pokl

XXX.XXX.185.244
Minulého roku som si kúpil hodvábničku na to aby mi vysedela kuriatka.
je koniec marca a vôbec neznáša vajcia a ani nejaví záujem o kohúta. ostatné sliepky sú na chrbte zašpinené od kohúta ona vôbec. na pohľad vyzerá zdravo normálne žerie chodí po dvore, ale vôbec sa nenesie, kde je problém?
Uživatel s deaktivovaným účtem

A vite, jak je stará víte? Co třeba foto, nebylo by? Takto se těžko radí.
pokl

XXX.XXX.185.244
Foto spravím zajtra. má rok.
pokl

XXX.XXX.185.244

pokl
napsal(a):
.
Předpokládám vpravo Tak třeba ješte není tak stará, aby snášela, mě líhnuté 15.8. loňslého roku začaly snášet v lednu.
pokl

XXX.XXX.185.244
No už začala znášať. zniesla 6 vajec a teraz moja otázka znie koľko vajec si nanesie kým zasadne?

pokl
napsal(a):
No už začala znášať. zniesla 6 vajec a teraz moja otázka znie koľko vajec si nanesie kým zasadne?
+\- 20, ale je to individuální.
Zdravím, chci se zeptat, mě jedna hedvábnička snáší jak blázen od února, na kontě má cca už 40vajec a nechce sednout a furt snáší. Směsí nekrmím, má jen pšenici, kukuřici, slunečnici, občas brambory se šrotem, trávu a skořápky. Její sestra zasedla a již má 3týdenní kuřátka atahle nic. Furt jen snáší. Zasedne někdy? Stará je necelý rok.

martina85
napsal(a):
Zdravím, chci se zeptat, mě jedna hedvábnička snáší jak blázen od února, na kontě má cca už 40vajec a nechce sednout a furt snáší. Směsí nekrmím, má jen pšenici, kukuřici, slunečnici, občas brambory se šrotem, trávu a skořápky. Její sestra zasedla a již má 3týdenní kuřátka atahle nic. Furt jen snáší. Zasedne někdy? Stará je necelý rok.
Já je chovám asi 6 lez a zatim se mi nestalo, aby nekvokaly alespoň 2x do roka, takže vydržte. Me teď kvokaly dvě loňské srpnové a jejich dvě sestry zatím nic, nejsou to stroje, ale originály

martina85
napsal(a):
A je normální kolik vajec už snesla? Skoro každý den je vajíčko.
Prostě holt výjimka, co potvrzuje pravidlo Buďte ráda, že nese
pokl

XXX.XXX.185.244
martina85
napsal(a):
Už mám rovnaký problém. najprv nechcela znášať a teraz znáša vkuse už má viac ako 30 vajec a nejaví známky záujmu o kvočanie. a to som ju kúpil kvôli tomu aby mi vysedela kuriatka viac krát za sezonu. ale ak to pôjde ďalej takto tak nestihne vyviesť ani jedny do konca roka
Zdravím, tak slepice má cca 55vajec. Na tři dny přestala nýst, v hnízdě bylo pár peříček, tak jsem myslela že zasedne a zase nese. SPíš se bojím toho aby se nějak nevynesla, skořápky dostává, ale stejně se bojím tohoto problému. Její sestra v naprostém pořádku, ale ona nic. kupovala jsem si je také kvůli tomu, že všichni říkají a všude se píše, jak to jsou dobré kvočny. A to ani nebudu psát jaké mám problémy stou třetí...

No, asi to bude taky počasím, třeba. Me teď sedí dvě kvočny ze 6 slepic, mohykánka, co jsem si jí nechal na letošní odchov, na podzim krásně přepeřila, je jak chlupatá koule a vesele snáší a kvokání nikde. Prostě přirodě neporučíme Zkuste přidat ječmen, prý podporuje kvokání.
Milan.svk

XXX.XXX.156.158
Dobrý deň mal som podobný problém ale našťastie už nemám... Zniesla mi 39vajíčok ale ja som jej ich zbieral po 30vajíčkach som prestal sem tam som ju zo začiatku zavrel na hniezdku a nakoniec ostala sedieť momentálne sedí už 12.den ale neviem prečo ale rozďobala mi dve vajíčka nechapem prečo a čo by jej mohlo chýbať... Kedže mám len jednu sliepočku a jedneho kohutika a tá sliepočka teraz kvočí kohutik chodí ako bez duše priam si myslím že mu niečo je neviete mi poradiť nejaké vitamíny ? ?

