Sice je již po této výstavě, ale furt nějak nemůžu přestat na ní myslet.
Nechci být člověkem který práci jiných chce hanit či s ní polemizovat, ale jsou jisté okamžiky, kdy je asi třeba něco říci.
Na výstavu jsem se těšil a tak v sobotu ráno jsme s rodinou vyrazil...
Vystáli jsme si delší frontičku v dešti u dvou pokladen a zakoupil jsem si katalog za 100 Kč.
Jelikož jsem drůbežář tělem i duší tak první cesta byla do pavilonu s drůbeží, jen chci podotknout, že jsme tam byli již po půl desáté.
A celý natěšený jsem otevřel katalog a přistoupil k prohlídce klecí...hmmm čtení to bylo hezké, ovšem nějak mi chyběla zvířata která tam byla uvedena...v sobotu ráno na CV bylo cca 35% voliér prázdných ( chápu, že chovatelé chtění do chovu jen to nejlepší, ale přeci jde zařídit, aby zvířata alespoň v tu sobotu zůstala v plném počtu ).
O tom jak byla zvířata ubytována a jak velký nepořádek tam panoval se snad zmiňovat ani nebudu, jistě jste si toho drůbežáři všimly!
Dle mého pocitu jsou místní ( tzv. venkovské ) výstavy na vyšší úrovni, než CV.
Otázka je kde se stala chyba?
A ještě jedna věc, po prohlídce všech pavilonů, byla ta s drůbeží ta nejhorší a to mně jako někoho kdo má rád drůbež a to ne jen na talíři naprosto uzemnilo.
O koutku venku kde se prodávala zvířata "2 jakosti" o tom budu mlčet úplně kdo tam byl a viděl to, mi dá jistě za pravdu, že to bylo na žalobu o týrání zvířat.
Tak závěrem hodně si rozmyslím, zda-li příští CV budu chtít navštívit.
A teď do mně :-D.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Toho už jsem si všimla snad dva roky zpátky. přijela jsem do lysé s foťákem a s cílem nafotit si plemena slepic - a v drůbeží hale jsem narazila na naprostou většinu klecí prázdných.
prostě to není výstava, když tam není na co koukat.
Jestli se chcete dívat na plné klece musíte přijed v pátek a to nejlíp vystát si v 11 hodin frontu a uplně nejlepe vlézt do dveří jako první :).Koupit katalog vystát si 2 hodiny forntu u počítače na zaplacení a když máte štěstí tak to zvíře které chcete koupit koupíte.
Na výstavě jsme koupili 3 kohouty, hedvábničky, amroxky a hempšírky.
Když jsme si je přivezli zjistil jsem že má kohout hempšírky rýmu... tak co to je.
Aby byla všechna zvířata v kleci, na výstavě, kde jsou zvířata prodejná a ještě k tomu druhý den výstavy, to opravdu zařídit nejde.
To, že si přivezete nemocné zvíře, lze také těžko eliminovat. Nakazit se mohlo kdekoli a projev nemoci mohl vypuknout kdykoli, takže nelze jednoznačně vinit ani chovatele, ani posuzovatele, takové je prostě riziko nákupu zvířat na takovéto akci.
Výstava v Lysé se z mnoha důvodů jistě nepovedla, Ale nelze pořadatele vinit z věcí, které nemohou ovlivnit.
lentak

XXX.XXX.70.94
No ak by som siel niekam na vystavu a mohol si kupene zviera odviest az po jej skonceni tak myslim ze vela ludi by radsej nic nekupilo. vela chovatelov svoje nadbytocne kusy ponukne na predaj a aj na naradonej vystave takze stazovat sa na prazdne klietky nieje celkom na mieste.

pastevecovci
napsal(a):
Aby byla všechna zvířata v kleci, na výstavě, kde jsou zvířata prodejná a ještě k tomu druhý den výstavy, to opravdu zařídit nejde.
To, že si přivezete nemocné zvíře, lze také těžko eliminovat. Nakazit se mohlo kdekoli a projev nemoci mohl vypuknout kdykoli, takže nelze jednoznačně vinit ani chovatele, ani posuzovatele, takové je prostě riziko nákupu zvířat na takovéto akci.
Výstava v Lysé se z mnoha důvodů jistě nepovedla, Ale nelze pořadatele vinit z věcí, které nemohou ovlivnit.
No pokud jindy než první den těsně po otevření není co vidět, tak je dost zbytečný, aby ta výstava byla třídenní, ne?
v pátek jsem tak nějak v práci. takže pokud je to takhle, tak je úplně zbytečný, abych do lysý kdy jezdila. taky dobrý vědět.
pastevecovci
napsal(a):
Proč by to nešlo?
Jen by to chtělo změnit koncept CV.
Pokud se nepletu je CV nejvyšší výstava ČSCH v republice.
Nevidím důvod proč by nemohla být koncipována tak, aby nebyla prodejná či prodej uskutečnit poslední den výstavy.
CV je přeci výstava na kterou chovatel posílá dle svého vědomí a svědomí ta nejlepší zvířata a pokud je chce prodat dává přeci souhlas aby bylo jeho jméno a kontakt uvedeny v katalogu, tudíž ten jenž má zájem o zvíře z chovu dotyčného chovatele tak nemá problém ho kontaktovat, myslím, že tím by CV neztrácela na své důležitosti a mohla by být hodnocena kladně.
Co se týče otevřenosti CV, pátek jako hlavní den výstavy neberu, do práce chodit člověk musí, pokud by nechtěl umřít hlady a bydlet pod mostem.
Pro mne je hlavním dnem sobota, volno a čas na to abych si mohl zvířata v klidu a pohodě prohlédnout.
Ne-chovatel

XXX.XXX.234.2
Tomu se vážení neříká výstava ale trh, kdy návštěvník i prodávající platí za vstup na tržnici. Navíc se tržnice snaží si přividělat katalogem a to dost možná značně neeticky, protože značná část chovatelů už asi nemá krom kusů na výstvě co nabídnout a o takovou službu tedy nestojí; je to ale na dohodě mezi těmi dvěma.
Měli bychom nazývat věci pravými jmény. Z úplně stejného důvodu nechodím mimochodem na lokální tržní-výstavy (a ty považuji opravdu spíše za trhy, vystavují se na nich spíše jen cizokrajní ptáci a domácí mazlíčci, pokud to tak pořadatel zrovna zařídil). Kdo nepříjde do hodiny po otevření (a to je pro ne-chovatele velmi brzy ráno, protože probíhají většinou v létě) už vidí jen prázdné klece.
lentak
napsal(a):
No ak by som siel niekam na vystavu a mohol si kupene zviera odviest az po jej skonceni tak myslim ze vela ludi by radsej nic nekupilo. vela chovatelov svoje nadbytocne kusy ponukne na predaj a aj na naradonej vystave takze stazovat sa na prazdne klietky nieje celkom na mieste.
Už jsem na to odpovídal, změnit koncept výstavy.
Sám jsem byl několikrát garantem na výstavách ( místní, okresní ) a vždy se dalo domluvit, že se prodaná zvířata dají vyzvednout až po ukončení výstavy, nebo hlavního dne ( převážně soboty ).
Nikdy jsem s tím neměl problém.
Ovšem CV je jiný level a jak jsem již psal chce to změnit koncept.
Ne-chovatel
napsal(a):
Tomu se vážení neříká výstava ale trh, kdy návštěvník i prodávající platí za vstup na tržnici. Navíc se tržnice snaží si přividělat katalogem a to dost možná značně neeticky, protože značná část chovatelů už asi nemá krom kusů na výstvě co nabídnout a o takovou službu tedy nestojí; je to ale na dohodě mezi těmi dvěma.
Měli bychom nazývat věci pravými jmény. Z úplně stejného důvodu nechodím mimochodem na lokální tržní-výstavy (a ty považuji opravdu spíše za trhy, vystavují se na nich spíše jen cizokrajní ptáci a domácí mazlíčci, pokud to tak pořadatel zrovna zařídil). Kdo nepříjde do hodiny po otevření (a to je pro ne-chovatele velmi brzy ráno, protože probíhají většinou v létě) už vidí jen prázdné klece.
Plně souhlasím. Na výstavě jsem byla v pátek, čekala na otevření a jako první jsem zamířila k drůbeži. A světe div se - spousta klecí už byla prázdná Jak je toto možné? To potom opravdu není o výstavě, ale o trhu...
V Německu se to dělá tak, že si zvířata můžete koupit v pátek, ale vyzvednout až v sobotu. A přesně, jak píše pastevec, nemůžete očekávat, že si koupíte na výstavě, kde je 1400 kusů drůbeže zvíře a přivezete ho vždy zdravé. Zvířata jsou v hrozném stresu, v hale je velká prašnost, jiné klima, než na které jsou zvířata zvyklá, spousta lidí...
Z tohoto nemůžete vinit nikoho, bylo-li zvíře přijato jako zdravé (bez příznaků). Chovatel ho na výstavu dovezl v pořádku a za to, co vypuklo tam, už nemůže nést odpovědnost. Nehledě na fakt, že klece nejsou oddělené pevnými boky, tudíž na sebe zvířata mohou prskat a jsou v bezprostředním kontaktu (mnohdy i s jiným druhem). Ovšem hygiena zaklecených zvířat byla tragická, ze zoohygienického hlediska na pokutu.
lentak

XXX.XXX.70.94
Msm
napsal(a):
V Německu se to dělá tak, že si zvířata můžete koupit v pátek, ale vyzvednout až v sobotu. A přesně, jak píše pastevec, nemůžete očekávat, že si koupíte na výstavě, kde je 1400 kusů drůbeže zvíře a přivezete ho vždy zdravé. Zvířata jsou v hrozném stresu, v hale je velká prašnost, jiné klima, než na které jsou zvířata zvyklá, spousta lidí...
Z tohoto nemůžete vinit nikoho, bylo-li zvíře přijato jako zdravé (bez příznaků). Chovatel ho na výstavu dovezl v pořádku a za to, co vypuklo tam, už nemůže nést odpovědnost. Nehledě na fakt, že klece nejsou oddělené pevnými boky, tudíž na sebe zvířata mohou prskat a jsou v bezprostředním kontaktu (mnohdy i s jiným druhem). Ovšem hygiena zaklecených zvířat byla tragická, ze zoohygienického hlediska na pokutu.
Na ktorej z nemeckych vystav je to tak ze ked si v piatok kupite zviera ze si ho mozete zobrat az v nedelu po skonceni? to je trochu mimo? uz vidim ako ludia ktory cestuju povedzme 500km tak tam cestuju dva krat.
moja skusenost je skor taka ze nemci sa na vystavach prezentuju svojimi naj zvieratami a nie predavaju u nas je to skor sanca predat.
lentak
napsal(a):
Na ktorej z nemeckych vystav je to tak ze ked si v piatok kupite zviera ze si ho mozete zobrat az v nedelu po skonceni? to je trochu mimo? uz vidim ako ludia ktory cestuju povedzme 500km tak tam cestuju dva krat.
moja skusenost je skor taka ze nemci sa na vystavach prezentuju svojimi naj zvieratami a nie predavaju u nas je to skor sanca predat.
Vy asi špatně čtete. Píšu v sobotu, nikoliv v neděli. A nevím, co Vám mám říct, zatím všude, kde jsem byl, to tak bylo. Například ve Straubingu. Výstava je otevřená už v pátek, ale od nás tam všichni jezdí až v sobotu, aby mohli rovnou zvířata i odvézt. A necestují dvakrát, nýbrž tam někde přespí. Cestovat dvakrát 500 km je opravdu trochu mimo.
lentak

