Uživatel s deaktivovaným účtem

Letos budu poprvý v životě líhnout. teoretickou přípravu mám, jak to bude ve skutečnosti uvidím. ale potřebuju nějakou techniku. představuju si líheň na přibližně 20 vajec, která je co nejvíc blbovzdorná. nemusí automaticky otáčet vejce, ale ať to má spolehlivý termostat a tak. a ať nestojí hodně tisíc.
máte nějaký tip?

Tak odchovu se nebojím, protože s udržováním nějakých tvorů v teple a čistotě mám zkušeností spoustu, i když teda ne přímo s kuřaty. ale nerada bych, aby celý projekt skončil hned v začátku nějakými nevtaženými pupky nebo úhynem během inkubace kvůli pokaženému líhnutí.
Levné líhně většinou nedosahují homogenního rozložení teploty. Úplné šunty do 2.000 nemá cenu kupovat. Řada líhní v kategorii 3-4.000 jsou většinou všechno Čína s mizernými parametry. Dobrou volbou je Rcom King Suro 20, která je kvalitativně o řád výše než zmíněné číny. Cena kolem 5500 je na tudle kvalitu dost příznivá. Pouze mne na ní štve, že v počátku si musím vyhrát se zvlhčováním, než vyjdou bubliny z hadiček a začne spolehlivě zvlhčovat. Ale mám i nižší kvalitu - Janoel 24 a jsem s ní rovněž vcelku spokojený. Jen každý den překládám vejce od krajů ke středu, abych kompenzoval teplotní gradient, neno ji nenakládám plnou. Někdo to nedělá a i tak má dobré výsledky. Ovšem myslím si, že připlatit si cca 1500-2000 za spolehlivější techniku stojí za to.
napsal(a):
Letos budu poprvý v životě líhnout. teoretickou přípravu mám, jak to bude ve skutečnosti uvidím. ale potřebuju nějakou techniku. představuju si líheň na přibližně 20 vajec, která je co nejvíc blbovzdorná. nemusí automaticky otáčet vejce, ale ať to má spolehlivý termostat a tak. a ať nestojí hodně tisíc.
máte nějaký tip?
Pokud chcete malou "blbuvzdornou" líheň, pak vám mohu doporučit Rcom. Mám dvě. Její obsluha je naprosto jednoduchá. Naložíte vejce, nastavíte teplotu a vlhkost a 18. den zarazíte otáčení a změníte parametry pro dolíhnutí. Pokud budou mít vejce dobrou biologickou hodnotu, dosáhnete, z oplozených vajec, líhnivost více jak 90%. Mrkněte na http://kshk.rajce.idnes.cz/Lihnuti_a_odchov_kurat/, kde je prakticky nafocen celý proces líhnutí. Od naložení vajec až po vyčištění líhně. Další informace o ní jsou na www.lihne.cz a i její jednodušší a levnější varianta, s ručním otáčením.
Dobry vecer. Ja jednoznacne odporucam rcom vlastnim model max20, je to super liahen co sa tyka komfortu uzivania aj kvality, dalej màm aj liahen bios monoplast 60 je to tiez skvelà liahen len uz ovela nàrocnesia.jednoznacne rcom, tà investicia sa vàm naozaj vyplati, ja màm naplane zadovàzit este jednu rcom max50. A aj ked som svoju kupoval vo FRAncii tak pàn Vesely z lihne cz je velmi ochotny.
Za mne R-com, at už kterákoli, výborný poměr kvalita x cena, do jiné značky bych už nešel, vyzkoušel jsem už celou řadu různých líhní, od domadělků po Brinseu, teť mám R-com na 360 vajec a pěju ódy . Jen zvažte velikost líhně, ať za rok neměníte za větší nebo nekupujete druhou. Pokud se Vám zdá 5500, - za R-com king suro hodně, poohlédněte se po 'jeté', dá se koupit za méně než polovic a ve výborém stavu.

Také se připojuji ke chvále R-com, mám max 20, loni jsem líhnula poprvé, totální laik a technicky nezdatný jedinec a z 19 nasazených vajíček 19 kuřat . Nastavení jednoduché, návod snadno pochopitelný.
kastef
napsal(a):
Tak já mám jen "blbé" CLEO 5 už pár let, za směšnou cenu, spokojenost, každý rok spousty kuřat a dokonce byla i letos 100% líhnivost.Až doslouží, koupím si stejnou.
Také ji mám a po pár drobných problémech (špatnej teploměr)docela dobrý.Myslím že není špatná, vylíhlo se mi skoro vše co jsem nasadil.cca 90 %.A 100%žije dodnes.Nechcíplo ani jedno kuře.

karelcerman
napsal(a):
Za mne R-com, at už kterákoli, výborný poměr kvalita x cena, do jiné značky bych už nešel, vyzkoušel jsem už celou řadu různých líhní, od domadělků po Brinseu, teť mám R-com na 360 vajec a pěju ódy . Jen zvažte velikost líhně, ať za rok neměníte za větší nebo nekupujete druhou. Pokud se Vám zdá 5500, - za R-com king suro hodně, poohlédněte se po 'jeté', dá se koupit za méně než polovic a ve výborém stavu.
Větší určitě ne, jsem limitovaná prostorem pro odchov. dvacet kuřat ubytuju, padesát už ne