Milan.svk
napsal(a):
Dobrý deň mal som podobný problém ale našťastie už nemám... Zniesla mi 39vajíčok ale ja som jej ich zbieral po 30vajíčkach som prestal sem tam som ju zo začiatku zavrel na hniezdku a nakoniec ostala sedieť momentálne sedí už 12.den ale neviem prečo ale rozďobala mi dve vajíčka nechapem prečo a čo by jej mohlo chýbať... Kedže mám len jednu sliepočku a jedneho kohutika a tá sliepočka teraz kvočí kohutik chodí ako bez duše priam si myslím že mu niečo je neviete mi poradiť nejaké vitamíny ? ?
Nejlépe Plastin, Roboran, pak jsou do vody různé vitamíny přímo pro důbež. Jestli máte jen pár a žádné jiné slepice, tak je skutečně opuštěný, slepice jsou hejnová zvířata.
napsal(a):
Nejlépe Plastin, Roboran, pak jsou do vody různé vitamíny přímo pro důbež. Jestli máte jen pár a žádné jiné slepice, tak je skutečně opuštěný, slepice jsou hejnová zvířata.
Hodvábničky mám oddelené takže momentálne je sám... No dnes ráno som myslel že je po ňom ani von nevyšiel tak som ho dal vonku len polehuje je taký slabý nejake riedke ide s neho nechápem tomu a nechcem aby mi skapal... v minulosti mi takto tiež jedna oslabla a časom zomrela myslel som že to je slabý kus tak preto som to neriešil... ale tohoto kohutika mam od mala a nič s nim doteraz nebolo... viete mi poradiť čo s nim ?

Popište přesněji jeho potíže. Ptáci reagují na stres různě.
napsal(a):
Popište přesněji jeho potíže. Ptáci reagují na stres různě.
No každopádne keď to poviem po lopate "serie uplne riedku vodu" s niečim zeleným vyzerá to ako zle strávená tráva... je úplne zľaknutý, nebehá, len tak malatne pomaly sem tam chodí, polehuje a jeho pohyby sú také spomalené... ?
Dobrý deň, nie som nejaký extra odborník ale nemá ovysnuté perie? Pretože ak ano tak na presne taketo priznaky mi uz odysli 2ja kohuti orpingtonky velkej zltej fakt neviem, čo to môže byť.Trus mali uplne ako mlieko biely a riedky. Skúšal som už všetko, čo mi bolo poradené tak neviem, Momentalne našťastie podobny problém nemám, ale bolo by dobré vedieť, o čo ide.
Paatrik
napsal(a):
Dobrý deň, nie som nejaký extra odborník ale nemá ovysnuté perie? Pretože ak ano tak na presne taketo priznaky mi uz odysli 2ja kohuti orpingtonky velkej zltej fakt neviem, čo to môže byť.Trus mali uplne ako mlieko biely a riedky. Skúšal som už všetko, čo mi bolo poradené tak neviem, Momentalne našťastie podobny problém nemám, ale bolo by dobré vedieť, o čo ide.
Bílá tekutina není trus, ale moč. Pokud byl vyměšek jen bílý, tak nežrali a neměli žádné zbytky, pouze vyměšovali z ledvin kyselinu močovou a ta je bílá. Dana.
Mne osobne skapali po určitej dobe už dve hodvábničky nezávisle od seba... A tento kohútik bol plný života ale dnes ani nevyšiel von... pred pár dňami som kukal z okna keď pršalo a on na tom daždi a riadne zmokol... že by nejako prechladol ? ale normálne sliepky xy krát zmoknú a sú v pohode tak neviem čo s ním... vôbec neviem čo s ním... každej rade sa poteším nemám čo stratiť keďže pomaly ale isto nasleduje tie dve predtým...

