Jakou líheň si vybrat pro drůbež

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.4.2017 16:48
E. Nov.

XXX.XXX.211.4

Ještě jednou dobrý den,

chtěl bych se zeptat jakou líheň zakoupit pro drůbež (slepice, kačeny), tak aby byla v líhni teplota tak jak ukazuje teploměr.
Byl bych rád, i kdyby byste mi napsali s jakým typem líhně máte dobré zkušenosti.

Děkuji.

15.4.2017 17:01
jako001

XXX.XXX.109.93

No urcite nie taku aku màte v prispevku nizsie, odporucam liahne Rcom màm skusenost s modelom max 20 maximàlna spokojnost neriesime vnej nic maximàlne dolievanie vody, dalsie velmi dobrè liahne su brinsea ja uazujem nad novym modelom ovation 56ex, je totizto lacnejsia ako rcom 50, a mà kapacitu vysiu o 8vajec je to uz ful verzia a dockalismesa na vstavanè cerpadlo u brinsei.Alebo potom liahne midi madarskeho vyrobcu ale uz aj tu si za spickovè modely zaplatite podla skusenosti znàmich su tieto liahne dobrè, uz ktory model si vyberiete je na vàs.tie lacnè cinske rumunskè liahne su vhodnè tak na liahnutie domàcich vajec kde nezàlezi az tak na percente vyliahnutych, cize moj priklad ak bysom kvoli nekvalitnej liahni prisiel o polovicu vajec hodnota straty by bola vysia ako cenovy rozdiel medzi lacnym brakom a kvalitnou liahnou.

15.4.2017 18:37
jo012810

XXX.XXX.96.211

Pokud jde o to, aby co ukazuje displey a byla to skutečnost, pak jedině R-com a nebo Brinesa. Dokáží udržet nastavené parametry (teplota a vlhkost) i v místnosti s kolísající teplotou. Moje zkušenost. Na http://kshk.rajce.idnes.cz/Lihnuti_a_odchov_kurat/ je možno vidět celý průběh líhnutí až po čištění líhně. Jinak líhnout se dá i v samodomce, kterou sestavíte z kvalitních komponentů a "vychytáte" všechny "blechy". I v té nejhorší líhni, dokáže zkušený chovatel, vylíhnout úspěšně...Kdysi jsem měl udělalnou "samodomku" z komponentů Biosky a vše šlo dobře. jen vyžadovala více času na obsluhu a provedení vychytávek, aby v celé lihni byla stejná teplota. nyní mám plně automatickou a nemusím nic, jen přehodit parametry pro dolíhnutí 18 den líhnutí a vybrat kuřátka.

15.4.2017 19:39
jako001

XXX.XXX.109.93

Uplne s vami suhlasim.este som zabudol biosku konkrètne model mono48.Len utej je cena no uf jemne povedanè prehnanà.

15.4.2017 20:01
E. Nov.

XXX.XXX.211.4

A nemáte někdo zkušenosti s líhní CLEO 5T nebo CLEO 5DTH?

15.4.2017 20:04
jako001

XXX.XXX.109.93

Zadajte si do vyhladàvaca tieto rumunskè jogurtovace sa tu uz riesily xkràt.

15.4.2017 20:29
Pupča

XXX.XXX.54.33

Za sebe také můžu doporučit Rcom, mám malou na 24 slepičích vajec, ale jsem maximálně spokojená. Předtím jsem měla starou BIOSku, ta byla také velmi spolehlivá, ale než se nastavila teplota a otáčení vajec bylo peklo, s Rcom je to mnohem jednodušší.

15.4.2017 20:48
peter z bratislavy

XXX.XXX.225.243

Určite Birnsea, R-Com, alebo Biosku. S čínskymi nemám skúsenosti a s rumunskymi Cleo a Puisor, radšej ruky preč od nich. Príp. aj starý dobrý drevený Pivovárči bol spoľahlivý.

