Jsem úplný začátečník.21.3. jsme od Kavapa koupili sedm kuřic. Údajně ve snášce, což jsem pochopila tak, že po zadaptovani se v novém, by měli pomalu začít snášet. O to mi však nejde. Dle googlu jsem zjistila, že stáří 17 až 20 týdnů snad i odpovídá u některých. A od pondělí, téměř třech týdnů již máme jedno bílé vajíčko denně. O co mi však jde, z jedné té kuřice asi roste kohout. Roste před očima, a od včerejška kokrhání. Fotku té hybridky mám v profilu. Zkusím vložit ještě do příspěvku. Prosím pěkně, můžete mi říci, co to vlastně máme? Dle googlu myslím, že máme hlášky, z toho jednu stříbrnou. Sedmá kuřice je v karanténě, neboť se hned z kraje zaběhla a celé tři týdny byla neznámo kde. Moc velký výběh, jež je zmenšen na cca 400 m čtverečných. Našel ji soused u sebe na zahradě. Je letargicka, já vůl ji dala k ostatním a ten slepicokohout ji miloval hlavu, sice jsem zasáhla, ale pozdě. Nicméně žije, akorát furt spí. Nedokážu ji klepnout. Je v kůlně, kde má prostoru dost. A ostatní na ni nemůžou. Jak říkám, neznalec jsem. Děkuji za radu, ohledně určení pohlaví té velké kuřice. Viz fotky. Krásný den.
Tak mne docela pobavil překlep - "hláška", ale máte pravdu jsou to kuřice typu vlaška a to, co je jinak zbarvené je opravdu kohout. Z toho je vidět, jací odborníci (nebo spíše podvodníci) pro Kavapo pracují, když vám prodají kohouta jako kuřici (peníze do kapsy se hodí). Už před 3 týdny, kdy jste je kupovali, to bylo jasně poznat, že to je kohout - jiné zbarvení, větší hřeben a laloky, špičatáé peří v krčním a sedlovém závěsu. Ale jinak je to pěkné hejnko, nesou vám vejce a kohout to krásně dolaďuje. Takže máte v podstatě štěstí. Dana.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Je to kohout.
příště tip jak to hned poznat: podívejte se, jaký má ten kohout peří na krku a na sedlovém závěsu - to jsou ta pera co mu jdou před ocasem z hřbetu dolů. Jsou dlouhá a špičatá.
U kuřic a slepic nejsou dlouhá a špičatá, ale na konci zaoblená. podle toho se pozná pohlaví mnohem dřív, než když máte i kohoutí barvu, kohoutí hřeben a kohoutí vzrůst.
od Kavapa příště nebrat.
Moc Vám všem děkuji.
Fakt je, že ten mladík z Kavapa byl zrovna takový znalec, jako my.
Slípky v autě v přepravkách, na ulici přendat do našich přepravek, byl docela stres. S chovem, tedy jen na vajíčka začínáme, tudíž mě ani ve snu nenapadlo, že by nám mohl šoupnout kohoutka.
Objednala jsem je předem, takže to měl pro nás na autě údajně připravené. Napadá mě, že nám dal kuřičky z jiné přepravky, možná, že objednávka někoho jiného. No, my si mysleli, že to kohout je, už tím chováním dominancí, akorát se mi tomu nechtělo věřit. Že by z Kavapa to takto popletli.
Každopádně děkuji i za popis, čeho si všímat.
Z Kavapa brát už nebudu, nejen pro mýlku s kohoutem.
Vadilo mi toho vic.
Akorat teď nemám páru, když budu chtít hejno zvětšit, kde koupim kuřičky.
"Moc velký výběh, jež je zmenšen na cca 400 m"
Toto nebylo tázáno, ale výběh není nikdy dost velký. Pokud Vás ke zmenšení vedl jen důvod, že výběh je velký, tak ho klidně zvětšete.
Zaběhnutá lepička bude zřejmě jen vystresovaná, vyhládlá a prochladlá. Oddělil bych pro ni málou část ve výběhu, dal tam nějakou bedýnku kam si může zelézt a kde ji na noc zabezpečíte. Kontakt s ostatními ji pomůže s rekonvalescecncí a pozdějším začleněním zpět do hejna. Stejně budete postupovat při koupi nových kusů.
Zuzano, mám také silné podezření,
že si ta "kuřice ve snášce" hraje na soudruha Kohouta.
A to by nešlo. To se jí musí zatrhnout.
Poněvadž když Kavapo řeklo, že je to kuřice ve snášce,
tak to prostě přece musí být kuřice ve snášce.
