Dada111

XXX.XXX.220.21
Dobrý den, prosím o radu. mám v odchovně pod lampou teplomer a tam je 32-35 st., dál od lampy je teplota nižší. cca do 25-26st. stačí to takto? kuřatům je 6 dní od včerejška pozoruju někteří mají u zadečku zaschlá hovínka. Nemůže to být průjem? - dle rad tu už vařím černý čaj... případně je to normální? mc děkuji za rady. Dasa.
Teplota je v pořádku. Zaschlý trus nikoliv. Pravděpodobně nesprávné krmivo. Já krmím jen kvalitní směsí pro kuřata a problém s trusem nemám. Grit přidávám, až když začnu přimíchávat hrubý šrot a celé zrno. Samozřejmě s ním nic nezkazíte, ale problém trusu to neřeší. Podávejte černý čaj na pití, vysaďte z krmné dávky vařená vejce, tvaroh a další vlhké složky a krmte jen směs K1. Minimálně 2 týdny. Pak opatrně přidávejte další přísady a zelené krmivo. Kuřátka jsou jako miminka, těm taky nemůžete dát hned řízek . Dana.
Dada111

XXX.XXX.220.21
Grit... prosím co je to? jemný písek? když nemam možnost ted nikam dojet.. stačil by ten písek? třeba přesátý? moc děkuji.
Dada111

XXX.XXX.220.21
Děkuji za reakce...na krmení do 3. dne měli jen strouhanku a od té doby jen K1. napadlo mě třeba tu smes smichat se šrotem pšenice, ječmen, kukuřice a dát trochu kefíru na upravu traveni?
Strouhanka do 3. dne je špatně - moc soli nedostek živin, zpomalení počátečního růstu.
Odkaz na článek Vliv krmiva na vývoj kuřete: https://uloz.to/soubory/d.feckova%40seznam.cz/vliv-krmeni-na-rust-kurat Heslo: ifauna
Stáhněte si z výše uvedeného odkazu všechny 3 soubory a pročtěte, doporučuji.
Pokud do kompletní směsi začnete cokoli přimíchávat je to zase špatně. Poručíte poměr živin, vitamínů a minerálů a můžete negativně ovlivnit vývoj. Experimenty bez řádné znalosti výživových hodnot výsledného produktu nepovedou ke správnému růstu. Dana.
Dada111

XXX.XXX.220.21
Děkuji Dano za komentář. Prosím a co byste radila na upravu toho travení? jak říkam zatím maji pouze tu K1 a dnes jsem jim na piti dala ten černý čaj. Strouhanku jsem dávala na doporučení chovatele, od kterého jsem kuřata kupovala. To mě mrzí jestli jsem jim tim nejak zavařila
. Jinak se zdají čiperná a baští o sto šest.
Dada111

XXX.XXX.220.21
A děkuji za odkazy ;-).
Dada111
napsal(a):
Děkuji Dano za komentář. Prosím a co byste radila na upravu toho travení? jak říkam zatím maji pouze tu K1 a dnes jsem jim na piti dala ten černý čaj. Strouhanku jsem dávala na doporučení chovatele, od kterého jsem kuřata kupovala. To mě mrzí jestli jsem jim tim nejak zavařila
. Jinak se zdají čiperná a baští o sto šest.
Nedàmi to nereagovat to co za pàna ch, tuto kravinu poradilo, pocuvajte pani Danu, ja podàvam K1 do vody acidomid podla nàvodu hnacky ani zaschlèzadky nepoznàme riadim sa nàvodom na vreciach k1 neskor k2 na konci tejto doby zacinam miesat K2 s nahrubo srotovanym obilym a zmeskou pre nosnice.Nech sa vàm dari.