Petr z Brd

XXX.XXX.158.136
Sekyrka a je klid.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Bude vám to znít legračně, ale zkuste ho chytit do rukou a zatočit s ním tak dlouho až když ho pustíte tak bude přepadávat. Zatím každý kohout, který na nás doma útočil, toho po pár takových kolotočích nechal. Hlavně po něm nekopejte a neútočte klackem, tím se to jen zhorší.
Nebo skutečně sekyrku, ale za zkoušku nic nedáte.
Na mě skákal kohout české kropenky vždycky, když jsem se otočila k němu zády. Naposled když jsem chtěla doplnit nášlapné krmítko a držela jsem právě v ruce to vrchní víko. Chytl mě na něj takový vztek, jak je potvora zákeřný, že jsem se rozhodla ho hned zabít a honila jsem ho po kurníku a pokaždé jak byl v dosahu jsem ho vší silou praštila do hlavy jen to dunělo, stihla jsem to jen 4x pak mi došel dech. Ale jemu taky, od té doby byl pokoj.Na jaře dostal rýmu a po marném přeléčení dostal naposled sekyrkou. Teď už na něj vzpomínám v dobrém
Dneska jsem sekerkomycin naordinovala modrému kočinkovi. Od prosince to na mě zkoušel, ale ještě to šlo. Od února už to ale bylo na denním pořádku a včera a dneska už to gradovalo. Už se chladí v kýblu se studenou vodou... Moc mě to mrzí, ale do chovu by se nehodil, protože by tuto povahu předával dál
dadu
napsal(a):
Dneska jsem sekerkomycin naordinovala modrému kočinkovi. Od prosince to na mě zkoušel, ale ještě to šlo. Od února už to ale bylo na denním pořádku a včera a dneska už to gradovalo. Už se chladí v kýblu se studenou vodou... Moc mě to mrzí, ale do chovu by se nehodil, protože by tuto povahu předával dál
No nevim co snim je mu uz 2 roky maso by bylo asi uz hodne tvrde.Dnes mi poskrabal i nohy dnes sem ho majzla lopatou a neda si pokoj a neda.

Helenaa
napsal(a):
No nevim co snim je mu uz 2 roky maso by bylo asi uz hodne tvrde.Dnes mi poskrabal i nohy dnes sem ho majzla lopatou a neda si pokoj a neda.
Nebojte se, že by nebyl jedlý. Nechte ho přes noc marinovat ve víně a bude vynikající. Ono kohout na víně, ten recept si žádá právě starého kohouta. Frantíci věděli jak udělat z mála delikatesu.

Kohout na víně je vynikající záležitost a člověk se k němu dostane málokdy, právě proto že na ten recept je potřeba vyzrálý maso, ale nechávám ho marinovat dýl.
Opravdu skvělý recept jsem našla zde. Pokud chci kohouta na víně, tak jedině zde:
http://mlsnakocka.blog.cz/1104/opravdovy-kohout-na-vine-coq-au-vin
Je potžeba dodržet suroviny a neexperimentovat. Pak je to dobrota.
Dana.
Tak já jsem letos taky dělala kohouta na víně, ale na bílém a mnohem jednodušší recept. Padnul na to roční orlovák. Ale zabíjeli jsme i dvouletého kohouta a základ je nechat maso odležet v ledničce, já nechávám dva dny.
Kohouta jsem naporcovala, a porce jsem obalila ve směsi hladké mouky smíchané se lžičkou gyrosu a se solí. Pak jsem si do pánve dala anglickou (jestli znáte takový ten blok z lidlu) nakrájenou na kostičky. Na lžíci slunečnicového oleje jsem jí nechala vypíknout, na to jsem dala postupně opéct porce kohouta. Postupně jsem porce přendavala do pekáčku. Na výpeku jsem orestovala cibuli nakrájenou na čtvrtkroužky.a nakonec jsem to podlila bílým vínem (minimálně skleničkou) a chvíli míchala, než se to spojilo. Touhle řídkou směsí jsem polila naporcovaného kohouta v pekáčku. Podlila jsem od oka ještě bílým vínem (jde i vodou) a přikryla jsem to víkem od pekáčku.
No a pak zbývá to jenom přikryté nechat péct v troubě (já jsem to pekla 1,5 hodiny ale kontrolovat). Příloha rýže.
Kohouti mají skvělé maso. Takové tmavší, je to prostě mňamka.