Nejspolehlivější plemena?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.4.2017 15:57
zajimaveexemplare

XXX.XXX.233.153

Jsou Brahmánky nejspolehlivější, ohledně kvokavosti a odvedení kuřat?

7.4.2017 16:19
maximus.chov

XXX.XXX.145.33

Ne.

7.4.2017 16:29
Arisko

XXX.XXX.32.161

Najspolahlivejšie asi nie, ale sú v celku dosť spolahlivé

8.4.2017 22:56
zajimaveexemplare

XXX.XXX.233.153

Arisko : Tak hlavně že spolehlivé jsou. Ale aby dokázaly sedět na vejcích a ne v půlce procesu odejít, nebo dokonce vejce sežrat.

8.4.2017 23:37
dadu

XXX.XXX.61.94

Moje brahmánka kuřátka vyseděla bez problémů.

9.4.2017 08:43
hanácký voláč

XXX.XXX.208.136

Já bych doporučil velké sumatránky, chovám je a každý rok jich většina kvoká. Co podsadím, to vysedí a odvodí.

9.4.2017 11:01
Arisko

XXX.XXX.31.226

zajimaveexemplare napsal(a):
Arisko : Tak hlavně že spolehlivé jsou. Ale aby dokázaly sedět na vejcích a ne v půlce procesu odejít, nebo dokonce vejce sežrat.

Tak to nie. To sa mi u nich ešte nikdy nestalo.

10.4.2017 19:51
zajimaveexemplare

XXX.XXX.233.153

Aisko: Co kohouti? Snesou se s ostatní drůbeží? Mě se zdají býti trochu horlivější, oproti jiným plemenům, tak nevím.

10.4.2017 20:12
Arisko

XXX.XXX.43.185

Aisko: Co kohouti? Snesou se s ostatní drůbeží? Mě se zdají býti trochu horlivější, oproti jiným plemenům, tak nevím.

Žiadny kohút sa neznesie s iným kohútom. Iba ak vyrastajú spolu odmalička. Mám kohúta brahmanky spolu s kohútom hodvábničky odmalička a žiadny problém dokonca sa majú radi. Brahmanky napriek svojmu mohutnému vzhľadu sa správajú veľmi nenápadné a sú nekonflikté. Vo všeobecnosti sú milé aj kohúty.

10.4.2017 20:28
dadu

XXX.XXX.61.94

Ti moji se spolu občas pošťuchovali, ale nic vážného to nikdy nebylo. Ano, vyrůstali spolu od malička.

11.4.2017 18:08
zajimaveexemplare

XXX.XXX.233.133

Dadu: Mi jsme měli žlutooranžové.Vzali jsme si je od jednoho pána, jenže měly nohy zničené z bydel. On je měl na hranatém. Takže kohouti špatně chodili, nemohli moc utíkat. Bohužel v domnění že se jim to zlepší, spíš se to zhoršovalo. měli nohy zničený už od základu, kostra jinak stavěná. Dost lidí má jen laťky, nezaoblené, nebo přímo do pravého úhlu. Mějte se.

11.4.2017 18:16
zajimaveexemplare

XXX.XXX.233.133

hanácký voláč napsal(a):
Já bych doporučil velké sumatránky, chovám je a každý rok jich většina kvoká. Co podsadím, to vysedí a odvodí.

Takže není potřeba líhně, no právě tohle je dobrá věc. Vymýšlím vhodnou líheň, ale ty biologické jsou nejlepší. smajlík

12.4.2017 22:24
zajimaveexemplare

XXX.XXX.233.133

dadu napsal(a):
Ti moji se spolu občas pošťuchovali, ale nic vážného to nikdy nebylo. Ano, vyrůstali spolu od malička.

Mi jsme měli žlutooranžové.Vzali jsme si je od jednoho pána, jenže měly nohy zničené z bydel. On je měl na hranatém. Takže kohouti špatně chodili, nemohli moc utíkat. Bohužel v domnění že se jim to zlepší, spíš se to zhoršovalo. měli nohy zničený už od základu, kostra jinak stavěná. Dost lidí má jen laťky, nezaoblené, nebo přímo do pravého úhlu. Mějte se.

