Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.1.2017 16:28
lcaizlova

XXX.XXX.132.4

Dobrý den, mám problém. Houser si vůbec nevšímá hus. Už přes přes měsíc chodí sám. Není na ně agresivní, prostě je vůbec neřeší, stejně jako krůty, kachny nebo slepice. Je to takový houser samotář. Spát chodí s krůtami do zahradního domku. K husám ho horko těžko zahánim. Bude z vajec letos něco? A bude mít taková husa bez housera potřebu sedět na vejcích?

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.1.2017 20:01

Zdravím,
Ako dlho housera máte a kolko je na neho hus?
myslím že je to na neho priskoro obdobie parenia začína koncom februara, samozrejme záleží od klimatických podmienok, plemena,...
Je samotar, no samotari su obyčajne noví (prípadne moc starí alebo chorí) jedinci sledujem to u kačen že nový kačer je v zime utláčaný a vyhýba sa kačenam, ale keď príde vhodna doba všetko sa napraví.

4.1.2017 20:23
koldy

XXX.XXX.97.52

Paní zapomněla napsat, že houser by lihnout jako jediný a vychován spolu se slepicemi. Teda pokud si dobře pamatuju.
Jinak vyčkejte a uvidíte. Ale osobně bych ho s husama zavíral, ať si zvyká.
Jinak na husy nějak reaguje, třeba když kejhaj tak se ozývá nebo když husám přepne a běží jak retardi tak jestli běží s nimi nebo na ne úplně kašle?
K.

Peter 1999

4.1.2017 22:31
Peter 1999

XXX.XXX.133.6

Prosím vas neviete prečo moje niektoré sliepky utekajú pred kohútom ked ich chce oplodnovat (dlávit).

4.1.2017 23:12
faverol

XXX.XXX.79.147

Peter 1999 napsal(a):
Prosím vas neviete prečo moje niektoré sliepky utekajú pred kohútom ked ich chce oplodnovat (dlávit).

Nedaj sa odradiť skús napísať ešte do niekoľkých vlákien

5.1.2017 07:11
lcaizlova

XXX.XXX.132.4

Ano je to ten houser co vyrostl se slepicemi. Husy mám 3 (2 pomořanky a 1 labutí) K létajícím husám se někdy přidá, ale výjimečně. Husy za ním chodí a pak odejdou a on zůstane. A jestě vůbec nechodí do vody, máme menší rybníček a kybl s vodou mu stačí. Zavirat budu!:) včera už byl u krůt zalezlý raději před zaviráním abych ho zase nestačila k husám:(.

5.1.2017 07:22
slovensko

XXX.XXX.178.6

Peter uz som ti odpovedal v inej diskusii.

Divnej rok

5.1.2017 14:24
Divnej rok

XXX.XXX.154.255

Letos je všechno divně (a jme na prvním listu kalendáře). Mě začala právě snášet třetí husa. Jedna loňská (co už snáší) se zase nechce nechat znásilnit a je silná natolik, že už rozhodila celé hejno a utrpěla úraz...

A to nemá houser ani vodu, protože mrzne. Dokonce ani letos necítí potřebu máchat na sněhu, asi ho ta co se nechce nechat dost vytěžuje, že si to ani neužívá.

5.1.2017 16:52
koldy

XXX.XXX.97.52

lcaizlova napsal(a):
Ano je to ten houser co vyrostl se slepicemi. Husy mám 3 (2 pomořanky a 1 labutí) K létajícím husám se někdy přidá, ale výjimečně. Husy za ním chodí a pak odejdou a on zůstane. A jestě vůbec nechodí do vody, máme menší rybníček a kybl s vodou mu stačí. Zavirat budu!:) včera už byl u krůt zalezlý raději před zaviráním abych ho zase nestačila k husám:(.

Já si myslím, že nepochytil to co mají housata voděné husou. Nemá ty husí návyky, podle mne pokud se to nezmění v době páření tak bude už takový furt, ale můžu se mýlit.
To že se nekoupe je divné, to mi dělaly husy které tu možnost neměly u původního chovatele, jinak se mi všechny husy koupou sice nemám rybník, ale maj 2 vany tak jim to stačí. Jinak budu dělat rybníček 6x6 m, ale až na jaře.
Musíte vytrvat on to pochopí, zajímavé ze vám se schovává sám u mne všechny čekají až je zavřu (1 pár pomořanských,2 páry českých).
K.