15.4.2017 21:17
mozaik

XXX.XXX.36.54

Já mám kromě jiných i tu Cleo 5 a jde s ní líhnout velmi úspěšně. Jen se nelze řídit teplotou na termostatu. Je potřeba změřit teplotu bočním otvorem ve vaničce a podle ní nastavit termostat. Toto jsem udělal pomocí líhňového teploměru po prvním líhnutí, kde byla poloviční úspěšnost. Krom toho je potřeba při obracení prostřídat vejce od kraje do prostřed. Teď se mi líhnivost pohybuje nad 90%. Pokud se zohlední kapacita (60 vajec) a cena, tak po jednoduchém a rychlém doladění je poměr ceny a užitku dost solidní. V továrním nastavení je to ale opravdu spíš jogurtovač, jak tady někdo psal.

15.4.2017 21:47
dadu

XXX.XXX.61.94

Taky mám Cleo 5. Vyndala jsem otáčecí rošt, páč se mi zdálo, že vajíčka naklání jen minimálně a momentálně v ní mám 48 vajec (různých velikostí). Loni jsem měla líhnivost 80 - 90%. Hodně záleží na teplotě v místnosti, kde líheň máte, páč je to jen slabý plast. Já ji mám v obýváku a jelikož v noci netopím, tak je to znát i v líhni. S teplotou ale nehýbám, ve dne je tedy v líhni trošku vyšší teplota. Když se mi teplota v místnosti zdá dost nízká, obložím líheň osuškou. Ale tak, aby nebyl zakrytý boční otvor. V podstatě jsem s ní spokojená smajlík

15.4.2017 22:44
jako001

XXX.XXX.109.93

No ano nikto z nàs tu nepisal ze sa v tych lacnych nedà liahnut, ale za aku cenu holt ked si kupim vec hotovu tak by mala fungovat, inak naozaj asi radsej uz samodomku.Jedinè co je proti rcom a brinsea je ich cena, ale plny uzivatelsky komfort a bezproblèmovè liahnutie poskytnu len tieto zial trochu drahè liahne ale som toho nàzoru ze tàto ivesticia sa vyplati.

15.4.2017 22:57
dadu

XXX.XXX.61.94

Jsem samoživitelka, takže ano - cena pro mě byla směrodatná. Líhnu si jen pro svou potřebu, takže mi tato líheň plně vyhovuje.

15.4.2017 23:11
jako001

XXX.XXX.109.93

dadu napsal(a):
Jsem samoživitelka, takže ano - cena pro mě byla směrodatná. Líhnu si jen pro svou potřebu, takže mi tato líheň plně vyhovuje.

Je to normàlne ja pracujem v zahranici a predsa pozeràm na cenu ale aj vsetko ostatnè akuràt co by si dovozcovia tychto lacnych liahni mohli dovolit ze kazdèmu povedia co si kupuje a hned automaticky pribalit aj jeden liehovy teplomer na kontrolu.Chystàm sa kupit dalsiu liahen teda si ju vyberàm a co rozhoduje cena jednotlivych modelov aj ich vlastnosti len co ma desi je kapacita abysom nekupoval narok dalsiu ale na druhu stranu abysom to neprehnal.Tak ze dilema.
.

15.4.2017 23:30
dadu

XXX.XXX.61.94

Tak kapacita mi plně vyhovuje - loni jsem si líhla 3x a měla jsem toho "plné kecky" - chodit do práce, krmit to, uchránit před lišákem a zpracovat do mrazáku... Pozemek moc velký nemám a možná je to dobře (kdybych měla 10 hektarů, tak by byl určo plný zvířat ).

16.4.2017 07:22
vg1955

XXX.XXX.2.46

Doporucujem Rcom suro ale na 50vajec, ja mam malu a niektore vajicka vyradim. Ta vacsia stoji okolo 500eur ale davaju aj na splatky. Teraz by som brala vacsiu.

17.4.2017 09:52
host

XXX.XXX.156.19

Líhen si kupte takovou na jakou máte cleo-5 naprosto vyhovující.

17.4.2017 16:36
mozaik

XXX.XXX.235.76

host napsal(a):
Líhen si kupte takovou na jakou máte cleo-5 naprosto vyhovující.

