Ahojte dnes rano som siel otvorit sliepky a vsecki vysli pekne von s kurina zrat len jedna stale sedela na bydle a bola ako keby omamena, len jej oci prehadzovalo a nevladala nic hreben mala do fialova sfarbeny, den predtym vsetko v poriadku, zrala behala po zahrade vsetko ok, neviete co sa jej mohlo stat?ked som do nej pomalynky strcil ze ci nespi tak sa prevratila na bok a nevladala vobec nic ako keby lapala po dychu, nakoniec zdochla bolo to rychle, ostatne sliepky su zatial v poriadku, vodu maju kazdy den cistu a davam im psenicu, kuk.srot, a NutriMIX
dakujem za vase postrehy.
Dakujem toto som sa docital aj na nete, vsimol som si este ze aj moj kohut ma na hrebeny ale iba malicko cca 4mm na zaciatku fialove tie konce, ale cely hreben je do cervena, iba tie konce ma fialove, moze to byt aj tym ze je zima?, na zahrade este sneh, a taraju ca cely den po zahrade, ze ci to nema aj stej zimy ten kohut
PS: ta slieka nemala este ani rok, mozno 9m.
Frantisek1983

XXX.XXX.11.79
Dobry den to iste sa stalo dnes mne sliepka z plneho zdravia zrazu zzcala lapat po dychu a za kratko zdochla neviem co to mohlo byt ale ss mi zdalo ako keby sa dusila. Co to mohls byt?
Aka-Ajuš

XXX.XXX.237.191
Dobrý deň. Vie mi niekto poradiť? Som už zúfalá. Dostala som sliepočky od suseda 9 ks ale z toho boli 3 kohúti jedného si už vzal ďalší sused takže mi ostali 2 kohúti a 6 sliepočiek. Ale k veci : moje sliepky majú 26 týždňov a ešte stále mi neznášajú vajíčka. Žradla majú dostatok či suchej alebo z kuchyne aj vodu majú každý deň čistú. Viete mi niekto poradiť čo robiť?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Aka-Ajuš
napsal(a):
Dobrý deň. Vie mi niekto poradiť? Som už zúfalá. Dostala som sliepočky od suseda 9 ks ale z toho boli 3 kohúti jedného si už vzal ďalší sused takže mi ostali 2 kohúti a 6 sliepočiek. Ale k veci : moje sliepky majú 26 týždňov a ešte stále mi neznášajú vajíčka. Žradla majú dostatok či suchej alebo z kuchyne aj vodu majú každý deň čistú. Viete mi niekto poradiť čo robiť?
Co to je za plemeno? Že jim je 26 týdnů víte 100%? Čím krmíte (z vašeho popisu to nechápu)?
Lehká plemena snášejí asi po pěti měsících stáří, těžká až po půl roce. Mám čisté maransky. První vejce jsem sebrala když jim bylo 6 měsíců a 5 dní. Další slípky se přidaly až za 3 týdny. Teď jim je 7 měsíců a ještě nenesou všechny. Musíte koukat také na to, jak slepice vypadá. Jestli má vyvinutý a hlavně krásně červený hřebínek a lalůčky. Potom ještě jedna věc ovlivňuje snášku a to délka světelného dne. Přisvěcujete jim?
Mně dneska snesla 1. 😀 vajíčko mladá maranska, líhnutá 18.dubna..tedy necelých 8 měsíců, což je normální začátek jejich snášky..tak doufám, že postupně začnou snášet všechny..všech 8...
vlašky jsem letos nelihla,neměla jsem kohouta..ty snáší na 100% v 5 ti měsících..odchovala jsem letos poprvé Pavlovky, mám 4 mladé, staré stejně,jako maransky a zatím ani vajíčko..asi na tom budou stejně,jako maransky😀
Aka-Ajuš

XXX.XXX.255.9
Dobrý deň. Áno viem to na 100% lebo sa vyliali 6.5.2021. a kŕmime ich zmesou kompletné krmivo pre úžitkové nosnice afeed mix. A teraz vo štvrtok 18.11.2021. mali 28 týždňov a stále nič.