12.4.2017 22:35
dadu

XXX.XXX.61.94

Nechci zbytečně zakládat nové vlákno... Mám loňské kočinky a jedna stále vysedává v hnízdě. Když na ní sahám, tak se čepýří jako kvočna, ale asi nese. To nevím jistě, páč jsou spolu 4 slípky, takže je možné, že jí tam některá podnáší (bývají v hnízdě i dvě). V líhni mám vajíčka, která mají před sebou ještě 14 dní. Je šance, že se kočinka pořádně rozkvoká? Že bych pod ní případně podstrčila kuřátka. Nebo jí mám udělat hnízdo jinde (odděleně) a dát jí podkladky?

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.4.2017 07:57

dadu napsal(a):
Nechci zbytečně zakládat nové vlákno... Mám loňské kočinky a jedna stále vysedává v hnízdě. Když na ní sahám, tak se čepýří jako kvočna, ale asi nese. To nevím jistě, páč jsou spolu 4 slípky, takže je možné, že jí tam některá podnáší (bývají v hnízdě i dvě). V líhni mám vajíčka, která mají před sebou ještě 14 dní. Je šance, že se kočinka pořádně rozkvoká? Že bych pod ní případně podstrčila kuřátka. Nebo jí mám udělat hnízdo jinde (odděleně) a dát jí podkladky?

Lepší hnízdo oddělit a dát podkladky, ale pokud nemáte zkušenost s podkládáním kuřat a nevíte, jak se bude kvočna chovat, tak bych jí raději na poslední dny inkubace dal ta vejce z líhně nebo prostě nasadil jiná vejce. Pokud vám slepice bude sedět v novém hnízdě (nebo zabraňte, aby jí tam lezly ostatní), aniž by ho opouštěla, načepýří se, vejce nesnese, tak je pravděpodobné, že je to kvočna.

13.4.2017 10:34
dadu

XXX.XXX.61.94

Pokaždé, když k nim přijdu, tak je na hnízdě a když na ni makám, tak se čepýří. Dneska pod sebou měla vajíčko, bohužel ho hrudní kostí rozmáčkla Ale nevím, jestli ho snesla ona. Odpolko ji dám zvlášť a uvidí se.

13.4.2017 11:53

dadu napsal(a):
Pokaždé, když k nim přijdu, tak je na hnízdě a když na ni makám, tak se čepýří. Dneska pod sebou měla vajíčko, bohužel ho hrudní kostí rozmáčkla Ale nevím, jestli ho snesla ona. Odpolko ji dám zvlášť a uvidí se.

Přesně tak, nejlépe na samotku, pokud nemáte kontrolní hnízda, tak poznáte, snáší-li. Mě třeba hedvábka kvoká, sedí na vejcích, ale stejně ještě jednou až dvě občas snese. Ale mám vejce popsaná tužkou s datem snesení, takže ty navíc poznám. Pokud budete nasazovat, chce to holt větší a více vystlané hnízdo, přeci jen kočinka (je-li to velká) není zrovna drobeček

13.4.2017 12:01
dadu

XXX.XXX.61.94

Ano, je velká smajlík Myslím, že zeleninová přepravka vystlaná slámou by mohla stačit?

13.4.2017 15:16
ladd

XXX.XXX.34.52

dadu napsal(a):

V noci spí na hnízdě nebo na hřadech? To je také ukazatel již plně rozběhnutého kvokání.
Jinak oddělit, jak píše frufru. Kuřata musíte podložit na hnízdě, kde bude zvyklá sedět, -nebylo by vhodné, aby jí tam pak, až bude mít pod sebou čerstvě podložená kuřata, lezly slepice.

13.4.2017 15:22
dadu

XXX.XXX.61.94

V noci spí na hnízdě.

13.4.2017 23:52
ladd

XXX.XXX.223.9

dadu napsal(a):
V noci spí na hnízdě.