Milan.svk
napsal(a):
Mne osobne skapali po určitej dobe už dve hodvábničky nezávisle od seba... A tento kohútik bol plný života ale dnes ani nevyšiel von... pred pár dňami som kukal z okna keď pršalo a on na tom daždi a riadne zmokol... že by nejako prechladol ? ale normálne sliepky xy krát zmoknú a sú v pohode tak neviem čo s ním... vôbec neviem čo s ním... každej rade sa poteším nemám čo stratiť keďže pomaly ale isto nasleduje tie dve predtým...
Možné to prochlazení je,100% by vám řekl veterinář po rozboru vzorku trusu. Normální slepice mají samozřejmě jinou strukturu prší, hedvábky prostě 100% zmoknou jedna dvě. Ikdyž ty moje taky běhají v dešti, ale mohou se venku schovat, zatím nikdy nenastydly. Napadá mne salmonela apod.
napsal(a):
Možné to prochlazení je,100% by vám řekl veterinář po rozboru vzorku trusu. Normální slepice mají samozřejmě jinou strukturu prší, hedvábky prostě 100% zmoknou jedna dvě. Ikdyž ty moje taky běhají v dešti, ale mohou se venku schovat, zatím nikdy nenastydly. Napadá mne salmonela apod.
Ja si myslím že tým že zmohol prechladol a je momentálne sám nemá ho kto zohriať (myslím žiadna sliepka) a vonku má aj prístrešok ale neschoval sa... A keby to bola salmonela mi bolo povedané že by už bolo po ňom...

Milan.svk
napsal(a):
Ja si myslím že tým že zmohol prechladol a je momentálne sám nemá ho kto zohriať (myslím žiadna sliepka) a vonku má aj prístrešok ale neschoval sa... A keby to bola salmonela mi bolo povedané že by už bolo po ňom...
Mě jednou fr. buldoček vlítnul mezi HE a kohouta jsem našel po půl dni zalezlého cca metr do roury na odvod dešťové vody. Dva dny měl ze stresu totálně žlutozelený průjem, myslel jsem, že o něj přijdu, ale dal se dohromady. Doporučuji dát kohouta do tepla, k pití heřmánkový (rumančekový) čaj, přidat bílkovinu (moučné červy, vařené maso apod.) a uvidíte. Každopádně bych ho ale přidal potom k jiným slepicím, aby nestrádal. nebo mu přidejte dvě jiné, pokud je máte. Pokud ne, tak do budoucna pořídit alespoň 1+2.
napsal(a):
Mě jednou fr. buldoček vlítnul mezi HE a kohouta jsem našel po půl dni zalezlého cca metr do roury na odvod dešťové vody. Dva dny měl ze stresu totálně žlutozelený průjem, myslel jsem, že o něj přijdu, ale dal se dohromady. Doporučuji dát kohouta do tepla, k pití heřmánkový (rumančekový) čaj, přidat bílkovinu (moučné červy, vařené maso apod.) a uvidíte. Každopádně bych ho ale přidal potom k jiným slepicím, aby nestrádal. nebo mu přidejte dvě jiné, pokud je máte. Pokud ne, tak do budoucna pořídit alespoň 1+2.
Ďakujem za radu určite vyskúšam... Ja som tiež chcel dať nejaké aspoň dve k nemu ale ho strašne ďobali tak som ho nechal s kvocku... a ak dosedi kvocka tak cez víkend by malo byť uňho v kurniku veselšie...

