Mám letos nový pár a snáší podobně jako loňské. Kachnička na nesla během 14 dní 10 vajec, pak si dla pauzu asi 6 dní a nanesla další 4 vajíčka na kterých teď sedí. Těch 10 prvních jsem dala do líhně. Loni mi kachnička nanesla podobně a na poslední vajíčka se sedla. Pokud jí vejce odebíráte je potřeba je nahradit podkladky, jinak ponese stále nebo bude hledat jiné místo na hnízdění. Dana.
Intervaly dlouhé jsou, měla by nést vejce denně, občas jeden den pauza. Nepíšete, jaké mají krmení, jakou jste udělal přípravu na tok...V přírodě si nahledají samy, co potřebují, ale v zajetí to musí udělat člověk. Já koncem ledna, a v únoru znovu, podávám jednorázově větší dávku vitamínů A, D, E, vylepším krmnou dávku o granule pro nosnice, nedávám žádný balast jako řepu, brambory, namočené pečivo (je to jen zvlhčení, ale žádné bílkoviny). Pokud je čas, je vhodné nechat část zrna naklíčit až do zelené fáze, ale pozor, aby to nezmrzlo. Můžete přidávat zelený salát, strouhanou mrkev, vařaná vejce, maso...Ale pozor na vyrovnanou krmnou dávku a správný poměr minerálů. Dana.