Tak je to kvočna. (Pokud tedy nepatřite k chovatelům, kterým slepice běžně nespávají na hřadech). Poznáte to taky, že když ji vyhodíte ven z hnízda a ona bude do dvaceti minut zpět, pokud to uděláte pozdě odpoledne, když už slepice nesnášejí, je to jisté. Samozřejmě kvočna taky při chůzi kvoká (- to ale není směrodatné ve všech případech) a vše dělá v poklusu, často místo chůze pobíhá.

14.4.2017 09:46
dadu

XXX.XXX.61.94

Tak myslím, že bude po kvokání Ve hnízdě nespala, sedí na okraji bedýnky

14.4.2017 11:13
ladd

XXX.XXX.251.248

To už byla přestěhovaná, jak radil frufru? Měla pod sebou podkladky? Kvočny bývají fixované na hnízdo, kde před tím snášely. Jak nejlépe kvočnu přestěhovat tu kdysi psal J Kafka, najděte si.

14.4.2017 11:41
dadu

XXX.XXX.61.94

Jo, jo, přestěhovala jsem ji a dala 2 podkladky. Ještě jí dám nějaký čas.

15.4.2017 12:55
mysak

XXX.XXX.54.2

Jsou Brahmánky nejspolehlivější, ohledně kvokavosti a odvedení kuřat?

Řeknu to takhle, žádné plemeno není nejspolehlivější, neboť u každého chovatele je to trochu jinak, má jiný genetický materiál, jinak krmí, jinak to prostě vede. Vycházejte spíše z vlastních postupně získaných zkušeností a ani tehdy nebudete mít jisto. U mne chované silně kvokavé plemeno, v několika případech selhalo právě jako kvočny, stejně někteří chovatelé chovající zaručeně spolehlivé kvokající třeba hedvábničky mají případ, že jim prostě nezasednou.

.

15.4.2017 13:01
dadu

XXX.XXX.61.94

Tak máme po kvokání Do podkladků nejdřív klobala, pak si jich přestala všímat a hnízdo je "tabu". Už v něm ani nespí Zítra ji vrátím k ostatním. No, aspoň mám návod, jak příště odkvokat nežádoucí kvočnu

15.4.2017 17:30
zajimaveexemplare

XXX.XXX.233.133

mysak napsal(a):
Řeknu to takhle, žádné plemeno není nejspolehlivější, neboť u každého chovatele je to trochu jinak, má jiný genetický materiál, jinak krmí, jinak to prostě vede. Vycházejte spíše z vlastních postupně získaných zkušeností a ani tehdy nebudete mít jisto. U mne chované silně kvokavé plemeno, v několika případech selhalo právě jako kvočny, stejně někteří chovatelé chovající zaručeně spolehlivé kvokající třeba hedvábničky mají případ, že jim prostě nezasednou.

.

Právě ty hedvábničky taky chovatelé doporučujou. U nás slepice kvokaly, ale zase se kouhouti neosvědčili ( Brahmáni). Asi to bylo tím že měli zkaženou konstrukci těla. Vzali jsme je od chovatele, měli pařáty do pravého úhlu. A domnění že se jim to zlepší, spíš se to stále zhoršovalo.

15.4.2017 22:15
E. Nov.

XXX.XXX.211.4

Asi záleží i na prostředí.
Já jsem měl zakoupené kuřice Leghorn a Vlašky, které mi kvokaly a vyseděly a odvodily kuřata.
Leghornka je i skvěle chránila před kačenama a ostatní drůbeží.

15.4.2017 22:55
zajimaveexemplare

XXX.XXX.233.133

E. Nov. napsal(a):
Asi záleží i na prostředí.
Já jsem měl zakoupené kuřice Leghorn a Vlašky, které mi kvokaly a vyseděly a odvodily kuřata.
Leghornka je i skvěle chránila před kačenama a ostatní drůbeží.

Zdravím, uvidím jak to dopadne. Kupujete z drůbežárny, nebo od chovatele čistokrevná plemena?

Přidejte reakci

Přidat smajlík