Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.11.2016 19:56

Dobrý den,
Chtěl bych se zeptat co všechno je potřeba pro chov slepic abych na ně dostal dotace (jaké jsou požadavky a podmínky). A pokud se to vůbec vyplatí.I pokud tady zde na ifauně je někdo kdo toto také řešil nebo kdo pobírá dotace budu velice rád za jeho rady typy i odkazy na weby.A s kolika ks se to popř. vyplatí. děkuji za vše Pavel

15.11.2016 07:57
ovcezkopce

XXX.XXX.168.4

Borax
Autor
Já to v tomto státě nestačím divit.

Tak sakra pokud tomu věříte a myslíte, že uspějete začnete bez dotací!
Ještě ani nezačal a už natahuje dlaň.
včera v 22:47
2 hlasy
Kvalitní příspěvek
Nahlásit Citovat Vložit příspěvek.

15.11.2016 08:28
2mazutak

XXX.XXX.90.153

Zdravím. když chce začít, proč hned dotace, může si vzít půjčku u některé banky.ale tu by musel zplácet.státní dotace po krachu podnikatelského záměru se zřejmě vracet nemusí, prostředky jsou asi nenávratně pryč bez náhrady, zaplatí to danoví poplatníci.ruku umím natáhnout taky.také by mne zajímalo, jak to s těmi dotacemi vlastně je.vracejí se, nebo přijdou vniveč.

15.11.2016 13:47
hobbyCHOVATEL

XXX.XXX.160.17

2mazutak napsal(a):
Zdravím. když chce začít, proč hned dotace, může si vzít půjčku u některé banky.ale tu by musel zplácet.státní dotace po krachu podnikatelského záměru se zřejmě vracet nemusí, prostředky jsou asi nenávratně pryč bez náhrady, zaplatí to danoví poplatníci.ruku umím natáhnout taky.také by mne zajímalo, jak to s těmi dotacemi vlastně je.vracejí se, nebo přijdou vniveč.

Využitelnost dotací je vázána tzv. smlouvou k obchodu nebo dílu, na něž se dotace vztahuje. To znamená, že ve smlouvě či případně jen nějaké vyhlášce jsou jasně dána pravidla. Pokuď ten, co dotaci čerpá, zkrachuje dříve než ho vážou podmínky se dodržet smlouvu, musí dotaci vrátit, případně je na něm dokonce vymáhána. Tak to například chodí v některých stavebních i zemědělských činnostech. U chovu to bude jistě stejné. Daňový poplatník může být v klidu. Jinak by si tu totiž každý zakládal fiktivní společnosti, dostal dotaci a pak beze stopy zmizel... :) Začínající podnikatel bez předešlé několikaleté historie společnosti má podstatně těžší podmínky k získání, než subjekt, u krerého je jasně čitelná prosperita i plnění společnosti.

15.11.2016 14:25
Msm

XXX.XXX.174.79

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý den,
Chtěl bych se zeptat co všechno je potřeba pro chov slepic abych na ně dostal dotace (jaké jsou požadavky a podmínky). A pokud se to vůbec vyplatí.I pokud tady zde na ifauně je někdo kdo toto také řešil nebo kdo pobírá dotace budu velice rád za jeho rady typy i odkazy na weby.A s kolika ks se to popř. vyplatí. děkuji za vše Pavel

Nemyslel jste náhodou hobby chov a jeho možné dotace? Pokud ano, je toto možné na plemena genových rezerv Čr, třeba česká slepice. Musíte kontrolovat užitkovost, vést si záznamy...Nejlepší by bylo obrátit se na svaz, myslím, že je možné to přes ně zjistit a zapojit se do programu genových rezerv. Pak dotace fungují. Do hloubky jsem se o to ale nezajímal, třeba vás někdo nasměruje lépe.

15.11.2016 14:28
jo012810

XXX.XXX.96.211

Dobrý den,

Domnívám se, že Pavel chce vlastně podnikat v chovatelství a to je opravdu tvrdý chlebíček, při dnešní konkurenci. Nepíše, zda by šlo o produkci vajec, nebo masa. Na této dikusi většinou vystupují chovatelé, kteří chovají drůbež, jako svoji užitečnou zábavu a nesledují ekonomiku chovu, jako prvořadý cíl. Možná se mýlím, ale z příspěvků mi to tak připadá. Pokud chce Pavel skutečně podnikat v chovatelství, měl by navštívit zcela jiné (a nevím které), weby...