XXX.XXX.70.94
Msm
napsal(a):
Vy asi špatně čtete. Píšu v sobotu, nikoliv v neděli. A nevím, co Vám mám říct, zatím všude, kde jsem byl, to tak bylo. Například ve Straubingu. Výstava je otevřená už v pátek, ale od nás tam všichni jezdí až v sobotu, aby mohli rovnou zvířata i odvézt. A necestují dvakrát, nýbrž tam někde přespí. Cestovat dvakrát 500 km je opravdu trochu mimo.
No to je jedno ci sobota alebo nedela aj tak mi to pride divne este som sa s tym nestretol ze by to takto bolo.
Měl jsem možnost navštívit celostátní výstavy v Německu, Rakousku, Slovensku a Evropskou výstavu ve Francii. Se systémem, že se jeden den prodává a vydává až den další jsem se na těchto akcích nesetkal.
Na německých a rakouských výstavách se praktikuje vydávání zvířat až od konkrétní hodiny, třeba až ve 13.00 nebo 16.00, právě proto aby měli návštěvníci možnost vidět všechna vystavená zvířata.
Je diskutabilní, je-li nutné mít CV jako třídenní akci. Rakušáci a Slováci mají CV pouze sobotu a neděli.
V Lysé je třeba ve srovnání s Nitrou či Welsem vystaveno zhruba stejné množství zvířat ovšem na poměrně menší ploše. Což se projevuje především v šířce uliček mezi klecemi. Otázkou je jak by v praxi vypadalo, kdyby obě skupiny návštěvníků (tedy ti páteční a ti sobotní) přišli naráz.
Někdo tu psal, že v Lysé byly prázdné klece už v pátek po otevření. S tímto tvrzením nesouhlasím. Na výstavě jsem byl, prázdné klece byly pouze tam, kde zvířata nebyla dodána. Tedy alespoň u drůbeže.
Na rozdíl od některých předešlých let.
Co se týče konceptu výstavy bez prodeje. Můj čistě osobní názor je, že by se přihlásilo tak 60% zvířat, přišlo tak 50% platících návštěvníků a příjmy z výstavy by byly nižní tak o 70%. To hovořím o drůbeži a myslím, že podobné by to bylo i s králíky. Zcela jiná situace je u holubů, tam je prodejné jen mizivé procento zvířat a tedy nemožnost prodeje by na počty zvířat neměla asi žádný vliv.
.
Také jsem nikde nezažil, že by se první den neprodávalo. Ano pokud by to nebyla prodejní výstava, ale jen ukázková, tak tam přijde mizivé procento opravdových fandů a jinak to mohou zabalit. Poněkud jiné je to u speciálních výstav (některých), kde se zpravidla sejdou tito fandové a společně řeší dané plemeno. Prodejného nemusí být nic, ale během výstavy se v kuloárech dohodnou někteří co a jak. A po skončení výstavy si zvířata odprodají. Ovšem tyto výstavy obvykle trvají jeden den, max. jeden a půl dne.
U celostátní výstavy... se dá snad jedině eliminovat koupěchtivost nastavením cenové hladiny prodejných kusů. Tzn. a to mě teď ukamenujete, že by prodejní ceny musely vyšplhat na evropské v přepočtu min 30 Euro a více. Pak bych věřil, že se taková mela nestrhne. Jinak je přirozené, že chovatelé chtějí prodat, protože jinak mnoho zisků z tohoto hobby není, pokud vůbec, a na velké výstavě je šance, že dané zvíře poslouží jinde po chovné stránce, než u mě doma v mrazáku. Na velké výstavě je šance, že se zvíře prodá, poněvadž tam zavítá širší počet návštěvníků. Na velké výstavě je šance prodat zvíře výhodněji než jen v někde místním trhu Vietnamcům za pár kaček. S vidinou, že ten krásný kohout odpoledne skončí v polévce. Je to naše práce, tak si toho važme.
Juraj Kafka.
pastevecovci
napsal(a):
Měl jsem možnost navštívit celostátní výstavy v Německu, Rakousku, Slovensku a Evropskou výstavu ve Francii. Se systémem, že se jeden den prodává a vydává až den další jsem se na těchto akcích nesetkal.
Na německých a rakouských výstavách se praktikuje vydávání zvířat až od konkrétní hodiny, třeba až ve 13.00 nebo 16.00, právě proto aby měli návštěvníci možnost vidět všechna vystavená zvířata.
Je diskutabilní, je-li nutné mít CV jako třídenní akci. Rakušáci a Slováci mají CV pouze sobotu a neděli.
V Lysé je třeba ve srovnání s Nitrou či Welsem vystaveno zhruba stejné množství zvířat ovšem na poměrně menší ploše. Což se projevuje především v šířce uliček mezi klecemi. Otázkou je jak by v praxi vypadalo, kdyby obě skupiny návštěvníků (tedy ti páteční a ti sobotní) přišli naráz.
Někdo tu psal, že v Lysé byly prázdné klece už v pátek po otevření. S tímto tvrzením nesouhlasím. Na výstavě jsem byl, prázdné klece byly pouze tam, kde zvířata nebyla dodána. Tedy alespoň u drůbeže.
Na rozdíl od některých předešlých let.
Co se týče konceptu výstavy bez prodeje. Můj čistě osobní názor je, že by se přihlásilo tak 60% zvířat, přišlo tak 50% platících návštěvníků a příjmy z výstavy by byly nižní tak o 70%. To hovořím o drůbeži a myslím, že podobné by to bylo i s králíky. Zcela jiná situace je u holubů, tam je prodejné jen mizivé procento zvířat a tedy nemožnost prodeje by na počty zvířat neměla asi žádný vliv.
.
Tak teď mám tak trochu problém s posledním odstavcem.
Teď dle toho co jste napsal to vypadá a já pevně věřím, že to tak není, že většina chovatelů na CV v Lysé vystavuje pouze pro prodej za větší peníze než na výstavách nižšího řádu.
Pokud tomu tak je, tak název výstavy by měl znít : celostátní prodejní výstava.
mysak
napsal(a):
Také jsem nikde nezažil, že by se první den neprodávalo. Ano pokud by to nebyla prodejní výstava, ale jen ukázková, tak tam přijde mizivé procento opravdových fandů a jinak to mohou zabalit. Poněkud jiné je to u speciálních výstav (některých), kde se zpravidla sejdou tito fandové a společně řeší dané plemeno. Prodejného nemusí být nic, ale během výstavy se v kuloárech dohodnou někteří co a jak. A po skončení výstavy si zvířata odprodají. Ovšem tyto výstavy obvykle trvají jeden den, max. jeden a půl dne.
U celostátní výstavy... se dá snad jedině eliminovat koupěchtivost nastavením cenové hladiny prodejných kusů. Tzn. a to mě teď ukamenujete, že by prodejní ceny musely vyšplhat na evropské v přepočtu min 30 Euro a více. Pak bych věřil, že se taková mela nestrhne. Jinak je přirozené, že chovatelé chtějí prodat, protože jinak mnoho zisků z tohoto hobby není, pokud vůbec, a na velké výstavě je šance, že dané zvíře poslouží jinde po chovné stránce, než u mě doma v mrazáku. Na velké výstavě je šance, že se zvíře prodá, poněvadž tam zavítá širší počet návštěvníků. Na velké výstavě je šance prodat zvíře výhodněji než jen v někde místním trhu Vietnamcům za pár kaček. S vidinou, že ten krásný kohout odpoledne skončí v polévce. Je to naše práce, tak si toho važme.
Juraj Kafka.
V tomto s Vámi nesouhlasím. Jistě chápu, že chovatel chce prodat, ale je přece možné trochu změnit koncepci.
Neustále pláčem, že členové stárnou a mladší ročníky nechtějí nic chovat a když je možnost jim ukázat, právě na CV, jak pěkné je to hobby, tak je dorazíme tím, že radši vše prodáme v první den. Co pak mají vidět? Jak mám říct 10ti letému klukovi, že v této voliéře byl šampion ( jak mu ho mám vypodobnit ) na obrázku? To si rovnou mohu vzít knížku a ukázat mu to, nemusím utrácet za cestu, vstupenku a katalog.
jarda36
napsal(a):
Tak teď mám tak trochu problém s posledním odstavcem.
Teď dle toho co jste napsal to vypadá a já pevně věřím, že to tak není, že většina chovatelů na CV v Lysé vystavuje pouze pro prodej za větší peníze než na výstavách nižšího řádu.
Pokud tomu tak je, tak název výstavy by měl znít : celostátní prodejní výstava.
Celostátní výstava je z hlediska nákladů pro vystavovatele poměrně drahá záležitost.
Budu konkrétní - 2000, - projedu v benzínu - 1500, - až 2000, - dáme za klecné podle počtu zvířat.
1000, - za jednu noc v hotelu pro dva lidi + další drobné výdaje.
Ano, chceme prodat.
Jednak, aby se nám vrátila aspoň nějaká část nákladů a především proto, že vystavená zvířata k chovu nepotřebujeme, takže když je neprodáme na CV, tak je musíme umístit do mrazáku a to je opravdu škoda...
A věřte nebo ne, velká spousta chovatelů si jezdí na tyto výstavy opravdu především nakoupit chovný materiál.
Jak jsem uvedl v předchozím příspěvku, určité řešení by přinesl výdej zvířat až po určité době. Ovšem v totálním organizačním chaosu alá Lysá, kde garant je co do počtu velmi vzácně se vyskytující tvor, mám pochyby jak by to dopadlo...
Ta nejlepší chovná zvířata opravdu po výstavách nevozíme, už jen z důvodů možné nákazy.
Mohu se zeptat Jardo kolik zvířat jste vystavil na CV letos? A kolik loni?
Ještě dovětek. Nevím jak u Vás, ale v našem okolí na místních výstavách je šance prodat drůbež naprosto nulová. Logicky, každý chovatel zde chove to svoje, málokteré plemeno dělá na okrese víc lidí a drtivou většinu návštěvníků místních výstav tvoří laici, kteří se jdou jenom podívat.
pastevecovci
napsal(a):
Celostátní výstava je z hlediska nákladů pro vystavovatele poměrně drahá záležitost.
Budu konkrétní - 2000, - projedu v benzínu - 1500, - až 2000, - dáme za klecné podle počtu zvířat.
Ano, chceme prodat.
Jednak, aby se nám vrátila aspoň nějaká část nákladů a především proto, že vystavená zvířata k chovu nepotřebujeme, takže když je neprodáme na CV, tak je musíme umístit do mrazáku a to je opravdu škoda...
A věřte nebo ne, velká spousta chovatelů si jezdí na tyto výstavy opravdu především nakoupit chovný materiál.
Jak jsem uvedl v předchozím příspěvku, určité řešení by přinesl výdej zvířat až po určité době. Ovšem v totálním organizačním chaosu alá Lysá, kde garant je co do počtu velmi vzácně se vyskytující tvor, mám pochyby jak by to dopadlo...
Ta nejlepší chovná zvířata opravdu po výstavách nevozíme, už jen z důvodů možné nákazy.
Ještě dovětek. Nevím jak u Vás, ale v našem okolí na místních výstavách je šance prodat drůbež naprosto nulová. Logicky, každý chovatel zde chove to svoje, málokteré plemeno dělá na okrese víc lidí a drtivou většinu návštěvníků místních výstav tvoří laici, kteří se jdou jenom podívat.
Musím reagovat. Jsem velmi mladá krev, s vášní pro kvalitní chov. Tahle výstava mi ale bere totální nechuť se angažovat více. Ještě vzhledem k tomu, že píšete, že kvalitní zvířata na výstavy stejně nevozíte...
pastevecovci
napsal(a):
Ano, chceme prodat.
Asi se neshodneme,
Tak pokud chci budu vystavovat na CV s tím, že vím kolik za to dám, nechápu logiku kolik za to dám to chci zpět.
Vystavuji proto, že se chci pochlubit svým chovem, to dle mého názoru je ten hlavní smysl celé výstavy!
Pokud opravdu jde jen o to prodat a jak píšete Vy to tak máte, tak jak jsem psal změňme název z CV na CPV, zrušme možnost, aby se na tuto výstavu dostala široká nechovatelská veřejnost, protože zaplatit si prohlídku prázdných voliér asi nebylo cílem.
píšete, že ta nejlepší chovná zvířata po výstavách nevozíte...tak nevidím důvod proč CV je.
Já když jsem choval a vystavoval, tak to byli vždy ty nejlepší jedinci z mého chovu a šel jsem do toho i s tím rizikem, že se něco může stát. A to jsem vystavoval "jen" na výstavách nižšího řádu, na CV jsem se bohužel z ekonomických a dovozních problémů nedostal a věřte, že mne to do dneška mrzí.
Pokud mne paměť neklame tak na každé výstavě kterou jsem navštívil a kterou jsme pořádali, tak se vždy všechna prodejní zvířata prodala, sice ne za cenu jaké jsou na CV, ale prodala.
A co se té ekonomiky týče, co znám chovatele a co já jsem dělal, tak náklady na chov drůbeže se mi vždy vrátili, ať prodejem vajec, masa či přebytků v chovu.
jarda36
napsal(a):
Asi se neshodneme,
Tak pokud chci budu vystavovat na CV s tím, že vím kolik za to dám, nechápu logiku kolik za to dám to chci zpět.
Vystavuji proto, že se chci pochlubit svým chovem, to dle mého názoru je ten hlavní smysl celé výstavy!
Pokud opravdu jde jen o to prodat a jak píšete Vy to tak máte, tak jak jsem psal změňme název z CV na CPV, zrušme možnost, aby se na tuto výstavu dostala široká nechovatelská veřejnost, protože zaplatit si prohlídku prázdných voliér asi nebylo cílem.
píšete, že ta nejlepší chovná zvířata po výstavách nevozíte...tak nevidím důvod proč CV je.
Já když jsem choval a vystavoval, tak to byli vždy ty nejlepší jedinci z mého chovu a šel jsem do toho i s tím rizikem, že se něco může stát. A to jsem vystavoval "jen" na výstavách nižšího řádu, na CV jsem se bohužel z ekonomických a dovozních problémů nedostal a věřte, že mne to do dneška mrzí.
Pokud mne paměť neklame tak na každé výstavě kterou jsem navštívil a kterou jsme pořádali, tak se vždy všechna prodejní zvířata prodala, sice ne za cenu jaké jsou na CV, ale prodala.
A co se té ekonomiky týče, co znám chovatele a co já jsem dělal, tak náklady na chov drůbeže se mi vždy vrátili, ať prodejem vajec, masa či přebytků v chovu.
Souhlas, navrhuji změnit na CT - celostátní tržiště. V tom případě by se nemělo platit vstupné. Myslím, že kdo přišel v neděli, mělo by mu vstupné být vráceno :) Žalostný to pohled na klece už v sobotu ráno.
Ještě k tomu prodeji pro pastevce: Já jsem se s tím setkal v roce 2008 ve Straubingu na králících, myslím, že to tak bylo i 2010. Od té doby jsem se po tom nepídil a bral jsem to, že to tak je. Ale je logičtější ten odvoz od odpoledních hodin, jak píšete...
jarda: Nechci Vám brát iluze, ale na CV jezdí chovatel předvést svoje zvířata a většinou je i prodat, aby se mu vrátily náklady. Neznám ve svém okolí nikoho, kdo by vystavoval to nejlepší ať už kvůli nákaze, nebo možné krádeži atd.
Co se týče králíků, po CV jdou většinou na pekáč, protože se vrátí poloviční a kondici už horko těžko nabírají a u drůbeže je to zas z důvodu, že když už bych se harcoval s několika husami/krůtami, tak je chci prodat, protože kde jinde je udám, než na CV, kam jezdí i potenciální kupce ze zahraničí. A když si vezmete, že prodáváte třeba krůtu za 800,80 kč si vezme výstava, další procenta klecné, manipulační poplatek atd. Jste tak na 500. A to kolik do té krůty nacpete, než vypadá tak jak vypadá, to radši ani nepočítám.
Možná, že slepice je schopná si "na sebe vydělat", to říkaly už i babičky. Ale to to musí být nosnice typu vlašky. Jinak tedy chov ostatní drůbeže rentabilním neshledávám, spíš je to celkem nákladný koníček. Pokud tedy investujete do vybavení, krmiv, chovatelského zařízení atd.
Já si myslím, že problémem ale není prodej zvířat, nebo název výstavy, jako spíš délka trvání akce, lepší organizace a především podmínky pro zvířata, která by měla být na prvním místě.
mysak
napsal(a):
Juraj Kafka.
Určitě jste si všiml cen na letošní výstavě v Nitře. Slepice oravky 44 Euro jen to hvízdlo. Ono o cenách by se dalo polemizovat hodně ve všeobecném měřítku. Zda už by nebylo vhodné prodávat trochu dráž, než na nutné náklady...
hobbyCHOVATEL
napsal(a):
Musím reagovat. Jsem velmi mladá krev, s vášní pro kvalitní chov. Tahle výstava mi ale bere totální nechuť se angažovat více. Ještě vzhledem k tomu, že píšete, že kvalitní zvířata na výstavy stejně nevozíte...
Buďto neumíte číst, nebo úmyslně překrucujete...
Nic takového jsem nenapsal.
Kvalitu námi vystavovaných zvířat nemusím obhajovat...
Věřte, že nekvalitní zvířata se neprodají. Chovatelé nejsou pitomci, aby kupovali šunt...
pastevecovci
napsal(a):
Buďto neumíte číst, nebo úmyslně překrucujete...
Nic takového jsem nenapsal.
Kvalitu námi vystavovaných zvířat nemusím obhajovat...
Věřte, že nekvalitní zvířata se neprodají. Chovatelé nejsou pitomci, aby kupovali šunt...
Vaše slova příteli: "Ta nejlepší chovná zvířata opravdu po výstavách nevozíme, už jen z důvodů možné nákazy"
Ale ať už chcete svá slova obhajovat či ne, nemění to na tom nic, že člověk, který dorazí na tuto "burzu" a zaplatí vstupné, nechce koukat na prázdné klece. Když by byl prodejní den neděle, všichni co chtějí koupit, dorazí jistojistě v neděli.
jarda36
napsal(a):
Asi se neshodneme,
Další, který má problém rozumět psanému textu...
Nikde jsem nenapsal, že jde jen o to prodat.
Kdyby to tak bylo, tak objíždím burzy a né CV.
Příklad -
Odchováme za rok cca 100 pižmovek - většina se zkonzumuje a cca 10 až 20 je tak pěkných, že je škoda je sežrat a nám jsou do chovu k ničemu, protože máme chovný kmen, který nám vydrží ještě pár let. A někomu udělají radost a do chovu se mu budou hodit.
Mám tedy podle Vás tyto zvířata odvézt na CV, posbírat poháry a pak je odvézt domů a zabít?
Nebo co? Z té CV je odvézt na burzu a střelit po stovce za kus? A proč? Protože Vy chcete za své vstupné za každou cenu vidět všechna zvířata až do neděle?
Je těžké to pochopit?
hobbyCHOVATEL
napsal(a):
Vaše slova příteli: "Ta nejlepší chovná zvířata opravdu po výstavách nevozíme, už jen z důvodů možné nákazy"
Ale ať už chcete svá slova obhajovat či ne, nemění to na tom nic, že člověk, který dorazí na tuto "burzu" a zaplatí vstupné, nechce koukat na prázdné klece. Když by byl prodejní den neděle, všichni co chtějí koupit, dorazí jistojistě v neděli.
Já jsem napsal -
"Ta nejlepší chovná zvířata opravdu po výstavách nevozíme, už jen z důvodů možné nákazy"
Vy jste interpretoval -
Ještě vzhledem k tomu, že píšete, že kvalitní zvířata na výstavy stejně nevozíte...
Chvíli si sedněte a pozorně čtěte, třeba Vám ten rozdíl dojde...
Pokud ne, tak Vám neumím pomoci...
lentak

XXX.XXX.218.28
Je na slobodnej voli chovatela ci da zvierata predajne ale neda..ak chce aby sa mu vratili je to jeho vec. Nadbytocne zvierata ponukam tiez na predaj. Malokto kto nema doma aspon 3 kmene z plemena si vybera pre seba ci uz kohuty alebo sliepky a prebytok ponukne. CV sluzia na prezentaciu chovu a nik tam nedava zle zvierata lebo by si tym spravil len zle meno.
ak p. hobbychovatel je taky nadsenec tak nerozumiem tomu ako vas toto moze odradit od vystavovania.
Moralizujete tu ze klietky su prazdne a ze ste zbytocne vyhodili prachy na vstupne. ked je to taky problem tak treba ostat doma a neminat peniaze a ak sa chcete len pozerat tak navsteva ZOO je lepsia. Myslim ze nik z Vas ktory ste videli prazdne klietky si neuvedomi ze to nemusia byt len predane zvierata ale aj zvierata ktore neboli dodane.
nech si kazdy vyskusa CV kolko to stoji namahy a casu a o peniazoch nehovoriach a potom nech kritizuje ci to bude robit z cistej lasky aj potom..
pastevecovci
napsal(a):
Další, který má problém rozumět psanému textu...
Nikde jsem nenapsal, že jde jen o to prodat.
Kdyby to tak bylo, tak objíždím burzy a né CV.
Příklad -
Odchováme za rok cca 100 pižmovek - většina se zkonzumuje a cca 10 až 20 je tak pěkných, že je škoda je sežrat a nám jsou do chovu k ničemu, protože máme chovný kmen, který nám vydrží ještě pár let. A někomu udělají radost a do chovu se mu budou hodit.
Mám tedy podle Vás tyto zvířata odvézt na CV, posbírat poháry a pak je odvézt domů a zabít?
Nebo co? Z té CV je odvézt na burzu a střelit po stovce za kus? A proč? Protože Vy chcete za své vstupné za každou cenu vidět všechna zvířata až do neděle?
Je těžké to pochopit?
My dva si nebudeme rozumět :
1) CV - dle vedení ČSCH největší, nejprestižnější v ČR
2) Prodej - nemám nic proti prodeji, jen to koncepčně vyřešit tak, aby ti kdo zaplatí něco viděli, pokud s tím máte problém, zrušme CV a udělejme z ní tržní výstavu s vyloučením nechovatelské veřejnosti, prodávat lze i na výstavách nižšího řádu a přes inzeráty, alespoň to tak někteří činí,
3)Nikde jsem nenapsal, že jde jen o to prodat, Ano, chceme prodat.
Jednak, aby se nám vrátila aspoň nějaká část nákladů a především proto, že vystavená zvířata k chovu nepotřebujeme, takže když je neprodáme na CV, tak je musíme umístit do mrazáku a to je opravdu škoda... VAŠE SLOVA
Znovu píši, je-li uveden bod 1 je to přeci vizitka celého ČSCH a pokud to na CV vypadá, jak vypadá, tak se naskýtá otázka co dál ČSCH očekává.
lentak
napsal(a):
Je na slobodnej voli chovatela ci da zvierata predajne ale neda..ak chce aby sa mu vratili je to jeho vec. Nadbytocne zvierata ponukam tiez na predaj. Malokto kto nema doma aspon 3 kmene z plemena si vybera pre seba ci uz kohuty alebo sliepky a prebytok ponukne. CV sluzia na prezentaciu chovu a nik tam nedava zle zvierata lebo by si tym spravil len zle meno.
ak p. hobbychovatel je taky nadsenec tak nerozumiem tomu ako vas toto moze odradit od vystavovania.
Moralizujete tu ze klietky su prazdne a ze ste zbytocne vyhodili prachy na vstupne. ked je to taky problem tak treba ostat doma a neminat peniaze a ak sa chcete len pozerat tak navsteva ZOO je lepsia. Myslim ze nik z Vas ktory ste videli prazdne klietky si neuvedomi ze to nemusia byt len predane zvierata ale aj zvierata ktore neboli dodane.
nech si kazdy vyskusa CV kolko to stoji namahy a casu a o peniazoch nehovoriach a potom nech kritizuje ci to bude robit z cistej lasky aj potom..
Byl jste na CV v Lysé nad Labem s katalogem v ruce?
Stále se točíme v kruhu pro mne je CELOSTÁNÍ VÝSTAVA vyvrcholením roční práce chovatele se kterou se jde pochlubit, ovšem to jsem asi někdo jiný.
NEREZ

