Zdravím a prosím o názor, mám z lonského června líhnuté 4 amroksy a k nim mám kohouta, do minulého týdne byly s ostatními cca 20 slípkami společne ve zdené kulni, když začaly sem tam snášet vajíčko dal jsem je asi před týdnem do sklepa kde je o dost tepleji v nadeji že se rychleji roznesou a ono nic, za celý týden ani jedno vejce, krmím smesí a klíč. pšenicí, kohout kokrhá a slípky nic. V čem muže být problém?
slamos1
napsal(a):
Zdravím a prosím o názor, mám z lonského června líhnuté 4 amroksy a k nim mám kohouta, do minulého týdne byly s ostatními cca 20 slípkami společne ve zdené kulni, když začaly sem tam snášet vajíčko dal jsem je asi před týdnem do sklepa kde je o dost tepleji v nadeji že se rychleji roznesou a ono nic, za celý týden ani jedno vejce, krmím smesí a klíč. pšenicí, kohout kokrhá a slípky nic. V čem muže být problém?
Dobrý den,
to je naprosto normální při každé změně ustájení, nebo krmení. Vydržte, krmte, případně přisvěcujte a oni se roznesou. Ale po týdnu je brzy, trvá to déle. J.S.
To já zas nemůžu na amroksy říct křivého slova. Mám je od loňského jara vypiplané od malých kuřátek. A i přes mrazivé počasí posledních dní sbírám denně 5-6 vajec od 10 slepic. Je fakt, že pravidelně začali nést tuším v říjnu/listopadu a to jsem si je přivezl v březnu. Takže bych jim dal čas.
PS: Mělo to nějaký zvláštní důvod, proč jste je stěhoval?
slamos1
napsal(a):
Já už ničemu neveřím, snáška celkove mizerná, zatím, samice se nechtejí připoušet, už aby bylo jaro.
K těm samicím. Pokud máte možnost, vezměte 4-5 samic, + samce a zavřete je společně do nějakého výběhu/boxu (dostatečně velkého), dejte jim tam malý balík slámy, oni si ho rozcupují. Nechte je tam takto 7-10 dní a zaručuju Vám, že budou téměř všechny zapuštěné. Akorát to chce kontrolovat šarvátky ve skupině, já s tím ale nemám problém. Nesmíte přidat agresivní samici. Nemohl jsem přes rok zapustit samici, udělal jsem toto (celkově byly 4) a všechny byly skotné.
A u těch hybridek...nejsou na tyto podmínky stavěné. Zohledňujete také stáří?
Pokud těm vašim amroksám přisvítíte, budete do 2 týdnů sbírat plno vajec. (počítám s kvalitním krmivem).
Uživatel s deaktivovaným účtem

I po 16 dnech oddělení jsem měl 2 nechtěné křížence.
slamos1
napsal(a):
Nemel jsem tou mizérií na mysli Amroksy ale hybridky, Amroksy teprve začínají nést, stehoval jsem je kvuli lepším podmínkám, ve sklepe mám cca 14 tepla a doufal jsem že je podržím a nebudu je trapit tema mrazama.
Pane, jak dlouhý den, tedy uměle prodloužený svícením mají v tom sklepě? Délka dne je totiž rozhodujícím faktorem pro snášku, důležitější než teplota v kurníku. Nikdo to zde nezmínil.