15.11.2016 15:22

Msm napsal(a):
Nemyslel jste náhodou hobby chov a jeho možné dotace? Pokud ano, je toto možné na plemena genových rezerv Čr, třeba česká slepice. Musíte kontrolovat užitkovost, vést si záznamy...Nejlepší by bylo obrátit se na svaz, myslím, že je možné to přes ně zjistit a zapojit se do programu genových rezerv. Pak dotace fungují. Do hloubky jsem se o to ale nezajímal, třeba vás někdo nasměruje lépe.

Ano myslel jsem to tak hobby chov a na něj čerpat dotace.

15.11.2016 15:22

jo012810 napsal(a):
Domnívám se, že Pavel chce vlastně podnikat v chovatelství a to je opravdu tvrdý chlebíček, při dnešní konkurenci. Nepíše, zda by šlo o produkci vajec, nebo masa. Na této dikusi většinou vystupují chovatelé, kteří chovají drůbež, jako svoji užitečnou zábavu a nesledují ekonomiku chovu, jako prvořadý cíl. Možná se mýlím, ale z příspěvků mi to tak připadá. Pokud chce Pavel skutečně podnikat v chovatelství, měl by navštívit zcela jiné (a nevím které), weby...

Produkci vajec bych chtěl a pak poždějác i možná maso.

15.11.2016 15:25
Msm

XXX.XXX.174.79

Produkci vajec bych chtěl a pak poždějác i možná maso.

Tak to si ale nejdřív musíte rozmyslet, co chcete...jestli hobby chov s dotacemi a nebo produkční chov...

15.11.2016 15:48
ovcezkopce

XXX.XXX.211.248

jo012810 napsal(a):

No, já si myslím, že Pavel je spíš provokatér neboli troll: na králíkách se mu už vysmáli, tak to zkouší tady

15.11.2016 17:33

ovcezkopce napsal(a):
No, já si myslím, že Pavel je spíš provokatér neboli troll: na králíkách se mu už vysmáli, tak to zkouší tady

Dovolte?... chci chovat jak králíky tak slepice ale dotace jsem myslel jako třeba jen na rozjezd... (nákupu vybavení...) krmiva atd...

15.11.2016 17:45
krivak

XXX.XXX.40.182

Dovolte?... chci chovat jak králíky tak slepice ale dotace jsem myslel jako třeba jen na rozjezd... (nákupu vybavení...) krmiva atd...

Chlapče nejsi z prahy když chci něco musim na to mít ne akorát natahovat ruku.

15.11.2016 17:58

krivak napsal(a):
Chlapče nejsi z prahy když chci něco musim na to mít ne akorát natahovat ruku.

Nene z Prahy nejsem. Jsem 2 roky po VŠ (zaměření na zemědělství) a nemám moc financí tak bych uvítal nějakou tu dotaci za rozjezd ale do půjček se mi fakt nechce. Mám něco našetřeno z práce ale ne tolik abych za to vše pořídil. Místo mám - naše chalupa vzdálená od nás cca 20km. Každý den by jsem tam mohl dojíždět. :) Snad všichni chápete.Jak jsem to myslel s těma dotacemi.

Emet

15.11.2016 18:06
Emet

XXX.XXX.127.224

Aha..., příteli tak to bude asi prostá naivita. Konkurovat cenám vajec za 2 Kč se nedá. Čím by ta vaše byla tak zázračná, aby byla prodeje schopná za vyšší cenu? Dotace (asi spíše úvěr), nebo že by vám někdo dal peníze na krmítka, napáječky, krmivo... a další a další věci ? a jako že uvidíme? (zkuste rodiče,... tam možná)
V čem je chcete chovat? Hovoříme o tisících kusů ! Do začátku takového podnikání potřebujete v řádech miliony (myslím tak alespoň 5-10). Zkuste jak chutná tento obor třeba tak, že si pořídíte 10-20 nosnic, dáte jim odpovídající podmínky, prodávat můžete tzv. ze dvora, za vámi určenou cenu. Nebo 50 brojlerů dokrmit a podobně nabídnout trhu a uvidíte.

15.11.2016 18:45

Emet napsal(a):
Aha..., příteli tak to bude asi prostá naivita. Konkurovat cenám vajec za 2 Kč se nedá. Čím by ta vaše byla tak zázračná, aby byla prodeje schopná za vyšší cenu? Dotace (asi spíše úvěr), nebo že by vám někdo dal peníze na krmítka, napáječky, krmivo... a další a další věci ? a jako že uvidíme? (zkuste rodiče,... tam možná)
V čem je chcete chovat? Hovoříme o tisících kusů ! Do začátku takového podnikání potřebujete v řádech miliony (myslím tak alespoň 5-10). Zkuste jak chutná tento obor třeba tak, že si pořídíte 10-20 nosnic, dáte jim odpovídající podmínky, prodávat můžete tzv. ze dvora, za vámi určenou cenu. Nebo 50 brojlerů dokrmit a podobně nabídnout trhu a uvidíte.

