Skušenosti z bojovnicemi

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

J.Dány3

17.3.2017 19:40
J.Dány3

XXX.XXX.128.1

Dobrý den má někdo s vás nějaké skušenosti v chovu bojovnic?
Do budoucna bych si chťel nějaké bojovnice pořídit tak se o nich dozvědět co nejvíce.

18.3.2017 13:32
peter z bratislavy

XXX.XXX.225.243

Ja chovám už 3 roky bruggské bojovníčky. Kľudnejšie plemeno som asi nevidel.

21.3.2017 01:04
mysak

XXX.XXX.35.63

J.Dány3 napsal(a):
Dobrý den má někdo s vás nějaké skušenosti v chovu bojovnic?
Do budoucna bych si chťel nějaké bojovnice pořídit tak se o nich dozvědět co nejvíce.

Chovám třetím rokem Tuzo, Jsou skvělé. A nesou jako o závod.

23.3.2017 15:20
vetřelec

XXX.XXX.224.254

Osnova- Hrubý rozbor problematiky pro Vaši inspiraci:
Výkony; Plemena; Linie; Chovatelé; Kontakty; Příprava: Keepy, Nástroje (bange, dummy, mill, pool, rope, sparring, proletovací a pohrabová voliera…), Handlované cviky, Harmonogramy, Dieta; Pity; Pravidla; Ostruhy (protézy, naked, soft); Aftercare: Rány, Desinfekce, Antibiotika, Analgetika, Šití, Boxy, Zákroky; Nemoci; Úprava: Dubbing, trim; Anatomie; Morfologie; Fyziologie; Průběžná výživa: Kuřata, Nosnice, Kohouti; Odchov: Oplodnění (inseminace), Vývoj, Rozmnožovací soustava, Inkubace; Ustájení (Boxy, Úvazy) Chov: Šlechtitelské metody, Testy, Genetika, Populace, Zásahy, Strategie, Vlastnosti; Import; Prezentace; Ochrana zvířat; Literatura; Historie; Etika; Kultura a tradice…

Tu skupinu přímo zbožňuji

23.3.2017 21:08
vetřelec

XXX.XXX.224.254

Takové bojovnice? Komplikované, agresivní a bojovné?

24.3.2017 11:49
Slepičářdany

XXX.XXX.128.1

Vůbec nechápu jak to myslite?
Takové bojovnice? Komplikované, agresivní a bojovné?

24.3.2017 14:25
vetřelec

XXX.XXX.224.254

J.Dány3- Slepičářdany: Zda-li právě takové sháníte a hodláte produkovat, nebo jestli se poohlížíte po oněch okrasných, či masných kurech? Které se bojovnicemi také mnohdy nazývají, ačkoli jimi nejsou.

24.3.2017 16:21
Slepičářdany

XXX.XXX.128.1

Ano jsem slepičářdany protože od účtu J.Dány3 jsem zapomeňel heslo a ano chci bojovnice chovat a produkovat plemenný material jen na okrasu a na výstavy. Už jsem si od jednoho chovatele objednal bojovnice ko šamo a Yamato. Ale ještě bych chtěl malajky velké a zdrobnělé ale jen bych koupil násadová vejce.

24.3.2017 17:46
vetřelec

XXX.XXX.224.254

To mi přijde fajn pro Vaše účely, asi jen malajky ve světě stále ještě pomístně, velmi slušně, frčí. Bez obav, ty naše s nimi pochopitelně nemají mnoho společného. Vždycky žasnu, že ko-shamo a yamato mají, nebo mohou mít otevřená křídla, nevím co má být na té vadě okrasného. To okrasné šolichání mi někdy připadá vtipné (to když mi ta okrasná zvířata nepřipadají krásnější, než ta funkční) a v jiných případech mě rozčiluje jaký orientační zmatek a kolik krevního znečištění tyto záměry do sportovního chovu přinášejí nebo přinesly.

