Klovou mi kuřičku potvory :-)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.3.2017 20:34
FALANGA

XXX.XXX.149.114

Dobrý večer,
rozhodl jsem se pro slepičky na vajíčka.
Jako začátečník jsem vše řádně nastudoval, pročetl atd.Postavil jsem kurník s hřady (opracované střešní latě) snáškové hnízda, okno, větrání... vše jak by mělo být.Oplotil jsem novým nájemnicím kolem kurníku 10 m na 8 m s tím, že až si zvyknou půjdou na celý pozemek cca 2tis m. Pořídil jsem napáječky krmení a těšil se na holky smajlík
Objednal jsem je u farmičky Orlík- 5 kuřic Dominant žíhaný. Holky přivezli 4.2. všude hromada sněhu, tak jsem jim z výběhu sníh vyházel. Jedna měla vykloubenou nohu, okamžitě jsem tedy volal, bylo mi řečeno že mi při dalším závozu dovezou novou. Chuděru jsem daroval sousedce, nezabiji ani pavoukasmajlík
Po dvou týdnech už holky běhali po celé parcele a já jsem měl radost jaké to mám štastné pipiny smajlík
Dnes mi dovezli náhradní kuřici...ty co jsem kupoval před měsícem měly mít 18 týdnů... moc tomu nevěřím, ale to je jedno. Ta co přijela dnes má mnohem větší hřebínek, je však menší než ty moje.Ukázal jsem ji holkám a ty se do ní pustily jak pomatený, myslím, že rána by nedožila:(
Na rychlo jsem ji ve výběhu kus přepažil a udělal ji provizorní boudu..holky byly furt u ní u plotu a jedna neustále řvala.
Jak ji chuděru začlenit aby ji nedávali takovou sodu?
Pomohlo by kdybych ji ráno zavřel do kurníku až holky vyběhnou na parcelu, aby načichla?
Nebo ji mám nechat ve výběhu vedle nich?
Vůbec nevím... Byl jsem překvapen jak umí být agresivní :(
Děkuji za jakoukoli radu a omlouvám se za obsáhlost.
Foto je kuřice po několika dnech
Hezký večer.

3.3.2017 20:45
začátek

XXX.XXX.4.22

Je vhodné a doporučuje se, přidat nový kus večer za tmy.

3.3.2017 20:46
FALANGA

XXX.XXX.149.114

Zkoušel jsem, že ji tam dám jak usnou, ale vždy se probudily mrchy smajlík

Sadista zaměř.na cíl

3.3.2017 21:06
Sadista zaměř.na cíl

XXX.XXX.193.77

Hele. Je jich jen pět, pokud to za tmy nepomůže a budou na ni stále moc divoké tak je nastrkej všechny do pytle (je to lepší jak do přepravky, protože nevidí) a chvilku je třeba povoz v autě.

Ideální by bylo kdybys je vypustil někde jinde pěkně pohromadě, tam je nechal pár dnů nebo alespoň do večera, zase naložil do auta a zavezl večer domů a rovnou do kurníku. Ráno vypustit ať se s tím holky nějak srovnají.

V nejhorším... Klidně i jen strčit do pytle a nechat v něm přenocovat by mohlo pomoci, ale ať nemrznou.

P.S.
Hierarchii si mezi sebou udělají. Použijí k tomu násilí. Ale společný stres a změna prostředí by měla změnit to odmítající chování.

3.3.2017 21:13
FALANGA

XXX.XXX.149.114

Děkuji za radu..

3.3.2017 22:41
honzapm

XXX.XXX.182.25

Příště budete vědět, že nebrat jen jednu.
Když Vám vyreklamují jednu nešťastnici, tak k ní přiobjednejte ještě aspoň dvě
ze stejné haly.
Mno a já bych to řešil tak, že bych nechal novicku ve výběhu samotnou,
vše si projít a prozkoumat, a ty zbylé zlobivé bych opatřil brýlemi proti
kanibalismu (tak na dva týdny) a poté je vypustil.
Tamta přidaná už bude výběh znát (tak půl dne nechat ostatní zavřené),
a ty zbylé se s brýlemi trochu vyklidní a jejich sebevědomí nebude tak velké.