Aka-Ajuš
napsal(a):
Dobrý deň. Áno viem to na 100% lebo sa vyliali 6.5.2021. a kŕmime ich zmesou kompletné krmivo pre úžitkové nosnice afeed mix. A teraz vo štvrtok 18.11.2021. mali 28 týždňov a stále nič.
Plemeno? Svítíte jim?
Aka-Ajuš

XXX.XXX.255.9
Plemená sú rôzne aj mi ich sused hovoril ale nezapamätala som si ich lebo ako som písala mám ich od neho. Nie nesvietim im pretože záhradu máme až vzadu.

Aka-Ajuš
napsal(a):
Plemená sú rôzne aj mi ich sused hovoril ale nezapamätala som si ich lebo ako som písala mám ich od neho. Nie nesvietim im pretože záhradu máme až vzadu.
no tak musíte počkat do jara.
Aka-Ajuš

XXX.XXX.255.9
Ok tak ďakujem.
Aka-Ajuš
napsal(a):
bez přisvěcování bych tipla začátek snášky tak na únor, pokud byste přišla na způsob jak jim přisvítit, nejlépe ovšem ráno s časovačem, tak by to mohlo být dřív...
já sama to ale vyzkoušené nemám, svítím první rok a taky čekám kdy se mi roznesou kuřice, mají 26 týdnů a pěkně jim červenají hřebínky...
ale třeba se mi zatím neroznesla kočinka z konce února...
ančovička1
napsal(a):
.. nesnáší vám kočinka z konce února?..a není to kohout?.. může to být i porucha vaječníku,v každém případě by měla jít slepička šlapat nudle, ale jestli ji máte ráda, není co řešit 😀
S kočinkami do chovu nepočítám, chtěla jsem ji zkusit jako kvočnu, tak počkám co s ní bude. Ale potěšila mě 26 týdenní kříženka Greenshell, začala snášet pěkně sytě zelená vajíčka.
Durkes

XXX.XXX.250.80
Zdravim, taktiež nam zdochol kohut..Predtým bol zdravý, kikirikal veselo celé dni..Viac krát niekoho naháňal po dvore..No asi pred 5 dňami sa z neho stal bojazlivy..Prestal byť aktívny..Deň čo deň bol slabší.. až nakoniec zdochol..Hrebeň na hlave sa mu z farbil do fialova skoro az do čierna..Môže to byť nejakou chorobou ? Pred vyše mesiacom takto zdochla jedna sliepka..mala totožný priebeh.. Podstieľku majú hobliny..Krmim ich zmeskou pre nosnice, zornom, máčam im pečivo.. Vieš niekto čím to môže byť?
Durkes

XXX.XXX.250.80
Nemal ani kohut ani sliepka žiadne "hlieny" ani opuch som nespozoroval..Len sa jednoducho začali motkať, držali sa bokom od ostatných..každým dňom slabli..

jo, asi byl nemocný, když byl nemocný a pak uhynul. příště teda, pokud drůbež neléčíte, tyhle nemocné kusy brakujte, protože CHUDÁK

Durkes
napsal(a):
Zdravim, taktiež nam zdochol kohut..Predtým bol zdravý, kikirikal veselo celé dni..Viac krát niekoho naháňal po dvore..No asi pred 5 dňami sa z neho stal bojazlivy..Prestal byť aktívny..Deň čo deň bol slabší.. až nakoniec zdochol..Hrebeň na hlave sa mu z farbil do fialova skoro az do čierna..Môže to byť nejakou chorobou ? Pred vyše mesiacom takto zdochla jedna sliepka..mala totožný priebeh.. Podstieľku majú hobliny..Krmim ich zmeskou pre nosnice, zornom, máčam im pečivo.. Vieš niekto čím to môže byť?
Ano, nejspíš choroba. Bez pitvy a laboratorního vyšetření těžko říct, jaká.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!
Durkes

XXX.XXX.252.84
Zdravím, 2 ročne nosnice sa správajú zvláštne..Keď sa k nim niekto priblíži ako by sa zľakli..čupnu si a ako keby dupkali nohami..Je to v poriadku?
Durkes

XXX.XXX.252.84
Takže im len chýba kohutik hej?