Přesně tak. Jestli chcete drahou, na kterou nemáte, nebo je Vám líto peněz, tak je lepší kupovat vylíhlá kuřata.

Patunta

17.4.2017 18:25
Patunta

XXX.XXX.219.2

Dobrý den. Má někdo rcom50? Zda drží všude stejnou teplotu? Přijde mi že ty malé možná drži teplotu lépe...?
Mám cleo 44 oplo. vajec 42
Potom mám real 49 a tam ta teplota docela skače.ale lihnu taky, problem je vtom že je to prosťe pro človíčka co je ochoten to hodně skoumat a kontrolovat + další investování (C° a %)
Jsem na sebe docela naštvaná, že jsem misto real nevzala rovnou rcom.
D.

17.4.2017 18:51
jako001

XXX.XXX.109.93

Patunta napsal(a):
Dobrý den. Má někdo rcom50? Zda drží všude stejnou teplotu? Přijde mi že ty malé možná drži teplotu lépe...?
Mám cleo 44 oplo. vajec 42
Potom mám real 49 a tam ta teplota docela skače.ale lihnu taky, problem je vtom že je to prosťe pro človíčka co je ochoten to hodně skoumat a kontrolovat + další investování (C° a %)
Jsem na sebe docela naštvaná, že jsem misto real nevzala rovnou rcom.
D.

JA màm malu max absolutna spokojnost kamaràt bol mudrajsi kupil si rovno tku absolutna spokojnost z jeho strany;inak ja sàm màm dilema ci tu novu brinseu alebo tku, za brinseu hovori kapacita +funkcia chladeniaplus onieco nizsia cena ale -nemal som nic odnich.

17.4.2017 19:15
michaln

XXX.XXX.177.79

Dobrý den, uvažuji o koupi Real 49. Jaké s ní máte prosím zkušenosti? Je problém v ní udržet teplotu?

Patunta

17.4.2017 20:42
Patunta

XXX.XXX.219.2

michaln napsal(a):
Dobrý den, uvažuji o koupi Real 49. Jaké s ní máte prosím zkušenosti? Je problém v ní udržet teplotu?

Trochu jo, hlavně je jiná teplota v každe časti lihně. Nebudu si hrát na chytráka mám jí teprve od loňska. Zadejte real a vyjede Vám toho spoustu. Podle mého jsou vyhozené peníze za automat, otočím rano a večer, přitom skontroluji teplotu a vodu. Momentalně vní mám křepelky a kachny. (Mám poloautomat) D.

17.4.2017 21:25
michaln

XXX.XXX.177.79

Pročetl jsem zde na ifauně všechny diskuze týkající se líhne Real. Ještě občas někdo psal, že je problém v ní udržet správnou vlhkost. Měl jsem líheň Cleo, ale z nedostačující kapacity jsem se rozhodl ji prodat. Chci líhnout především křepelčí vajíčka. Můžu se prosím zeptat jakou máte líhnivost u těch křepelek v líhni Real?

Patunta

17.4.2017 22:22
Patunta

XXX.XXX.219.2

Vloni první lihnutí 54 vajiček 36 křepelek v pořadku. Nepamatuju se co bylo čistý ale pár bylo špatné na nožičky a nepodařilo se je zachránit. (Vajíčka přišla poštou) Momentálně budu lihnout 30.4
Vlhkost udržovat jde podobně jako u Cleo naleje se do jednoho nebo dvou okýnek, při líhnutí po celé spodní ploše. (Mužete dát kolem vajiček ješťe mokrej hadr nabo rosit i boky lihně)
Pokud nalejete jenom do jedné tak se tu řešilo že tu druhou ucpat třeba hadřikem ( nemám vyzkoušeno pokažde na střidačku plním oba) D.

22.4.2017 20:49
E. Nov.

XXX.XXX.211.65

Dobrý večer. Máte někdo v líhni CLEO 5 teplotní rozdíly mezi středem a okraji líhně?
Mám ve středu teplotu 36,4 a na okrajích 38,2. Je to normální?

prskavec

22.4.2017 20:53
prskavec

XXX.XXX.52.72

Ted asi dojdu k smichu ale mám doma žarovkovou líhen z dřevotřísky, líhnu kuřata, bažanty, narodily se tam kachny i husy, bez problému.