XXX.XXX.160.17
jarda36
napsal(a):
2) Prodej - nemám nic proti prodeji, jen to koncepčně vyřešit tak, aby ti kdo zaplatí něco viděli, pokud s tím máte problém, zrušme CV a udělejme z ní tržní výstavu s vyloučením nechovatelské veřejnosti, prodávat lze i na výstavách nižšího řádu a přes inzeráty, alespoň to tak někteří činí,
Jednak, aby se nám vrátila aspoň nějaká část nákladů a především proto, že vystavená zvířata k chovu nepotřebujeme, takže když je neprodáme na CV, tak je musíme umístit do mrazáku a to je opravdu škoda... VAŠE SLOVA
Znovu píši, je-li uveden bod 1 je to přeci vizitka celého ČSCH a pokud to na CV vypadá, jak vypadá, tak se naskýtá otázka co dál ČSCH očekává.
Také souhlasím!
Vždy sháním kvalitní materiál pro chov a abych bláznil někde prvním dnem na výstavě mi přijde odrazující. Ale asi se spoléhá pouze na CV a jinak to jde do mrazáku jak tady čtu. Možná důvod proč nakupuji jedině v zahraničí. V CZ není možné nikde sehnat / nebo raději oslovený chovatel ani neodpoví.
jarda36
napsal(a):
Jste Mistr světa v demagogii...
Howgh...
NEREZ

XXX.XXX.160.17
pastevecovci
napsal(a):
Jste Mistr světa v demagogii...
Howgh...
"Demagog je člověk, který hlásá věci, o nichž ví, že nejsou pravda, a to lidem, o nichž ví, že jsou hlupáci."
zdroj / naučný slovník
Máte-li se za hlupáka, pak je pan Jarda jistě demagog :).
NEREZ
napsal(a):
"Demagog je člověk, který hlásá věci, o nichž ví, že nejsou pravda, a to lidem, o nichž ví, že jsou hlupáci."
zdroj / naučný slovník
Máte-li se za hlupáka, pak je pan Jarda jistě demagog :).
Demagogie
Význam:
využívání zkreslených zjednodušených argumentů, působících zejména na city a předsudky, k ovlivňování jednotlivců a skupin.
Přátelé... já jsem ještě zapomněl říct, že chovatelé především chtějí svá zvířata mít oceněná. Možností je právě CV i když větší váhu má ocenění na výstavě speciální, kde mezi sebou soutěží větší počet daného plemene. A kupující rovněž kouká jak vybrané zvíře dopadlo, aby domu nekoupil výlukové zvíře.
Jiná věc je, když do haly naklušou zahraniční návštěvníci a zkupují klece po deseti.. Ale to pořadatel neovlivní.
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
Važení buďte realisti, podmínky výstavy určuje pořadatel, pořádat jenom
výstavu výstavní, bez prodeje zvířat je nereálné, jak pro pořadatele, vystavovatele
a kupující...Pořadatel může ovlivnit prodej zvířat a to třeba že první 2 hodiny bude
CV otevřena jen pro členy svazu ČSCH, nebo prodej 1 zvířete na osobu atd...
Když chcete něco vidět na výstavě tak musíte přijít první den, nedovedu si představit
že koupím zvíře v pátek a pojedu si pro něj v sobotu nebo v neděli, dá se posunout
výdej zvířat cca po 14 hodině, hodně návštevníků jezdí na výstavy vlakem, vyzvedne
zvíře a jede s ním k domovu, třeba 300 km...Já si myslím že pořádat výstavu stačí
v pátek a v sobotu...

Chovatel Lada
napsal(a):
výstavu výstavní, bez prodeje zvířat je nereálné, jak pro pořadatele, vystavovatele
a kupující...Pořadatel může ovlivnit prodej zvířat a to třeba že první 2 hodiny bude
Když chcete něco vidět na výstavě tak musíte přijít první den, nedovedu si představit
že koupím zvíře v pátek a pojedu si pro něj v sobotu nebo v neděli, dá se posunout
výdej zvířat cca po 14 hodině, hodně návštevníků jezdí na výstavy vlakem, vyzvedne
zvíře a jede s ním k domovu, třeba 300 km...Já si myslím že pořádat výstavu stačí
v pátek a v sobotu...
Takže pro důchodce, co nepracují...
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
Pro chovatele pracující, kteří si vezmou třeba dovolenou a nebo jdou
pracovat v / Ne / místo v pátku atd...
Chovatel Lada
napsal(a):
v pátek a v sobotu...
Stále se točíme v kruhu,
nikdy jsem nenapsal, že se nemá prodávat, ale jen že se má změnit koncepce prodeje. Třeba tím, že prodej začne v sobotu odpoledne po hlavním tlaku návštěvníků. A nebo prodejní poslední den výstavy bez přítomnosti nechovatelů, vše se přeci dá nějak ošetřit.
Z mého pohledu :
CV je výstavou největší svého druhu v ČR pořádanou ČSCH, pod tím si já osobně představuji, že chovatel na tuto výstavu posílá své nejlepší jedince aby se pochlubil tím, co dokázal.
Zároveň pro mě je CV lákadlem pro nechovatele s tím, že možná se tam objeví i někdo koho chovatelství láká a nadchne. A to by mělo být samozřejmostí každé výstavy.
Ovšem toto padá v momentě přijdu-li tam v sobotu v půl desáté a vidím 35% prázdných voliér, zvířata špinavá, protože z nějakého důvodu není podestýlka, nemají vodu a žrádlo, ne všechna samosebou.
Nevím, ale pořádání výstav ve všední den je tak trochu na nic, ne všichni si mohou dovolit vzít dovolenou či si naplánovat jinak směnu jak píšete, to je prostě sci-fi. Tedy pokud nejste sám podnikatel který si toto může zařídit.
Jardo, já myslím, že jsme vás všichni pochopili a většina s vámi souhlasíme.
I nám, nakupujícím, by určitě přišlo vhod pozdržení prodeje nebo alespoň výdeje.
Kdo jede s dětmi, tak by nemusel vysvětlovat: "Mamí, proč je to prázdné?"
Kdo jede studovat a fotit, měl by co.
Kdo jede z dálky, nejel by zbytečně.
Stačí hodinové zpoždění, než člověk navlíkne a zpacifikuje dítě,
a je většinou po ptákách.
V Lysé jsem byl zatím dvakrát. Vždy v pátek.
Vůbec netuším, jak prázdně to tam může vypadat v neděli.
A zejména stav zvířat, když jsou tam už od středy...
Jinak tedy to, že člověk, který nestuduje katalog, vidí prázdnou klec,
neznamená, že zvíře je vykoupeno. Taky mohlo být Nedodáno.
honzapm
napsal(a):
Jardo, já myslím, že jsme vás všichni pochopili a většina s vámi souhlasíme.
I nám, nakupujícím, by určitě přišlo vhod pozdržení prodeje nebo alespoň výdeje.
Kdo jede s dětmi, tak by nemusel vysvětlovat: "Mamí, proč je to prázdné?"
Kdo jede studovat a fotit, měl by co.
Kdo jede z dálky, nejel by zbytečně.
Stačí hodinové zpoždění, než člověk navlíkne a zpacifikuje dítě,
a je většinou po ptákách.
V Lysé jsem byl zatím dvakrát. Vždy v pátek.
Vůbec netuším, jak prázdně to tam může vypadat v neděli.
A zejména stav zvířat, když jsou tam už od středy...
Jinak tedy to, že člověk, který nestuduje katalog, vidí prázdnou klec,
neznamená, že zvíře je vykoupeno. Taky mohlo být Nedodáno.
Děkuji za vaše slova
No nemáte naprosto za co děkovat. Vždyť to tak prostě je.
Stačí mít koule na to to rozštípnout. Čehož se asi od papalášů nedožijeme
ani my, vyšší ročníky, že... Já jen trnu, abych koupil pokud možno vše,
a když se konečně uklidním a zajdu se podívat, co že jsem to vlastně uzmul,
tak se zapovídám nebo zabloudím a než se rozvzpomenu, tak je čas jet domů,
pokud možno za světla. Pak ještě zaopatřit původní obyvatelstvo, plus ubytovat
nový nákup a člověk je zralý tak akorát na saunu, kterou né a né Ježíšek pořáde
přinést. Tahá blbosti, jako například Nutelu, ale důležité věci, to ne.
A pak, večer, při prohlížení katalogu, na což přes den nebyl čas, uplně zjišťuju,
co všechno jsem neviděl, co všechno jsem minul, co všechno jsem zazdil...
Že by člověk nejraději vyrazil další den znovu, tentokrát na uplně celý den.
Jenomže právě - v sobotu už je to i prázdné a tak dále...
Samozřejmě, že se dá domluvit se s chovateli, navštívit je osobně,
poznat specifika chovu, a takové to všeobecné bla bla bla.
Jenže to jaksi nesouvisí se zmíněnou výstavou a obecně s nešikovným
systém všech známých výstav.
Ono je dobré ty názory veřejnosti přinejmenším vnímat,
když už ne je transformovat v praxi.
Už jsem tu psal asi tak 4x, jak na malou výstavu vlítnou vietnamci
s odpadkovými plastovými pytli, sjedou všechny prodejné velké kohouty,
které údajně používají k rituálům s krví, skoupí, co se dá,
garanti je udatně obskakují, protože kšeft je kšeft, nahážou ŽIVÁ ZVÍŘATA
do plastových pytlů na jednu hromadu, body nebody, vzácnost nevzácnost
a zmizí.
A člověk se pak vyprsí s dětmi a kočárkem dejme tomu kolem té desáté až oběda,
a co vidí?
Prostě to tak je.
Já např. viděl, jak rvali z klece s garantkou kohouta Vlašky černé bíle skvrnité
(ne v Lysé), a hodinku po té tam přišel chovatel tohoto plemene/rázu,
a měl prostě smůlu. Primárně by mělo být cílem daná zvířata pustit dále do chovu,
ne na kulinářské či kmenové rituály.
No a to, že garantka raději obskakovala vietnamce, než aby doplnila zvířatům
alespoň vodu, natož krmení, nebo aby zametla rozházený písek z klece na zem,
tak to už by na ni byla Vyšší praktická, kterou ona dáma evidentně nestudovala...
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
Každý má jiný pohled na výstavy, hodně výstav se dělá už v pátek a v neděli
se uklízí výstavní fundus, pátek má výhodu že jezdí autobusová doprava
z vesnic, v sobotu je problém se dostat na vlakové spoje.Daj se dělat věci,
ale na vše potřebujete lidi, jiný pohled na věc má návštěvník a jiný člověk
který tam pracuje na výstavě třeba zadarmo několik dní a to nemluvím
o předpřípravě výstavy...jiný to je, když je pořadatel za práci placený...
Tak kdybychom chtěli něco změnit, tak nepíšeme na iFaunu,
ale na svaz, že.
Také jsem si říkal, že by možná nebylo marné upřednostnit prodej
členům klubu/svazu/zo.
Aby to členství mělo alespoň nějakou tu výhodu a význam,
než jen kafrat nad tím, co kdo měl a neměl dělat, a co vše je špatně.
Pokud by prostě nebylo možné udělat výdej zvířat např. od 14.00 hod,
když je výstava např. od 8.00 hod., tak udělat první výstavní den
prodej POUZE pro členy organizací, svazu, klubů...
Takže by se nemohlo stát, že nastoupí pět skupinek cca osmi mladých kluků
z Polska, kteří jsou vysoce organizováni přes mobilní telefony a skupují,
co se dá.
Ano, i vystavující si chce na nějakou tu kačku prodejem přijít
a bylo by škoda, kdyby se neprodala všechna na prodej určená zvířata,
ale alespoň nějaké zvýhodnění členů, a oddálení hromadných koupí,
by se zřídit mohlo.
Pak kupující ve frontě kafrají, že např. se dostaví dáma v kožichu z Litvy,
(tedy ta dámy je z Litvy, ale ten kožich vlastně možná taky), skoupí 40 králiků
a zmizí.
Což o to, kdo dřív přijde...
No a potom si stěžují, že daná krev (králičí) prostě zmizela, nezůstala v republice,
už nikdy daná zvířata nebyla na výstavě, ani jejich potomci, prostě jim to připadá
jako vycucnutí dobré krve pryč.
No bylo by to na dýl, že?
Člověk by si třeba mohl sehnat nové zvíře z Litvy, doufajíc,
že bude zcela nepříbuzné, a detektivním systémem se nakonec dopátrat toho,
že to je králik původem od souseda Vency. :).
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
ladd
napsal(a):
V pátek bych otevřel pro veřejnost až od 15 hod. a prodloužil bych návštěvní dobu do večera. Pak by tam zvířata mohla být až od čtvrtka a v neděli by naopak mělo být otevřeno pouze pro kupující.
Doufám že váš příspěvek nečte pořadatel výstavy...!
No nevím proč.
Zvířata by byla na výstavě o den méně, zrovna tak personál.
Prodloužení do večera by se kompenzovalo zkrácením pobytu o jeden den.
Ušlý zisk za vstupné by se částečně získal delší otevírací dobou.
Čas na posouzení drůbeže by se získal pozdějším otevřením v pátek.
V pátek by se snad lidé, kteří mají horší víkendové spoje odpoledne stihli dostat tam i zpět + by tam mohli jít lidé po práci.
Nakoupilo by se v neděli, klece by tedy během výstavy zůstaly plné.
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
ladd
napsal(a):
No nevím proč.
Zvířata by byla na výstavě o den méně, zrovna tak personál.
Prodloužení do večera by se kompenzovalo zkrácením pobytu o jeden den.
Ušlý zisk za vstupné by se částečně získal delší otevírací dobou.
Čas na posouzení drůbeže by se získal pozdějším otevřením v pátek.
V pátek by se snad lidé, kteří mají horší víkendové spoje odpoledne stihli dostat tam i zpět + by tam mohli jít lidé po práci.
Nakoupilo by se v neděli, klece by tedy během výstavy zůstaly plné.
Pán nemá ponětí o organizaci výstavy, že...
Tisk katalogů by se prováděl kdy...?...?
Chovatel Lada
napsal(a):
Pán nemá ponětí o organizaci výstavy, že...
Tisk katalogů by se prováděl kdy...?...?
Prodávalo by se až v neděli, na katalogy by čas tedy byl (čtvrtek a pátek místo středa a čtvrtek
Ponětí ale o organizování výstavy nemám to máte pravdu. Typuji, že Vy ano. Přímo CV?
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
ladd
napsal(a):
Prodávalo by se až v neděli, na katalogy by čas tedy byl (čtvrtek a pátek místo středa a čtvrtek
Ponětí ale o organizování výstavy nemám to máte pravdu. Typuji, že Vy ano. Přímo CV?
Co vám brání zorganizovat výstavu podle vašich představ, rád
se přijedu podívat...na CV jen pomocník, podej - přidrž... atd...
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
ladd
napsal(a):
Nemusíte se hned čertit, je to jen diskuse.
Pro mě minimálně přínosná v tom, že v sobotu nemusím pospíchat, přebrané to je již ráno.
Nebojte, já to beru jak to běží, Pro mě by byla diskuze přínostná, kdyby se
poučil pořadatel výstavy, z popsaných chyb...ono jezdit v sobotu na výstavu
a očekávat že si koupíte kvalitní zvíře do chovu, to nemyslíte vážně...
Pro zvířata není nic lepšího, než že opustí výstavu v pátek...!
ladd
napsal(a):
V pátek bych otevřel pro veřejnost až od 15 hod. a prodloužil bych návštěvní dobu do večera. Pak by tam zvířata mohla být až od čtvrtka a v neděli by naopak mělo být otevřeno pouze pro kupující.
Také mám stejný názor. Prodej zahájit až v neděli, ti co neprodávají by si mohli zvířata odvézt v sobotu večer domů ať zbytečně nestrádají. Je to ale problematické. Kdo chce něco vidět a ještě koupit tak tam musí dvakrát a ten co chce jenom koupit, nebude mít tušení jestli je ještě něco volné k prodeji. Neni to opravdu snadné zkloubit. Je ale rozdíl, výstava, prodejní výstava anebo výstavní trhy. Na výstavě by se nemělo prodávat, ale jenom získávat kontakty a obdivovat. Na konec sezóny pak uspořádat výstavní trhy kde by byly pouze prodejní zvířata od chovatelů. Ale u všeho se najdou klady a zápory.
V únoru děláme mezinárodní výstavu v Litoměřicích. Otevřeno bude už v pátek. Koupit se bude moci už v pátek, ale zvířata se budou vydávat až v sobotu. Budeme to takhle dělat už třetím rokem a věřte, kolik lidí nadává. Takže celý pátek jsou plné klece! V únoru 10. až 12.2. se na Vás těšíme.