Například indické bojovnice- skupina plemen Aseel- si vydobyly celosvětový věhlas a jsou nesmazatelně zapsány jakožto majstrštyk tamních chovatelů. Naopak Evropské plemeno "bojovnice indická"- nadnárodní sportovně- chovatelská ostuda (cornish- přešlechtěná živá konzerva), nevzbuzují v chovatelích bojovnic mnoho zájmu, a dovídá-li se o nich chovatelská elita Indie a Pákistánu, klepe si nejspíš na čelo, jak jí zůstává rozum stát. Podobně jako podskupina Aseel ve skupině orientálních plemen, Staré Anglické Bojovnice, představují v bankivoidní skupině bojovných plemen, jeden ze stěžejních historických krevních přílivů, či zakládající populaci (prapůvod), mnoha velmi dobrých plemen. Podíváme-li se na novodobou evropskou dceřinnou populaci, ztrácejí se dochované fragmenty populace, moderně někdy nazývané (často ovšem kontaminované) Oxfordské, v záplavách staroanglických a moderních anglických rádoby bojovnic všech rázů.

Ale i tak přeji mnoho zábavy a výstavních úspěchů….

24.3.2017 19:13
Slepičářdany

XXX.XXX.128.1

Ďekuji velmi pěkňe

24.3.2017 19:33
vetřelec

XXX.XXX.224.254

Ale připravte se řádně na to Ko-Shamo
https://www.youtube.com/watch?v=UwVZ8EGr_H0.

24.3.2017 19:40
Slepičářdany

XXX.XXX.128.1

Už jsem připraven a mám i postaveno speciální chovatelské zařízení.

31.7.2018 14:42
suprema

XXX.XXX.70.163

vetřelec napsal(a):
To mi přijde fajn pro Vaše účely, asi jen malajky ve světě stále ještě pomístně, velmi slušně, frčí. Bez obav, ty naše s nimi pochopitelně nemají mnoho společného. Vždycky žasnu, že ko-shamo a yamato mají, nebo mohou mít otevřená křídla, nevím co má být na té vadě okrasného. To okrasné šolichání mi někdy připadá vtipné (to když mi ta okrasná zvířata nepřipadají krásnější, než ta funkční) a v jiných případech mě rozčiluje jaký orientační zmatek a kolik krevního znečištění tyto záměry do sportovního chovu přinášejí nebo přinesly.

Například indické bojovnice- skupina plemen Aseel- si vydobyly celosvětový věhlas a jsou nesmazatelně zapsány jakožto majstrštyk tamních chovatelů. Naopak Evropské plemeno "bojovnice indická"- nadnárodní sportovně- chovatelská ostuda (cornish- přešlechtěná živá konzerva), nevzbuzují v chovatelích bojovnic mnoho zájmu, a dovídá-li se o nich chovatelská elita Indie a Pákistánu, klepe si nejspíš na čelo, jak jí zůstává rozum stát. Podobně jako podskupina Aseel ve skupině orientálních plemen, Staré Anglické Bojovnice, představují v bankivoidní skupině bojovných plemen, jeden ze stěžejních historických krevních přílivů, či zakládající populaci (prapůvod), mnoha velmi dobrých plemen. Podíváme-li se na novodobou evropskou dceřinnou populaci, ztrácejí se dochované fragmenty populace, moderně někdy nazývané (často ovšem kontaminované) Oxfordské, v záplavách staroanglických a moderních anglických rádoby bojovnic všech rázů.

Ale i tak přeji mnoho zábavy a výstavních úspěchů….

Ko shamo musí mít otevřené křídla. Je to dle japonského standardu. A ten se má dodržovat. V Evropě už jsme tak toto krásné plemeno doslova sprznili, a je dobře že se konečně začíná uznávat originál a ne naše směšná evropská verze.

1.8.2018 00:06
mysak

XXX.XXX.20.208

suprema napsal(a):
Ko shamo musí mít otevřené křídla. Je to dle japonského standardu. A ten se má dodržovat. V Evropě už jsme tak toto krásné plemeno doslova sprznili, a je dobře že se konečně začíná uznávat originál a ne naše směšná evropská verze.

dejte pár fotek, prosím.

1.8.2018 12:31
vetřelec

XXX.XXX.224.254

suprema napsal(a):

Ačkoli si jej mnozí za cíl kladou, standard není šlechtitelským cílem a v podstatě jej tedy nelze dodržovat. Standard v ideálním případě zahrnuje všechny běžné parametry a znaky plemene pro účely jeho determinace. odchylují-li se čistokrevná zvířata od standardu měl by být upraven právě standard, nikoli populace. Cílem pak většinou bývají extrémní úrovně vybraných kvantitativních vlastností. U bojovnic se jedná především o bojovnost a související adaptace.

Přidejte reakci

Přidat smajlík