Který druh slepice má velkou snášku?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.3.2017 11:11
beruska1

XXX.XXX.212.172

Dobrý den, chtěla bych si pořídit slepičky. Prosím zkušení poradte, mám jen indické běžce, ve slepicích se nevyznám. Jde mi o co největší snášku vajec, nikoliv vzhled. Také nechci krmit granulemi, jen zrním, řepou atd... Vím, že některé druhy snáší opravdu jen na granulích a to nechci. Jde mi o vejce pro děti. Výběh mam dostatečný. Děkuji za rady Eva

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.3.2017 11:33
Uživatel s deaktivovaným účtem

beruska1 napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych si pořídit slepičky. Prosím zkušení poradte, mám jen indické běžce, ve slepicích se nevyznám. Jde mi o co největší snášku vajec, nikoliv vzhled. Také nechci krmit granulemi, jen zrním, řepou atd... Vím, že některé druhy snáší opravdu jen na granulích a to nechci. Jde mi o vejce pro děti. Výběh mam dostatečný. Děkuji za rady Eva

U žádných slepic to není tak, že by snášely jen na granulích. Je to obecně o tom, že slepice snáší zobákem a pokud jí nenakrmíte, tak snášet nebude, nebo prostě snáška nebude odpovídat jejím genetickým možnostem. Zrní ani řepa nejsou bílkovinové krmivo a na plnou snášku slepice potřebuje mít v krmení tak 18% bílkovin. Pokud je mít nebude, bude snášet méně a v nejhorším případě zatloustne a snášet přestane.

20.3.2017 12:28
merfi

XXX.XXX.121.135

Suhlasim s nazorom a este by som doplnil, ze treba rozlisit co si predstavujete pod pojmom dobra znaska.Ci to ma byt pocet vajec za rok, alebo znaska k pomeru spotrebovaneho krmiva.Choval som Bresse a tam sa p[odarilo dosiahnut 230vajec za rok, ale zase si aj vypytali viac krmiva.Naproti tomu take Laflesky len pod 200 vajec a o tretinu mensou spotrebou...Rekordmankami su u mna zatial Appenzzeler, pretoze nesu porovnatelne ako Laflesky, ale nezozeru ani polovicu..Avsak aj vajicka su mensie.Takze poradit je naozaj tazke.
Ak by som byval na severe, tak by som isiel do masnejsich a odolnejsich sliepok.Ak na juhu, tak Vlasky, Leghornky, Laflesky, Maransky..

20.3.2017 15:42
beruska1

XXX.XXX.212.172

Je jasne, ze krmit se musi a musi mit vybeh, ale to ja mam. Tam urcite bilkovin bude dost. kdysi jsme chovali a uplne vpohode to stacilo. Zajima me oboji, nejvyssi mozna snaska v zavislosti na krmivu i celkove mnozstvi. Zajimaji me vase zkusenosti.

20.3.2017 16:32
Peter1999

XXX.XXX.39.170

Leghornky nosia super.

20.3.2017 19:35
beruska1

XXX.XXX.147.46

Rada bych se zeptala na tzv. prumyslovky... Co to je? Pry nelitaji a dobre snasi...Muj muz s tim dnes prisel domu...

20.3.2017 19:38
merfi

XXX.XXX.47.99

Hybridky..Ale tým naozaj nestačí žito, repa a výbeh...Ale nesú dobre a sú veľmi lacné.

20.3.2017 20:02
roman498

XXX.XXX.254.170

Pořiďte si Dekalb White, nebudete litovat. Vysoká snáška, malá spotřeba krmiva, bílá vejce a klidné slepice. Mluvím z vlastní zkušenosti měl jsem jich 8 a super.
Přeji hodně úspěchů.

20.3.2017 20:13
1978milan

XXX.XXX.227.76

Taky mám dekalby a jsou fakt super. Mám i dominanty a taky perfektní, jen ta spotřeba krmiva je u nich vyšší.

20.3.2017 20:46
lkuki

XXX.XXX.151.27

Taky bych doporučil dekalby, mám je třetí rokem a paráda pořad snaší i přes zimu.

21.3.2017 08:21
beruska1

XXX.XXX.212.172

Aha zkusim je. jen me ted napada, jestli se druhy daji michat. Ze bych třeba mela 5 takových,5 tako vych a 5 takových...

21.3.2017 08:25
beruska1

XXX.XXX.212.172

A mačkátko na kosti se da nekde koupit nebo musim vyrobit doma? Kdysi jsme měli doma, ale to byla vlastní vyroba, jenze ja uz tak zrucna nejsem...Da se ale urcite nekoho požádat, pokud se neda koupit...