22.4.2017 20:58
jako001

XXX.XXX.109.93

prskavec napsal(a):
Ted asi dojdu k smichu ale mám doma žarovkovou líhen z dřevotřísky, líhnu kuřata, bažanty, narodily se tam kachny i husy, bez problému.

A traz ruku na srcdce keby ste tam mali dat nasadovè vajce co kus to 30 eur dali byste ich tam ja do svojej rcom bez vycitok.
.

prskavec

22.4.2017 20:59
prskavec

XXX.XXX.52.72

Absolutne v pohode, mám ji 7 roku a ješte nezklamala.

22.4.2017 21:09
jako001

XXX.XXX.109.93

NO ale ruku na srce liahen uz mà vychytanè muchy, takèto samodomky casto predcia tie tovàrenskè, ale kazdy nie je kutil, mna ked som preràtal samodomku vysla by ma cez 350 eur naskrz automat, z poctivych dielov vychytanie much neviem kolko casu, takze radsej tovarensku ale dobru.

prskavec

22.4.2017 21:14
prskavec

XXX.XXX.52.72

Tak, loni sem si koupil líhen abych šel s dobou, byla to snad nejaká srbská, žlutý zásobník na vejce, ventilátor a konstantní teplota, líhen jsem dle návodu uvedl do provozu, koupil vejce Ruánek a Saských, cca 40 po 25kč, vylíhl jsem 3 kačenky, dobře, řikám si seš blbec, líhen jsem dal sestře a výsledek stejný, líhen už je dávno ve zberným dvoře.

22.4.2017 21:14
dadu

XXX.XXX.61.94

jako001 napsal(a):
A traz ruku na srcdce keby ste tam mali dat nasadovè vajce co kus to 30 eur dali byste ich tam ja do svojej rcom bez vycitok.
.

To byly pozlacený, ne?

22.4.2017 21:21
jako001

XXX.XXX.109.93

dadu napsal(a):
To byly pozlacený, ne?

Pozlàtenè neboli len leteli prvou triedou z indonezkeho ostrova sulawesi a cisto postovnè cinilo 275 euro
.

22.4.2017 21:26
jako001

XXX.XXX.109.93

Este podotknem ze islo o vymennu transakciu cize ja poslal on poslal vajcia dorazia pondelok celkovà cesta 4 dni.kilometre neviem ale pol sveta.

22.4.2017 21:30
jako001

XXX.XXX.109.93

prskavec napsal(a):
Tak, loni sem si koupil líhen abych šel s dobou, byla to snad nejaká srbská, žlutý zásobník na vejce, ventilátor a konstantní teplota, líhen jsem dle návodu uvedl do provozu, koupil vejce Ruánek a Saských, cca 40 po 25kč, vylíhl jsem 3 kačenky, dobře, řikám si seš blbec, líhen jsem dal sestře a výsledek stejný, líhen už je dávno ve zberným dvoře.

Ono ja sa snazim ist s dobou ale màm rcomm 20 max a bios tu velakràt povazovanu za prezitok vysledok vo finàle asi rovnaky, nejakè cinske a rumunskè cudujem sa ze to niekto kupi na druhu stranu jeich plnà ifauna, bazos a vsetky portàly tak sa niet comu cudovat len ludom ze futr si ten smejd kupia aj ked totu budeme omielat do nemoty.

22.4.2017 21:37
jako001

XXX.XXX.109.93

A nechcem zoseba robit mudrca, liahnem rok ale problematiku asi co bolo napisanè màm aj precitanè, ked som riesil kuu riesil som to vopred nie problèmy potom.Ja chàpem aj to ze niekto nemà na liahen za 12000kc a svieti nanho super cleo za 1600 ale potom sklamanie tych ludi, je to celè klamstvo o reklame spravna ponuka by mala zniet predàme lacnu plastovu liahen bez zàruky liahivosti toto by bolo fer.

