psovi z mordy čerstvě zakousnutou.

i ten bažant... to fakt není tak, že by myslivec našel někde už tuhého bažanta a pokoušel se ho nechávat zrát v peří. ta zvěřina se hned za tepla vyháčkuje - nemá to v sobě střeva !

8.11.2016 19:02

Za týden už vám taková slepice vevnitř poteče. bon apetit.

8.11.2016 19:04
honzapm

XXX.XXX.182.25

Sakrblé, zrovna papkám sušenku.

8.11.2016 19:09

Tohle není sušenkové téma:D a to jsem člověk, který zakousnutou drůbež normálně poslal do trouby (ale čerstvě zakousnutou, ne už ztuhlou, a toho psa už naštěstí nemám) a nemám problém ani se zvířaty sraženými. ale už ztuhlou mrtvolu bych fakt nejedla ani já :D

co není co nejdřív po smrti vykolené je nepoživatelné.

8.11.2016 19:46
lidule

XXX.XXX.117.206

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tohle není sušenkové téma:D a to jsem člověk, který zakousnutou drůbež normálně poslal do trouby (ale čerstvě zakousnutou, ne už ztuhlou, a toho psa už naštěstí nemám) a nemám problém ani se zvířaty sraženými. ale už ztuhlou mrtvolu bych fakt nejedla ani já :D

co není co nejdřív po smrti vykolené je nepoživatelné.

Bodlinko, to neznáte některé staré myslivce. Osobně znám jednoho, co střeleného zajíce musel nechat uzrát. Celkem běžný jev, ale ne v jeho podání, kdy byl správně uzrálí na začátku března . Zrání probíhalo na pavlači domu...

8.11.2016 21:44
ovecka

XXX.XXX.203.146

lidule napsal(a):
Bodlinko, to neznáte některé staré myslivce. Osobně znám jednoho, co střeleného zajíce musel nechat uzrát. Celkem běžný jev, ale ne v jeho podání, kdy byl správně uzrálí na začátku března . Zrání probíhalo na pavlači domu...

Ale i takovýto myslivec zajíce nejdříve vyvrhnul -, vykolil" (opatrně, co nejmenší dírkou) a poté uzavřel dutinu břišní ocáskem -, pírkem" a nechal zrát. Zvěřina prostě zraje bez vnitřností! Dana.

9.11.2016 09:54
cerysek

XXX.XXX.174.34

Potopte do horké vody, oškubejte, vykuchejte a uvařte psovi. Je škoda to vyhodit. Také to tak dělám.

9.11.2016 10:21
engai

XXX.XXX.32.70

Dekuji vsem za rady
Jestli dobre chapu, problem neni ani tak ve spatnem vykrveni, jako ve vnitrnostech, ktere zacnou podlehat skaze jako prvni a znehodnoti maso?
A muze byt nejaka zrada v mase ktere mi nesmrdi a i vizualne vypada dobre? kazici maso kazdy instinktivne pozna a nebude jist. ale pokud tam vznikaly nejake neviditelne nezapachjci potvurky co ani var neodstrani, to je jina...
Psovi to varit nechci, mam na nej vztek a nebylo by to vychovne

9.11.2016 10:28
cerysek

XXX.XXX.174.34

Vloni se mi slepice utopila v jezírku, než jsme přišli z práce, byla už pořádně ztuhlá, ale i tak jsem ji uvařila psíkovi, nedalo mi to a ochutnala jsem. Nebylo tomu absolutně nic, myslím, že maso co si kolikrát dáme v rychlých občerstveních bude na tom podstatně hůřesmajlík. Váš vztek na psa chápu, ale on si neřekne, hele, to je ta slepice co jsem zakous a ještě mi jí pěkně uvařili, jdu na další smajlík. Pro psa prostě maso. Nepozná, že je to zrovna ona.

9.11.2016 11:43
horal

XXX.XXX.202.176

Nemůžete porovnávat zvěřinu s domácím chovem. Za prvé, mají daleko tužší maso a za druhé i jejich strava je jiná a neobsahuje tolik látek které v útrobách kvasí. Co se slepicí ? Pokud nemáte vyloženě odpor k tomu že touž měl někdo v hubě, můžete si to klidně kuchyňsky upravit. Odstranit pouze poškozenou tkáň. To že neni vykrvená neni až takový problém, pouze vám bude vývar víc pěnit a to stačí při mírném varu sebrat. Samozřejmě pokud je čerstvá. Pokud ten odpor je, anebo jako ve vašem případě po 12 hodinách tak radši psovi. Tak jako jedna blondýa se ptá v restauraci na jídlo. Číšník ji odpoví, že už mají jenom vařený uzený jazyk anebo vařená vajíčka. Jazyk fuj, nebudu jíst něco co už měl někdo v hubě. Dejte mi radši ty vajíčka. No jo asi si neuvědomila kde ty vajíčka byly než je slepice snesla. A tomu psovi to klidně dejte, ten už stajně neví že něco zakous.