3.3.2017 22:51
FALANGA

XXX.XXX.149.114

Děkuji za radu.
Mohlo by pomoc, kdybych chuděru nechal ve výběhu a ostatní nechal do večera na zahradě ?
Dost možná to celé moc řeším, nevim jsou to moje první slípky. Prostě mi ji bylo líto.

4.3.2017 07:56
honzapm

XXX.XXX.182.25

No, já už bych je nyní spíše nerozděloval, páč pořád pro ně bude cizí a vetřelkyně.
To byla spíš rada pro příště a hlavně pro tiché čtenáře, kteří Váš případ sledují
nyní nebo budou číst třeba za rok a mají stejné trable, žé.

4.3.2017 10:23
cipis

XXX.XXX.108.51

Ja som to urobila tak, že som nechala novú sliepku na záhrade, na noc som ju zatvárala osobitne. K nej som vždy vypustila jednu sliepku zo starého hejna. Neskoršie aj dve, tri. Takto si na seba postupne zvykli a po spoločnom venčení celej skupiny išla už s nimi sama do výbehu.

4.3.2017 19:51
ladd

XXX.XXX.139.14

Vyřešil jste to nejlepším způsobem ze všech, které jsou zde navrhované. Musí si na sebe zvyknout, takto přes plot je to úplně nejideálnější. Těžko říct, jak dlouho to bude trvat, typuji, že déle jak dva týdny ne (možná ale bylo vše ok již dnes). Uvidíte sám, že během několika dnů si jí přestanou všímat. Spojte pak výběh, pokud bude vše ok, ještě pár dnů ji nechte nocovat zvlášť, když bude vše ok, přidejte ji na noc k ostatním. Před spojením výběhu k ní na zkoušku jednu můžete přidat, jak radí Cipis, ale neuspěchejte to. Spojování slepic můžete spojit s vypuštěním do celé zahrady, nebude jim tak na očích a na víc budou všechny nejisté v novém prostředí.

17.3.2017 17:13
FALANGA

XXX.XXX.149.114

Ahoj
děkuji všem za rady.
Nová pipka už je u nás 14 dní.
Chodí spát do kurníku k ostatním, zaleze až když dorazím holky zavřít.
Vždy od ostatních dostane trochu sodu, ale cpe se tam k nim sama. smajlík
Venku chodí sama, pořád ji od sebe odhání potvory smajlík
Jinak v kurníku nehřaduje ani jedna, ale venku na keři jim to jde. Tak nevím jestli nemám špatně hřad.

Podařilo se mi přestěhovat křepelky s kotelny na zahradu a začali nést, taky zvláštní když v noci je kolem nuly

18.3.2017 16:25
ladd

XXX.XXX.5.7

Na hřad je, když je jdete zavírat, vysaďte. Tak do týdne, dvou jim to dojde. Ideální rozměr hřadu je střešní lať, položená na šířku, zbroušené hrany, aby je to neřezalo do prstů. Někdo zde psal, že používá prkno. To by nejspíš nemělo být příliš široké, aby na něm mohly sedět pouze napříč tak, aby trus padal dolů. Výška od země tak do půli stehen, do pasu - dle výšky kuníku.
Má kurník dostatečně velké okno? Po tmě nebo za velkého šera na hřad nevyletí.

