Farmička Orlík, první vejce

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.3.2017 11:51
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den, našel by se někdo, kdo má, letošní dominanty kuřice z Farmičky Orlík z únorového rozvozu a je ochoten napsat, jak mu slípky začaly, popř nezačaly snášet...kolik z celkového počtu, váha a množství vajec atd? Díky za případnou odpověd a porovnání. jsou to naše první hybridní slípky, tak mne jen zajímá statistika"
děkuji a pěkný den.

17.3.2017 17:23
FALANGA

XXX.XXX.149.114

Zdravím, mám holky z únorového rozvozu a ještě nenesou.

17.3.2017 21:45
elzenek

XXX.XXX.32.252

Nám nesou, máme ale bílé a černé. Dnes se přidala jedna bílá holka, takže za dnešek o vajíčko víc. Co začaly snášet dvě černé slípky, tak od 8.3. denně od každé seberu. Docela mají i pěknou váhu,48-50g. Podle Vašich fotek, jsou stejně staré, jako ten náš zbytek, ty jsou určitě tak i o dva týdny mladší.
Přeji brzy nějakou nadílku... Není nad to, přijít ráno ke slepickam a najít tam to PRVNÍ VAJÍČKO . Ty Vaše jsou pěkné. Soucitim s Vámi ohledně té pronásledované slepičky. My jsme museli dát dvě pryč, protože by ty kuřice snad nenechaly ani nadechnout..Byl to děs... Mějte se krásně, Tereza.

20.3.2017 19:27
FALANGA

XXX.XXX.149.114

Zdravím, tak dnes první vajíčko.

20.3.2017 19:45
elzenek

XXX.XXX.32.232

To je ale doma radosti, co?

20.3.2017 19:48
FALANGA

XXX.XXX.149.114

Jsou to mé první slípky, tak radost je
Jinak tu novou holku už tolik nemordujou, občas to v kurníku schytá, šle už je to mnohem lepší.

20.3.2017 19:59
elzenek

XXX.XXX.32.232

Take si pamatuji, jak jsem s prvním vejcem běžela domů, až jsem málem zakopla ale byla jsem asi jediná, kdo byl z toho tak v rauši .Tak ted se pomalu přidají ostatní a bude na pořádnou omeletku .
máme už vejce jen pro sebe, příliš si jich cením, než abych je prodávala, když, tak je někomu daruji, ale už nebudeme prodávat. tolik práce...chodím na trávu, s dětmi na žížaly, kopřivy, když jsou...kupuji skelety, denně sekám na kaši i s kostmi, a kdesi cosi a někomu je pak líto dát za vejce 3 koruny, když v krámu jsou za dvě...radši dám lidem, které mám ráda / ale jen když vrátí skořápky / už se těšíte na zítra, co? tak hodně štěstí.

20.3.2017 20:09
FALANGA

XXX.XXX.149.114

Mám to stejně, jen domů. Kupovali jsem vajíčka od známých...vypadá to, že brzy už nebudeme

Přidejte reakci

Přidat smajlík