Přijme kachna cizí mladé

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.3.2017 18:02
Kutilka

XXX.XXX.50.232

Mám 8 letou kachnu-činku, před lety ji vážně potrhal pes, zašila jsem a ošetřila rány, vychovala každý rok cca 40 kachňat. Skončila jsem s chovem, jenže kačka Amálka dělá vedoucí v kurníku. Vytahuje snášející slepice z posad, sedne na vrchní řad a nepustí je nocovat atp. Chtěla bych pro ni koupit cca 5 několikadenních kačat. Zajímá mě názor chovatelů zda je přijme a odchová, seznamovala bych je pomalu, a odděleně od kurníku, původně sedávala v budce pod králíkárnou. Děkuji za názory a rady od zkušených.

23.3.2017 22:11
ovecka

XXX.XXX.203.146

Pokud kachna nebude před zakoupením kachňat sedět na vejcích těch 30-35 dní, tak vám je na 98% nepřijme a může je i zabít. Malá kachňata nemůžete mít někde v chladnu a seznamovat je s kachnou a kachnu si asi zase těžko vezmete do tepla. Pokud nebude správně rozkvokaná, tak to bude fiasko. V zájmu kachňat to raději nezkoušejte. Kachna není kočka nebo fena. Dana.

23.3.2017 22:18
ladd

XXX.XXX.96.21

Jak píše ovecka. Musela by jste jí nechat zasednout na její vejce (snáší?) a po 35 dnech sezení jí zkusit na noc podložit kačata, pak snad.

24.3.2017 09:24
Kutilka

XXX.XXX.50.232

Ano, zkoušet to nebudu, kachňata bych ohrozit rozhodně nechtěla.Zatím nezačala snášet, vloni ještě nanesla 20 vajec, ale protože nemám kačera, uvařila jsem vejce slepicím. Nebyl to tedy dobrý nápad jak od Vás čtu, jen jsem se chtěla zbavit problémů, nedokážu ji zabít, protože zabíjím drůbež a králíky jen v jatečné velikosti. Musím přijít na něco rozumnějšího. Děkuji

25.3.2017 19:29
rivers

XXX.XXX.185.141

Pokud si je kachna sama nevysedi ta je nepříjme.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.3.2017 20:31
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kachna si s káčaty, povídá" už ve vajíčku, cizí kachně přijme s daleko menší pravděpodobností než třeba slepice. Jsem o tom dost pevně přesvědčený. Jednou těsně před vysezením jsem musel zrušit kachně hnízdo a přehodil sem dvě vejce jinam. Ta kachna co jsem jí vejce ukrad ta svá kachňata normálně poznala a snažila se je té druhé brát, o ostatní zájem neměla. Byl tam rozdíl v barvách, tak to šlo poznat.

26.3.2017 07:44
Ježa

XXX.XXX.96.50

A nechat jí vysedět kuřata?

26.3.2017 11:49
ovecka

XXX.XXX.203.146

Ježa napsal(a):
A nechat jí vysedět kuřata?

Zrovna pižmovky mají docela dost vyvinuté instinkty a pokud se budou kuřata líhnout dříve než by se líhla kachňata, tak je nebezpečí, že je bude kachna zabíjet a vyhazovat z hnízda. Musela by se vejce podsadit až po 14 dnech sezení kachny, aby se čas srovnal. A i tak se může stát, že se kachně kuřata nebudou "líbit". Dana.

6.7.2017 08:53
Kutilka

XXX.XXX.50.232

Kačka začala snášet, má v hnízdě 17 vajec, natrhané peří a sedí jak přibitá asi týden. Je mi jí líto, že sedí zbytečně a nevím jestli časem pozná, že se ve vejcích nic neděje a sleze z hnízda. I když teď je v kurníku klid. Včera jsem ji dovezla 6 vajec oplodněných a vyměnila za stejný počet jejích. Pokud by se vylíhlo alespoň jedno kačátko, měla by činnost na celé léto. Dám pak vědět jak to dopadlo.

6.7.2017 15:47
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

Kutilka napsal(a):
Kačka začala snášet, má v hnízdě 17 vajec, natrhané peří a sedí jak přibitá asi týden. Je mi jí líto, že sedí zbytečně a nevím jestli časem pozná, že se ve vejcích nic neděje a sleze z hnízda. I když teď je v kurníku klid. Včera jsem ji dovezla 6 vajec oplodněných a vyměnila za stejný počet jejích. Pokud by se vylíhlo alespoň jedno kačátko, měla by činnost na celé léto. Dám pak vědět jak to dopadlo.

Pokud jste to ještě neudělala vyhoďte jí z hnízda i zbytek neoplodněných a nechte jenom ta co jste dovezla, jí to vadit nebude a bude se jí na nich líp sedět. A pokud je nemáte poznačené, stačí je asi po deseti dnech prosvítit, co bude oplozené, bude mít zárodek.

6.7.2017 16:38
Kutilka

XXX.XXX.50.232

Bohužel jsem si vejce neoznačila a ani neubrala. Tak udělám co mi radíte po deseti dnech prosvítím. Děkuji za radu.

8.8.2017 08:26
Kutilka

XXX.XXX.50.232

Vejce jsem na Vaši radu prosvítila a nechala 6 oplodněných.A dnes ráno jsem zjistila v hnízdě 5 kachňátek.1 vejce celé jsem rozklepla a byl tam jakoby uvařený žloutek. Kačenka je celá šťastná a pyšně se natřásá, a já mám taky radost, že se to povedlo. Tak ještě jednou děkuji za rady a názory.

8.8.2017 09:00
kačíkačka

XXX.XXX.58.76

Kutilka napsal(a):
Vejce jsem na Vaši radu prosvítila a nechala 6 oplodněných.A dnes ráno jsem zjistila v hnízdě 5 kachňátek.1 vejce celé jsem rozklepla a byl tam jakoby uvařený žloutek. Kačenka je celá šťastná a pyšně se natřásá, a já mám taky radost, že se to povedlo. Tak ještě jednou děkuji za rady a názory.

Gratuluji , taky.tento. týden.čekánn.poslední.letošní.kačenky. Ty.první.
jsou,.ale.vždycky.nejlepší

7.9.2017 22:19
motodědek

XXX.XXX.36.131

Pokud kachna bude už mít svoje kachňata tak další přijme bez probému. Prostě musí být ve stádiu kvokání.

26.6.2021 09:00
Hanka7

XXX.XXX.120.66

Dobrý den chtěla bych se zeptat jestli někdo neví jak přidat kachně její vlastní kachňata. Včera mi vyvedla 6 mláďat a 6 jich nechala v hnízdě nevylihle. Dala jsem je do lihně a dolihla je. Jenže se bojím že je nebude chtít. Prosím má někdo nějakou zkušenost děkuji za odpověď Hanka

26.6.2021 09:40
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Přijme..také to dělám,že opožděná kačátka dolihnu v líhni a za den,dva, jí je vrátím..doma je ještě krmím.. můžete je přidat v noci..já jsem je pustila ráno k ostatním a v tom hemžení jen koukala a nestíhala😄..v pohodě 😀

26.6.2021 09:56
Hanka7

XXX.XXX.120.66

Děkuji jste moc laskavá

Přidejte reakci

Přidat smajlík