Snáška kachny zakrslé

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.4.2017 19:20
faha

XXX.XXX.205.5

Prosím kdo má zkušenosti s těmito kačenkami v jakých intervalech kačka snáší vejce.Mam je prvním rokem a snáší mi už 18 dní a má jen 7 vajíček.Bylo mi řečeni že by měla sednout a mám strach že první vajíčka ve snůšce už budou stará až se dáma vynese a zasedne.Díky za odpovědi Franta.

15.4.2017 20:39
ovecka

XXX.XXX.203.146

Mám letos nový pár a snáší podobně jako loňské. Kachnička na nesla během 14 dní 10 vajec, pak si dla pauzu asi 6 dní a nanesla další 4 vajíčka na kterých teď sedí. Těch 10 prvních jsem dala do líhně. Loni mi kachnička nanesla podobně a na poslední vajíčka se sedla. Pokud jí vejce odebíráte je potřeba je nahradit podkladky, jinak ponese stále nebo bude hledat jiné místo na hnízdění. Dana.

15.4.2017 23:21
faha

XXX.XXX.205.5

Právě že neodebírám ale ty intervaly se mi zdají dlouhé.

16.4.2017 09:41
ovecka

XXX.XXX.203.146

Intervaly dlouhé jsou, měla by nést vejce denně, občas jeden den pauza. Nepíšete, jaké mají krmení, jakou jste udělal přípravu na tok...V přírodě si nahledají samy, co potřebují, ale v zajetí to musí udělat člověk. Já koncem ledna, a v únoru znovu, podávám jednorázově větší dávku vitamínů A, D, E, vylepším krmnou dávku o granule pro nosnice, nedávám žádný balast jako řepu, brambory, namočené pečivo (je to jen zvlhčení, ale žádné bílkoviny). Pokud je čas, je vhodné nechat část zrna naklíčit až do zelené fáze, ale pozor, aby to nezmrzlo. Můžete přidávat zelený salát, strouhanou mrkev, vařaná vejce, maso...Ale pozor na vyrovnanou krmnou dávku a správný poměr minerálů. Dana.

16.4.2017 10:00
faha

XXX.XXX.205.5

Díky moc za radu Franta.

Přidejte reakci

Přidat smajlík