Chovatel Lada
napsal(a):
Ono říkat, že kdo nemůže přijet v pracovní den ráno nesmí čekat, že něco koupí, co snad nemyslíte vážně vy...
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
napsal(a):
Ono říkat, že kdo nemůže přijet v pracovní den ráno nesmí čekat, že něco koupí, co snad nemyslíte vážně vy...
To je realita, co chcete kupovat odpoledne, když je krám prázdný...
Prodejný zvířata - není pečivo, že ho pekař během dne upeče
a doveze voňavé do krámu...
holis
napsal(a):
V únoru děláme mezinárodní výstavu v Litoměřicích. Otevřeno bude už v pátek. Koupit se bude moci už v pátek, ale zvířata se budou vydávat až v sobotu. Budeme to takhle dělat už třetím rokem a věřte, kolik lidí nadává. Takže celý pátek jsou plné klece! V únoru 10. až 12.2. se na Vás těšíme.
Lidi budou kafrat pořád. Uplně vždycky, všude, na vše a pořád.
To je jedna z mála životních jistot, které máme.
holis
napsal(a):
Tak jsem popleta napsal špatně datum. Správně je od 17.2. do 18.2.

Chovatel Lada
napsal(a):
To je realita, co chcete kupovat odpoledne, když je krám prázdný...
Prodejný zvířata - není pečivo, že ho pekař během dne upeče
a doveze voňavé do krámu...
A pak se divíte, že průměrný věk chovatelů je pět minut před smrtí na totální sešlost organismu...
Chovatel Lada
napsal(a):
Mohu se zeptat, jste zaměstnán?
Pokud ano, máte asi výborného zaměstnavatele či jste úspěšným podnikatelem. Blahopřeji Vám.
napsal(a):
A pak se divíte, že průměrný věk chovatelů je pět minut před smrtí na totální sešlost organismu...
Toto je trochu moc ostré i vy jednou budete ve věku babičky :-D, ale ano toto je problém o kterém jsem taky psal, ČSCH v tuto chvíli jako celek, neví a neumí oslovit mladší a mladé generace.

jarda36
napsal(a):
Toto je trochu moc ostré i vy jednou budete ve věku babičky :-D, ale ano toto je problém o kterém jsem taky psal, ČSCH v tuto chvíli jako celek, neví a neumí oslovit mladší a mladé generace.
Ano, je to ostré, protože člověk, který není schopný pochopit kde mám problém s tvrzením, že na výstavu nemá cenu jezdit jindy než v pracovní den dopoledne a je to podle něj normální a v pořádku, očividně už nepracuje.
A pokud je to normální u organizátorů, tak tím prostě říkají že chov je jen pro důchodce.
Protože zaměstnaný člověk nemá šanci koupit chovný materiál a vzít na výstavu děti, aby se v sobotu odpoledne pokochaly prázdnými klecemi, je pro chovatelství tak těžko nadchne.
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
jarda36
napsal(a):
Mohu se zeptat, jste zaměstnán?
Pokud ano, máte asi výborného zaměstnavatele či jste úspěšným podnikatelem. Blahopřeji Vám.
Děvčátko jsem zaměstnán, pracuji na 12 hodinové směny denní a noční,
stáří je krásný, člověk se už za ničím nehoní, užívá si života a poslouchá
jak mladý stále a stále brečí...mě potřebuje zaměstnavatel, já můžu jít
dělat jinam, práce je tolik, že agentury k nám vozí zaměstnance z okolních
států, bez kvalifikace atd...
“Pro zvířata není nic lepšího, než že opustí výstavu v pátek...!“
-To je svatá pravda, pokud se ale budeme točit na tomto, tak pro zvířata by bylo nejlepší, kdyby na žádné výstavě nebyla vůbec.
„Koupit se bude moci už v pátek, ale zvířata se budou vydávat až v sobotu.“
-To jako kupující tam musí dvakrát nebo v místě přespat? To se mu to pěkně prodraží.
V diskuzi zde mě zatím nikdo nepřesvědčil, že nejlepší varianta není prodávat poslední den výstavy. Jaký je rozdíl pro kupujícího, příjet v pátek ráno a koupit nebo přijet v neděli ráno a koupit. Pro běžné návštěvníky to pak znamená plné klece a pro kupujícího bonus v tom, že pokud chce, může si zvířata předem v klidu obhlédnout.
Jediná nevýhoda je v tom, že kupuji zvíře, které bylo x dní v kleci a s tím spojené riziko stresu a onemocnění. Když to vemu takto, tak škoda kvalitního zvířete jen kvůli tomu, aby nějaká klec nezůstala prázdná.
Tak a co teď..
Chovatel Lada
napsal(a):
Ještě dělat na vydřiduškou agenturu. Díky...
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
ladd
napsal(a):
Ještě dělat na vydřiduškou agenturu. Díky...
Cizincům nic jiného nezbýva, když chtějí peníze...
Chovatel Lada
napsal(a):
Jen pro úplnost, nejsem děvčátko, jsem muž, čťete prosím na co a od koho odpovídáte, děkuji.
Bohužel, krom podmětných názorů zde začíná i osobní nevraživost a to asi není dobře. Kritizovat CV ze svého pohledu na ifauně je legitimní, avšak těžko může vést k nějaké nápravě. Kdyby ČSCH, např. prostřednictvím svých delegátů na VH nastavilo požadované parametry, pak by bylo možné srovnávat a kritizovat. Takto jde o subjektivní pohled diskutujících. Diskuse brzy utichne a čoasto podmětné nápady, zapdnou. Pro mne je každá výstava místní, okresní či jaká, včetně CV svátkem...

jo012810
napsal(a):
Bohužel, krom podmětných názorů zde začíná i osobní nevraživost a to asi není dobře. Kritizovat CV ze svého pohledu na ifauně je legitimní, avšak těžko může vést k nějaké nápravě. Kdyby ČSCH, např. prostřednictvím svých delegátů na VH nastavilo požadované parametry, pak by bylo možné srovnávat a kritizovat. Takto jde o subjektivní pohled diskutujících. Diskuse brzy utichne a čoasto podmětné nápady, zapdnou. Pro mne je každá výstava místní, okresní či jaká, včetně CV svátkem...
Ano, a když se takhle těšíte na ten svátek a druhý den výstavy - protože ten první je jaksi pracovní den - vidíte už je poloprázdné klece a u drůbeže skoro nic, tak z toho moc sváteční pocity mít nebudete.
za mě - do lysé nemá cenu jezdit. zas až tak kousek to nemám.
napsal(a):
Ano, a když se takhle těšíte na ten svátek a druhý den výstavy - protože ten první je jaksi pracovní den - vidíte už je poloprázdné klece a u drůbeže skoro nic, tak z toho moc sváteční pocity mít nebudete.
za mě - do lysé nemá cenu jezdit. zas až tak kousek to nemám.
Ano, každý podle svých možností a svého zájmu si vybere co mu vyhovuje. Nikdy nebude existovat žádná CV, která vyhoví všem...Pokud budou předem nastaveny parametry, pak mám lepší informace pro vlastní rozhodování. Bez nastavení parametrů pak si mnozí představují cosi co by jim maximálně vyhovělo a skutečnost je úplně odlišná...Což jistě zklame. Ale zklame skutečnost, proti vlastní představě. Ne objektivně...

jo012810
napsal(a):
Ano, každý podle svých možností a svého zájmu si vybere co mu vyhovuje. Nikdy nebude existovat žádná CV, která vyhoví všem...Pokud budou předem nastaveny parametry, pak mám lepší informace pro vlastní rozhodování. Bez nastavení parametrů pak si mnozí představují cosi co by jim maximálně vyhovělo a skutečnost je úplně odlišná...Což jistě zklame. Ale zklame skutečnost, proti vlastní představě. Ne objektivně...
Mno... a kde se takový běžný návštěvník dozví ty parametry? řekněme, mám děti, přemýšlím, kam na výlet v sobotu, na fauně na mě blikne banner, že je výstava v lysý. už na tom banneru nikde není "v sobotu nejezděte, akorát zaplatíte vstupný a uvidíte kulový":.
napsal(a):
Mno... a kde se takový běžný návštěvník dozví ty parametry? řekněme, mám děti, přemýšlím, kam na výlet v sobotu, na fauně na mě blikne banner, že je výstava v lysý. už na tom banneru nikde není "v sobotu nejezděte, akorát zaplatíte vstupný a uvidíte kulový":.
Ano, to sedí. Kdyby to pojmenovali trh se zvířaty, buď tam nepojedu vůbec, nebo pojedu bez očekávání. Když jedu na výstavu, očekávám vystavené kusy. Ne prázdné klece při sobotě ráno, které nebyly prázdné z důvodu nedodání drůbeže, jak se tu snaží nekteří obhajovat pořád dokola. Můj subjektivní pocit rozhodně zklamání a zaručená neúčast příště... Proč taky.
To mi řekněte, jak je možné, že u jedné odbornosti to jde, u druhé ne? U exotářů lze na některých výstavách do poznámky též psát prodejné, ale aby někdo vydal ptáka před ofiko koncem výstavy prostě nepadá v úvahu. Moc tomu nerozumím, jak je to možné. Ono kdyby se dost lidí (běžných návštěvníků, platičů vstupného) naštvalo, tak si to majitel výstaviště asi velice rychle pořeší, že? Pánové, když se chce, všechno jde. Běžně se stává, že se mi v průběhu vícedenní výstavy někdo telefonicky ozve, že se mu opeřenec líbí a dohodneme koupi. Odběr je pak realizován tak, že mu to někdo z kamarádů vezme po skončení výstavy. Případně když chce koupit, tak holt přijede na výstavu v neděli a potkám se s kupcem in natura. Absolutně se mi stav u drůbeže nelíbí, je pravdou, že pro mě je tato odbornost okrajovou záležitostí, ale tohle co je zde popisováno, jsem zažil při koupi kohouta asi před dvěma lety. Vystát frontu hned v pátek, koupit katalog, letmo zkouknout body, letmo zkouknout vystavené zvíře, a hned se řadit do fronty, aby na mě vyšlo. No co to je? Až pak jsem si výstavu v klidu prošel. Co ti co jdou na výstavu v sobotu, neděli? To je nedůstojné významu celostátní výstavy.

hzp
napsal(a):
To mi řekněte, jak je možné, že u jedné odbornosti to jde, u druhé ne? U exotářů lze na některých výstavách do poznámky též psát prodejné, ale aby někdo vydal ptáka před ofiko koncem výstavy prostě nepadá v úvahu. Moc tomu nerozumím, jak je to možné. Ono kdyby se dost lidí (běžných návštěvníků, platičů vstupného) naštvalo, tak si to majitel výstaviště asi velice rychle pořeší, že? Pánové, když se chce, všechno jde. Běžně se stává, že se mi v průběhu vícedenní výstavy někdo telefonicky ozve, že se mu opeřenec líbí a dohodneme koupi. Odběr je pak realizován tak, že mu to někdo z kamarádů vezme po skončení výstavy. Případně když chce koupit, tak holt přijede na výstavu v neděli a potkám se s kupcem in natura. Absolutně se mi stav u drůbeže nelíbí, je pravdou, že pro mě je tato odbornost okrajovou záležitostí, ale tohle co je zde popisováno, jsem zažil při koupi kohouta asi před dvěma lety. Vystát frontu hned v pátek, koupit katalog, letmo zkouknout body, letmo zkouknout vystavené zvíře, a hned se řadit do fronty, aby na mě vyšlo. No co to je? Až pak jsem si výstavu v klidu prošel. Co ti co jdou na výstavu v sobotu, neděli? To je nedůstojné významu celostátní výstavy.
Co, letmo zkouknout to zvíře.
minulý rok jsem slíbila jedněm klientům, že jim přivezu pár králíků. neměli vlastně žádné požadavky co se exteriéru týče a bylo jim vlastně i jedno plemeno (střední masné), takže jsem měla fakt volnou ruku. A dopadlo to tak, že jsem po okouknutí prázdných klecí prostě rychle utíkala k pokladně, tam jsem na x-pokus vyjednala něco, co je ještě volné (nějaké nálepky prodáno fakt nehrozily) a až pak jsem se šla podívat, cožeto teda povezu.
kdybych takhle nakupovala pro sebe do chovu chovná zvířata, tak fakt nevím, nevím. co když by to zvíře mělo vadu, kterou ve svém chovu za žádných okolností nechci? co kdybych jela nakoupit přednostně zvíře s nějakými přednostmi, které mi v chovu chybí?
Jsem rád, že se na jednom místě sešlo tolik lidí, kteří vědí jak by přesně měla vypadat organizace CV.
Jenom jste nějak zapomněli uvažovat o tom, jak by se to zamlouvalo těm, kteří (na rozdíl od vás) na CV vystavují a bez kterých by (na rozdíl od vás) žádná CV nebyla.
Myšlenka na prodej až v neděli je tak zcestná, že může napadnout pouze někoho, kdo o organizaci a průběhu CV nemá ani potuchy.
Vystavovatelé by byly jistě štěstí bez sebe, kdyby výstava trvala v neděli někdy do 18 - 19 hodin, aby se stihlo zrealizovat prodeje (fronta u pokladen stojí v pátek min 4 až 5 hodin v tahu) a ještě vydat neprodaná zvířata vystavovatelům.
O zmatku, který by to doprovázelo ani nemluvě.

pastevecovci
napsal(a):
Jsem rád, že se na jednom místě sešlo tolik lidí, kteří vědí jak by přesně měla vypadat organizace CV.
Jenom jste nějak zapomněli uvažovat o tom, jak by se to zamlouvalo těm, kteří (na rozdíl od vás) na CV vystavují a bez kterých by (na rozdíl od vás) žádná CV nebyla.
Myšlenka na prodej až v neděli je tak zcestná, že může napadnout pouze někoho, kdo o organizaci a průběhu CV nemá ani potuchy.
Vystavovatelé by byly jistě štěstí bez sebe, kdyby výstava trvala v neděli někdy do 18 - 19 hodin, aby se stihlo zrealizovat prodeje (fronta u pokladen stojí v pátek min 4 až 5 hodin v tahu) a ještě vydat neprodaná zvířata vystavovatelům.
Víc pokladen?
napsal(a):
Víc pokladen?
Pokladny to řeší jen částečně, vznikla by obrovská kumulace osob do jednoho ( a navíc nejkratšího) dne. Přijeli by jak vystavovatelé, což je slušná armáda lidí a zároveň kupující (ještě větší armáda)
Jediné smysluplné řešení je dvoudenní výstava s výdejem až v sobotu odpoledne. Viz Wels.
Ale jak jsem už jednou psal, v Lysé je strašně málo místa, obávám se, že stlačení stejného počtu návštěvníků ze třech dnů do dvou by vyvolalo slušnou tlačenici.
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
napsal(a):
Víc pokladen?
A kdo ty lidi zaplatí...
pastevecovci
napsal(a):
Na Vás už jsem nechtěl reagovat, protože je to stále dokola.
Lepší organizace, více lidí, změna koncepce.
Víte nejde jediná věc a to je uzdravit onkologického pacienta v terminálním stádiu rakoviny, to opravdu nejde.
Ale pokud člověk chce, tak je možné téměř vše. Vše je jen o vůli, ochotě a chtění, ale dle vašich předcházejících příspěvků, Vy mezi ně nepatříte, alespoň se to tak jeví.

Chovatel Lada
napsal(a):
A kdo ty lidi zaplatí...
Když bude prodej jen v neděli, tak neplatíte v pátek a v sobotu nikoho.
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
napsal(a):
Když bude prodej jen v neděli, tak neplatíte v pátek a v sobotu nikoho.
Koukám že nemáte minimum ponětí o pořádání výstavy, co obnáší
neděle pro pořadatele...než zavřou vystaviště...
jarda36
napsal(a):
Na Vás už jsem nechtěl reagovat, protože je to stále dokola.
Lepší organizace, více lidí, změna koncepce.
Víte nejde jediná věc a to je uzdravit onkologického pacienta v terminálním stádiu rakoviny, to opravdu nejde.
Ale pokud člověk chce, tak je možné téměř vše. Vše je jen o vůli, ochotě a chtění, ale dle vašich předcházejících příspěvků, Vy mezi ně nepatříte, alespoň se to tak jeví.
Tak do toho.
Oslovte kompetentní osoby ve vedení svazu a předneste jim své návrhy.
Nebo ještě lépe v roce 2018 budou volby do všech svazových orgánů, přihlaste se.
Sežeňte ty lidi, navrhněte ekonomicky smysluplnou koncepci jak je zaplatit.
Já podle Vás nemám žádnou vůli ani ochotu, ale já na rozdíl od Vás již několik let na CV vystavuji, já na rozdíl od Vás několik let na CV bezplatně pomáhám.
Mě na rozdíl od Vás, který se hroutíte co všechno jste za své vstupné neviděl a jak jste si musel koupit katalog za 100, - korun, stojí CV několik tisíc.
Nestěžuji si, jenom mě vytáčí internetoví chytráci jako jste Vy..., kteří sedí doma u počítače a kážou světu moudra.

pastevecovci
napsal(a):
Tak do toho.
Nebo ještě lépe v roce 2018 budou volby do všech svazových orgánů, přihlaste se.
Já podle Vás nemám žádnou vůli ani ochotu, ale já na rozdíl od Vás již několik let na CV vystavuji, já na rozdíl od Vás několik let na CV bezplatně pomáhám.
Mě na rozdíl od Vás, který se hroutíte co všechno jste za své vstupné neviděl a jak jste si musel koupit katalog za 100, - korun, stojí CV několik tisíc.
Nestěžuji si, jenom mě vytáčí internetoví chytráci jako jste Vy..., kteří sedí doma u počítače a kážou světu moudra.
A tak fajn.
takže se nezmění nic. dobrý vědět, aspoň ušetřím čas i peníze a do lysé prostě jezdit nebudu.