Patunta

25.4.2017 19:35
Patunta

XXX.XXX.219.2

Dobrý den. Má někdo teda tu Rcom 50? Má všude stejnou teplotu? Děkuji Dana.

25.4.2017 19:55
jako001

XXX.XXX.109.93

Patunta napsal(a):
Dobrý den. Má někdo teda tu Rcom 50? Má všude stejnou teplotu? Děkuji Dana.

Mà ju moj kamaràt a ano mà rovnaku teplotu ta liahen mà 5 ventilàtrov..

26.4.2017 12:30
Pepa_FM

XXX.XXX.18.41

Já líhnu vše v rumunských makrovkách. Jsou levné, vše super a hlavně se mi nepomíchají kmeny. O všechny drahé jsem přišel, když musely jet pár dní na el. centrálu. Odešla elektronika a oprava se nevyplatí. Makrovky byla nouze, ale ještě jsem dokoupil. Je pravda, že husy líhnu většinou přirozeně a taky vytápím dům elektřinou, takže mi nekolísá teplota. Což jsem se dozvěděl až tady, že to rumunským nezatepleným líhním nesvědčí. Pepa

26.4.2017 13:39
Pepa_FM

XXX.XXX.18.41

Samozřejmě makrovky jely normálně a provoz na el. centrálu jim nevadil. Proto vše vzácné jsem do nich nacpal a vylíhl. Pak jich dokoupil více. Pepa

3.7.2017 01:32
AlanK

XXX.XXX.207.1

Jsem začátečník, letos odchov husa německá snášková z týdenních housat - 9 kusů - vše již 12 týdnů a zdravé. Pořídil jsem si z Aliexpressu líheň Janoel 48 - dodáno z NSR, tedy do týdne a bez DPH, cena těsně pod 3000, -. Původně jsem chtěl líhnout housata sám, ale díky ceně násadových vajec a minimu zkušeností jsem raději šel do vylíhnutých. Husy zkusím až příští rok z vlastních vajec. Ale soused má křepelky, dal mně prvně 5 vajec na zkoušku - vylíhnuty 4 kuřata. Na druhý pokus 16 vajec - vylíhnuto 13 kuřat. Automatické udržování teploty. Líheň venku na terase - při každé kontrole drží 37,7 - ani o desetinu více či méně. Vlhkost mezi 55 a 65 % - jednou doléváno. Za mně velmi pozitivní dojem. Jen pozor na kopie, mám typ se čtyřmi kulatými průhledy na krytu.
Zde je odkaz pro zájemce: https://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-AU-48-chicken-eggs-automatic-china-incubator/32516077528.html
Pro křepelky lze dokoupit vložku na 156 malých vajec.

20.11.2017 21:14
mirko

XXX.XXX.72.120

Vedel by mi niekto priblizne povedat velkost liahne Pivovárči
ake drevo bolo pouzite, aku hrubku ma stena

dakujem.

24.11.2017 16:45
ovecka

XXX.XXX.204.254

mirko napsal(a):

dakujem.

52 x 52 x 25 cm
Zvenku dřevo (nabarvené, druh nepoznám) 2,5 cm, zevnitř sololit a naspodu hobra. Celková tloušťka stěny 5cm (se vzduchovou mezerou). V sololitu jsou na víku 4mm dírky hustě po celé ploše, nad nimi topný drát ve skleněném pouzdře (asi půjde skvěle nahradit topným kabelem).
A mimochodem se podle výrobního štítku pán jmenuje Emil Pivarči (ne Pivovárči) Dana.

24.11.2017 18:17
zd.velsumka

XXX.XXX.224.169

mirko napsal(a):

dakujem.

Pozdravujem, môžem vám poslať aj fotky a návod k liahne pivarci.

24.11.2017 18:45
mirko

XXX.XXX.72.120

Budem rad, dakujem za info.

24.11.2017 19:28
zd.velsumka

XXX.XXX.224.169

Dajte na seba kontakt.

Přidejte reakci

Přidat smajlík