Co na tom, že už sama "kuřice ve snášce" je protimluv.
Kavapu zmar, Drůbežárně Hořešovice zdar.
http://www.drubez-horesovice.cz/
Accuracy

XXX.XXX.1.187
My jsme kdysi (co já vím, sedm let zpátky) taky koupili kohouty jako kuřice, a to hned dva z osmi! Zavolali jsme tam na reklamaci a oni nám nabídli výměnu kohoutů za kuřice. Napřed zkoušeli, že rozdíl v ceně doplatíme (kohout je levnější než slepice), mamka na to řekla, že ty kohouty už měsíc živíme, tak nic doplácet nebude a klaplo to. Kavapo to tedy nebylo, ale zkusit to můžete. Znáte to, líná huba...
ZuzanaBlack
napsal(a):
Moc Vám všem děkuji.
Fakt je, že ten mladík z Kavapa byl zrovna takový znalec, jako my.
Slípky v autě v přepravkách, na ulici přendat do našich přepravek, byl docela stres. S chovem, tedy jen na vajíčka začínáme, tudíž mě ani ve snu nenapadlo, že by nám mohl šoupnout kohoutka.
Objednala jsem je předem, takže to měl pro nás na autě údajně připravené. Napadá mě, že nám dal kuřičky z jiné přepravky, možná, že objednávka někoho jiného. No, my si mysleli, že to kohout je, už tím chováním dominancí, akorát se mi tomu nechtělo věřit. Že by z Kavapa to takto popletli.
Každopádně děkuji i za popis, čeho si všímat.
Z Kavapa brát už nebudu, nejen pro mýlku s kohoutem.
Vadilo mi toho vic.
Akorat teď nemám páru, když budu chtít hejno zvětšit, kde koupim kuřičky.
Dobrý den,
Neměla jste kouhouta zadarmo k 10 kusřicím jako dárek, někdy to tak dávají automaticky.
kupoval jsem před měsícem, přesně 4.3. kuřice od pana Peterky z Veltěž. Měly 19 týdnů, už když jsem je přivezl, byly to moc pěkné kuřice, jen jim chyběl ocas, který právě dorůstal v rámci přepeřování z kuřecího šatu, teď už jim nic nechybí. Od začátku byly krásně vitální a hned začaly využívat výběh. Jen první den byly nerozkoukané v novém prostředí a na denním světle, rychle si však zvykly.Dnes jsou to krásné mladé slepičky, které už druhý týden nesou, začaly snášet během 14 dnů a během minulého týdne začla snášet poslední. A nesou fakt parádně. Cena 160, - za kus, solidní jednání, spolehlivost a rozváží také. Mohu jen doporučit, osobně si už jinde nekoupím, velká spokojenost. Jsou to stejné hybridky jako máte z Kavapa, tak příště to můžete zklusit u něj. Kuřice si odchovávají na velkém statku sami.
Honza.
jeník12
napsal(a):
Dobrý den,
Neměla jste kouhouta zadarmo k 10 kusřicím jako dárek, někdy to tak dávají automaticky.
kupoval jsem před měsícem, přesně 4.3. kuřice od pana Peterky z Veltěž. Měly 19 týdnů, už když jsem je přivezl, byly to moc pěkné kuřice, jen jim chyběl ocas, který právě dorůstal v rámci přepeřování z kuřecího šatu, teď už jim nic nechybí. Od začátku byly krásně vitální a hned začaly využívat výběh. Jen první den byly nerozkoukané v novém prostředí a na denním světle, rychle si však zvykly.Dnes jsou to krásné mladé slepičky, které už druhý týden nesou, začaly snášet během 14 dnů a během minulého týdne začla snášet poslední. A nesou fakt parádně. Cena 160, - za kus, solidní jednání, spolehlivost a rozváží také. Mohu jen doporučit, osobně si už jinde nekoupím, velká spokojenost. Jsou to stejné hybridky jako máte z Kavapa, tak příště to můžete zklusit u něj. Kuřice si odchovávají na velkém statku sami.
Honza.
Moc díky za reakce.
Vážím si všech rad, odkazy na koupi kuřic jsem si uložila.
Kohoutka si necháme. Když už se to takhle seběhlo, alespoň se o těch pět slípek postará, pokud se nezmění u něj chování ovšem.
Krásný večer
Jeník12, to jsou ony, pěkná slípka , nese nám jen jedna zatím, v úterý to byly tři týdny, co je máme.
Brali jsme jich jen sedm, z toho je jedna ten kohout.