Bílkoviny, vysoké dávky- příznaky?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.3.2017 23:21
elzenek

XXX.XXX.32.147

Dobrý večer, poznám nějak, že mají slípky vyšší dávku bílkovin, než je potřebné? Vím, že odpověď může směřovat k tomu, že mám koupit směs... , ale zůstala bych u momentálního krmení s případnou úpravou. Ptám se, jelikož mám mladé slepice hybridky,3 týdny ve snasce a již 3x jsem měla dvouzloutkova vajíčka...Někde jsem tu kdysi četla, že je to přiznak předávkování bílkovinou.
Krmim takto. Ráno, když jdu ke slipkam ( je jich 7 + kohout), tak jim hodim hrst namocenych kočičích granulí fitmin. Myslím, že na každou vyjde tak 7 granulek (je to náš rituál). Dostanou vlhkou směs, což je pšeničný šrot, s malým přídavkem ječmenného a hrachu, kukuřičný šrot 30% a sojový šrot 30%, vitamíny, někdy lžičku krevní moučky...Nepravidelně zeleninu, ovoce, conzrovna je... Odpoledne pšenici, mezi tím, ne denně celozrnný chléb, dále, protože krmim barfem fenu, stává se, že jim dobrovolně někdy přenechá kus masa, nebo ji ho ukradnou...Někdy, někde na zahradě vyhrabe schovaný kus a většinou ho slepicím také přenechá..
Také jsem, celkem nedávno, dokud nebyly ještě v kondici, kupovala skelety a Sekala je i s kostmi a dávala slepindám.

Není to ve finále moc, když vezmu, že si přes den nasbírají i nějaké potvory hmyzacke i samy?.
..Kdyztak něco ubereme.
Ráda bych, aby slípky měly pro tvorbu vajíček dost živin a byly ok, ale aby je to pak ve finále uměle nenutilo k vyšší snasce za cenu brzskeho vyčerpání.
Dekuji mnohokrát za případné odpovědi., Tereza.

27.3.2017 04:20
.kolie

XXX.XXX.16.185

Na 7 slepic je to příliš.Když dáváte masovou směs do míchanice, také chleba-v tom jsou kvasnice, tak stačí směs zrnin a co si nahrabou.Skelety bych dáívala 1x týdně a nic více-jen tedy zrní a při míchanici a toho co psovi ukradnou tak rovněž jen směs zrnin.Jinak hlavně přidávejte cca lžičku Plastinu nebo Roboranu-pro drůběž a skořápky suché a rozdrcené.Plastin i Roboran můžete promísit se šrotem nebo se směsí zrnin.Do vody jen 1x týdně 5kapek Combinalu AD3E.Případně si kupte tzv.Premix pro nosnice a dávejte do míchanice 1lžíci.Sice máte hybridky, ale zbytečně by jste si je vyčerpala a v létě by přestaly snášet.Jinak užitkovost se odvíjí od toho, kdy byly slepice líhnuté.Hybridky se ponechávají cca 1-1,5roku a pak se mění.Kohouta k nim vůbec nepotřebujete-to zbytečně krmíte-kohout aniž by jste si toho všimla sežere skoro za dvě slepice.Od hybridek nemá smysl líhnout kuřata.Hybridky jsou tzv.dělány od rodičovských skupin a ty se neprodávají.Třeba Vám ještě někdo další napíše své zkušenosti.Já sice hybridky nechovám, ale před mnoha lety jsem s nimi začínala a "rozum" jsem brala od starých chovatelů.Jinak hybridky v domácím prostředí snesou cca 180ks na kus a rok, více ne ani při krmení jen směsí-ostatně to potom by jste si mohla vejce kupovat v obchodě.Jinak při Vašem krmení budete, nebo máte skutečně domácí vajíčka, zvláště když ještě slípky mají dostatečný výběh.Chovu zdar.