Ale je to stejně škoda. Nebo další příklad. Na jednom jiném chovatelském fóru se vyskytují takové ty slečny, co mají doma zakrslé králíky jako mazlíky a různě řeší z jaké chovky koupit dalšího králíka, když ze zverimexu ne.
tak člověk propaguje český svaz chovatelů a vypráví, jak bude v lysé u prahy velká výstava... myslíte si, že na někoho z těch holek udělala ta výstava nějaký dojem? pamatují si, že králíci měli málo nechutné podestýlky.
to je teprve propagace.
a pak se divíte, že věkový průměr je takový, jaký je.
pastevecovci
napsal(a):
Tak do toho.
Hmmm, výlev je to pozoruhodný.
Vystavujete ( stojí Vás to tisíce ), pomáháte ( zadarmo ). Si ztěžujete, nebo chcete být pochválen?
Evidentně se Vám nechce nic měnit, což je škoda, protože CV v Lysé letošního roku v pavilonu drůbeže byla ostuda, nemyslím si, že se máte čím chlubit.
A pokud neuznáte, že je potřeba něco změnit, je to cesta do pekel pro celý spolek.
A musím se omluvit, už na Vás opravdu nebudu reagovat, zloba z Vás jen vyvěrá.
jarda36
napsal(a):
Vystavujete ( stojí Vás to tisíce ), pomáháte ( zadarmo ). Si ztěžujete, nebo chcete být pochválen?
Evidentně se Vám nechce nic měnit, což je škoda, protože CV v Lysé letošního roku v pavilonu drůbeže byla ostuda, nemyslím si, že se máte čím chlubit.
A pokud neuznáte, že je potřeba něco změnit, je to cesta do pekel pro celý spolek.
CV byla ostuda, strašná ostuda a rozhodně by se neměla v této podobě opakovat.
Ustájení zvířat, postavení klecí, bordel všude okolo. Bohužel tak je to doposud nastaveno, toto jsou věci, které nejsou v kompetenci svazu, ale výstaviště VLL. Je to špatně a je potřeba to změnit.
To je neprosto beze sporu.
Ale o tom zde jaksi nediskutujeme.
Diskutujeme nad tím, že Vás pohoršila absence zvířat v sobotu a že by jste chtěl, aby byla zvířata v klecích po celou dobu výstavy.
A nad tím, že se Vám zdá dobrý nápad, prodávat v neděli.
O ničem jiném tady s Vámi od začátku nediskutuji.
pastevecovci
napsal(a):
Tak do toho.
Ano, přesně.a to pamatuji jen výstavy meziokresní.postavit klece, připravit do každé krmítka a napáječky, umístit zvířata z přepravek, zapisovat posuzovateli, dplnovat krmivo a vodu, a poté po skončení výstavy likvidace a úklid.kecalů mnoho, ale na práci pár jedinců a stále titíž, od pátku do neděle, mnohdy i do půlnoci a vše pochopitelně bez nároků na odměnu.nejvíce kritiky je právě od těch kteří nemají šajn, co to ve skutečnosti obnáší, místo aby přiložili ruku k dílu, budou jen kritizovat, coby kdyby.

pastevecovci
napsal(a):
CV byla ostuda, strašná ostuda a rozhodně by se neměla v této podobě opakovat.
Ustájení zvířat, postavení klecí, bordel všude okolo. Bohužel tak je to doposud nastaveno, toto jsou věci, které nejsou v kompetenci svazu, ale výstaviště VLL. Je to špatně a je potřeba to změnit.
To je neprosto beze sporu.
Ale o tom zde jaksi nediskutujeme.
Diskutujeme nad tím, že Vás pohoršila absence zvířat v sobotu a že by jste chtěl, aby byla zvířata v klecích po celou dobu výstavy.
A nad tím, že se Vám zdá dobrý nápad, prodávat v neděli.
O ničem jiném tady s Vámi od začátku nediskutuji.
Mno... pokud je to tak, že člověk musí přijet v pracovní den nebo radši už vůbec, tak
2mazutak
napsal(a):
Ano, přesně.a to pamatuji jen výstavy meziokresní.postavit klece, připravit do každé krmítka a napáječky, umístit zvířata z přepravek, zapisovat posuzovateli, dplnovat krmivo a vodu, a poté po skončení výstavy likvidace a úklid.kecalů mnoho, ale na práci pár jedinců a stále titíž, od pátku do neděle, mnohdy i do půlnoci a vše pochopitelně bez nároků na odměnu.nejvíce kritiky je právě od těch kteří nemají šajn, co to ve skutečnosti obnáší, místo aby přiložili ruku k dílu, budou jen kritizovat, coby kdyby.
Tak by bylo fajn, kdyby jste si přečetl celou diskuzi.
Sám jsem několik výstav absolvoval coby člen výstavního výboru a vím co obnáší, příprava, chod i úklid.
Proto si můžu dovolit nesouhlasit jak vypadala CV v pavilonu drůbeže a že to chce změnu koncepce celé výstavy je nasnadě.
jarda36
napsal(a):
Pokud vím, ztěžujete si Vy. Proč nedáte stížnost či podnětný návrh přímo na svaz? A Pastevci ovcí nedáte pokoj, protože Vám "šáhnul na Vaše autíčko"? Tato diskuze je směšná.
Organizace prodeje bude stále stejný problém. A je jedno jestli je to v Lysé nebo v Chlupaté. Vždy budou proti sobě tři tábory vystavovatelé coby prodejci, návštěvníci co by kupující a návštěvníci jen tak. Pro vystavovatele je to příležitost, že během tří dnů snad se někdo najde a koupí jejich zvířata. Pro kupující je příležitost něco sehnat. A proto si přichvátne a proto se tam nakumulují v první den. Nedovedu si též představit, jak to tady někdo navrhoval, prodej až v neděli. Kdo nikdy nedělal výstavu, tak opravdu ale opravdu nemá šajn. Prodávat až v neděli, tak téměř nikdo nepřijde v pátek ani v sobotu, ale všici v neděli včetně vystavovatelů, kteří si jedou pro svá zvířata. Ale to jen opakuji to, co řekl Pastevec ovcí. Zmatky a krádeže jsou v neděli i takhle za poloprázdna.
Nastavit výstavu tak, aby nebyla prodejná vůbec... sejde se zvířat polovina, možná spíš třetina. A tím příjde méně návštěvníků také. To tam přijdou a vystaví ti, jak jste tady někdo jmenoval, tedy bohatí zaměstnanci a dobře si žijící podnikatelé. Běžní zaměstnanci, studenti a důchodci těžko, takže také nevím nevím.
A teď z druhé strany - udělat z toho prodejní trh, v tom případě bez posouzení a řádného zaklecování (letošní klece, "stlaní" apod. ponechávám teďko stranou), tak takový je v Týništi nad Orlicí a nebo každou neděli ve Strakonicích či jinde, takže se z toho stane směsice, bez vůbec nijaké úrovně, čistokrevná nečistokrevná, kroužky nekroužky, tetování netetování, zdravotní stav, kondice a péče... blešák.
Jak jsem řekl na začátku dejte stížnost na svazu a nebo tam rovnou jděte a vemte funkci. Rádi se podíváme, jak to dáte udělat Vy.
mysak
napsal(a):
Pokud vím, ztěžujete si Vy. Proč nedáte stížnost či podnětný návrh přímo na svaz? A Pastevci ovcí nedáte pokoj, protože Vám "šáhnul na Vaše autíčko"? Tato diskuze je směšná.
Organizace prodeje bude stále stejný problém. A je jedno jestli je to v Lysé nebo v Chlupaté. Vždy budou proti sobě tři tábory vystavovatelé coby prodejci, návštěvníci co by kupující a návštěvníci jen tak. Pro vystavovatele je to příležitost, že během tří dnů snad se někdo najde a koupí jejich zvířata. Pro kupující je příležitost něco sehnat. A proto si přichvátne a proto se tam nakumulují v první den. Nedovedu si též představit, jak to tady někdo navrhoval, prodej až v neděli. Kdo nikdy nedělal výstavu, tak opravdu ale opravdu nemá šajn. Prodávat až v neděli, tak téměř nikdo nepřijde v pátek ani v sobotu, ale všici v neděli včetně vystavovatelů, kteří si jedou pro svá zvířata. Ale to jen opakuji to, co řekl Pastevec ovcí. Zmatky a krádeže jsou v neděli i takhle za poloprázdna.
Nastavit výstavu tak, aby nebyla prodejná vůbec... sejde se zvířat polovina, možná spíš třetina. A tím příjde méně návštěvníků také. To tam přijdou a vystaví ti, jak jste tady někdo jmenoval, tedy bohatí zaměstnanci a dobře si žijící podnikatelé. Běžní zaměstnanci, studenti a důchodci těžko, takže také nevím nevím.
A teď z druhé strany - udělat z toho prodejní trh, v tom případě bez posouzení a řádného zaklecování (letošní klece, "stlaní" apod. ponechávám teďko stranou), tak takový je v Týništi nad Orlicí a nebo každou neděli ve Strakonicích či jinde, takže se z toho stane směsice, bez vůbec nijaké úrovně, čistokrevná nečistokrevná, kroužky nekroužky, tetování netetování, zdravotní stav, kondice a péče... blešák.
Jak jsem řekl na začátku dejte stížnost na svazu a nebo tam rovnou jděte a vemte funkci. Rádi se podíváme, jak to dáte udělat Vy.
Pokud je pro Vás tato diskuze směšná, proč se jí účastníte?
Nesouhlasím-li či mám jiný názor na průběh výstavy je snad mé právo, jako je vaše právo se mnou nesouhlasit.
Pokud hájíte někoho jiného tak si prosím přečtěte celou konverzaci, nemám problém se s lidmi bavit, ale pokud někdo jede už do útoku, nemám důvod dál s ním komunikovat, protože další komunikace bude takzvaně o ničem.
Co prodeje se týče, koncepce prodeje je prostě nešťastná a jak jsem psal. Neustále omíláme furt to samé a evidentně si nerozumíme.
Prodávejte, ale v tom případě zrušte možnost přístup nechovatelské veřejnosti, ta vyhazuje peníze za to aby se podívala na prázdné voliéry a argument, ať všichni přijedou v pátek je prostě zcestný.
Nový název by mohl znít CV ČSCH pro členy ČSCH, protože pro ostatní je to naprostá ztráta času, peněz a iluzí.
NEREZ

XXX.XXX.160.17
Shrnu to, důchodci sami sobě dělají výstavu... Přeji, ať je návštěvníků čím dál méně, a někdo konečně pochopí, že výstava by nebyla nejen bez vystavovatelů, ale především nebude, když nedorazí žádní návštěvníci. A přestaňte tomu říkat výstava, výstava to opravdu není, zcestoval jsem kvanta výstav v GB, a tahle se na jejich úroveň řadit nedá. Je to prodejní burza v Lysé.
Mějte se krásně na tomto tématu...
horal
napsal(a):
Také mám stejný názor. Prodej zahájit až v neděli, ti co neprodávají by si mohli zvířata odvézt v sobotu večer domů ať zbytečně nestrádají. Je to ale problematické. Kdo chce něco vidět a ještě koupit tak tam musí dvakrát a ten co chce jenom koupit, nebude mít tušení jestli je ještě něco volné k prodeji. Neni to opravdu snadné zkloubit. Je ale rozdíl, výstava, prodejní výstava anebo výstavní trhy. Na výstavě by se nemělo prodávat, ale jenom získávat kontakty a obdivovat. Na konec sezóny pak uspořádat výstavní trhy kde by byly pouze prodejní zvířata od chovatelů. Ale u všeho se najdou klady a zápory.
Dàvam vàm za pravdu je to len zvyk proste hlupy zvyk, ludia 95 ludi v nedelu nepracuje cize vystava predajnà az nedelu tymto sposobom by kupichtivy navsevnici miesto piatku prisli v nedelu a laickà verejnost by bola spokojnà chce to len novè moresy nic viac unas uvàs je tazkà nevola nieco menit ale naco je je vàm v lysej piatok sk cv + v4 bola sobotu nedelu a myslym ze bola na urovni.
Pokud mne ČSCH, jako laika pozve přes celou republiku na svoji výstavu, prodá mi vstupné a katalog, aniž by mne před tím upozornil, že co je v katalogu už neuvidím, je pro mne jednoznačný podvod. Věřím, že se brzy přestaneme bát a začneme od podlého pořadatele vymáhat náklady, které nám vznikly s takto podvodnou akcí. Potom bude změna. Za mne je lépe nic nepořádat, než podvádět a obohacovat se na obyčejných lidech.
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
Pochybuji že vás zve ČSCH na výstavu jako laika...musíte si
přečíst propozice výstavy, neznalost neomlová...
Chovatel Lada
napsal(a):
Pochybuji že vás zve ČSCH na výstavu jako laika...musíte si
přečíst propozice výstavy, neznalost neomlová...
Http://www.vll.cz/veletrh-265
To myslíte vážně, výše je odkaz na oficiálních stránkách VLL, jiné propozice nechovatel fakt nemá.
jarda36
napsal(a):
To myslíte vážně, výše je odkaz na oficiálních stránkách VLL, jiné propozice nechovatel fakt nemá.
Http://www.cschdz.eu/celostatni-evropske-vystavy.aspx
přihláška a výstavní podmínky
Zveřejněno v časopise chovatel - jistě ho odebíráte...
pastevecovci
napsal(a):
Dotaz byl coby laik a laik nemá šajn kam se má podívat. A proč by měl, pokud pojedu na výstavu do galerie, vím, že uvidím obrazy ( převážně ).
Pokud laik se podívá na stránky VLL chce vidět co tam je uvedeno...o tom není co polemizovat.
Co se tyče členů ČSCH, tak ty propozice mají, chtějí-li je.
pastevecovci
napsal(a):
Přihláška ani výstavní podmínky běžného návštěvníka nemusí vůbec zajímat :) A u pokladny nikdo neříkal, že jsou klece prázdné :).
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
jarda36
napsal(a):
Vždy tam jsou výstavní podmínky a informace na VLL, nebo na stránkách ČSCH atd...
Neznalost zákona neomlová...!
Chovatel Lada
napsal(a):
Vždy tam jsou výstavní podmínky a informace na VLL, nebo na stránkách ČSCH atd...
Neznalost zákona neomlová...!
Zákona?
Výstavní podmínky a přihláška je opravdu povinná i pro nechovatele?
Neznalost zákona neomlouvá, to je fakt, ale používejte toto tam kde to má právní uplatnění a ne u výstavy.
Priatelia chovatelia zamyslyme sa uz nad vyznamom veci, a to je cv to neni bazar aspon bodla mna je to zhodnotenie vysledkou nasej pràce a ked si ju my zrobime vo forme ako lysà cize 3 dennà akcia je otàzne ci netreba vopred upozornit laikov ze v sobotu bude o 50 %menej zvierat alebo upravit vstupnè ale moj dojem je taky ze vystavysko chce zarobit a czch tiez bez ustupkou veci zazitè.
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
jarda36
napsal(a):
Zákona?
Výstavní podmínky a přihláška je opravdu povinná i pro nechovatele?
Neznalost zákona neomlouvá, to je fakt, ale používejte toto tam kde to má právní uplatnění a ne u výstavy.
A na co si chcete stěžovat...?
Váženy pane pořadateli, na propagačních informacích jsem byl na tuto vaši výstavu zván i jako laik. Nikde jsem nebyl upozorněn na to, že je to jen pro členy, nebo pro ty, kteří již na podobné výstavě byli. Nikde jsem nebyl upozorněn, že na výstavě neuvidím to co tam má být. Chtěl jsem jenom dětem ukázat, že existují i jiné slepice než hybridky, které běhají po dvorech na vesnici. Když děti viděly prázdné klece, tak se mne ptaly, kde ty krásné slepice jsou. Na prázdné klece jsme se mohly podívat i u strýce Karla a ne jet takovou dálku. Vím, že pro mne i děti to byla poslední výstava tohoto typu, kterou jsem navštívil. Místo aby jste se omluvili za "nepovedenou výstavu, tak zde pořád dokola omíláte jak to bylo správné a jak jste to všechno udělali výborně ve prospěch slepic. To, jaké jste jim vytvořili podmínky, aby se cítily dobře už nemluvíte. Tímto končím. žijte v pýše, jak jste dobří, jak jste to zvládli. Také můžu uspořádat výstavu, kde napíšu, že bude vidět pták Noh a pak nespokojencům říci: Měli jste přijít ve čtvrtek, to tady ještě byl.
jarda36
napsal(a):
Pokud je pro Vás tato diskuze směšná, proč se jí účastníte?
Nesouhlasím-li či mám jiný názor na průběh výstavy je snad mé právo, jako je vaše právo se mnou nesouhlasit.
Pokud hájíte někoho jiného tak si prosím přečtěte celou konverzaci, nemám problém se s lidmi bavit, ale pokud někdo jede už do útoku, nemám důvod dál s ním komunikovat, protože další komunikace bude takzvaně o ničem.
Co prodeje se týče, koncepce prodeje je prostě nešťastná a jak jsem psal. Neustále omíláme furt to samé a evidentně si nerozumíme.
Prodávejte, ale v tom případě zrušte možnost přístup nechovatelské veřejnosti, ta vyhazuje peníze za to aby se podívala na prázdné voliéry a argument, ať všichni přijedou v pátek je prostě zcestný.
Nový název by mohl znít CV ČSCH pro členy ČSCH, protože pro ostatní je to naprostá ztráta času, peněz a iluzí.
A já opakuji jděte tam a vemte funkci. Ať se něco změní.
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
Baraband, dejte jinou pohádku...
NEREZ

