Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.3.2017 19:31
fofo

XXX.XXX.112.45

Dobrý den,
chci si do chovu pořídit indické běžce, jenže jeden známy co je chová mi tvrdí že je to málo odolné plemeno a často trpí nemocmi, totiž každou chvíli mu najaká kačena vyhubne a chcípne.
Proto by mě zajímalo jaké máte s chovem IB skušenosti, případně zda má toto plemeno nějaké specialní nároky no a je IB tak náchylný plemeno,...
Za rady moc ďekuju...

9.3.2017 19:48
L.A.S.

XXX.XXX.211.63

Běžce máme 2 roky, teď máme první zdravotní problém (zadržené vejce), tak nemyslím, že by byli nějak náchylní na nemoci... Ale nemám s čím srovnávat, jinou drůbež zatím nemáme.
Jsou to úžasní a velice aktivní tvorové.
Doporučuji tyto stránky:
http://www.indickybezec.com/.

AnnyZ

9.3.2017 21:36
AnnyZ

XXX.XXX.92.43

Indické běžce máme, dlouhou dobu spali v kurníku dole se slípkama, nyní už mají svůj bejvák a zatím bez potíží. Jsou odolní, zvládli i letošní mrazy, neničí zahradu, jsou krásní a pořád aktivní. Miluji komunikaci kačer - kačena, je to věčně zamilovaný pár :D.

10.3.2017 20:31
mowinka1

XXX.XXX.224.165

U nas bežce ziju "na volno" spavaju v sene (nezatvarame ich) Su nenarocne (ani zmesku nechcu, sem tam kukuricu pozeru alebo psom granule). Pokial maju IB velky vybeh vsetko co im treba (bielkoviny a pod.) si pozhanaju same. Mame ich rok, behali aj v -30 stup., ziadne choroby.

3.4.2017 09:37
motodědek

XXX.XXX.140.123

U nás i. běžci mají neomezený výběh a za léta co je chovám neměl jsem jediný problém.Aklorát když jdou ráno na vycházku a potkají se v lese s liškou tak mám večer o jednoho méně. Nu což i liška má děti a musí je také nakrmit.

3.4.2017 09:49
javorka

XXX.XXX.98.207

Já mám s běžci tu nejlepší zkušenost. Žádné problémy, všechny kachny nesou výborná vajíčka. Jen se jim večer nechce domů.
Mě se zdá, že je to jednodušší než chovat slepice.

5.4.2017 08:16
čapice

XXX.XXX.216.126

javorka napsal(a):
Já mám s běžci tu nejlepší zkušenost. Žádné problémy, všechny kachny nesou výborná vajíčka. Jen se jim večer nechce domů.
Mě se zdá, že je to jednodušší než chovat slepice.

Souhlasím s Javorkou,
běžce mám 3tí rok, jsou úžasní, celý den běhají po zahradě a vybírají žížaly, brouky, larvy. Na slimáka už u nás nenarazíte. Ty jim nosíme od sousedů.
A na rozdíl od Javorčiných chodí vzorně spát do kachníku.

Možná by bylo dobré vrátit se ke staré diskuzi, kde jsme psali snad rok naše zkušenosti a tak.

https://www.ifauna.cz/drubez/diskuse/detail/2943072/ctyrtydenni-kachnata-indickeho-bezce#a2943663

Loni nám kachna v červnu vyseděla 7 malých, jednu kačenku jsme si nechali.
Teď máme denně 2 vajíčka. Jsou výborná natvrdo (vařit aspoň 10 minut)
a taky z nich peču.

Někde se píše, že jsou dost plaší, ale my jsme je od mala brali do ruky, takže máme mazlíky, hlavně kačer je neuvěřitelnej.
Skvěle se snesou s ostatními zvířaty - kočky, psi, slepice. Akorát kluci (kohout versus kačer) se trošku pošťuchují.

Za ty 3 roky si nepamatuji, že by měly nějaké zdravotní problémy. Akorát kačenka měla pochroumanou nohu (od kačera), ale to se naštěstí zahojilo. Nezapomenu na návštěvu u vete, kdy celá čekárna nevěřila vlastním očím, že z přepravky na kočku vystrkuje někdo zobák. No a 1 injekce proti bolesti a častá rehabilitace v potoce zabraly.

Videa našich kačen a kachňátek (Rychlá rota) najdete na youtube - Iva Čápová

Přej Vám v případě, že se do chovu IB pustíte, aby jste z nich měl(a) jenom radost. Jako my.

