frugo

XXX.XXX.250.195
Doma robená liahen ešte neodskúšaná... za rady od skúsených budem vdačný.
2mazutak
napsal(a):
Zdravím. fungovat to bude, záleží s jakou úspěšností.jen bych zvedl ten rošt více ode dna, aby se tam mohla lépe umístit nádoba na vodu, kterou nikde nevidím, a dal nějaké těsnění po obvodu, nebo na víko.
Přesně, souhlasím. Ještě nejsouli větrací otvory příliš velké a na víko bych dal těsnící pásku co se používá do oken.
frugo

XXX.XXX.250.195
karlos27
napsal(a):
Zdarvím kde jste kupoval ten termostat dogi taky bych potřeboval koupit diky za info.
frugo

XXX.XXX.250.195
2mazutak
napsal(a):
Zdravím. fungovat to bude, záleží s jakou úspěšností.jen bych zvedl ten rošt více ode dna, aby se tam mohla lépe umístit nádoba na vodu, kterou nikde nevidím, a dal nějaké těsnění po obvodu, nebo na víko.
Dal som tam penovú pásku a krásne tesní a na spodu mám starý plech na pečenie "na vodu" po celej ploche dna liahne. Meral som teploty liahne na viacej miestach a rozdiel je max 0,3 stupňa. a tie otvory myslím že nebudu robiť problém ked je v liahni stála teplota- alebo sa mýlim ?
frugo

XXX.XXX.250.195
kasta
napsal(a):
Jedna taková technická, nemáte obavu co to dřevo (lamino) bude dělat třeba po dvou měsících líhnutí v kuse? Vysoká vlhkost, teplo. Já mám líheň z malého mražáku a už to zrovna fotogenický typ není.
Na to čo ja budem liahnuť to uplne stačí-raz do roka. Samozrejme že som to riešil či je to vhodný materiál a zo skúsenosti viem že to vydrží. a Ked náhodou nie tak to prerobím.
frugo

XXX.XXX.250.195
horal
napsal(a):
Je třeba vyzkoušet co to bude dělat s vlhkostí, budeli voda v pekáči. Já to řešil plastovou nádobou a nakonec jsem do ni vložil malou mističku a jsem na 60%. Čím větší plocha tím větší vlhkost a samozřejmě se bude chovat líheň jinak pokud tam budou vejce.
Ked tam mám na dne trochu vody vlhkosť je 40% a ked je plný tak maximálnu vlhkosť som nameral 78%.