XXX.XXX.160.17
jarda36
napsal(a):
Vzal bych, ale jak je vidět stejně bych byl ukamenován Vámi, protože prostě pro Vás jsou zaběhnuté pořádky nezměnitelné.
Jardo, už je nekomentujte, není třeba... jsou tu dva tábory, pořadatelé a návštěvníci. Návštěvnící tvrdí, že to stálo za nic, a pořadatelé si umanutě stojí za svém, že není třeba nic měnit :)
Oni na to páni soudruzi jednou přijdou :).
NEREZ
napsal(a):
Jardo, už je nekomentujte, není třeba... jsou tu dva tábory, pořadatelé a návštěvníci. Návštěvnící tvrdí, že to stálo za nic, a pořadatelé si umanutě stojí za svém, že není třeba nic měnit :)
Oni na to páni soudruzi jednou přijdou :).
Víte co mě vytáčí nejvíc, sám jsem chovatel a člen ČSCH a rozum mi to nebere a občas se i stydím, že jsem chovatel, pokud čtu některé komentáře.
NEREZ

XXX.XXX.160.17
jarda36
napsal(a):
Víte co mě vytáčí nejvíc, sám jsem chovatel a člen ČSCH a rozum mi to nebere a občas se i stydím, že jsem chovatel, pokud čtu některé komentáře.
Se divím, že vás ještě lidská hloupost nějak pohoršuje... :) I kdyby tady 90 lidí ze 100 říkalo, že to stálo za nic, oni se budou bít do prsou :).
Ja tomu nejak nerozumiem ale peco usporiadatel bude urt blabotat a nevezme rohy spat a povie na rovinu ze situàciu nezvlàdol :po dalsie minuly vikend som bol cestnym hostom francuzkeho klubu chovatelov za region loraine bol som prekvapeny kompaktibilitou klubu pricom vacsina je dochodzovskèho veku, medzi inymi sme s prezidentom preberali mety 2015 chyby aj nàrocnost pàn bol mimochodom hlavnym garantom sekcie hydiny ale nebrànil sa krityke ani snahe pouzit niekktorè nàvrhy na dalsejj regionàlke.pricom ich rocnè clenskè je 10 euro;vakciny zabezpecuje klub podla potreby momentane budu vakcinovat proti h5n8 a ztejto vakciny budem mat aj ja nakolko som sa zmienil oo nepristupnosti;cize nase byvale ceskoslovensko sa mà co ucit a to nàs francuzi povazuju za chovatelsku velmoc vychodnèho bloku.
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
braband
napsal(a):
Jenom vsuvku na Chovatel Lada.
Teď nám jenom řekněte, že potřebujete klid na práci. Tu už jsme slyšely. Tenkrát to byl soustružník z Košic.
Já nejsem pořadatel, jenom si nedovedu představit prodej zvířat až v neděli,
když vím jaký je šrumec při výdeji zvířat, vyplatit vystavovatele a další
věci. Ve čtvrtek se posusuje proto, že chodí školy pomáhat a zapisovat
posuzovatelům. Můžete dělat výstavu, ale potřebujete k tomu vytavovatele...
Stačí se podívat na diskuzi králíci a tam máte popsaný nedostatky výstavy.!
NEREZ

XXX.XXX.160.17
Chovatel Lada
napsal(a):
Já nejsem pořadatel, jenom si nedovedu představit prodej zvířat až v neděli,
když vím jaký je šrumec při výdeji zvířat, vyplatit vystavovatele a další
věci. Ve čtvrtek se posusuje proto, že chodí školy pomáhat a zapisovat
posuzovatelům. Můžete dělat výstavu, ale potřebujete k tomu vytavovatele...
Stačí se podívat na diskuzi králíci a tam máte popsaný nedostatky výstavy.!
To už tu říkáte po několikáté. Evidentně ale návštěvníci důležití nejsou :) Kde byste bez nich ale byli...
A este by som dodal ze nasa szch sa pomaly ale isto zacina svoj nàzov podobat cshch niekam miery do temnoty a popri tom màte viac clenov ale na druhu stranu csch to mà oto narocnejsie a nikdy nebude 100%spokojnost ale snaha a vzatie zdravej krytiky je ten spràvny smer obidve org.otrebuju mlàdez a co im robime ukazujeme prazdn klietky tak sa zbudme a vykrocme spolone do noveho roku s novymi predsavzatiami prajem vàm prijemne predvianocne obdobie a vela stastia v novom roku.
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
NEREZ
napsal(a):
To už tu říkáte po několikáté. Evidentně ale návštěvníci důležití nejsou :) Kde byste bez nich ale byli...
Co vám mám na to říct, já jezdím do Lysý každý rok v pátek,
že chci vidět celou výstavu a plný klece, kdo má selský rozum,
tak to pochopí...já jsem taky návštěvník výstavy...

Chovatel Lada
napsal(a):
Selský rozum je mi na houby, když jsem v pátek v práci.
stejně tak v pátek ráno je fakt nemožné vzít na výstavu děcka, protože jsou ve škole.
prostě jak někdo podotkl, je to asi výstava, kterou si pořádají důchodci pro důchodce.
tak nic, nejsem cílovka, no.
Ne-chovatel

XXX.XXX.252.12
Jak to tady tak čtu, tak by bylo asi nejlepší "celostátní" výstavu/trh (ta zkratka CV je ještě horší než nazývat trh výstavou) zrušit, nebo si pro ni alespoň nepopújčovat takový název a apelovat na ostatní trhovce (o výstavě nemůže být řeč) aby udělali své trhy více atraktivní i pro širokou veřejnost.
Mě osobně by se třeba nejvíce líbil model:
- je vyhlášen termín trhu
- potenciální prodejce přijíždí (nejlépe do stanovené hodiny) a ukáže světu co přivezl, nebo zboží zašle a využije zástupce tržnice který ho zastoupí
- během trhu prodejce prezentuje své zboží, kecá s obdivovateli i vyměňuje moudra s ostatními chovateli, občerstvení je k dosažení, včetně něčeho na stvrzení uzavřených dohod, či vyrovnání iontové rovnováhy tímto zmožených
- kromě toho jsou uzavírány obchody, zváni návštěvníci na obdivování nejrůznějších hospodářství, vyměňují se kontakty
- je-li uzavřen obchod a prodá se momentálně nabízený kus, který je zde možno obdivovat, umístí se k němu informace o tom, že je prodán
- prodej realizuje samotný majitel, případně ten kdo ho zastupuje, tržnici je po tom pendrek zajímá se jen o lidi které zastupuje
- ve stanovenou hodinu si ten kdo chce své zvíře přebere, nebo mu ho původní majitel nacpe (protože třeba spěchá domů), prostě se vypořádají nasmlouvané obchody, semtam se nevypořádají protože třeba zájem nebyl opravdový, protože někdo si to s prodejem rozmyslel,...
- nakonec příjde hodina kdy i ten výstavním trhem nejméně zmožený nazná že toho má plné zuby a vyrazí k domovu, případně ho vyhodí organizátor (nejlépe pokud oznámí tuto hodinu již při pořádání)
- co se týče katalogu kontaktů a charakteristik chovu je podle mne zbytečný pokud trh má sloužit jen pro lidi kteří ho navštíví a osobně získávají kontakty, pochopitelně může tržiště takovou službu nabídnout, stejně jako jakákoli třetí osoba v níž prodávající vloží důvěru, a ten pak může být vytvářet klidně v průběhu tržní výstavy, protože je skoro zbytečné aby obsahoval fotky nebo byl dokonce tištěn na křídovém papíře
Takhle já si představuji místní i jakýkoli jiný trh spojený s vystavováním zvířat. Největší problém který vidím je počasí, protože v létě je fakt na celodenní vystavování zvířat horko a v zimě zase zima a krátký den.
Nebol som v Lysej, ale bol som na NV v Nitre. Aj tu už bola väčšina (predajných) zvierat predaná (aj vydaná) už v sobotu. Ale obrovský rozdiel bol v organizačnom zabezpečení. Katalog bol online k dispozicii už aj s obodovanymi zvieratami. Dalo sa online sledovať ktoré zvieratá a kedy presne sa predali. Takže, kto si to pozrel vopred, vedel, čo môže očakávať. Naviac v nedeľu od rána v inej časti výstaviska prebiehala aj tradičná obrovská burza, takže kto nepochodil na výstave, mal ešte šancu kúpiť zviera na burze. alebo opačne.
Haly boli vysoké a svetlé, uličky medzi radami klietok široké, v klietkach mala hydina jesenné farebné lístie (evidentne z areálu výstaviska). Klietky boli v 1 rade, takže aj na zvieratá bol dobrý výhľad.
Výstava bola síce "len" dvojdňová pre verejnosť (v piatok sa posudzovalo), ale podľa vyjadrení návštevníkov z ČR, bola lepšie zorganozovaná ako NV v Lysej - aspoň podľa hodnotení tu na Ifaune. Keď si spomeniem na vlaňajšiu EV vo francúzskych Métach, tak to bola organizačná katastrofa.
V sobotu bolo v Nitre hodne návštevníkov (aj celé autobusy) zo zahraničia a asi ťažko môžete očakávať, že by nocovali do nedele, aby si mohli zvieratá vyzdvihnúť až ku koncu výstavy.
Aj my, keď ideme na zájazd na výstavu do zahraničia ideme "na otočku" a čo sa cez deň na výstave kúpi, tak sa večer vezie domov. Nocujeme len na EV (v Lipsku a Métach).
Vždy budú 3 pohľady na organizáciu výstavy. Ten čo vystavuje a dá zviera ako predajné, tak mu je jedno kedy sa predá. A ten návštevník, čo chce aj vidieť aj kúpiť vie, že musí byť na mieste činu hneď od začiatku. A návštevník, ktorý chce len vidieť tiež urobí lepšie, keď príde v prvý deň, aby nebol sklamaný. Takto to funguje na väčšine chovateľkých výstav u nás aj v zahraničí.
peter z bratislavy
napsal(a):
Nebol som v Lysej, ale bol som na NV v Nitre. Aj tu už bola väčšina (predajných) zvierat predaná (aj vydaná) už v sobotu. Ale obrovský rozdiel bol v organizačnom zabezpečení. Katalog bol online k dispozicii už aj s obodovanymi zvieratami. Dalo sa online sledovať ktoré zvieratá a kedy presne sa predali. Takže, kto si to pozrel vopred, vedel, čo môže očakávať. Naviac v nedeľu od rána v inej časti výstaviska prebiehala aj tradičná obrovská burza, takže kto nepochodil na výstave, mal ešte šancu kúpiť zviera na burze. alebo opačne.
Haly boli vysoké a svetlé, uličky medzi radami klietok široké, v klietkach mala hydina jesenné farebné lístie (evidentne z areálu výstaviska). Klietky boli v 1 rade, takže aj na zvieratá bol dobrý výhľad.
Výstava bola síce "len" dvojdňová pre verejnosť (v piatok sa posudzovalo), ale podľa vyjadrení návštevníkov z ČR, bola lepšie zorganozovaná ako NV v Lysej - aspoň podľa hodnotení tu na Ifaune. Keď si spomeniem na vlaňajšiu EV vo francúzskych Métach, tak to bola organizačná katastrofa.
V sobotu bolo v Nitre hodne návštevníkov (aj celé autobusy) zo zahraničia a asi ťažko môžete očakávať, že by nocovali do nedele, aby si mohli zvieratá vyzdvihnúť až ku koncu výstavy.
Aj my, keď ideme na zájazd na výstavu do zahraničia ideme "na otočku" a čo sa cez deň na výstave kúpi, tak sa večer vezie domov. Nocujeme len na EV (v Lipsku a Métach).
Vždy budú 3 pohľady na organizáciu výstavy. Ten čo vystavuje a dá zviera ako predajné, tak mu je jedno kedy sa predá. A ten návštevník, čo chce aj vidieť aj kúpiť vie, že musí byť na mieste činu hneď od začiatku. A návštevník, ktorý chce len vidieť tiež urobí lepšie, keď príde v prvý deň, aby nebol sklamaný. Takto to funguje na väčšine chovateľkých výstav u nás aj v zahraničí.
Zdravím, máte jistě pravdu, dovolte mi reagovat na poslední odstavec a hlavně na poslední větu.
Tak to funguje ne většině výstavách u nás i v zahraničí.
A to je ten moment o kterém celou dobu píši, není na čase začít trochu inovovat.
A proč to inovovat a koncepčně zařídit jinak, sice jsem to už psal, ale zkusím to shrnout:
- všechny organizace v chovatelství se potýkají s úbytkem členů, věkový fond se pohybuje v 60+, pokud to propočtete a to se týká nejen česka. Nový a mladší ročníky se nehlásí, proč? Protože vázne propagace, osvěta a koncept jak tyto lidi motivovat a řekněme si po pravdě, pokud se toto nezačne řešit, tak za cca 5 až 10 let se budou muset spolky rozpustit protože nebude kdo to dělat.
- co proto udělat? V tuto chvíli nevím, protože neznám koncepci ČSCH na osvětu spolku, alespoň jsem to nikde nenašel
- a proto v tuto chvíli budu používat jako největší osvětu celostátní, národní a mezinárodní výstavy
- chceme -li aby se přihlásily lidé musíme jim říci a ukázat jaký je toto koníček a pro někoho srdcová záležitost, ovšem toto se nám nemůže povést přijde-li někdo kdo by o to měl zájem a na výstavách vidí prázdné voliéry, zvířata ve stavu ve kterém se nikomu líbit nemohou, jistě bylo by to technicky náročnější než dosavadní praxe, ale jsem si jist, že by to nějaké to procento nových chovatelů přilákalo
Samosebou, že ne jen výstavy zaručí příliv nových členů, ale jsou jednou z možných věcí jak je získat.
Chovatel Lada
napsal(a):
Tak te´d nevím, jste návštěvník nebo chodíte pomáhat jak tvrdíte výše.? Nebo zaplatíte vstup a jdete kydat klece? V to případě smekám dvojnásob. Už jsem vyjadřovat jako laik nechtěl i když pro mě "slepice" byly zklamáním. V příspěvcích obhájců stávajícího stavu jsem se ale prakticky nedozvěděl krom toho, že při nedělním prodeji by byly zmatky a větší možnost krádeží (co že je ale jen a pouze o organizaci), jaké jiné jsou důvody nepokusit se o změnu. Zřejmě i zde platí: Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.
Tak o ČSCH se jako zástupce odbornosti, která je v počtu zastoupení a lidské kvalitě v předsednictvu svazu naprostou popelkou nebudu bavit. Obávám se, že koncepce veškerá žádná. Tito lidé mě zklamali již svým přístupem v případě paniky s ptačí chřipkou v roce 2005. Neudělali pro své členy zhola nic. Jestli ano, tak o tom prostě nevíme. Ale to jen tak na okraj. Já opakuji - nechápu, jak je možné, že jedna odbornost plné zastoupení vystavených exponátů dokáže zajistit a druhé je úplně u zadele, že ten běžný a nepoučený návštěvník který přijede v neděli, vidí zpoloviny prázdné klece. Hoši minulý či předminulý rok se jeden z našich odhodlal brát z klecí ptáky v neděli ve 14.00 hodin, s tím, že je z druhé strany republiky a aby tedy dojel za světla a se zlou se potázal. Jednoznačně bylo řečeno, že výstava končí v 17.00 hodin, a ptáky je dovoleno brát od 16.00 hodin, tedy od hodiny, kdy se již nevybírá vstupné.
Jestli to hodláte dělat takhle i nadále, tak čekejte s poklesem zájmu o víkendu (nejsem magor abych když nechci nic koupit, zaplatil vstupné a katalog a koukal na prázdné klece). To vám provozovatel výstaviště brzo šlápne na krk. Ten žije ze vstupného.
A přesně jak říká jarda36, jak chcete ke své odbornosti přilákat nové členy, když k tomu máte takový přístup? Nevím jestli si uvědomujete, že ti případní zájemci, kteří by mohli být vašimi zákazníky se musí nejprve nadchnout pro dané plemeno, musí ho nejprve VIDĚT!
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
napsal(a):
Selský rozum je mi na houby, když jsem v pátek v práci.
stejně tak v pátek ráno je fakt nemožné vzít na výstavu děcka, protože jsou ve škole.
prostě jak někdo podotkl, je to asi výstava, kterou si pořádají důchodci pro důchodce.
tak nic, nejsem cílovka, no.
V pátek máte být na výstavě a ne v práci, letos byl ve čtvrtek svátek
a v pátek měli děcka volno, takže výkend 4... dny... Jaký důchodci,
85 % bylo mladších než já, takže mladí kluci a děvčata, v nejlepším věku...
Právě jem se vrátil z Přerova, pěkná výstava...

