Dobrý den, mohl by mi někdo poradit, co mám dělat s krepelkami na obrázku? Vždycky po vylihnuti je jich okolo 5 takhle zdeformovano. Je to příbuzným křížením? Nasadova vejce objednávám od chovatelů. Můžu nějak tyto křepelky zachránit? Předem děkuji za každou odpověď. :).
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pokud je chcete zachránit, svažte jim bavlnkou nožky k sobě a nechte je tak alespoň 5 dní svázané.Kolem každé nožky očko volné tak ať se nezařezává a mezi nimi alespoň 1,5 cm provázku pro možnost pohybu.Není to jen příbuzenskou plemenitbou, ale také nedostatkem některých prvků ve vejci.Stává se to i naprosto nepříbuzného křížení.Kuřata s takto rozjetými nožkami jsem vždy zachránil a v dospělosti nebylo poznat která to jsou.Vývoj probíhal stejně rychle jako u jiných kuřat.
Zdravím, chtěla bych se zeptat, zda má někdo zkušenost s mláďaty křepelek, které se pohybují velice trhavým způsobem, jakoby se třepetají. Dnes se mi vylíhly křepelky a dvě z dvaceti se takto divně pohybují...nevím jestli je rovnou utratit, nebo se to srovná. Pohyb mi trochu připomíná třes u parkinsonovy choroby.
Dobrý!
Tak ja som s tým skúsenosť mal, je zbytočné ich nechávať nažive. Mne sa zo 120 vajíčok vyliahlo 95 a z toho 4(so zdravotnými problémami) a tie som rovno vyradil z chovu. Ako už bolo spomínané aj tak by rástli pomaly a aj ostatné prepelice by ich považovali za choré a tak by mohlo dôjsť ku kanibalizmu.