5.1.2017 17:41

Suhlasim s koldym, treba mu dat čas pripadne sa poobzerať po nejakem novym,
akurat mám teraz kačenu IB z liahne odchovanu ľudmi a na kačera útoči a to aj na pižmoveho, a takisto odchadza od kačen.

5.1.2017 18:23
lcaizlova

XXX.XXX.38.144

koldy napsal(a):
Já si myslím, že nepochytil to co mají housata voděné husou. Nemá ty husí návyky, podle mne pokud se to nezmění v době páření tak bude už takový furt, ale můžu se mýlit.
To že se nekoupe je divné, to mi dělaly husy které tu možnost neměly u původního chovatele, jinak se mi všechny husy koupou sice nemám rybník, ale maj 2 vany tak jim to stačí. Jinak budu dělat rybníček 6x6 m, ale až na jaře.
Musíte vytrvat on to pochopí, zajímavé ze vám se schovává sám u mne všechny čekají až je zavřu (1 pár pomořanských,2 páry českých).
K.

No mě z líhně všechno sedí a vodí parádně (slepice snad všechny:-O, IB, krůty a husy mám letos (2016) poprvé tak uvidím no:( dám mu letošní šanci a jestli zase nic...tak nevim no:) nejraději bych si ho nechala jen tak navíc:) a to že se schovává sám, prostě jde s davem, páč ti už jsou také všichni schovani. A jestě prosim poslední otázečka...budou mít husy potřebu sedět na vejcích, když po nich houser nebude skákat?

5.1.2017 19:25

Je možne že husy sedet budú ALE može sa stať že aj nie lebo každý jedinec je iný a to aj pri plemenach ktoré sedia, tak ako IB kde je sedenie vyjimka
pišete že mate pomoranky to su vyborne husy a majú pud kvokavosti a dobre sa staraju o husata ale tiež sa stane že nejaka hus proste nesadne,
husy labuti sedenie na vajciach je u nich velmi ojedinele, ale neznamena to že ju musite dať preč.
Housera si možete nechat ale zvlašť pretože ak by ste mali dvoch pri husach to by nebolo dobre.

5.1.2017 19:37
ladd

XXX.XXX.244.21

lcaizlova napsal(a):
No mě z líhně všechno sedí a vodí parádně (slepice snad všechny:-O, IB, krůty a husy mám letos (2016) poprvé tak uvidím no:( dám mu letošní šanci a jestli zase nic...tak nevim no:) nejraději bych si ho nechala jen tak navíc:) a to že se schovává sám, prostě jde s davem, páč ti už jsou také všichni schovani. A jestě prosim poslední otázečka...budou mít husy potřebu sedět na vejcích, když po nich houser nebude skákat?

Typuji to tak,
že pokud by byl "pouze" z líhně a vyrostl mezi dalšími svého druhu, cítil by se husou, maximálně by tam byl nějaký problém s odchovem housat.
Pokud byl vylíhnut a odvoděn kvočnou, vtiskl si ji jako příslušníka svého druhu. A to je problém větší než jen vylíhnutí v líhni. Toto se ale o husách všeobecně píše, že si vtiskávají své rodiče jako své budoucí partnery.

5.1.2017 20:46
koldy

XXX.XXX.97.52

Taky jsi myslím, že neví čí je, třeba se zařadí do správné kolonky. Jinak možné je všechno, možná budou sedět, možná ne, uvidíte takhle se to nedá předpovědět.
Když tak, bych ho nechal i s novým houser, já mám spolu 3 housery a ani jedna bitka, ale taky záleží jaký bude ten nový.
K.

5.1.2017 22:43
lcaizlova

XXX.XXX.132.4

Děkuji moc všem za komentáře, počkáme na jaro a uvidime!:).

