Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.11.2016 10:24
vavrecka24

XXX.XXX.63.206

Za posledních cca 14 dní jsem vysledoval, že jedna z mých hus (líhnutá na přelomu března/dubna letošního roku) si začala stavět hnízdo. Dnes dle mých předchozích obav jsem našel první vejce. Vím, že v tuto dobu už se mi násadová vejce sehnat nepodaří. Jak se teď co nejlépe zachovat, jak postupovat? Vejce navíc nebudou ani oplodněná, protože housera mám z letošního června, takže ještě ani není pohlavně dospělý. Začne snášet i na jaře, nebo tato snůška to může celé nějak ovlivnit? :( Jedná se o husu českou.

21.11.2016 15:53
Msm

XXX.XXX.174.79

vavrecka24 napsal(a):
Za posledních cca 14 dní jsem vysledoval, že jedna z mých hus (líhnutá na přelomu března/dubna letošního roku) si začala stavět hnízdo. Dnes dle mých předchozích obav jsem našel první vejce. Vím, že v tuto dobu už se mi násadová vejce sehnat nepodaří. Jak se teď co nejlépe zachovat, jak postupovat? Vejce navíc nebudou ani oplodněná, protože housera mám z letošního června, takže ještě ani není pohlavně dospělý. Začne snášet i na jaře, nebo tato snůška to může celé nějak ovlivnit? :( Jedná se o husu českou.

Vejce sbírejte, nenechte sedět, zbytečně by se vyčerpala, později by mohla uhynout, nebo jarní snášku začít až kdo ví kdy. Jako krmení podávejte pouze ječmen, po něm je horší snáška, ono ani není nutné mít housata nějak brzo, lépe prospívají, když je teplo. S tím, že snáší nic neuděláte...ale třeba vytřepe jen 5-6 vajec a dá pokoj, mně takto snášejí mladé kachny. V tomto období je ale důležité, aby zvěř nabírala sílu na jaro, takže jak říkám, bez milosti vejce sbírat. Můžete je uvařit mladé drůbeži-cenná bílkovina.

21.11.2016 19:47
vavrecka24

XXX.XXX.63.206

Díky za radu, budu postupovat přesně jak píšete. Hezký večer přeji. :).

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.11.2016 19:49
Uživatel s deaktivovaným účtem

Příliš dobře krmíte :) omezte množství živin, hlavně bílkovin v krmné dávce.

Přidejte reakci

Přidat smajlík