Proc na me skace kohout

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.3.2017 14:14
Helenaa

XXX.XXX.35.224

Zdravim vsechny kolegy, mam problem s kohoutem stale name skace co snim.Mate nejaky napad ho to odnaucit

Petr z Brd

11.3.2017 15:37
Petr z Brd

XXX.XXX.158.136

Sekyrka a je klid.

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.3.2017 09:28
Uživatel s deaktivovaným účtem

Bude vám to znít legračně, ale zkuste ho chytit do rukou a zatočit s ním tak dlouho až když ho pustíte tak bude přepadávat. Zatím každý kohout, který na nás doma útočil, toho po pár takových kolotočích nechal. Hlavně po něm nekopejte a neútočte klackem, tím se to jen zhorší.
Nebo skutečně sekyrku, ale za zkoušku nic nedáte.

13.3.2017 09:55
kačíkačka

XXX.XXX.58.76

Já.je.vždy.přiškrtila. a.nadávala.do.ucha. , pak.stačilo.jen.proluvit.a.kohout.se.šel.schovat

13.3.2017 13:01
Kutilka

XXX.XXX.59.242

Na mě skákal kohout české kropenky vždycky, když jsem se otočila k němu zády. Naposled když jsem chtěla doplnit nášlapné krmítko a držela jsem právě v ruce to vrchní víko. Chytl mě na něj takový vztek, jak je potvora zákeřný, že jsem se rozhodla ho hned zabít a honila jsem ho po kurníku a pokaždé jak byl v dosahu jsem ho vší silou praštila do hlavy jen to dunělo, stihla jsem to jen 4x pak mi došel dech. Ale jemu taky, od té doby byl pokoj.Na jaře dostal rýmu a po marném přeléčení dostal naposled sekyrkou. Teď už na něj vzpomínám v dobrém

13.3.2017 14:58
dadu

XXX.XXX.61.94

Dneska jsem sekerkomycin naordinovala modrému kočinkovi. Od prosince to na mě zkoušel, ale ještě to šlo. Od února už to ale bylo na denním pořádku a včera a dneska už to gradovalo. Už se chladí v kýblu se studenou vodou... Moc mě to mrzí, ale do chovu by se nehodil, protože by tuto povahu předával dál

13.3.2017 16:04
Helenaa

XXX.XXX.35.224

dadu napsal(a):
Dneska jsem sekerkomycin naordinovala modrému kočinkovi. Od prosince to na mě zkoušel, ale ještě to šlo. Od února už to ale bylo na denním pořádku a včera a dneska už to gradovalo. Už se chladí v kýblu se studenou vodou... Moc mě to mrzí, ale do chovu by se nehodil, protože by tuto povahu předával dál

No nevim co snim je mu uz 2 roky maso by bylo asi uz hodne tvrde.Dnes mi poskrabal i nohy dnes sem ho majzla lopatou a neda si pokoj a neda.

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.3.2017 16:07
Uživatel s deaktivovaným účtem

Helenaa napsal(a):
No nevim co snim je mu uz 2 roky maso by bylo asi uz hodne tvrde.Dnes mi poskrabal i nohy dnes sem ho majzla lopatou a neda si pokoj a neda.

Nebojte se, že by nebyl jedlý. Nechte ho přes noc marinovat ve víně a bude vynikající. Ono kohout na víně, ten recept si žádá právě starého kohouta. Frantíci věděli jak udělat z mála delikatesu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.3.2017 17:11
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kohout na víně je vynikající záležitost a člověk se k němu dostane málokdy, právě proto že na ten recept je potřeba vyzrálý maso, ale nechávám ho marinovat dýl.

13.3.2017 18:16
dadu

XXX.XXX.61.94

Tak kohouta na víně jsem nikdy neměla (můžete semka dát recept? Že bych tohoto kohouta taky tak zkusila), ale mám zkušenosti, že v papiňáku se uvaří i čtyřletá slepice

13.3.2017 18:27
ovecka

XXX.XXX.203.146

Opravdu skvělý recept jsem našla zde. Pokud chci kohouta na víně, tak jedině zde:
http://mlsnakocka.blog.cz/1104/opravdovy-kohout-na-vine-coq-au-vin
Je potžeba dodržet suroviny a neexperimentovat. Pak je to dobrota.
Dana.

13.3.2017 18:49
dadu

XXX.XXX.61.94

Paní Dano děkuji za recept
Ale tybrďo, to je docela náročné...

13.3.2017 19:57
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak já jsem letos taky dělala kohouta na víně, ale na bílém a mnohem jednodušší recept. Padnul na to roční orlovák. Ale zabíjeli jsme i dvouletého kohouta a základ je nechat maso odležet v ledničce, já nechávám dva dny.
Kohouta jsem naporcovala, a porce jsem obalila ve směsi hladké mouky smíchané se lžičkou gyrosu a se solí. Pak jsem si do pánve dala anglickou (jestli znáte takový ten blok z lidlu) nakrájenou na kostičky. Na lžíci slunečnicového oleje jsem jí nechala vypíknout, na to jsem dala postupně opéct porce kohouta. Postupně jsem porce přendavala do pekáčku. Na výpeku jsem orestovala cibuli nakrájenou na čtvrtkroužky.a nakonec jsem to podlila bílým vínem (minimálně skleničkou) a chvíli míchala, než se to spojilo. Touhle řídkou směsí jsem polila naporcovaného kohouta v pekáčku. Podlila jsem od oka ještě bílým vínem (jde i vodou) a přikryla jsem to víkem od pekáčku.
No a pak zbývá to jenom přikryté nechat péct v troubě (já jsem to pekla 1,5 hodiny ale kontrolovat). Příloha rýže.
Kohouti mají skvělé maso. Takové tmavší, je to prostě mňamka.

13.3.2017 20:40
dadu

XXX.XXX.61.94

Taky to vidím na nějakou jednodušší verzi, ale víno tam bude určitě

18.3.2017 20:24
javorka

XXX.XXX.98.207

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Kohout na víně je vynikající záležitost a člověk se k němu dostane málokdy, právě proto že na ten recept je potřeba vyzrálý maso, ale nechávám ho marinovat dýl.

Napsala jsem vám zprávu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík