Uživatel s deaktivovaným účtem

Vloni jsem si koupila 3 kuřice. Dnes jsou to prima slepičky, které snášejí vajíčka. Před třemi dny jsem přikoupila další 3 kuřice. Nečekala jsem, že si hned padnou do oka, ale je to pořád stejné. Jsou to dvě party a když se dostanou do blízkosti, tak je ty staré klovou. Nepustí je ani do kurníku, musim je tam po setmění strčit. Změní se to? Poradí mi někdo, co můžu udělat, aby spolu kamarádily?

Několikrát to samé. Staré s mladými nemohou hned k sobě, mají se oddělit tak, aby na sebe viděly, sloučit tak po týdnu až 14 dnech. Klovance stejně budou, musí si výezit novou hierarchii. Toto téma včera "Klovou mi kuřičku, potvory" apod.

napsal(a):
Několikrát to samé. Staré s mladými nemohou hned k sobě, mají se oddělit tak, aby na sebe viděly, sloučit tak po týdnu až 14 dnech. Klovance stejně budou, musí si výezit novou hierarchii. Toto téma včera "Klovou mi kuřičku, potvory" apod.
Děkuji.
JitkaH.

XXX.XXX.80.194
Řeším to samé - tento týden chci přikoupit dvě mladé kuřice ke staršímu hejnu. Zajímalo by mě, jestli je lepší, když je v tom starém hejnu kohout - pomáhá tlumit šarvátky, nebo je to jedno? Děkuju, Jitka.
Jirka54321

XXX.XXX.130.20
Kohout v hejnu nemá na tlumení šarvátek žádný vliv. Srovnávají se slepice mezi sebou
JitkaH.

XXX.XXX.80.194
mamkamaria
napsal(a):
Z mojej skúsenosti: kohút sa pridržiava svojho starého kŕdľa a odháňa nové, najmä pri krmítku. Nové by mali byť najprv oddelené, až keď sa zoznámia zdiaľky, potom ich včleniť do kŕdľa večer a nastriekať všetky octovou vodou.
Děkuji za rady. Jaký má ale vliv ta octová voda? Slepice přece nemá moc vyvinutý čich, nebo je to jinak?

JitkaH.
napsal(a):
Děkuji za rady. Jaký má ale vliv ta octová voda? Slepice přece nemá moc vyvinutý čich, nebo je to jinak?
Žádný, babská pověra, která se stále drží. Stejně tak voňavky apod. Ptáci mají obecně slabě vyvinutý čich a rozhodně se pachem mezi sebou nerozpoznávají.
No, že by jim to neuškodilo, tak s tím bych asi nesouhlasila. Určitě to na peří není nic dobrého, jedná se o docela silnou kyselinu (i ředěnou) a může poškodit třeba strukturu peří nebo se dostat do očí. A proč? Protože si babky myslely, že by se i slepice mohly cítit, když se cítí savci? Tato pověra opravdu nemá žádné opodstatnění.
Babky také třeba věřily, že hrdlička chovaná v místnosti působí proti bolesti zubů .
Mamkamaria prostě měla štěstí a slepice se jí neklovaly. Já když dám do hejna mladé, tak se také nic moc neděje, žádná krav neteče, pár drobných šarvátek a do 1-2 dnů je zcela klid. Záleží na plemeni, krmení, velikosti výběhu, psychice slepic... A ničím je nestříkám a ni nevoním.
Ale když necháte nové za plotem, aby na staré viděly, tak se od nich naučí zvyklostem a chování, které mezi starými funguje a po sloučení nenastanou větší problémy. Když slepice z drůbežárny dáte hned do hejna, tak jsou mezi starými jako exoti, nemají normální chování a na staré působí stresujícím dojmem a ty je napadají. Stačí se jen trochu zamyslet nad etologií hejna. Dana.
Herst

XXX.XXX.182.25
Ale chuť má drůbež vyvinutou skvěle. Takže ocet babičky používaly proto, aby jim protivnice nechutnala či je přímo odpuzovala, až se začnou koruncovat (klovat).
mirko
napsal(a):
Co tak cierne korenie ? :D
A teraz vazne, prosim poradit, ake stare kurice mozem uz pridat k hejnu slepic?
za predpokladu, ze sa spolu vidia od mala cez pletivo.
dakujem.
Chce to napsat mám x slepic a x kuřic starých x (měsíců, týdnů), x metrů2 velký kurník a x metrů2 velký výběh. pak by byla rada přesnější.
Předpokládám, že máte te´d někdy kupované cca 3 měsíční kuřice, které jsou již zvyklé chodit ven. Ty by měly být stále ještě zvlášť z důvodu, aby jim slepice nevyžraly krmení a aby je nešikanovalyba kvůli slepičímu výběhu zamořenému parazity. Pokud je to možné, umožnil bych kuřicím průlez do výběhu ke slepicím ale jen tak velký, aby slepice nemohly do výběhu ke kuřicím - kvůli šikaně a krmení. Nocovat by měly určitě zvlášť.
Pokud jsou kuřice již opravdu těsně před snáškou a venku dostatečně aklimatizované, ke slepicím je již dejte.
Pokud chcete spojit hejno starých a mladých slepic je vhodnější přidat staré k mladým. Mladé budou ve svém prostředí sebejistější a staré slepice zase budou v novém nejisté. Pak bych ještě pozorovala, která stará je nejdominantnější a tu přidala až třeba po 4-5 dnech samostatně. Aby byla nějakou chvíli na konci žebříčku.
Já spojuji hejna až když mladé slepičky začínají nést a nikdy jsem neměla žádné problémy. Neznám situaci, že by při přidání slepic ztekla krev. Jo kohouti to je jiná. Dana.
ovecka
napsal(a):
Pokud chcete spojit hejno starých a mladých slepic je vhodnější přidat staré k mladým. Mladé budou ve svém prostředí sebejistější a staré slepice zase budou v novém nejisté. Pak bych ještě pozorovala, která stará je nejdominantnější a tu přidala až třeba po 4-5 dnech samostatně. Aby byla nějakou chvíli na konci žebříčku.
Já spojuji hejna až když mladé slepičky začínají nést a nikdy jsem neměla žádné problémy. Neznám situaci, že by při přidání slepic ztekla krev. Jo kohouti to je jiná. Dana.
Naprosty suhlas uz urcitè sarvàtky sa daju vysledovat napriklad u kuriatok tam som pridanie mladsich riesil jednoducho vybral som starsie z odchovne a mladè do nej dal a postupne pojednom vratil starsie toto funguje na 100% u ker k 1+1 kosovkom sami podailo zohnat dve zasluzilè pridali sa do kurina potme posadily na bidlo a ràno prebehlo stastnè obstasnovanie kohutom novo prichodzich a sliepka co bola s kohutom nereagovala asi bola rada ze neni uz sama
Každoročně to řeším tak, že 4-5 měsíční kuřice dám do výběhu, staré pochytám a zavřu /třeba do králíkárny apod./ Den nechám zvykat kuřice ve výběhu a od druhého dne přidávám staré slepice po jedné, třeba každé 3-4 hodiny jednu, aby se nemohly proti mladým spojit v hejnu. Za 2-3 dny jsou z nich skoro kámošky. Staré je občas proženou, ale hierarchie platí hlavně u slepic, mladé se musí naučit pořádku.