18.3.2017 16:42
jezeddák

XXX.XXX.228.254

FALANGA napsal(a):
Dobrý večer,
rozhodl jsem se pro slepičky na vajíčka.
Jako začátečník jsem vše řádně nastudoval, pročetl atd.Postavil jsem kurník s hřady (opracované střešní latě) snáškové hnízda, okno, větrání... vše jak by mělo být.Oplotil jsem novým nájemnicím kolem kurníku 10 m na 8 m s tím, že až si zvyknou půjdou na celý pozemek cca 2tis m. Pořídil jsem napáječky krmení a těšil se na holky smajlík
Objednal jsem je u farmičky Orlík- 5 kuřic Dominant žíhaný. Holky přivezli 4.2. všude hromada sněhu, tak jsem jim z výběhu sníh vyházel. Jedna měla vykloubenou nohu, okamžitě jsem tedy volal, bylo mi řečeno že mi při dalším závozu dovezou novou. Chuděru jsem daroval sousedce, nezabiji ani pavoukasmajlík
Po dvou týdnech už holky běhali po celé parcele a já jsem měl radost jaké to mám štastné pipiny smajlík
Dnes mi dovezli náhradní kuřici...ty co jsem kupoval před měsícem měly mít 18 týdnů... moc tomu nevěřím, ale to je jedno. Ta co přijela dnes má mnohem větší hřebínek, je však menší než ty moje.Ukázal jsem ji holkám a ty se do ní pustily jak pomatený, myslím, že rána by nedožila:(
Na rychlo jsem ji ve výběhu kus přepažil a udělal ji provizorní boudu..holky byly furt u ní u plotu a jedna neustále řvala.
Jak ji chuděru začlenit aby ji nedávali takovou sodu?
Pomohlo by kdybych ji ráno zavřel do kurníku až holky vyběhnou na parcelu, aby načichla?
Nebo ji mám nechat ve výběhu vedle nich?
Vůbec nevím... Byl jsem překvapen jak umí být agresivní :(
Děkuji za jakoukoli radu a omlouvám se za obsáhlost.
Foto je kuřice po několika dnech
Hezký večer.

Zdravím, já vypouštím nové kusy, než staré pustím z kurníku. Vše probíhá bez problémů, kohout vyběhne ven a jako by je neviděl, neútočí na ně.

18.3.2017 17:28
FALANGA

XXX.XXX.149.114

Zdravím,
hřady mám udělané z opracovaných střešních latí, dokonce jsem jim je předělal tak o 30 cm níž. Okno mají 120cm na 60cm leží vždy u okna.

18.3.2017 18:33
ladd

XXX.XXX.76.23

Jedině tedy vysazovat, ony to pochopí.

31.5.2017 22:08
FALANGA

XXX.XXX.149.104

Zdravím,
před několika dny k nám dorazili slepice od sousedů

To, že je soused deb.. zde nechci rozebírat. Od zimy jeho zbylé dvě pipky krmím dalších 14 mu zabila kuna. Ony dvě nechal osudu bez žrádla bez vody atd...

Před pár dny přelétli a už se nehodlají vrátit.
Moje soudružky, už je ani moc nehoní, občas u žrádla klovanec. Do kurníku se jim nechce (nikdy o něm ani neslyšeli ), takže spí na stromě i když venku leje jako s konve.
Je šance, že objeví kurník ?
Díky.

1.6.2017 11:44
ladd

XXX.XXX.34.52

Samy na to možná přijdou až v zimě a možná ani to ne. Do té doby je tam ale může objevit nějaký predátor. Viděl bych to na štafle a za tmy sundat a dát do kurníku. Po pár dnech by se to mohly naučit. Měly by tam ale mít obstojné hřady a na nich dost místa, aby se mohly vyhnout případným klofancům a vhodné teplotní podmínky (nyní to znamená ne vedro) jinak to pro ně venku bude stále přijatelnější + zvyk je železná košile. (Až na obavu z predátorů, bych je tak klidně nechal).
Chtělo by to nějakýho pěknýho kohouta. Vím, na to jste se neptal.

6.6.2017 21:30
FALANGA

XXX.XXX.149.104

Díky za radu.
Nepovedlo se mi je sundat
Venku leje jak s konve a obě sedí promočené na větvi a do kurníku se jim nechce.
Jinak už druhý den chodí snášet do hnízd v kurníku, ale chrápat tam to nééé
Ach jo.

7.6.2017 04:17
rapotacka11

XXX.XXX.32.136

Párkrát je chyťte a ukliďte je.
Dříve než budou na stromě.
(jestli se nebojíte nějaké nákazy)
Samy na to, že mají jít do kurníku, nepřijdou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík