Uživatel s deaktivovaným účtem

Já budu v roce 2017 líhnout hlavně wyandotka stříbrně koroptví vlnitá velká, ale až později z jara, mám ještě moc mladé kohoutky, Míra.

rgreen
napsal(a):
Mezi svátky budu dávat do líhně křepelky, mám 5 druhů. Později chocholaté Holanďanky zdrobnělé, černé, modré a letos nově i krahujcové. K tomu mám slíbená vejce velkých Bílefeldek do začátku. Už se těším...
Dobrý den. Na podzim bych měl zájem o kohouta bílefeldek rodobarvých velkých, slepičky mám. Můžete mi poslat na Vás nějaký kontakt na můj e-mail urbanskymira@seznam.cz a nebo tel.731006692, Míra.
Holandanky velké bílé černochocholaté, maransky bílé, holokrčky velké a zdrobnělé bílé, krahujčí a černé, zakrslé rousné v pěti barvách včetně červených, araukany bílé, gurneje, breesy, hedvábničky bílé-orpingtonky velké červené
, budu se pokoušet o maransky krahujčí a zlatě krahujčí, nebudu líhnout malajky velké protože nemám kohouta.
My budem lihnout Kruty modre zlute a medene omezene cerne, perlicky modre s uplnym perlenim, Maransky cerne modre medenokrke, krahujcovite, omezene lososove a bile, Zdrobnele maransky medenokrke a bile, zw lososove cerne a bile, zdrobne friske zlutobile pruhovane, cerne a modre, kaceny barbarie a zakrsle.
Od února rozdělím po kmenech a od března vajíčka ... plemena viz foto,.
dadu
napsal(a):
Já budu nabízet násadová vajíčka wyandotky zdrobnělé černé stříbřitě lemované.
Dobrý den,
máte na mysli stříbrné černě lemované? J.S.
kastef
napsal(a):
Zakl:tak já už mám nasbíráno, zatím dávám jen 16 vajec, vyzkouším jestli je kohout OK.Ted v zimě by se kuřata neprodaly, tak nechávám jen tolik co nyní můžu držet přes zimu.Škoda, nebot slepice nesou dobře, vajec je dost.Až v únoru dám plnou líheń.
Dobrý den, máte zprávu:).
Tak já bych rád líhl nějaké čkokoládky "rozuměj maranská vajíčka top barvy" poté chci každopádně pokud bude nový kohout líhnout Hempšírky (když ponesou, sice jsem k vánocům dostal první vajíčko, ale...) a no...to je asi letos ouplně všechno.. maximálně nějaké Vlašky z gaučíku od Honzíka uvidíme, práce a schonu bude letos i bez kuřat dosti.
Zdravim, ja som po Vianociach vyliahol par prepelic, vo februari, by som chcel začať liahnuť orpingtonky, brahmanky, plymutky a možno aj faverolky.
Total chaos

XXX.XXX.237.229
Já letos ze slepic nebudu líhnout nic, předpokládám. Ale protože budeme měnit "ustájení" a bude děsnej chaos, tak zůstanou všechny slepice pohromadě. To znamená tři nebo možná i čtyři kohouti, tak jsem sám zvědavej co z toho bude.
Dovolte mi ještě jeden, pro někoho možná s tématem málo související, dotaz. Nechci zakládat nové vlákno, kvůli rychlé odpovědi...
Heterogení efekt.
V zásadě se mi letos podařilo mít křížence takové jaké jsem chtěl. Zmasilé a docela rychle rostou. Když teď nechám jednoho z kohoutů pojímat své sestry, s kterými je po otci stejné krve, tak je šance že budou jejich potomci ještě zmasilejší a rychleji rostoucí? Jejich potomci by byli určeni už jen na finální spotřebu - jídlo, ne na další křížení, šlechtění.
Rodiče ze kterých kříženci vznikly se vyznačují tím že matky jsou těžšího plemena a slepice (slepice i kohouti) celkově rychle rostou (kohoutci obzvláště). Otec nese zejména vlastnosti, že jeho kohoutí kuřata jsou zmasilí a rychle rostou, slepičí kuřata rostou tak nějak normální rychlostí jako lehčí až středně těžké nosnice, myslím že jejich velikost jeho geny neovlivňují (zatím jsem to nepozoroval).
Total chaos
napsal(a):
Já letos ze slepic nebudu líhnout nic, předpokládám. Ale protože budeme měnit "ustájení" a bude děsnej chaos, tak zůstanou všechny slepice pohromadě. To znamená tři nebo možná i čtyři kohouti, tak jsem sám zvědavej co z toho bude.
Dovolte mi ještě jeden, pro někoho možná s tématem málo související, dotaz. Nechci zakládat nové vlákno, kvůli rychlé odpovědi...
Heterogení efekt.
V zásadě se mi letos podařilo mít křížence takové jaké jsem chtěl. Zmasilé a docela rychle rostou. Když teď nechám jednoho z kohoutů pojímat své sestry, s kterými je po otci stejné krve, tak je šance že budou jejich potomci ještě zmasilejší a rychleji rostoucí? Jejich potomci by byli určeni už jen na finální spotřebu - jídlo, ne na další křížení, šlechtění.
Rodiče ze kterých kříženci vznikly se vyznačují tím že matky jsou těžšího plemena a slepice (slepice i kohouti) celkově rychle rostou (kohoutci obzvláště). Otec nese zejména vlastnosti, že jeho kohoutí kuřata jsou zmasilí a rychle rostou, slepičí kuřata rostou tak nějak normální rychlostí jako lehčí až středně těžké nosnice, myslím že jejich velikost jeho geny neovlivňují (zatím jsem to nepozoroval).
No myslím, si, že dobrá volba nechat připařovat bratra na sestry není...raději otce na dcery, nebo syna na matku...ve fázi sestry a bratr se mohou vyskytnou rázná deformace už ve vývinu(i když to je pouze na maso), raději bych to nedělal, samozřejmě více chovatelů vám více napoví...za mne určitě ne...
Total chaos

