Slepice nevypada dobre potrebuju radu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

petricku

25.2.2017 20:01
petricku

XXX.XXX.44.23

Dobrý den, rad bych se zeptal, chovam slepicky uz hodne dlouho a obcas se setkam i s nejakou nemoci. Ted prave jsem prijel domu, staraji se mi o to rodice a ja si jiz pred 3 tydny vsimnul, ze jedna slepicka, ktera zacina 2 snáskovy cyklus je nejaka nacepyrena a ma padlej hrebinek ( je to leghornka). Pripisoval jsem to preperovani, protoze jest preperovala, to same jsem si vsimnul i u mlade wyandotky, ze je jakasi sklesla, ted kdyz jsem prijel domu jsem si vsiml ze slepicky zerou, pijou, dokonca chodi po dvore a hrabej ale vsiml jsem si ze zlehka naslepuji a jsou takove schoulene a maji ridky trus, vice bile a tekute barvy, mneli i pokadene prdelky, takovy trus jsem si vsiml az ted, zajima mne, o co by se mohlo jednat, setkaval jsem se s tim davno a resilo se to uhynutim slepice, no ted sem dlouho zhanel nove slepicky, nechci o ne prijit, tak sem ty dve oddelil a dal jim probiotika a vitaminy. Podotykam ze o ptaci chripku se nejedna, slepice byli zavrene v kurniku pres 2 mesice a dnes jsem je pustil probehnout se. Tady u nas nebyl zadny vyskyt pch v okoli minimalne 100 kilometru. Ta starsi leghornka ma padlej scvrknutej a na konci dofialova hrebinek. Dekuji Petr, Ps: pisu z mobilu tak se omlouvam za chyby.

26.2.2017 13:42
ovecka

XXX.XXX.203.146

Bílá součást trusu je moč, slepice tedy moc nežerou. Může jim být leccos od nastydnutí, přes kokcidiozu až po pulorovou nákazu (ne nadarmo se jí říká bílá úplavice). Takhle na dálku vám to nekdo neřekne.
Pokud máte dobrého praktika, navštivte veta, pokud ne, zkuste domácí léčbu. Oddělení je v pořádku, zvyšte teplotu alespoň na 20°C, ať se nevyčerpávají. Přidejte vitamíny ADE, stravu - kvalitní granule, ať mají hodně živin i v malém množství, které pozřou. Do vody dejte Celaskon, alespoň 500mg na litr. Jinak asi nemůžete udělat nic jiného. Někteří ještě doporučují různé bylinky - echinacea, heřmánek, kopřivy...On se někdo ozve a poradí vám.
Léčit naslepo ATB se nedoporučuje. Dana.

27.2.2017 00:58
.kolie

XXX.XXX.16.185

Nic neléčete a raději vezměte "léčebný nástroj nůž" nebo na Vás skočí St.veterina a budete mít vymalováno.

Přidejte reakci

Přidat smajlík