Neregistrovaný uživatel

27.3.2017 07:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Týýý jo taková hromada jídla! taky mám hybridy a mám jih 6 bez kohouta, šrot si taky dělám sama ze směsi zrnin, mám takové dvě keramické dvojmisky, do toho ráno dostanou navlhčený ten šrot, občas s nějakými zbydky z kuchyně (polívka, brambory...) do výběhu jim rozházím ze dvě hrsti slunečnice, ale to jen občas, ne denně a to je vše, jinak a´t si holky nahrabou a nazobou si...mají možnost trávy a ještě rozryté hlíny, kde si můžou hrabat, denně mám od nich 3-4 vejce, ale nepřekrmuji.

27.3.2017 07:40
elzenek

XXX.XXX.32.147

Tak já ráno dávám menší množství, než vy, toho šrotu, jen misku, jeste menší, nejvíce zobou psenici, kterou mají většinou k dispozici. Samozřejmě skořápky, to je jasné. Mám tak 4-5 vajíček denně.
Veliké množství nedostávají, spíše to složení.
Zarazily mě ty dvouzloutky.

27.3.2017 08:04
elzenek

XXX.XXX.32.147

A s tim masem je to tak, že neznamená, že sezobou třeba pul kila flákoty. většinou je to zahrabaný kus hrtanu nikoliv však denně !, což je převážně chrupavka, přes kterou se nedostanou, takže co ozobou zvrchu...leží na zahradě a parkrát během dne se k němu některá přiblíží ho ozobat, dokud ho nedorazí čubina... pochopitelně to nejsou ničeho veliké dávky, ale i tak, rešila jsem, jestli i v množství malém, nemůže být něčeho moc...

27.3.2017 08:15
elzenek

XXX.XXX.32.147

.kolie napsal(a):
Na 7 slepic je to příliš.Když dáváte masovou směs do míchanice, také chleba-v tom jsou kvasnice, tak stačí směs zrnin a co si nahrabou.Skelety bych dáívala 1x týdně a nic více-jen tedy zrní a při míchanici a toho co psovi ukradnou tak rovněž jen směs zrnin.Jinak hlavně přidávejte cca lžičku Plastinu nebo Roboranu-pro drůběž a skořápky suché a rozdrcené.Plastin i Roboran můžete promísit se šrotem nebo se směsí zrnin.Do vody jen 1x týdně 5kapek Combinalu AD3E.Případně si kupte tzv.Premix pro nosnice a dávejte do míchanice 1lžíci.Sice máte hybridky, ale zbytečně by jste si je vyčerpala a v létě by přestaly snášet.Jinak užitkovost se odvíjí od toho, kdy byly slepice líhnuté.Hybridky se ponechávají cca 1-1,5roku a pak se mění.Kohouta k nim vůbec nepotřebujete-to zbytečně krmíte-kohout aniž by jste si toho všimla sežere skoro za dvě slepice.Od hybridek nemá smysl líhnout kuřata.Hybridky jsou tzv.dělány od rodičovských skupin a ty se neprodávají.Třeba Vám ještě někdo další napíše své zkušenosti.Já sice hybridky nechovám, ale před mnoha lety jsem s nimi začínala a "rozum" jsem brala od starých chovatelů.Jinak hybridky v domácím prostředí snesou cca 180ks na kus a rok, více ne ani při krmení jen směsí-ostatně to potom by jste si mohla vejce kupovat v obchodě.Jinak při Vašem krmení budete, nebo máte skutečně domácí vajíčka, zvláště když ještě slípky mají dostatečný výběh.Chovu zdar.

Dobrý den, líhnout nebudeme . kohouta máme protože, zaprvé jsem ho dostala , ale hlavně zůstává u slepic, jelikož jim to spolu svedčí. Krásně holky vodí a prostě si to tu bez něj už neumíme představit. Po těchto hybridkách, pořídíme čistokrevné slípky, tak tam už budeme kohouta řešit jinak, ale zatím, máme Cemanského kohouta, který si všechny získal svou povahou...
Tyhle hybridky byly lihnuté cca říjen, a to ne všechny, je mezi nimi rozdíl tak 3 tydny...tot k otázce vztahu užitkovost- doba líhnutí. děkuji..

Přidejte reakci

Přidat smajlík