Dvířka do kurníku pana Hybše

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.1.2017 07:50

Zdravím neví někdo z Vás o co se jedná, pan Hybš nechce ani naznačovat., jestli to funguje tak je to geniální ale nerad by jsme nalítnul, aby mi potom neřek ať si za tech 180 koupim kladivo a malou stoličku, sednu si před kurník a když přijde nějakej predátor tak ať ho klepnu do hlavy a potom sebe jak jsem blbej.Ale vůbec netvrdim, že to nefunguje jenom nechci nalítnout.
zde jeho inzerce : Leoš

Zatěžuje vás každodenní otvírání a zavírání slepic? Chtěli byste chovat slepice, ale nemá je kdo otvírat a zavírat? Zdokonalili jsme unikátní nápad, který už znali naši předkové, kdy si slepice vylezou a zalezou kdy chtějí a kurník je stále zabezpečen proti vniknutí predátora. Systém založen na chování živočichů podobným slepic ve volné přírodě. Žádná nespolehlivá elektronika, žádný budík, žádné nášlapné zařízení, jen výborný dlouhodobě vyzkoušený, bezporuchový, jednoduchý a hlavně bezúdržbový systém, bez nároku na energii. Náklady na pořízení 180, -Kč, udělat každý zvládne sám. Zájemci email jihy698@seznam.cz, pro základní informace můžete nejdříve zavolat na tel.724503712 8-18 hod. Návod s fotodokumentací je možné zaslat i na dobírku. Jiří Hybš Letohrad okr. Ústí nad Orlicí

20.1.2017 08:29
jo012810

XXX.XXX.96.211

Chtěl jsem vyzkoušet a klidně i ztratit těch 180, - Kč a případně se podělit o zkušenost. Při mém kontaktu s ním a zjištění podmínek pro fungování, mi bylo řečeno, že spodní hrana východu z kurníku musí být minimálně 50 cm na terénem. To nemám a tak jsem se dál nezajímal.

20.1.2017 08:47
2mazutak

XXX.XXX.90.153

Zdravím. s největší pravděpodobností o snahu napálit chovatele.těchto inzerátů již podal několik ve stejném znění.už tu o tom jedno vlákno je, ten inzerát se tváří jako tajemný hrad v Karpatech, zatím zde nikdo to úžasné zařízení zřejmě nekoupil a pokud ano, tak nechce být za blbce, co se nechal nachytat.už na zmíněném vlákně se vlastně čeká na dobráka co to koupil a bude chovatele informovat.ale nechce potom být za blbce, tak se zřejmě nedočkáme, nikdo se nechce obětovat.

20.1.2017 09:13
honzapm

XXX.XXX.182.25

Co je na tom špatného, být veřejně za blbce?
Se podívejte na mě. Já za něj jsem, a ještě si to i užívám.
Na gaučíku. Hop hop.

20.1.2017 09:51
cipis

XXX.XXX.79.147

honzapm napsal(a):
Co je na tom špatného, být veřejně za blbce?
Se podívejte na mě. Já za něj jsem, a ještě si to i užívám.
Na gaučíku. Hop hop.

Tak potom si ten najspravnejší chovateľ na vyskúšanie vynálezu

20.1.2017 10:16
honzapm

XXX.XXX.182.25

Já jsem ofšem absolutní technický antitalent.
Nemám nejmenší šanci pochopit, vo co de,
natož vám to tady pak velmi tajně prozradit.

20.1.2017 10:32
2mazutak

XXX.XXX.90.153

No tak to kupte, a prozradte to na plnou hubu nač tajně mně, i ostatním bude stačit jen náznak, aby pravda vyšla najevo, i použitý materiál bude stačit, aby bylo jasné, zda to je poctivá koupě, či podvod vyčůránka

20.1.2017 15:54
cipis

XXX.XXX.79.147

honzapm napsal(a):
Já jsem ofšem absolutní technický antitalent.
Nemám nejmenší šanci pochopit, vo co de,
natož vám to tady pak velmi tajně prozradit.