XXX.XXX.98.208
Tak to je divné. Proberme to ze dvou hledisek.
Ten bratr i ty sestry mají řekněme 50% genů z otce,50% genů z matky, přitom se může stát že bude kohout obskakovat "úplnou sestru", tedy slepici se kterou má společnou jak matku tak otce. Tedy výsledné kuře by mohlo mít s původními slepicemi pro křížení shodných 25% genů.
Kdežto když použiji kohouta křížence se slepicemi (matkami), nebo křížence slepice s kohoutem (otcem) je vždy v rodiči zastoupených celých 100% genů. Tedy výsledné kuře by mohlo s původními slepicemi pro křížení mít shodných 75% genů.
Takže jak by mohla být vyšší pravděpodobnost vrozených vad?
Na druhou stranu si právě nejsem jistý jestli tak jak to radíte, to nemá být.
Já měl za to, že tak jak to radíte se šlechtí pro utužení sledovaných rysů či vlastností. Ale když mám dnes vzásadě vyrovnané jedince obou pohlaví a nechám je spolu množit, tak vznikne jedinec ještě vyrovnanější a v mnou konkrétně sledovaných vlastnostech (zmasilost a růst) hodnotnější než rodiče. Ony už i ty děti jsou lepší než jejich rodiče.
Jinak mockrát děkuji za reakci. Ten efekt je snad heterózní, ty geny jsem tam nacpal navíc.
Total chaos

XXX.XXX.171.43
Jo chtěl jsem říct, že bych to chápal tak, že když ke křížencům připustím matku, tak je pravděpodobnost že upevním v jejich slepičích i kohoutích potomcích zmasilost i rychlý růst, ale populace nebude pravděpodobně vyrovnaná.
Když ke křížencům připustím otce, tak je pravděpodobnost, že upevním zmasilost a rychlý růst jen u kohoutů. Tady bude šance populace kohoutů být vyrovnaná, ten kohout to kohoutům s danými slepicemi prostě předával.
Když nechám pářit křížence očekávám přenesení obou znaků, jak zmasilost, tak rychlost růstu jak na kohouty tak na slepice a ještě větší vyrovnanost této populace.
V F1 generaci jsou potomci prakticky jednotní, vyrovnaní, zhruba uprostřed výchozích poulací /neuvažujeme-li heterozi/, v F2 generaci dojde k velkému rozstřelu vlastností v mantinelech obou výchozích, tj. Prarodičovských populací, pro jednoduchost, spáříme-li populaci o hmotnosti 1 kg s populací o hmotnosti 4 kg budou mít potomci hmotnost 2,5 kg, ale spáříme-li tyto potomky mezi sebou, bude výsledná populace mit hmotnost mezi 1 kg a 4 kg, vpodstatě co kus to originál, středu intervalu se bude blížit nejvíce jedinců, směrem k okrajům intervalů se četnost bude snižovat. Použijete-li F1 generaci s rodičovskou populací, bude potomstvo v intervalu mezi F1 a výchozí populací, tedy mezi 2,5 a 1 nebo 2,5 a 4 kg. Snad jsem to napsal srozumitelně
Na začátku února rozdělím podle kmenů a začátkem března líhnu velké hempšírky (velmi slušné, výstavní), šumavanky (vybrané typicky zbarvené), araukany divoce zbarvené (jen hobby kvalita, pěkně zelená vejce), kachny saské (výstavní kvalita), zakrslé kachny čárkované (velmi dobrá výstavní kvalita), husy české (velmi slušné, výstavní) a husy pomořanské (hobby chov). Dana.
Od ledna začínám se sasexkami žlutými černě kolumbijskými (velmi pěkná kvalita, výstavní). Od února bych chtěl začít líhnout oravky zlatohnědé(výborné, výstavní). Možná líheň amroksek.(hobby). Z vodní -pižmovky modře sedlaté a černě sedlaté (modré v pěkné kvalitě), kachny orpingtonské(solidní, výstavní), husy pomořanské strakaté ze dvou výborných kmenů. A krůty do hobby.

ovecka
napsal(a):
Na začátku února rozdělím podle kmenů a začátkem března líhnu velké hempšírky (velmi slušné, výstavní), šumavanky (vybrané typicky zbarvené), araukany divoce zbarvené (jen hobby kvalita, pěkně zelená vejce), kachny saské (výstavní kvalita), zakrslé kachny čárkované (velmi dobrá výstavní kvalita), husy české (velmi slušné, výstavní) a husy pomořanské (hobby chov). Dana.
Dobrý večer, od tých araukán budete aj predávať vajíčka, prípadne aj iné Vami spomínané? Ďakujem, Marko.