21.3.2017 09:04
palenka

XXX.XXX.55.4

beruska1 napsal(a):
Aha zkusim je. jen me ted napada, jestli se druhy daji michat. Ze bych třeba mela 5 takových,5 tako vych a 5 takových...

Když budete mít hybridky tak je můžete mít různé, dekalb i dominant jsou hybrid.

21.3.2017 09:09
.tumash1983.

XXX.XXX.226.2

Za mě jsou to Dekalb White. Na to jak jsou to drobné a nežravé slepice, tak nesou velká bílá vajíčka a to skoro denně. Na lehkou nosnici jsou celkem klidné. Měl jsem je par let a na vajíčka a krmení byli nejlepší! Pak jsem přešel na Bressky. Ty slušně nesou ale žerou a taky rychle rostou a mají výborné maso!

21.3.2017 09:45
kačíkačka

XXX.XXX.58.76

beruska1 napsal(a):
A mačkátko na kosti se da nekde koupit nebo musim vyrobit doma? Kdysi jsme měli doma, ale to byla vlastní vyroba, jenze ja uz tak zrucna nejsem...Da se ale urcite nekoho požádat, pokud se neda koupit...

Stačí..sekyra..tupý..konec..o..kánen..Kosti..budou..na..kaši

21.3.2017 10:10
2mazutak

XXX.XXX.3.12

beruska1 napsal(a):

Zdravím koupit se dá na internetu, projděte si firmy s chovatelskými potřebami.já ho kupoval před dvěma lety, ale už nevím přesně u koho, nebo si dejte do vyhledavače přímo pákový drtič na kosti, a vyjedou vám všechny firmy, které tyto produkty nabízejí.ten můj stál asi 500 korun, a přivezli ho až domů.

Neregistrovaný uživatel

22.3.2017 17:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6

Přiznám se, měla jsem leghorn, měla jsem vlašky, plymutky. Musím říct že nejlepší snášku a velikost vajíček jsem měla od hybridů, dominant modrý, největší vejce a každý den, od čistokrevných slepic vejce obden. Nekrmila jsem granulemi, šrot si dělám sama ze směsi zrnin, kukuřice, míchám pověřené brambory a zeleninu, samozřejmě pastva, hybridy mám už přes dva roky, slepice jsou akorát a snůška neklesla, pokud teda není přepeřování, to je na pár dní výpadek.

24.3.2017 14:29
beruska1

XXX.XXX.147.46

A jaky mate nazor na arakainy? Kdo mate zkusenosti...

24.3.2017 14:33
merfi

XXX.XXX.29.113

Ak ste mysleli Araucany, tak je to malá bezchvostová odolná sliepka, ktorá nesie menšie zelené vajíčka, ktoré mnoho predávajúcich označuje ako "bez" cholesterové
Sú v pohode, ale preborníčky v znáške niesú...

24.3.2017 14:57
.tumash1983.

XXX.XXX.226.2

Araukany mám a jsem s nimi spokojený. Teď se pěkně roznesly, ale nedají se srovnat s nosnými hybridy. Jinak je to dle mého názoru líbivá, zajímavá a nenáročná slepice co dává zelená vajíčka. Letos je zkouším křížit s nosným hybridem co nese taky zelená vajíčka (Green Shell) myslím že by kříženky měli nést trochu víc a větší vajíčka.

24.3.2017 15:45
peter z bratislavy

XXX.XXX.225.243

Musím súhalsiť s tým, čo napísal Merfi: "ale Laflesky len pod 200 vajec a o tretinu mensou spotrebou.." Mám 2 mladé chovné kmene v 3 far. rázoch po 8 sliepok v každom a denne 6-8 veľkých bielych vajec. A naviac každého zaujmú svojim čertovským vzhľadom.

26.3.2017 13:24
tomanka

XXX.XXX.229.181

Ahoj. Já nedám dopustit na Plymutky. Mám bíle už třetím rokem. Letos prvně zkouším žluté, ale měla jsem smůlu při koupi nás.vajec. Z 200 ks mám asi 18 kuřátek. Víc, jak polovina, cca 124 ks, bylo neoplozených. Velmi dobře mi nesou Ayam Cemani. Jsou sice nákladnější. Mám od loňska kmen 1,4 z koupených nás. vajec. Letos jsem ještě pořídila zatím kmínek :D 1,2 - před snůškou. Od těch 4 mám už 51 kuřat,20 vajec pod kvočnou a něco je v líhni.

Přidejte reakci

Přidat smajlík