Chovatel Lada
napsal(a):
V pátek máte být na výstavě a ne v práci, letos byl ve čtvrtek svátek
a v pátek měli děcka volno, takže výkend 4... dny... Jaký důchodci,
85 % bylo mladších než já, takže mladí kluci a děvčata, v nejlepším věku...
Právě jem se vrátil z Přerova, pěkná výstava...
No, tak si představte, milej zlatej, že u nás se na žádný bridge day nehrálo a v pátek jsem byla normálně celý den v ordinaci.
a to, že letos to možná pro některé lidi vyšlo tak, že pátek byl volný, fakt neznamená, že pátek přestává být pracovním dnem a tím pádem můj argument zůstává platný.
Ne-chovatel

XXX.XXX.0.242
Nerad vám to říkám, nebo vy to přinejmenším neradi uslyšíte (spíše vám to bude putna, jen si poklepete na čelo)... Ale právě kvůli tomu jací jste, jak se chováte, žijete, čím se zabýváte a nezabýváte to byla dost dobře možná poslední výstava tohoto druhu (předpokládám, nezna situci, že probíhá jednou ročně na podzim), nebo poslední na kterou jste měli mnozí chuť zajít (to za předpokladu že se nebude bránit uvědomit si to hnusné a zlé co vás stále více obklopuje, každodenní větší a větší zvrácenost světa). Nebude to tedy zdaleka kvůli neschopnost svazu či klubům chovatelů, který k tomu abyste mohli vystavovat, nebo si udělat trh k ničemu nepotřebujete.
Celou dobu čekám, zda si někdo uvědomí jakou malicherností a v jaké době se zabýváte! Když už řešíte kraviny, měli jste mne loni poslouchat co se týká prasečin (prase do každé rodiny jako odpuzovač nepřítele, na vlastizrádce řídící vaši republiku jejíž provoz financujete ale neplatí).
Ani toto uvědomění by však ničemu nepomohlo. Čas se chýlí stále více ke konci a nestačí zabývat se tělesnem, ale zjistit k čemu že vám byl ten život dán. Abyste našli Boha.
Dokud se neobrátíte a nezměníte smýšlení, je věškeré dění v těle jen neustálý hlubší úpadek lidí jako celku i každého jednotlivce. I jako probuzení pak musíte žít v tomto světě plném svodů ke zlu, vedoucím ke smrti. Dokud nebude současný vládce světa poražen. Ta doba se blíží, vítěz a Král králů země (kristus Ježíš, syn jediného Boha a Stvořitele, syn Člověka, ten který přinesl lidem vzkaz o milosti Boha kterou stačí příjmout, ten kterému bylo dána za lidi který Otci vykoupil zemřít a zase svůj život přijmout, ten kterému byla svěřena veškerá moc na nebi i na zemi, ten v němž bude vše na nebi i na zemi sjednoceno, ten který zná každou myšlenku i postoj srdce, ten s nímž přichází i hněv Otce na všechny kdo kazí zem, ten který bude spravedlivě soudit) již vyjel aby zvítězil. Ale vy z toho nebudete mít žádný užitek, protože ho nepřijímáte a tak zhynete stejně jako vše zlé a Bohu odporné na tomto světě. K tomu směřovala má poznámka o starání se o podstatnější věci, nebo alespoň oddělení se v tento čas.
Kdo můžeš, neumlčuj své svědomí, poslechni své srdce. Bůh stojí vedle tebe a bude ti nápomocen ke všemu vedoucímu k životu, pokud ho o to skutečně (tedy celým svým srdcem a myslí) požádáš.
P.S.
Tento příspěvek tu dlouho nevydrží. Bude s velkou pravděpodobností odstraněn (snad až v pondělí). Potřebujete-li a chcete-li někdo něco vysvětlit, i přes pravděpodobnou nevoli většiny z vás, sem protlačím odpověď (do zítřejšího večera, volte tedy rozumný čas ať stihnu odpovědět), pokud se tedy zeptáte (dnes a zítra) na něco podstatného.
Čas Internetu se (minimálně pro mne, i díky tomu co vy považujete za podstatné a jste ochotni financovat) chýlí ke konci, nebojte se tedy že bych tu příliš otravoval, i dnes jsem jen sporadický návštěvník a nebojte budu ještě sporadičtější.
Ne-chovatel
napsal(a):
Nerad vám to říkám, nebo vy to přinejmenším neradi uslyšíte (spíše vám to bude putna, jen si poklepete na čelo)... Ale právě kvůli tomu jací jste, jak se chováte, žijete, čím se zabýváte a nezabýváte to byla dost dobře možná poslední výstava tohoto druhu (předpokládám, nezna situci, že probíhá jednou ročně na podzim), nebo poslední na kterou jste měli mnozí chuť zajít (to za předpokladu že se nebude bránit uvědomit si to hnusné a zlé co vás stále více obklopuje, každodenní větší a větší zvrácenost světa). Nebude to tedy zdaleka kvůli neschopnost svazu či klubům chovatelů, který k tomu abyste mohli vystavovat, nebo si udělat trh k ničemu nepotřebujete.
Celou dobu čekám, zda si někdo uvědomí jakou malicherností a v jaké době se zabýváte! Když už řešíte kraviny, měli jste mne loni poslouchat co se týká prasečin (prase do každé rodiny jako odpuzovač nepřítele, na vlastizrádce řídící vaši republiku jejíž provoz financujete ale neplatí).
Ani toto uvědomění by však ničemu nepomohlo. Čas se chýlí stále více ke konci a nestačí zabývat se tělesnem, ale zjistit k čemu že vám byl ten život dán. Abyste našli Boha.
Dokud se neobrátíte a nezměníte smýšlení, je věškeré dění v těle jen neustálý hlubší úpadek lidí jako celku i každého jednotlivce. I jako probuzení pak musíte žít v tomto světě plném svodů ke zlu, vedoucím ke smrti. Dokud nebude současný vládce světa poražen. Ta doba se blíží, vítěz a Král králů země (kristus Ježíš, syn jediného Boha a Stvořitele, syn Člověka, ten který přinesl lidem vzkaz o milosti Boha kterou stačí příjmout, ten kterému bylo dána za lidi který Otci vykoupil zemřít a zase svůj život přijmout, ten kterému byla svěřena veškerá moc na nebi i na zemi, ten v němž bude vše na nebi i na zemi sjednoceno, ten který zná každou myšlenku i postoj srdce, ten s nímž přichází i hněv Otce na všechny kdo kazí zem, ten který bude spravedlivě soudit) již vyjel aby zvítězil. Ale vy z toho nebudete mít žádný užitek, protože ho nepřijímáte a tak zhynete stejně jako vše zlé a Bohu odporné na tomto světě. K tomu směřovala má poznámka o starání se o podstatnější věci, nebo alespoň oddělení se v tento čas.
Kdo můžeš, neumlčuj své svědomí, poslechni své srdce. Bůh stojí vedle tebe a bude ti nápomocen ke všemu vedoucímu k životu, pokud ho o to skutečně (tedy celým svým srdcem a myslí) požádáš.
P.S.
Tento příspěvek tu dlouho nevydrží. Bude s velkou pravděpodobností odstraněn (snad až v pondělí). Potřebujete-li a chcete-li někdo něco vysvětlit, i přes pravděpodobnou nevoli většiny z vás, sem protlačím odpověď (do zítřejšího večera, volte tedy rozumný čas ať stihnu odpovědět), pokud se tedy zeptáte (dnes a zítra) na něco podstatného.
Čas Internetu se (minimálně pro mne, i díky tomu co vy považujete za podstatné a jste ochotni financovat) chýlí ke konci, nebojte se tedy že bych tu příliš otravoval, i dnes jsem jen sporadický návštěvník a nebojte budu ještě sporadičtější.
Radikální věřící, nikomu neberu jeho víru a nikomu nevnucuji svoji, dělejte to také tak.
Každý si život řídí dle svého a zda-li je špatný či dobrý ani mně ani Vám nepřísluší soudit.
A jen pro info, spletl jste si asi diskuzi, náboženství bude zřejmě na jiném fóru.
Hezký večer.
jarda36
napsal(a):
Vzal bych, ale jak je vidět stejně bych byl ukamenován Vámi, protože prostě pro Vás jsou zaběhnuté pořádky nezměnitelné.
Haha, mnou byste určitě ukamenován nebyl, to si teď smýšlíte. A pokud je tato Vaše obava vážným důvodem tam nevstupovat, abyste ty pořádky změnil, pak nevím, co tu chcete docílit. Založil jste si vlákno, abyste se hádal s ostatními, tak to je. Víte?
mysak
napsal(a):
Haha, mnou byste určitě ukamenován nebyl, to si teď smýšlíte. A pokud je tato Vaše obava vážným důvodem tam nevstupovat, abyste ty pořádky změnil, pak nevím, co tu chcete docílit. Založil jste si vlákno, abyste se hádal s ostatními, tak to je. Víte?
Nemám důvod se s nikým hádat, založil jsem toto vlákno proto, že jsem chtěl něco říci a chtěl jsem vědět, zda-li si to myslím, jen já.
Nepochybně tuto diskuzi četl i někdo z ústředí ČSCH o tom jsem pevně přesvědčen, no a teď je na něm či na nich zda bude nějaká reakce.
Opravdu se nebráním tomu si o této problematice s kýmkoli popovídat.
jarda36
napsal(a):
Nemám důvod se s nikým hádat, založil jsem toto vlákno proto, že jsem chtěl něco říci a chtěl jsem vědět, zda-li si to myslím, jen já.
Nepochybně tuto diskuzi četl i někdo z ústředí ČSCH o tom jsem pevně přesvědčen, no a teď je na něm či na nich zda bude nějaká reakce.
Opravdu se nebráním tomu si o této problematice s kýmkoli popovídat.
To bude asi Váš problém, Vy se domníváte, že něco změníte, když si budete povídat na internetu.
A ještě jste přesvědčen, že si to přečte někdo kdo se toho chytne a něco s tím udělá - na rozdíl od Vás, který evidentně nic dělat nehodláte, Vy máte splněno, Vy jste si přece povídal na internetu...
Ještě jsem se chtěl zeptat, jak dopadla ustavující schůze klubu Australek, jistě jste se zúčastnil a přijal nějakou funkci.
Tolik Vám přece na klubu záleželo a věřím, že nám ukážete jak vypadá chovatelství v praxi.
Jinak ještě k předchozímu příspěvku, neodmítejte Jardo rady lidí, kteří to s Vámi myslí dobře, i Vás miluje Ježíš - nebraňte se tomu a přijměte Ježíše... Podle mě to potřebujete jako sůl. Určitě k Vám přivede spoustu lidí, se kterými si budete moci povídat...
NEREZ

XXX.XXX.160.17
pastevecovci
napsal(a):
To bude asi Váš problém, Vy se domníváte, že něco změníte, když si budete povídat na internetu.
A ještě jste přesvědčen, že si to přečte někdo kdo se toho chytne a něco s tím udělá - na rozdíl od Vás, který evidentně nic dělat nehodláte, Vy máte splněno, Vy jste si přece povídal na internetu...
Ještě jsem se chtěl zeptat, jak dopadla ustavující schůze klubu Australek, jistě jste se zúčastnil a přijal nějakou funkci.
Tolik Vám přece na klubu záleželo a věřím, že nám ukážete jak vypadá chovatelství v praxi.
Jinak ještě k předchozímu příspěvku, neodmítejte Jardo rady lidí, kteří to s Vámi myslí dobře, i Vás miluje Ježíš - nebraňte se tomu a přijměte Ježíše... Podle mě to potřebujete jako sůl. Určitě k Vám přivede spoustu lidí, se kterými si budete moci povídat...
Koukám, že sám nedokážete přijmout odlišný názor, a je nutno pořád někoho napadat.
Většina lidí (návštěvníků) se tu shodla, že "burza" v Lysé je pro návštěvníky fraška. Prostě někdo řekl svůj názor, někdo s tím souhlasí, a vy to ne a ne akceptovat... Vaše příspěvky v jiných diskuzích rozhodně nejsou nijak intelektuální, a také vás nikdo nenapadá.
pastevecovci
napsal(a):
No, kde začít, první odstavec nebudu komentovat, jsme na tom stejně, Vy budete hájit stávající pořádky já změny. A ano internet je jednou s možností, protože připojí-li se více lidí dá se s tím nějak pracovat.
Na změny je potřeba mandát ZO, OO a VH, bez tohoto si můžu poslat tuto diskus na VÚ ČSCH ovšem výsledek by byl stejný jako tady. Spousta řečí a nic z toho.
Bod dvě Autralky, bohužel v tuto chvíli nejsem členem tohoto klubu, protože bych v tento moment byl málo platným členem. A to z důvodu nechovu plemene Australka. Ale co není může být do budoucnosti.
Bod tři, bojím se lidí co to se mnou "myslí dobře".
A co se víry týče, už jsem to psal výše.
Já v boha nevěřím, nikdy ho nikdo neviděl a že je napsána jakási kniha z názvem Bible, mě v tomto směru moc neuchvátí, Harry Potter je taky napsán a nikdo na kouzelníky nevěří, tak toliko k víře z mé strany.
Ne-chovatel

