A teraz otázka je to horšie ak výpadok nastane na 15. deň lebo prvé prepelice sa liahnu už na 16. deň. Dnes má byť zas výpadok na 4 hodiny. No zabezpečil som sa náhradnými zdrojmi-posielam foto. To by malo stačiť ked som to skúšal tak 1 akumulátor to utiahne na hodinu a pol.
pixell
napsal(a):
Ahojte mám vajcia v liahni 7 dni a dnes má v obci byt odstávka elektriky na 6 hodín.
Može to ubližit?
Už se mi to stalo párkrát a v pohodě, dokonce mi nešla i osm hodin a ještě jsem vyměnil větrák, takže vajíčka byli uplně ochlazené a líhnutí prošlo. Většinou jsou kritické poslední 2-3 dny.
6 hodin by nemal byt problem, nechajte liahen tak aby neuniklo teplo a vlhkost.
kolko vydrzia vajicka bez ohrevu atd, tazko presne povedat, ale mali sme takuto skusenost:
mlada kvocka sedela na vajickach a nechala ich na 11.zbadali sme to az na druhy den a kedze sme nemali volne miesto v liahni tak sme ulozili vajicka do provizornych podmienok a kupili dalsiu liahen na dalsi den, celkovo teda boli bez kvocky a bez liahne cca 48h. Kuriatka sa vyliahli o 2 dni neskor ako bol povodny termin. Zachovali sme akotak teplotu a vlhkost az do kupy dalsej liahne v ktorej sa nasledne vyliahli.
cize 6 hodin bez prudu by sa im nemalo nic stat. drzim palce