Dobrý večer, vôbec nejde o to, že mu nechce dať, jednoducho mu nepadla do oka. Bude ju stále prenasledovať, odhánať od ostatných, od krmiva. Sliepka bude stále viac a viac vystresovaná a môže to dopadnúť pre ňu zle. To ako tu niekto spomína, že si to kohút vyrieši sám, je síce pravda, ale pre tú sliepku to môže dopadnúť aj tak, že ju kohút udobe na smrt. Už sa mi to stalo v chove niekolkokrát, hlavne u vlašákov, že niektoré sliepky odhána a stále prenasleduje, sliepka sa mu aj prikrčí, ale on na nu neskočí, ale ju ide doslova uklovať. Raz po príchode z práce som našiel jednu uplne vystresovanu v kúte kurníka a hlavu mala uplne rozdobanú, samá krv. Kohút hned išiel pod sekerku a bol pokoj.Takých kohútov vyradujem z chovu.
Musíte rozpoznat, zda ji chce pojímat nebo zda ji opravdu napadá. Že by kohout ale napadal slepici, jak píše Spisak, nepamatuji a to jsme měli hlavně vlašky. Pokud ji napadá, tak pryč s kohoutem. Kdyby ji napadaly ale i ostatní slepice, znamenalo by to, že se nějak od ostatních odlišuje, -nejčastěji nemocí, poraněním nebo ale i jen barvou. V tom případě bych dal pryč slepičku.
Kohut vlasak napada lenghorn vypada normalne dokonca mi minuly rok takto na jar vyviedla 10 mladych.. ale kohut je iny som menil kvoli krvy ale aj kvoli tomu ze bol dost agresivny nie ku mne ale ku ostatnym.. stale ju nahana mam velky vybeh tak mu vzdy ujde vzdy co sa pozeram tak je daleko od kohuta,.
Je to jediná bíla slepice v hejnu? Jestli ano, tak možná ji fakt napadá kvůli barvě. Zvířata se takto snaží vytěsnit z hejna netypického jedince. Příroda se tak brání aby nedošlo k zavlečení nemoci do hejna, v případě jiného zbarvení k přilákání predátorů. Pokud je v hejnu leghornek více, tak mu tato něčím nesedla…
Mě takto dvakrát slepice napadly novou krajhujcově zbarvenou slepičku. Bylo to zřejmě vystupňováno i tímto konkrétním zbarvením, které jim připomínalo dravce. Sesypalo se na ní celé hejno, s jasným úmyslem ji vyhnat nebo zabít, žadné vyjasňování si hierarchie (dal jsem jí na pár dní za plot, aby si na ni zvykly a ok).
Těžko radit, zda se zbavit kohouta nebo co se slepicí. Pokud je pozemek velký, tak to možná nechat být. Každopádně, pokud by letos sedla, tak ji nenasazujte, aby ji kohout nenapadal, až bude vodit kuřata.