Děkuji za typ a jaké jsou podmínky pro prodej ze dvora? Když budu mít cca 10-20 slepic a budu prodávat vajíčka a pak třeba i nějaké na maso.

15.11.2016 19:04

Děkuji za typ a jaké jsou podmínky pro prodej ze dvora? Když budu mít cca 10-20 slepic a budu prodávat vajíčka a pak třeba i nějaké na maso.

Podmínky na prodej ze dvora jsou takové, že malé množství můžete prodat konečnému spotřebiteli. Když máte tu vysokou školu, na detaily snad umíte použít google, ne?

jinak na dotace opravdu zapomeňte. dotace pro zemědělské podnikatele nějaké jsou, hlavně teda na plochu, pokud nemáte hektary pozemků, nebudou ani dotace. pro chovatele drůbeže jsou leda nějaké koruny za chov slepice české v plemenných chovech. máte takový chov? pokud ne, tak nebudou dotace. na rozjezd vám, milý chlapče, nikdo nic nedá.

15.11.2016 19:06

Btw nejdůležitější věc na podnikání je podnikatelský záměr. máte vůbec představu, jaké jsou náklady na chov čehokoliv ve vybrané technologii a za kolik je reálné něco prodat? myslíte si, že dokážete konkurovat ceně vajec z polska? nebo máte vymyšlený nějaký jiný reálný podnikatelský plán?

nebo jen planě přemýšlíte a myslíte si opravdu, že vám někdo dá peníze a vy si pak budete jen tak vydělávat prodejem králičího masa a drůbežích vajec?

15.11.2016 19:42
2mazutak

XXX.XXX.90.153

Zdravím. hrozně naivní představa o chovu na produkci vajec a masa, být vámi pane pavel tou vysokou školou zemědělského zaměření bych se moc nezviditelnoval, půjčka u banky vám nevoní, rovnou napište že chcete jen peníze.pokud to myslíte vážně, zastavte majetek oproti půjčce, jestli nějaký máte.ale podle vašich představ co jste tu uvedl je to předem odsouzené k zániku.nikdo vám bez nějaké záruky dnes nedá ani korunu.

teae

15.11.2016 19:46
teae

XXX.XXX.208.188

Omlouvám se že ruším vaši diskuzi o dotacích prosím pomozte mi jsem začínající chovatelka slepic hedvábniček a mám nějaké problémy s kuřátky, děkuji a ještě jednou se omlouvám. viz diskuze kuřata a slepice hedvábniček.

15.11.2016 22:00
ladd

XXX.XXX.39.23

Nene z Prahy nejsem. Jsem 2 roky po VŠ (zaměření na zemědělství) a nemám moc financí tak bych uvítal nějakou tu dotaci za rozjezd ale do půjček se mi fakt nechce. Mám něco našetřeno z práce ale ne tolik abych za to vše pořídil. Místo mám - naše chalupa vzdálená od nás cca 20km. Každý den by jsem tam mohl dojíždět. :) Snad všichni chápete.Jak jsem to myslel s těma dotacemi.

Jako nádoby na krmení a vodu poslouží staré nádobí, kurník stlučete ze starých prken (jistě víte, že drůbeži v zimě vadí hlavně průvan a vlhko), to se dá sehnat zadarmo nebo za hubičku. Náklady budou jen za zvířata a krmení. Pokud to bude fungovat, můžete rozšiřovat.
Ideální podmínky nemáte ale ani zdaleka. Jestli máte představu, že ráno a večer nakrmíte, při tom vypustíte/zavřete drůbež a takovýto dohled stačí, tak jsem zvědav, za jak dlouho tu bude plakat, že živíte predátory nebo zloděje.

