Tvaroh pro vylíhlá kuřata

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.1.2017 16:01

Ahoj někde jsem četla, že se může dávat vylíhlým kuřatům tvaroh a strouhanka. Můžete poradit s čím tvaroh namíchat aby se jim nelepily zobáky?

29.1.2017 16:03
mamkamaria

XXX.XXX.55.7

Zmiešať s tou strúhankou, zo začiatku menej tvarohu.

29.1.2017 16:12
ančovička1

XXX.XXX.220.126

Ano, tvaroh je dobrý, působí proti kokcidioze, ale základ krmení kuřat je směs pro kuřata, tvaroh pouze trochu přidávat, nejlépe tvrdý, strouhat, ale jen jako příkrm..jinak si můžete dělat krmné směsi sama doma, ze směsi šrotů, jáhly, trochu vařeného vajíčka a k tomu přikoupit Roboran nebo jiný vitamínový přípravek pro kuřata, protože kopřivy ještě nerostou!

30.1.2017 07:35
percheron

XXX.XXX.70.94

Ja davam od prveho dna kuriatkam len cisty kukuricny srot s natvrdo uvarenym vajickom..cca od 5 dni pridavam struhanu mrkvu a tvaroch. postupne im primiesavam K1.

neviem ci tvaroch posobi proti kokcidioze ale je to zdroj bielkovin takze uskodit im to nemoze. Proti kokcidioze vakcinujem kuriatka Livacoxom Q a mam pokoj na cely ich zivot.

30.1.2017 08:29
ančovička1

XXX.XXX.220.126

Ano, tvaroh, kyselé mléko, syrovátka, je výborný zdroj vápníku a minerálů, ale také jako stabilizátor kokcidií, místo octa nebo Livacoxomu do pití přidávám kozí syrovátku nebo jednu misku vody, druhou syrovátky, kuřátkům velice chutná!...kyselým mlékem zvlhčuji slepicím směs, aby se jim neprášilo od zobáku (momentálně nemám granule), také dobrý příjem vápníku a jsou zdravé, jako rybičky!

30.1.2017 09:14
percheron

XXX.XXX.70.94

Suhlasim ze je to super zdroj vitaminov ale nesuhlasim ze je to nahrada za Livacox. Livacox je vakcina ktora sposobi imunizaciu hydiny kdezto srvatka kysle mlieko je super prevencia ktora udrzuje kysle prostredie a tym zabranuje premnozenie kokcidii. Avsak ked date zvirata do prostredia ktore je kontaminovane kokcidiozou tak vam kysle mlieko nepomoze. Ina skupina su lieky na baze sulfoamidou ako sulfacox ; baycox atd ktore su uz lieciva pri samotnom ochoreni.

30.1.2017 11:52
ančovička1

XXX.XXX.220.126

Ano, máte pravdu, kyselé mléko není náhrada za Livacox, ale problémy s kokcidiozou u kuřat nemívám, udržuji je v čistotě a suchu, tak nemám potřebu je vakcinovat..loni jsem líhla asi 100 kuřat, úhyn žádný..

30.1.2017 12:15
ančovička1

XXX.XXX.220.126

..něco jiného ale bude, když kuřata prodáte do zamořeného prostředí, tak se kuřata nakazí, protože, jak píšete, nemají ochranu vakcinou! proto s vámi souhlasím, že je lepší vakcinovat! také mám zkušenost, že jsem koupila krásná kuřátka černobílé vlašky, až doma jsem si všimla, že mají v trusu krev, nasadila jsem hned atb sulfadimidin, ale už jsem zachránila jen polovic kuřátek..už je to pár let, člověk se stále zkušenostmi učí!

30.1.2017 12:37
percheron

XXX.XXX.70.94

Presne to nieje o tom ze mate doma bordel ale ze si to donesiete od niekoho..ale skor mi slo o to aby si to tu nezamienali ze kysle mlieko vyriesi vsetko

30.1.2017 17:17

Jak jižřečeno, tvaroh tvrdý, strouhanku bych nedával, je to ze slaného pečiva, což nebude dělat kuřatům dobře. Místo toho kukuřičný šrot, pokud nemáte směs K1.

2.4.2020 04:38
icenkova@seznam.cz

XXX.XXX.106.254

Dobrý den, potřebovala bych poradit. Jsme úplní začátečníci.
Přivezli jsme si kuřátka hedvábniček a maranské - 4 dny stará, kupovali jsme je z jednoho odchovu, byly spolu v kleci. Začali jsme jim svítit. Dali jim vodu a pšeničný šrot s vajíčkem. Kuřata hedvábniček dostala hned další den průjem, Maranské ne. Na fórech jsem se dočetla, že není dobré krmit šrot a vajíčko, tak jsem změnila na kukuřičný šrot a k pití dala heřmánkový čaj. Zadečky jsme jim museli umýt, jinak hroudy nešly vůbec sundat. Poté hned večer nám jedno kuřátko uhynulo. A ostatní nevypadají dobře. Nevím, co mám dělat. Každý chovatel píše něco jiného... Teď jim je 8 dní. Tak nevím, co jim mám dát? Děkuji za radu... iva

2.4.2020 06:42

icenkova@seznam.cz napsal(a):
Dobrý den, potřebovala bych poradit. Jsme úplní začátečníci.
Přivezli jsme si kuřátka hedvábniček a maranské - 4 dny stará, kupovali jsme je z jednoho odchovu, byly spolu v kleci. Začali jsme jim svítit. Dali jim vodu a pšeničný šrot s vajíčkem. Kuřata hedvábniček dostala hned další den průjem, Maranské ne. Na fórech jsem se dočetla, že není dobré krmit šrot a vajíčko, tak jsem změnila na kukuřičný šrot a k pití dala heřmánkový čaj. Zadečky jsme jim museli umýt, jinak hroudy nešly vůbec sundat. Poté hned večer nám jedno kuřátko uhynulo. A ostatní nevypadají dobře. Nevím, co mám dělat. Každý chovatel píše něco jiného... Teď jim je 8 dní. Tak nevím, co jim mám dát? Děkuji za radu... iva

To se stává. Já osobně u kuřat neexperimentuji a do min 4.týdnů krmím pouze směs K1. A i tak se ten problém s ulepeníma zadečkama objeví. Např. letos mám vlašky, hempšírky a Isa Brown. První dvě plemena jsem si líhnul sám, ty nemají žádný problém. U dokoupených kuřiček ma asi 30% ulepené zadečky. Krmení je stejné, stejná šarže a stejné skladovací podmínky a rovněž kuřata mají stejné životní podmínky.
Takže občas se tomu neubráníte. Ale doporučil bych jim dát krmnou směs pro ně určenou a zkuste jim dát k pití slabý heřmánkový čaj. Osobně nejsem zastáncem dávat malým kuřatům vejce, to spiš ten tvaroh. A jen jako přídavek. Měl Vám říct prodávajíci čím krmil...neni dobře měnit náhle krmnou dávku. Hodně zdaru

Přidejte reakci

Přidat smajlík