XXX.XXX.193.32
Když jsem psal svůj příspěvek mysl se mi postupně stočila do oblasti duchovna, protože vidím jaký čas přichází a že mrháte svým časem v těle. Nic jiného už v danou chvíli nemá smysl. Pokud se změníte, změní se i svět kolem vás (ale vzhledem k času to nemusí být pro vás k lepšímu), ale to už není jen na lidech.
Pastevec vyjádřil část toho co jsem psal a měl na mysli a týká se tělasna. Na Titaniku se prý také hrála hudba a tančilo se až do poslední chvíle. Někdy je důležité a podstatné, někdy jediné možné, dělat věci jak nejlépe umíme bez ohledu na to co přinese zítřek či bez představy jaký bude... Jenže vy lidi dnes zítřek tvoříte, dovolujete nastat takovému zítřku, že podle mne už žádná podobná výstava nebude (nebo nebude mít smysl se jí účastnit), krom jiného.
Boha opravdu nikdo nikdy neviděl, proto byl vyslán Ježíš, jednoroozený Syn který je v Otcově náruči a ten Boha vylíčil.
Bible sice přináší zmíněný Otcův vzkaz, ale není důležitá jako samotný Otcův vzkaz a Ježíšovo učení. Také není každému dáno porozumět, ať již tomu zapsanému či prostě jen řečenému. My jsme v očích většinového světa (ležícímu ve zlém, patřící zlému přestože je momentálně uvězněn - jeho moc) blázni. Nic jako radikální věřící neexistuje, v případě Hospodina - Boha který si původně vyvolil národy izraelitů aby s ním seznámily celý svět, oni však zklamali.
I přesto, že jsem uvedl že život byl člověku dán aby našel Boha, ve skutečnosti Bůh sám si každého jednoho člověka vybral (a to dokonce ještě před Stvořením - právě pro a skrze Krista/Spasitele Ježíše vše povstalo), probouzí ho k životu a dílu pro něj připravenému. Udělil totiž takovému člověku milost (zná ho i jeho srdce, poznal nás ještě před Stvořením, neuděje se nic co by nedopustil aby se událo, čas pro Boha neexistuje ten je součástí řádu, autority Boha, ve Stvoření) a sám kvůli sobě na jeho hříchy nevzpomene. Kdyby se Bůh nad člověkem nesmiloval, postihl by ho sparavedlivý trest za hřích a tím je smrt. Bůh sice miluje hříšníka, ale jeho hřích nesnese a nejde mu o nic menšího aby člověk s Bohem měl společenství.
Vše zlé musí být odstraněno, nic nepřetrvá. Bůh nechce a nebude neustále myslet na lidi a jak řekl vše sjednotí v Kristu.
Proto při probuzení (nějaký okamžik v životě člověka) obdrží člověk nad nímž se Bůh smiloval srdce z masa namísto původního srdce z kamene. Srdce z masa lze za přispění Boha obřezat od všeho zlého co v něm je a na co dokáže zlý (který je knížetem tohoto světa, ďábel - žalobník na ty patřící Bohu, satan - odpůrce Boha) útočit. Úpadek lidí který jsem zmínil je totiž způsoben rozjitřením nečisté touhy v srdci člověka (to je taa zmíněná moc zlého, který ma za úkol který z vlastní vůle plní tříbit lidi a jehož cílem je odvést od Boha úplně všechny lidi a přivést je ke smrti) a následným nerespektováním přirozeného řádu Boha (proto jsem zmínil to svědomí), hřešením, rouháním se, smilstvem (není teď myšlena partnerská nevěra ale záměrné počínání si tak aby to Boha uráželo, nebo i prostěji klanění se kde čemu a kdekomu namísto Stvořitele který vše stvořil i vše udržuje), což vede k tomu že dotyčný (i celý národ, a zlý to ví i proto dnes útok na národ) je Hospodinu odporný, a člověk postupně ztrácí ochranu Boha před světem v moci zlého.
To se podle mne, krom stále více zvrácené morálky lidí projevuje i ve stále významnějším dopadu prokletí země pro Člověka (pokud nám rodí lepší trní a bodláčí a méně se nadřeme na chléb, náš dobytek se množí uspokojivě, naši úrodu nic nepostihuje, to vše určitý projev slitování se Boha, nebo dokonce radost naším počínáním).
Ono není třeba jednotlivé věci pitvat (je-li toho kdo schopen), protože Bůh je geniální, jedna každá věc (která mne když to píši napadá a všechny do svého textu zahrnout nemohu) o které nás informuje zapadá (souvisí, je příčinou či řádem, následkem spravedlností či lásky) do druhé, a jako celek vše tvoří přirozený řád. Nejradši bych ten konec odmazal, protože se mi zdá narušovat ostatní informace které jsem uvedl, ale nechám to být. Možná má svůj důvod proč jsem to tak napsal. Nebylo to kvůli odvedení mysli k méně důležitým věcem. To že vše souvisí se vším pochopíte až vám Bůh dá a i vy budete chtít (máte svobodnou vůli se pro Boha rozhodnout).
Pro úplnost bych měl krátce zmínit jednu důležitou věc.
Zmínil jsem hněv Boha. Vy poznáte, že Bůh se na lidi hněvá, přesto se většina neobrátíte a nepřestanete hřešit, nepokloníte se. Nikdo z nás trvání lhůty během níž lze milost přijmout neznáme, ale podle proroctví tomu tak v této době ještě bude možné.
Až bude osvobozen zlý, váš svět velmi rychle propadne do zkázy i když to bude možná v mnohém podobné jako mírumilovné dobití Evropy muslimy (to je jen část souvisejích dějů). Většina z těch co nejsou od počátku zapsáni v knize života jed ani zlo nerozpozná. Vrcholným dílem ovšem bude to, že se nakonec všichni bohu pokloníte (úplně všichni si vědomně zvolíte stranu, i když uctívači zlého jsou dnes roztříštěni do milonů skupinek s rozličnou vírou či podléhající rozličným zvráceným tužbám srdce), ale nebude to Stvořitel ale bůh falešný (tedy stvořený tvor, vykonávající pro Boha činnost kterou Bůh strpí vykonat, přesto oplývající rozličnou mnohou mocí i když ve svém konání bude klamat). To bude to opravdové smilstvo, finální svod zlého a vaše vlastní spravedlivé odsouzení se k záhubě. Jen před Hospodinem poklekněte a klantě se mu!
Ne-chovatel
napsal(a):
Když jsem psal svůj příspěvek mysl se mi postupně stočila do oblasti duchovna, protože vidím jaký čas přichází a že mrháte svým časem v těle. Nic jiného už v danou chvíli nemá smysl. Pokud se změníte, změní se i svět kolem vás (ale vzhledem k času to nemusí být pro vás k lepšímu), ale to už není jen na lidech.
Pastevec vyjádřil část toho co jsem psal a měl na mysli a týká se tělasna. Na Titaniku se prý také hrála hudba a tančilo se až do poslední chvíle. Někdy je důležité a podstatné, někdy jediné možné, dělat věci jak nejlépe umíme bez ohledu na to co přinese zítřek či bez představy jaký bude... Jenže vy lidi dnes zítřek tvoříte, dovolujete nastat takovému zítřku, že podle mne už žádná podobná výstava nebude (nebo nebude mít smysl se jí účastnit), krom jiného.
Boha opravdu nikdo nikdy neviděl, proto byl vyslán Ježíš, jednoroozený Syn který je v Otcově náruči a ten Boha vylíčil.
Bible sice přináší zmíněný Otcův vzkaz, ale není důležitá jako samotný Otcův vzkaz a Ježíšovo učení. Také není každému dáno porozumět, ať již tomu zapsanému či prostě jen řečenému. My jsme v očích většinového světa (ležícímu ve zlém, patřící zlému přestože je momentálně uvězněn - jeho moc) blázni. Nic jako radikální věřící neexistuje, v případě Hospodina - Boha který si původně vyvolil národy izraelitů aby s ním seznámily celý svět, oni však zklamali.
I přesto, že jsem uvedl že život byl člověku dán aby našel Boha, ve skutečnosti Bůh sám si každého jednoho člověka vybral (a to dokonce ještě před Stvořením - právě pro a skrze Krista/Spasitele Ježíše vše povstalo), probouzí ho k životu a dílu pro něj připravenému. Udělil totiž takovému člověku milost (zná ho i jeho srdce, poznal nás ještě před Stvořením, neuděje se nic co by nedopustil aby se událo, čas pro Boha neexistuje ten je součástí řádu, autority Boha, ve Stvoření) a sám kvůli sobě na jeho hříchy nevzpomene. Kdyby se Bůh nad člověkem nesmiloval, postihl by ho sparavedlivý trest za hřích a tím je smrt. Bůh sice miluje hříšníka, ale jeho hřích nesnese a nejde mu o nic menšího aby člověk s Bohem měl společenství.
Vše zlé musí být odstraněno, nic nepřetrvá. Bůh nechce a nebude neustále myslet na lidi a jak řekl vše sjednotí v Kristu.
Proto při probuzení (nějaký okamžik v životě člověka) obdrží člověk nad nímž se Bůh smiloval srdce z masa namísto původního srdce z kamene. Srdce z masa lze za přispění Boha obřezat od všeho zlého co v něm je a na co dokáže zlý (který je knížetem tohoto světa, ďábel - žalobník na ty patřící Bohu, satan - odpůrce Boha) útočit. Úpadek lidí který jsem zmínil je totiž způsoben rozjitřením nečisté touhy v srdci člověka (to je taa zmíněná moc zlého, který ma za úkol který z vlastní vůle plní tříbit lidi a jehož cílem je odvést od Boha úplně všechny lidi a přivést je ke smrti) a následným nerespektováním přirozeného řádu Boha (proto jsem zmínil to svědomí), hřešením, rouháním se, smilstvem (není teď myšlena partnerská nevěra ale záměrné počínání si tak aby to Boha uráželo, nebo i prostěji klanění se kde čemu a kdekomu namísto Stvořitele který vše stvořil i vše udržuje), což vede k tomu že dotyčný (i celý národ, a zlý to ví i proto dnes útok na národ) je Hospodinu odporný, a člověk postupně ztrácí ochranu Boha před světem v moci zlého.
To se podle mne, krom stále více zvrácené morálky lidí projevuje i ve stále významnějším dopadu prokletí země pro Člověka (pokud nám rodí lepší trní a bodláčí a méně se nadřeme na chléb, náš dobytek se množí uspokojivě, naši úrodu nic nepostihuje, to vše určitý projev slitování se Boha, nebo dokonce radost naším počínáním).
Ono není třeba jednotlivé věci pitvat (je-li toho kdo schopen), protože Bůh je geniální, jedna každá věc (která mne když to píši napadá a všechny do svého textu zahrnout nemohu) o které nás informuje zapadá (souvisí, je příčinou či řádem, následkem spravedlností či lásky) do druhé, a jako celek vše tvoří přirozený řád. Nejradši bych ten konec odmazal, protože se mi zdá narušovat ostatní informace které jsem uvedl, ale nechám to být. Možná má svůj důvod proč jsem to tak napsal. Nebylo to kvůli odvedení mysli k méně důležitým věcem. To že vše souvisí se vším pochopíte až vám Bůh dá a i vy budete chtít (máte svobodnou vůli se pro Boha rozhodnout).
Pro úplnost bych měl krátce zmínit jednu důležitou věc.
Zmínil jsem hněv Boha. Vy poznáte, že Bůh se na lidi hněvá, přesto se většina neobrátíte a nepřestanete hřešit, nepokloníte se. Nikdo z nás trvání lhůty během níž lze milost přijmout neznáme, ale podle proroctví tomu tak v této době ještě bude možné.
Až bude osvobozen zlý, váš svět velmi rychle propadne do zkázy i když to bude možná v mnohém podobné jako mírumilovné dobití Evropy muslimy (to je jen část souvisejích dějů). Většina z těch co nejsou od počátku zapsáni v knize života jed ani zlo nerozpozná. Vrcholným dílem ovšem bude to, že se nakonec všichni bohu pokloníte (úplně všichni si vědomně zvolíte stranu, i když uctívači zlého jsou dnes roztříštěni do milonů skupinek s rozličnou vírou či podléhající rozličným zvráceným tužbám srdce), ale nebude to Stvořitel ale bůh falešný (tedy stvořený tvor, vykonávající pro Boha činnost kterou Bůh strpí vykonat, přesto oplývající rozličnou mnohou mocí i když ve svém konání bude klamat). To bude to opravdové smilstvo, finální svod zlého a vaše vlastní spravedlivé odsouzení se k záhubě. Jen před Hospodinem poklekněte a klantě se mu!
Tak se budu opak znovu,
teologické rozbory a úvahy patří jinam, pokud nemáte nic podstatného k výše uvedenému tématu, tak Vás prosím, aby jste sem již nic nepsal.
Svůj rozbor a úvahy duchvna řešte prosím tam, kde to někoho zajímá.
Předem moc děkuji.
jarda36
napsal(a):
Tak se budu opak znovu,
teologické rozbory a úvahy patří jinam, pokud nemáte nic podstatného k výše uvedenému tématu, tak Vás prosím, aby jste sem již nic nepsal.
Svůj rozbor a úvahy duchvna řešte prosím tam, kde to někoho zajímá.
Předem moc děkuji.
Se Jardo divím, že vás ještě baví na hloupé výlevy nějak reagovat :) já tolik trpělivosti s hloupými nemám!
hobbyCHOVATEL
napsal(a):
Se Jardo divím, že vás ještě baví na hloupé výlevy nějak reagovat :) já tolik trpělivosti s hloupými nemám!
Nebývám nervák, tedy tak často, ale pokud založím vlákno, snažím se reagovat na každý podnět, je pravdou, že některé jsou naprosto zcestné, ale myslím si, že z mé strany je slušnost alespoň nějak reagovat.
Ale díky za Vaší podporu :-D
Super...z Božou pomocou bude o rok výstava lepšia ...nebol som na českej ale iba v Nitre a veĺmi sa mi páčilo...tiež som bol svedkom ako sda vyberali kohúti z klietok pre nových majiteľov...bol som tam v sobotu ráno a myslím si že je to škoda..pre tých, ktorí tie zvieratá už nevideli.Myslím že by sa mali vydávať pre kupujúcich až po určitej hodine, ale inak výstava pekná, čistá a oplatilo sa prísť.
Ne-chovatel

XXX.XXX.55.220
Nejde o výlev a nejde o nic hloupého.
Zlý velmi rád přiměje lidi které má v moci aby zmařili životy dalších které má také v moci, jen proto aby jedni ve stavu odpadnutí od Boha na tomto stavu nemohli již nic změnit a druzí aby je Bůh za takový čin definitivně zavrhl.
Čas se vám mnohým krátí (jezdec smrti a jeho průvod již vyjel a bude jim dáno mít moc nad životem 1/4 lidí), a pak obecně myslím že lhůta bude brzy u konce (až si ti přeživší naplno vychutnají hněv Boha, třetina lidí bude přímo pobita a ekologické podmínky budou takové že kdo ví kolik lidí to přečká).
Je přirozené, že se hledáním Boha zabývat nechcete. Sám od sebe tak nečiní a nečinil nikdo z lidí. Duchovno a spiritualitu jinak řeší téměř každý a za vydatné pomoci zlého nalézá uspokojení nečisté touhy svého srdce, nenalézá už ale pravdu a jediného Boha (pokud tak Bůh nechce, protože mu dotyčný patří).
Je to složitější na vysvětlení a i teologové a vaši kněží (což není "hodnost" která kohokoli opravňuje k výkladům Bible či uváděním "pravd" víry na pravou míru) by se buď nedomluvili nebo by vám teď z vody nevysvětlili jak a proč tedy Boha zkoušet hledat, když nikdo to nedělá a vše je navíc na něm. Osobně doporučuji teology i většinu kněží nevyhledávat a neposlouchat (ani se s nimi nestýkat a nic od nich nepřijímat jak duchovního tak materiálního/tělesného, doba je pokročilá a zlá) a obracet se přímo na Boha a Pána Ježíše. To je jediná správná cesta k životu i poznání pravdy, co nejtěsněji se přimknout k Bohu.
Zatím není důvod pokračovat v psaní, tak se neděste odpadadlíci. Nicméně vašemu přání nevyhovím. Není na světě nic důležitějšího co byste měli slyšet. Vždyť Bůh tak miloval svět, že dal svého jednorozeného syna, aby žádný co v něj věří nezahynul ale měl život věčný.
To že tyhle informace vkládám do vlákna o banketu na úsvitu dějin, bujarém veselí nad svým vlastním hrobem, mne samotného mrzí. Jenže vše souvisí se vším, tak jak už to bývá a já chci abyste vzali v úvahu to co jsem napsal. Žádná další výstava, ne smysluplná, jen stále větší propadání smrti.
Ne-chovatel

XXX.XXX.193.32
Ctěl jsem říci na počátku (úsvitu) konce dějin. Prostě na začátku zmaru ke konci času. Měl jsem napsat radši asi banket na soumraku dějin.
Zmar Člověka je jinak kontinuální proces probíhající od prvního hříchu Adama a Evy. Mě ale ten konec časů přijde výjmečný. Jednak asi díky tomu kdy jsem sám byl probuzen, jednak proto že spatřuji znamení (podobně jako v historii miliony jiných věřích - kteří se určitým způsobem pletli, my na tom dnes můžeme sledovat jak hrozně lidská morálka upadá a kde jsme dnes, a nemám na mysli zabývání se hovadinami které lidem nastrčil do cesty Bůh a které rádi vytahují odpůrci světské církvě - dočkáte se, dvojnásobek jí klidně naložte jak jste vyzíváni, alespoň prchnou i ti poslední patřící Kristu - doba uctívání Otce v duchu a pravdě je plně tu).
Teď jsem zlému dodal podnět jak zapůsobit uspávavě na touhu vašich srdcí nevěřit dalšímu bláznovi.
Ne tohle je spíše o mysli, ne o srdci, ale použije to uvidíte. Použijete to vy sami a mnozí uchlácholíte své svědomí a otřesenou mysl. Proč takovou? Protože, přes nenormálnost doby a dějů kolem, díky zbytkové ochraně Boha a citu pro zdravý řád tohoto světa (od Boha) sami ještě máte tu schopnost poznat zdravou hodnotu. Umlčení svědomí a lhaní sama sobě je hrozný a zvrácený čin, na kterým se na sobě dopouštíte ohavnosti a za který nesete spravedlivé následky (říkal jsem že Bůh je génius, vždy je vše v Pravdě).
Ne-chovatel

XXX.XXX.193.32
Ty hovadiny pochopitelně nastrčil lidem do cesty zlý, ne Bůh. Rád bych aby to byl jen překlep. Omlouvám se za něj.
Ne-chovatel
napsal(a):
Ctěl jsem říci na počátku (úsvitu) konce dějin. Prostě na začátku zmaru ke konci času. Měl jsem napsat radši asi banket na soumraku dějin.
Zmar Člověka je jinak kontinuální proces probíhající od prvního hříchu Adama a Evy. Mě ale ten konec časů přijde výjmečný. Jednak asi díky tomu kdy jsem sám byl probuzen, jednak proto že spatřuji znamení (podobně jako v historii miliony jiných věřích - kteří se určitým způsobem pletli, my na tom dnes můžeme sledovat jak hrozně lidská morálka upadá a kde jsme dnes, a nemám na mysli zabývání se hovadinami které lidem nastrčil do cesty Bůh a které rádi vytahují odpůrci světské církvě - dočkáte se, dvojnásobek jí klidně naložte jak jste vyzíváni, alespoň prchnou i ti poslední patřící Kristu - doba uctívání Otce v duchu a pravdě je plně tu).
Teď jsem zlému dodal podnět jak zapůsobit uspávavě na touhu vašich srdcí nevěřit dalšímu bláznovi.
Ne tohle je spíše o mysli, ne o srdci, ale použije to uvidíte. Použijete to vy sami a mnozí uchlácholíte své svědomí a otřesenou mysl. Proč takovou? Protože, přes nenormálnost doby a dějů kolem, díky zbytkové ochraně Boha a citu pro zdravý řád tohoto světa (od Boha) sami ještě máte tu schopnost poznat zdravou hodnotu. Umlčení svědomí a lhaní sama sobě je hrozný a zvrácený čin, na kterým se na sobě dopouštíte ohavnosti a za který nesete spravedlivé následky (říkal jsem že Bůh je génius, vždy je vše v Pravdě).
No jelikož nechápeme smysl žádostí, aby jste si nechal tyto fanatické rádoby rady, ala islámský stát, nevidím jinou možnost, než nechat vymazat Vaše příspěvky.
lentak

XXX.XXX.220.160
Keby vsetci ty co tu tak kritizujete ze v lysej boli prazdne klietky a ze burz stale za prd nieco poriadne odchovali a v lysej zvierata vystavili a tak isto priniesli na trh ktory tam funguje pocas vystavy tak urcite by navstevnici nevideli prazdne klietky lebo tie vase s vasimi zvieratami by boli pocas celej vystavy plne
uz sa tesim na buduco rocnu lysu
lentak
napsal(a):
Keby vsetci ty co tu tak kritizujete ze v lysej boli prazdne klietky a ze burz stale za prd nieco poriadne odchovali a v lysej zvierata vystavili a tak isto priniesli na trh ktory tam funguje pocas vystavy tak urcite by navstevnici nevideli prazdne klietky lebo tie vase s vasimi zvieratami by boli pocas celej vystavy plne
uz sa tesim na buduco rocnu lysu
AMEN