A čo tvoje dvierka na dome pre kocúrov... netajíš nám niečo Podľa pána Hybše to dokáže urobiť aj antitalent...

20.1.2017 16:30
ildika

XXX.XXX.120.116

Já myslím, že jde o toto (cituji):

"Vyprdni se na elektroniku - naprší ti do toho/slepice ti to poserou a nepůjde to. Můj otec si na svém ranči postavil mechanickou automatiku a kuna mu tam neleze.
Princip spočívá v tom, že slepice lezou do otvoru přes nízkou lávku-houpačku, která přes táhlo a protizávaží otevře dvířka (stačí slabý hliníkový plíšek) - kuna ti tam nevleze (ta se bojí) a slepice si na to zvykly. Chvilku jim to sice trvalo, ale dneska přes to zvesela šupajdí a otevírají si samy
."

http://www.zive.cz/poradna/automatika-v-kurniku/sc-20-cq-188227/?consultanswers=1.

Ochrana kurníku

20.1.2017 16:58
Ochrana kurníku

XXX.XXX.162.53

Houpačka, spíše mechanické otvíradlo... To by byl těžko šlo nazvat jako systém založený na chování živočichů podobných slepici, ve volné přírodě.

Tahle diskuse tu již proběhla a já napíši to stejné co tehdy. Jsem si jistý, že čtyřnohý predátor dokáže jen s velkými obtížemi doskákat přes dvě relativně úzká bidla až ke vchodu do kurníku vybaveného opět bidlem. Slepice snadno. Ten odstup od země musí být a nesmí být stěna po které jde šplhat nebo ošetřena tak aby to nešlo.

Radoch

21.1.2017 07:18
Radoch

XXX.XXX.248.235

Je to blbost. Jak jsem psal vedle ve vlákně, je to soustava retizku. Na traktorech se uz někdo napálil.

21.1.2017 18:34
jirka13

XXX.XXX.237.185

2mazutak napsal(a):
Zdravím. s největší pravděpodobností o snahu napálit chovatele.těchto inzerátů již podal několik ve stejném znění.už tu o tom jedno vlákno je, ten inzerát se tváří jako tajemný hrad v Karpatech, zatím zde nikdo to úžasné zařízení zřejmě nekoupil a pokud ano, tak nechce být za blbce, co se nechal nachytat.už na zmíněném vlákně se vlastně čeká na dobráka co to koupil a bude chovatele informovat.ale nechce potom být za blbce, tak se zřejmě nedočkáme, nikdo se nechce obětovat.

Když jsi tak zvědavej, tak to kup sám - ty inflační nezvonile.

21.1.2017 19:44

Jirko co to je inflační nezvonil ? tenhle obrat jsme ještě neslyšel pouč nás neboť asi nikdo neví co to je a tudíž nedokážem posoudit jak moc jsi 2mazutaka chtěl ztrapnit a aby jsem řekl pravdu i já jem dost zvědavej a bude nás tu víc.

21.1.2017 20:03
jirka13

XXX.XXX.237.185

Na vedlejším fóru odpovídal paní a všechno svaloval na ty co zvonili klíčema na Národní třídě. On prý nezvonil a proto má jenom inflační nic - slušně. Ti co zvonily prý mají na zájezdy do zahraničí. Já jsem na Národní 17.11. byl a proto mi to trošku nadzvedlo.

22.1.2017 12:05

Jo tak to jo jenom, že to je pro nezasvěcené absolutně nic neříkající narážka.TAK TEĎ JE TO JASNÉ tak zdar a sílu. Leoš.

11.2.2017 22:37
tomasjede

XXX.XXX.102.102

Pokud Vás to ještě zajímá, doporučuji si přečíst následující odkaz.
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewtopic.php?f=18&t=88159&hilit=kurn%C3%ADku&start=15.

