Máte někdo zkušenosti s liškou? Dnes mi záhadně zmizely 3 ruánky. Nikde žádná krev, žádné peří. V noci dost foukalo, takže stopy jsou zaváté, pokud tu nějaké liška nechala. Ale krev nebo peří jsem hledala a ani pod sněhem nikde nic. Odnáší liška kořist takhle bez známek zápasu? Nebo to spíš podle vás byla krádež? Byly to chovné cenné kachny. Děkuji za vaše názory.
xchipsy
napsal(a):
To na lišku nevypadá. Už jen ta chvilka, než slepici/kachnu chytne - natož tři! - tak nějaké to peří vylítne. Krev být nemusí. Není možné, že by se někam "schovaly" nebo zdrhly? Jinak to taky vidím spíš na dvounohou "lišku"
Mám zahradu jen 400 m2. Všude plot. Hledala jsem je zuby nehty, volala (stará kachna vždycky odpovídala) a nic. Hledala jsem stopy ale byl vítr, tak všechno zafoukané. Branka zavřená. U plotu byly pozůstatky po velkých stopách. Ale lidi se chodili s dětma dívat na zvířata, tak to nemuselo být od zloděje. Ale mohlo. Prohrabávala jsem nový sníh a hledala krev nebo peří a nikde nic. Uletět nemohly. Mám klasický plot. Ruánky by se tak vysoko nikdy nevznesly.
Začínám se smiřovat s tím, že mi je někdo ukradl.
No taky mi liška skočila do 1,5 metrů vysoké ohrady z větší části kryté. Všechny slepice byly zabité ale nepodařilo se jí s velmi těžkými slepicemi vyskočit a nějakou odnést. Nikde ani pírko a žádná krev. Zřejmě záleží na stupni rozpeřenosti a taky jak se oběť brání. Určitě hraje i zkušenost konkrétní lišky. Pepa