Divnej rok

5.1.2017 23:00
Divnej rok

XXX.XXX.242.32

Slepice sedí protože to má v sobě (buď je to kvočna nebo ne). Husa to taky musí mít v sobě (nesmí být zkryplená lidmi křížením), ale zároveň se to musí naučit od rodičů.

5.1.2017 23:04
ladd

XXX.XXX.244.21

Držel bych ho co nejvíce jen mezi husami, když nebude mít možnost dlávit slepice, třeba pak skočí i na husu.

6.1.2017 12:12
ančovička1

XXX.XXX.220.126

lcaizlova napsal(a):
Děkuji moc všem za komentáře, počkáme na jaro a uvidime!:).

Já bych moc dlouho nečekala s rychle housera vyměnila!

8.1.2017 17:25
lcaizlova

XXX.XXX.132.4

No když nejde Mohammed k hoře, musí hora k Mohammedovi. Aneb holky (husy) dnes a vlastně i včera celý den seděly s Matějem u plotu a dnes s nim šly spát ke krůtám, ještě než jsem je šla zavřít;) Myslím, že je to na dobré cestě!;).

8.1.2017 17:53
valelant

XXX.XXX.207.3

Dobrý večer,

mám dvouletého, vlastně letos už tříletého housera, který byl od vyklubání s kuřetem (kohoutkem) hedvábničky. Dodneška si nikoho jiného nevšímá (ač mám ještě 22 hus a má možnost být s nimi). Normálně by už dávno skončil na pekáči, ale je to prostě nádhera na tu podivnou dvojici koukat. Zkusila jsem dát toho "jeho" kohoutka na čas k sousedovi. Volal ho 3 dny a 3 noci, nevyspala se celá vesnice smajlík. Takže dokud bude kohout, bude houser. Nemáme to srdce je přestěhovat do mrazáku smajlík. Dám vám vědět za pár let, jak to dopadlo.

8.1.2017 18:32
ladd

XXX.XXX.188.248

Já bych tomu pomohl. S husma pryč od ostatní drůbeže, aspoň na noc.

8.1.2017 19:30
ančovička1

XXX.XXX.220.126

Loni, koncem zimy jsem prodávala housery na chov, toho nejhezčího a největšího všichni chtěli, ale každému jsem to rozmluvila, chodil jen se slepicemi, hus si vůbec nevšímal, ostatní houseři už se začali pářit a čepýřili se před husičkami, on nic..prodala jsem ho na zabití, protože bych neriskovala zklamání nového majitele, kdyby z něj nic nebylo..myslím, že to chovatel pozná a neměl by nabízet k chovu..

8.3.2017 12:00
majenko3

XXX.XXX.63.212

Zdravím. Síce nemám takéto problémy ale tiež sa to týka gunára/housera. Aký vplyv má vek na plodnosť? Mám len jeden pár a 1.x pomoranské, majú rok. Doteraz som mal len sezónne z liahne.Gunár o hus záujem má a ona dnes zniesla prvé vajce. Myslíte, že z toho budú mladé, či ešte on je mladý? Ďakujem.

3.4.2017 09:55
motodědek

XXX.XXX.140.123

lcaizlova napsal(a):
Dobrý den, mám problém. Houser si vůbec nevšímá hus. Už přes přes měsíc chodí sám. Není na ně agresivní, prostě je vůbec neřeší, stejně jako krůty, kachny nebo slepice. Je to takový houser samotář. Spát chodí s krůtami do zahradního domku. K husám ho horko těžko zahánim. Bude z vajec letos něco? A bude mít taková husa bez housera potřebu sedět na vejcích?

A jste si jistá, že to houser je? Jak jste to poznala.?

3.4.2017 11:33
ovecka

XXX.XXX.171.70

Pokud je to houser z jarního líhnutí, bude normálně plodný. Pokud by byl z letního, tak by se mohlo stát, že nebude dospělý a pak by asi ani nepojímal (houser dospívá v 8měsících). Mám zkušenost s českými, landéskými a pomořanskými a jednoletí houseři byli vždy plodní hned první sezonu. Dana.

Přidejte reakci

Přidat smajlík