12.2.2017 10:32

No ale to neni nic novýho pod sluncem a na patent nebo průmyslový vzor už vůbec ne. Zvlášť když bude v zim - 25 tak v tom kurníku mi všechny slepice včetně kohouta omrznou. Dobrej pokus ale po praktický stránce vcelku na h... ale zase je pravda že pan Hybš nic zázračnýho nesliboval ale když se nad tím nezaujatě zamyslím tak pro určitou skupinu chovatelů a za určitých podmínek si to může někde svoje uplatnění najít. Nechci dělat reklamu, ale pořídil jsem namonec automatická dvířka od jednoho pána z Příbrami za cca 2.000, - a nemůžu si to vynachválit. Cena odpovídá dodanému výrobku a mám pokoj a neřešim vůbec nic, je to prosttě přesně to co jsme hedal a 2000 nakonec není zas taková částka pro toho kdo u slepic nemůže bejt a přitom je chce mít. Tak zdar a sílu všem. Leoš.

12.2.2017 12:39
2mazutak

XXX.XXX.3.12

Zdravím. máte recht velebnosti.já mám již tři roky čtyři kusy těch automatů z příbrami.jak jsem psal již jednou, tipoval jsem ten unikát pana hybše na drátové probíhačky ve výletu pro holuby.takže s těmi řetízky jsem daleko od pravdy nebyl.je to v podstatě stejný princip.pokud není kurník pevně zavřený, žádný jiný způsob není nikdy stoprocentní.taky se mi líbí, jak se hned zbavil odpovědnosti, pokud i přes ten jeho unikát někomu vznikne škoda a predátor tam i přesto vnikne.

12.2.2017 14:04

2mazutak napsal(a):
Zdravím. máte recht velebnosti.já mám již tři roky čtyři kusy těch automatů z příbrami.jak jsem psal již jednou, tipoval jsem ten unikát pana hybše na drátové probíhačky ve výletu pro holuby.takže s těmi řetízky jsem daleko od pravdy nebyl.je to v podstatě stejný princip.pokud není kurník pevně zavřený, žádný jiný způsob není nikdy stoprocentní.taky se mi líbí, jak se hned zbavil odpovědnosti, pokud i přes ten jeho unikát někomu vznikne škoda a predátor tam i přesto vnikne.

., taky se mi líbí, jak se hned zbavil odpovědnosti, pokud i přes ten jeho unikát někomu vznikne škoda a predátor tam i přesto vnikne"

12.2.2017 15:47
michaln

XXX.XXX.9.19

Dobrý den, máte prosím kontakt na pana z Příbrami?

12.2.2017 16:22
2mazutak

XXX.XXX.3.12

Zdravím. máte ho hned z kraje inzerce na drůbež.je to firma renatko.

13.2.2017 16:40
karelcerman

XXX.XXX.41.102

Před lety jsem také řešil problém se zavíráním a otvíráním kurníku, chtěl jsem něco jednoduchého. Poradil mi jeden starý chovatel a to velmi jednoduše. Měl slepice na chatě, kam dojížděl cca 3x týdně, do otvoru, kterým prolézaly slepice do a z kurníku měl přibitý kus bílé látky tak, aby její spodní okraj byl cca 3 cm nade dnem otvoru, kurník byl ve výšce cca 2,2 m nad zemí /na půdičce králíkárny/. Tvrdil, že za více jak 30 let, kdy používá zmíněný kus látky, mu nic slepice 'nevybralo'. Okamžitě jsem to doma vyzkoušel, a fungovalo to déle než dva roky, a to mám výlezy z některých kurníků cca 10 cm nad zemí. Leč, ač úspěch proti škodné se dostavil, dostavila se i blbost lidská a se změnou obyvatel jednoho ze sousedních domů už moji kohouti ráno nesoutěží, který bude dřív venku a kokrháním přivítá nový den, teť musí čekat, až je po 7mé ranní pustím ven.

Přidejte reakci

Přidat smajlík