10.11.2016 09:14
Olánek

XXX.XXX.96.246

horal napsal(a):
Nemůžete porovnávat zvěřinu s domácím chovem. Za prvé, mají daleko tužší maso a za druhé i jejich strava je jiná a neobsahuje tolik látek které v útrobách kvasí. Co se slepicí ? Pokud nemáte vyloženě odpor k tomu že touž měl někdo v hubě, můžete si to klidně kuchyňsky upravit. Odstranit pouze poškozenou tkáň. To že neni vykrvená neni až takový problém, pouze vám bude vývar víc pěnit a to stačí při mírném varu sebrat. Samozřejmě pokud je čerstvá. Pokud ten odpor je, anebo jako ve vašem případě po 12 hodinách tak radši psovi. Tak jako jedna blondýa se ptá v restauraci na jídlo. Číšník ji odpoví, že už mají jenom vařený uzený jazyk anebo vařená vajíčka. Jazyk fuj, nebudu jíst něco co už měl někdo v hubě. Dejte mi radši ty vajíčka. No jo asi si neuvědomila kde ty vajíčka byly než je slepice snesla. A tomu psovi to klidně dejte, ten už stajně neví že něco zakous.

Psal bych opatrně, kdyby tazatelka skončila na interně či v márnici, tak mě budou stíhat za návod.

10.11.2016 14:07
rapotacka11

XXX.XXX.32.199

Psovi to varit nechci, mam na nej vztek a nebylo by to vychovne
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Cožé ?
Nechte si chutnat, vychovatelko šetrná ! (blé..).

10.11.2016 14:22

Ak zadavateľka má v úmysle konzumovať pravdepodobne infikované mäso, potrestá tým seba a nie psa . Potom aký trest pre psa ? Asi sucháre . Len aby neboli na suchároch potom obidvaja

petboh

10.11.2016 18:09
petboh

XXX.XXX.12.102

Pes neni jako člověk neuvažuje tak jak si mnozí lidé myslí :)
ten opravdu nepoznaá že ji dostal protože si ji zakous :).

10.11.2016 19:31

Navrhovala by som narobiť fašírky a podeliť sa na polovicu To by musel byť čert v tom, aby na to to psisko prišlo. A gazdiná tiež neostane na sucho

10.11.2016 22:37
bery25

XXX.XXX.39.45

Dajte tomu uz pokoj, pani si uz urcite dala rady.

11.11.2016 18:04
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Já jsem udělala letos zásadní chybu. V zahradním domku mám křepelky. A máme dva jezevčíky, kteří jsou zvyklí si přijít pro křepelčí vajíčko, když je sbírám.
No a jednou jsem jim dala křepelku s naklovanou hlavou. Manžel pryč, já jsem netušila, jak jí zabít. A tak jsem jí hodila psům. Protože náš děda to dělá s holuby, které sem tam hází vlčákovi. No a od té doby samozřejmě jezevčíci ví, že křepelky jsou k jídlu a když nezavřu, tak strkaj hlavu do ubikace ke křepelkám a maj tendenci si je chytit.
Jednou manželovi vylítla křepelka ze zahr. domku ven. Jezvečík jí chytil, a už s ní zdrhal, oběhnul celou zahradu a pak se o ní prali s manželem. Křepelka to přežila ještě jí máme. Manžel ví, že od té doby musí zavírat od domku dveře, když jde ke křepelkám.
Takže já si myslím, že když váš pejsek ulovil slepici, že nechat mu jí sežrat zasyrova by byla chyba. Pak by šel po nich pak o to víc.
Já bych jí asi normálně oškubala, vykuchala, povařila se zeleninkou a rýží nebo těstovinami a bez kostí (které by se vařené neměly pejskům dávat), bych mu to dala sežrat. Bude to mít jinou vůni než ta slepice a ušetříte za krmení.
Píšu už s křížkem po funuse, ale co už

Zakřiknutý vrahounek

5.2.2017 11:07
Zakřiknutý vrahounek

XXX.XXX.26.27

To já mám opačný problém. Kočce jsem vysvětlil (kupodivu bez bití i řvaní) že kuřátka jsou naše a nežerou se. Chodí si s nimi jen hrát a mlsně koukat.

Když ale vidím, že k podzimu už nějaké neprosperuje jak má, nebo nám ho třeba zabije cizí kočka a díky mému zásahu neodnese, tak jí ho chci dát. Není to většinou na šklubání ani na další krmení. No a kočka sice bude chodit mlsně kolem ale nevezme si (když ho zabiji, živé by si nevzala to ví že nesmí) ani když zmizím. Radši se půjde podívat zda nedostane nějakého ptáka, jak ji to kuře navnadí, myši to totiž není vrcholný lov.

5.2.2017 11:20
ladd

XXX.XXX.154.28

Jak stará jsou kuřata, které cizí kočky loví?
Jakékoliv pokusy s krmením koček, psů svými hospodářskými zvířaty v syrovém, neopracovaném stavu je akorát tak cesta, jak si doma vychovat predátora.

Přidejte reakci

Přidat smajlík