5.4.2017 21:19
javorka

XXX.XXX.98.207

Čapice, kdy chodí ti vaši mazlíci spát? Moji jdou dobrovolně až když je už skoro tma. V zimě šli i dřív, ale teď se jim moc nechce. Ale kdybych pro ně nepřišla, tak asi nezalezou.

6.4.2017 06:50
čapice

XXX.XXX.216.126

Včera si odkráčeli tak kolem osmý. Ale když bychom byli venku tak tam budou s námi bůhví dokdy.

6.4.2017 07:56
javorka

XXX.XXX.98.207

Díky. Snad se taky dočkám, že zase budou chodit sami. Mám pocit, že se nemůžou nabažit jara.

Koudyma

23.4.2019 21:57
Koudyma

XXX.XXX.0.187

Prosím vás poradíte mi?? Mam rok indických nemôžem si sťažovať len sa bojím ze mame dve kačky.. Mame denne dve vajíčka, z lihne se nám nič nevyklubalo a moc veľký farebný rozdiel tam nieje

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.4.2019 22:12
Uživatel s deaktivovaným účtem

100% dvě kachny. Zbarvení, jistě i hlasové projevy a dvě vejce od dvou kusů, proboha, jste asi z města, poznat kachnu od kačera dovede i pětileté dítě (pokud ví, co jsou kachny).
Já u běžců poznám kačera a kachnu spolehlivě ve 3-4 týdnech (choval jsem je), kačer nekváká.

Jestli teda chcete letos líhnout, můžete koupit do líhně násadová vejce běžců /nabídek je spoustu v inzerci/ nebo kačera. Po pořízení začne skákat téměř hned, samice ve snášce by ho měly rychle přijmout.
Po asi dvou týdnech od pořízení kačera zkuste dát do líhně. A uvidíte.

4.7.2020 22:22
matulka1975

XXX.XXX.189.125

ahojte tiež by som chcela indicke bezce koli slizniakom no ake velke su ked zeru slimaky lebo moje budu mat len 3 tyzdne

18.8.2020 20:06
petraodlesa

XXX.XXX.250.71

Mám letos poprvé kachňata indického běžce. Mají asi 7týdnů Jasně, že na konzumaci slimáků je ještě brzo. Ale dneska jsem jim zkusila pár slimáků nakrájet na menší kousky (fůj🙈), do vody, uvidím, jestli si jich všimnou. Ale jsou úžasní. Jak surikaty 😄 v hejnu a stejný pohyb 🤩

19.8.2020 08:22
petraodlesa

XXX.XXX.250.71

Sežraly naporcované slimáky 👍😉🤩

20.8.2020 20:19
matulka1975

XXX.XXX.189.76

No tak s tym spankom nase ked som bola v nocnej a priatel zaspal spomenul si o 2 rano ked sa zobudil prisiel tak sa clapotali v bazeniku veselo .

20.8.2020 20:23
matulka1975

XXX.XXX.189.76

matulka1975 napsal(a):
No tak s tym spankom nase ked som bola v nocnej a priatel zaspal spomenul si o 2 rano ked sa zobudil prisiel tak sa clapotali v bazeniku veselo .

No tak nase zeru slimaky od 3 tyzdnov maju skoro 5 tyzdnov a nikdy som im nekrajala ble hodim do zahrady kde sa kupu pred zobak je to pre nich lahoda

20.8.2020 20:26
matulka1975

XXX.XXX.189.76

A co macka alebo moze ich nieco napadnut ublizi im? .alebo moze im nieco ublizit?

20.8.2020 21:10
petraodlesa

XXX.XXX.137.213

matulka1975 napsal(a):
No tak nase zeru slimaky od 3 tyzdnov maju skoro 5 tyzdnov a nikdy som im nekrajala ble hodim do zahrady kde sa kupu pred zobak je to pre nich lahoda

Tak ty moje mají šest týdnů. Hm, trošku se bojím, ať se se slimáky nezadusí. Když budou mít vedle vodu, bude to sichr?

21.8.2020 10:32
matulka1975

XXX.XXX.189.76

Ano zapiju si aj my sme sa bali tiez som dala male slizniaky a potom aj vellke oni si ich rozdubali a roztrhali tak a aj cele zhltli.

21.8.2020 12:39
matulka1975

XXX.XXX.189.76

A kacer nevida zvuk ani trochu ?nezgagne hrubsie?

Přidejte reakci

Přidat smajlík