Milan.svk
napsal(a):
Ďakujem za radu určite vyskúšam... Ja som tiež chcel dať nejaké aspoň dve k nemu ale ho strašne ďobali tak som ho nechal s kvocku... a ak dosedi kvocka tak cez víkend by malo byť uňho v kurniku veselšie...
Hlavně opatrně, já bych tedy kvočnu s kuřaty rovnou do kurníku ke kohoutovi nedával, nevíte, jak bude na kuřata reagovat. A taky nevíte, jak na tom bude zdravotně, protože pokud by průjem nebyl jen stresový, tak vám to kuřata chytnou okamžitě a můžete o ně přijít.
Se zájmem to čtu a jsem zvědav, jak kohout dopadne.
Kuřata k němu nyní do výběhu absolutně ne, nevíte co mu bylo.
Jen se zeptám:
1.Slepička byla oddělená, nebo k ní mohl? Pokud k ní mohl, tak bych stres vyloučil.
2.Ty zdravotní problémy -apatie, průjem měl i před zmoknutím? Pokud ano, tak začínající zdravotní problémy zřejmě způsobily, že se před deštěm neschoval. To promoknutí ho už jen dorazilo.
Udělal bych to jak píše Frufru. Dal ho do tepla a přilepšil mu. Jestliže to ”nerozchodí“ tak bych ho léky neléčil ale utratil a dal na pitvu. Píšete, že již jste o dvě hedvábky přišel, můžete mít zamořený pozemek, tak ať víte oč jde.
Takže ďalší deň za mnou...
Slepička bola oddelená lebo nemyslím si že by jej dal pokoj :) tak som ju privrel vedľa... neviem presne či mal presne tie problémy už predtým ale tuším že hej ale nie až také ako potom...
No dnes som si všimol že trus je síce stále riedky ale už nieje taký zelený ale taký hnedší... Dnes som mu kúpil kostné červy ktoré zo začiatku nechcel ale potom som ho dal vonku primiešal mu ich k šrotu, pšenici a vitamínom (mikros) a to potom už žral... a na noc som ešte dnes kúpil infračervené svetlo ktoré by ho malo pekne zohriať tak hádam pomôže...

Milan.svk
napsal(a):
Takže ďalší deň za mnou...
Slepička bola oddelená lebo nemyslím si že by jej dal pokoj :) tak som ju privrel vedľa... neviem presne či mal presne tie problémy už predtým ale tuším že hej ale nie až také ako potom...
No dnes som si všimol že trus je síce stále riedky ale už nieje taký zelený ale taký hnedší... Dnes som mu kúpil kostné červy ktoré zo začiatku nechcel ale potom som ho dal vonku primiešal mu ich k šrotu, pšenici a vitamínom (mikros) a to potom už žral... a na noc som ešte dnes kúpil infračervené svetlo ktoré by ho malo pekne zohriať tak hádam pomôže...
Mouční červi jsou nejideálnější
Milane, tady na fauně jsem četl, že kohoutci hedvábniček dokonce i zasedli na vajíčka a starali se o kuřata. Možná je to tak, že tato asijská plemena, pokud jsou chována v páru, dost se na sebe zafixují. Pak jeho zdravotní problémy mohl skutečně být ze stresu z odloučení od slepičky. Jestli se kohoutek uzdraví a nadále jej budete chovat jen v páru s jednou slepičkou, nechte tomu volný průběh.
1. Slepičce neodebírejte vajíčka z hnízda, spíše se rozkvoká, zavírat ji na hnízdě, aby jste ji rozkvokal je zcela zbytečné. (samozřejmě líhnutí kuřat naplánovat na vhodnou dobu ).
2. Kohoutka neoddělujte, až jedině kdyby to dělalo neplechu (pak ale ideálně kdyby na ni aspoň viděl přes pletivo).
Tady ještě odkaz ohledně temperování vajec. To kdyby Vám v přišlo divné, proč slepice sedí na hnízdě delší dobu i když ještě nekvoká.
http://www.chicken-xl.cz/kurata/index.php?action=show_article&id=27
Tak ať to dobře dopadne, bylo by ho škoda, když jsou na sebe takto zafixovaní. (Pokud by ale v pořádku nebyl, tak pryč s ním z chovu).
pokl

XXX.XXX.185.244
Mne už začala moja hodvábnička kvočať ale ešte to nie je na 100%. včera poobede o 13:00 si sadla na hniezdo a poctivo sedela až do dnešného rána. potom chodila po dvore a o 13:00 si zase sadla a stále sedí... dúfam, že sa do konca týždňa rozsedí.
pokl

XXX.XXX.185.244
Už konečne krásne sedí. dal som pod ňu 13 vajec 7 jej a 6 od hempšírky a všetky ich obsadla. zvládla by asi aj viac ale netreba. a je fakt, že je odhodlaná, keĎ som ju preložil na podlahu tak zostala sedieť na podlahe