16.11.2016 00:36
Msm

XXX.XXX.138.9

Pokud jste opravdu ze zemědělské školy, děláte jí tímto ostudu. A neříkejte, že jste neměli chovy (skotu, prasat, drůbeže), to je na takových školách běžná praxe. Jde o to, že zemědělské podniky by bez státních dotací fungovat nemohly, jelikož jeden rok je cena mléka/masa/vajec propadák, druhý rok lepší, ztráty se špatně dohánějí, na každý pohyb a prd zvířete jsou normy, normované jsou klece/velikost stájí/zajištěné odvětrávání...Mezi náklady takového podniku patří poplatky za práci, plemenáře, krmivo, stelivo, technologie, veterinární ošetření, amortizace a další výdaje.
Já ze začátku myslel, že se Vám jedná o to, jestli je možné sehnat nějakou dotaci na váš hobby chov v podobě 20 slípek, co běhá někde v Horní Dolní na dvorku. Pokud ano, jděte do českých slepic, zapište se do plemenářského programu, oběhejte si dotace na to, že chováte plemeno z genových rezerv a dostanete třeba 300 na slepici, ale musíte kontrolovat užitkovost a vést nějaké záznamy. Nejde to dělat ve stylu "tak kolik si dneska sebral?" Musíte vědět od jakých slepic sbíráte, vajíčka popisovat, nebo nějak evidovat...Jenže, vy plácáte páté přes deváté, když to nejde s vejci, tak zkusím králíky. Já nevím, co očekáváte. Věnujete se vůbec chovatelství? Víte, co to obnáší? Neustálé výdaje. Já nikdy nejsem v plusu. Neustále přistavuji voliéry, výběhy, zlepšuji podmínky, aby zvířata žila dobře a měla "welfare". Jeden rok musíte předělat králíkárnu, druhý rok přistavit. Chcete, aby vydržela...nepostavíte ji za 1000 Kč z papundeklu. Potřebuju mít skvělou oplozenost u hus, další rok hloubým a betonuji rybníček. Napáječky, krmítka, vitamíny, krmivo...Nákup nových zvířat. Chci mít kvalitní chov, musím jet i do zahraničí. není problém vypláznout 150 Euro za housera,80 euro za kohouta,120 euro za pižmáka...

Já ale předpokládám, že vy jste momentálně na pracáku, jak to dnes po vejšce bývá a vymejšlíte, jak by se z něčeho dalo vytřískat hodně a při tom neinvestovat nic. To jste si ale vybral špatný druh podnikání...Ale nerad bych Vám křivdil.
Ale nějak si nedokážu představit, jak zakládáte zemědělský podnik. Už tu byli i tací, co chtěli po zdejších chytrých hlavách vědět, jak založit králičí farmu...

Jestli máte rád zvířata, pořiďte si nějaké plemeno slepic, králíků, věnujte se mu, občas prodáte sousedům vejce za svou cenu, nebo třeba zabitého králíka, ale nemůžete čekat, že budete vydělávat.

16.11.2016 00:53
Msm

XXX.XXX.138.9

A ještě si dovolím "répnout", pokud máte na to, abyste denně jezdil sem a tam 40 km jen proto, abyste sebral vejce, tak nepotřebujete dotace.

16.11.2016 06:32
mysak

XXX.XXX.36.78

ladd napsal(a):
Jako nádoby na krmení a vodu poslouží staré nádobí, kurník stlučete ze starých prken (jistě víte, že drůbeži v zimě vadí hlavně průvan a vlhko), to se dá sehnat zadarmo nebo za hubičku. Náklady budou jen za zvířata a krmení. Pokud to bude fungovat, můžete rozšiřovat.
Ideální podmínky nemáte ale ani zdaleka. Jestli máte představu, že ráno a večer nakrmíte, při tom vypustíte/zavřete drůbež a takovýto dohled stačí, tak jsem zvědav, za jak dlouho tu bude plakat, že živíte predátory nebo zloděje.

"Náklady budou jen za... a veterinu! Pak přijde nařízení shora kvůli ptačí chřipce a jste v koncích dřív než začnete.

16.11.2016 15:01
ladd

XXX.XXX.34.53

Máte pravdu. Veterinu jsem neuvedl, protože při 15 slepicích, které mne jedině tak přišly vhodné a proto jsem radil staré hrnce a pod, mě jako veterinární prostředek napadla jedině sekyrka.

16.11.2016 18:01
slamos1

XXX.XXX.52.72

Docela me udivuje kolik času dokážeme venovat takové hlouposti či spíše provokaci?Pokud jsem človek myslící tak vím že dve a dve jsou čtyři.

Carl Logan

6.7.2017 10:40
Carl Logan

XXX.XXX.71.144

Měl jste procházet obtížnými časy při získání půjčky teď obávat nomore, protože Lucas Loan Lending Compania nabízí všechny druhy úvěrů a také nabízíme bezpečný úvěr domů, stejně jako úvěr investovat do vašeho podnikání cpntact nás nyní: LUCASLOANLENDINGCOMPANIA@YAHOO.COM NEBO LUCASLOANLENDINGCOMPANIA@GMAIL.COM Mobilní telefon: +16026337400

Webové stránky: lucasloanlendingcompania.webs.com.

zubejda

23.6.2022 15:19
zubejda

XXX.XXX.137.37

I když odpovídám pozdě,mám 20 slepic a povím vám,že je to jen pro radost a ne na výdělek.
Dotace dostávají jen ti co v tom umí chodit a mají dost peněz na hůře.

Přidejte reakci

Přidat smajlík