Patunta

XXX.XXX.219.2
Letos poprvé zkouším absorfyt.
Mě se nejvíc osvědčuje na první dva dny noviny a na to perlinka. Pak vyhodit a noviny a na to pár hrstí hoblin od Profibedu. Měnit stylem sbalit a vyhodit. Zkoušela jsem i ten uvedený absorfyt. Ale do druhého dne mi pošlo kuře, podle mě se toho nazobalo. Tak jsem se vrátila k hoblinám. Absorfyt až u větších kuřat v garáži, pak je to skvělá věc.
Huráá, dneska jsem sehnala hobliny, tak pípátka už jsou v čistém. Taky je mám nejdřív na papíru a perlince (tak 5 dní), ale řekla bych, že ty hobliny lépe pohlcují pach, než ten papír. Ty hobliny taky ze začátku ozobávají, ale myslím, že jim nechutnají Na víc jsou v nich "jak v peřinkách"
Patunta

XXX.XXX.219.2
veraboskova
napsal(a):
Mě se nejvíc osvědčuje na první dva dny noviny a na to perlinka. Pak vyhodit a noviny a na to pár hrstí hoblin od Profibedu. Měnit stylem sbalit a vyhodit. Zkoušela jsem i ten uvedený absorfyt. Ale do druhého dne mi pošlo kuře, podle mě se toho nazobalo. Tak jsem se vrátila k hoblinám. Absorfyt až u větších kuřat v garáži, pak je to skvělá věc.
Ježiš, to nestrašte mám natom křepelky.
anička66

XXX.XXX.160.22
Dobrý den, nedávno jsem zde v nějakém vlákně četla, že jako podestýlku používáte hobliny. Bylo zde doporučení na konkrétní pytel hoblin (20kg) od Kvídery. Mohu se zeptat, jak dlouho vám hobliny vydrží, a na kolik slepic? Neumím si představit to množství. Mám 8 slepic, a chtěla bych hobliny objednat, jen nevím, kolik pytlů. Ať mám zásobu třeba na půl roku.
Děkuji všem, kteří mají zkušenosti a poradí, jak to mají oni
Anna.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Sláma má špatnou absorbci vody v porovnáním s hoblinami a dříve začne plesnivět a hnít.Výhodou je, že se dá zarývat přímo do půdy, kdežto hobliny se musí déle kompostovat. Jinak za mě hobliny a mletý vápenec.
anička66
napsal(a):
Dobrý den, nedávno jsem zde v nějakém vlákně četla, že jako podestýlku používáte hobliny. Bylo zde doporučení na konkrétní pytel hoblin (20kg) od Kvídery. Mohu se zeptat, jak dlouho vám hobliny vydrží, a na kolik slepic? Neumím si představit to množství. Mám 8 slepic, a chtěla bych hobliny objednat, jen nevím, kolik pytlů. Ať mám zásobu třeba na půl roku.
Děkuji všem, kteří mají zkušenosti a poradí, jak to mají oni
Anna.
Tohle množství od Kvídery mám, a tak můžu říct, že těch 20 kg je neuvěřitelně
napěchovanej pytel, kterej vám vydrží opravdu dlouho.
Je to tak nalisované, že až to rozříznete, tak si na to vezměte rovnou zahradní
hrabičky nebo ideálně takový ten troj-pařát, jinak rukama to chce sílu a trpělivost.
Já to dávám kočkám na WC (nechodí tam pořád, jsou venkovní, jen když zůstane
náhodou na noc v domě), a taky dospělým slepicím pod hřady.
Mám to od zimy a zatím jsem z toho pytle ubral tak 15-20 cm. Navíc dovezou až domů.
Akorát to teda celkem práší, když se to snažíte z toho ultraslisovaného stavu
předělat na hobliny.
Krůtám ani kuřatům to nedávám - speciálně krůty to rády žerou. Pižmovky též.
Těm dávám seno.
Čistím komplet, nepřistýlám (jen kachnám kolem vody), je to nejlepší prevence
proti čmelíkům, přistýlání je mi proti srsti.
honzapm
napsal(a):
Tohle množství od Kvídery mám, a tak můžu říct, že těch 20 kg je neuvěřitelně
napěchovanej pytel, kterej vám vydrží opravdu dlouho.
Je to tak nalisované, že až to rozříznete, tak si na to vezměte rovnou zahradní
hrabičky nebo ideálně takový ten troj-pařát, jinak rukama to chce sílu a trpělivost.
Já to dávám kočkám na WC (nechodí tam pořád, jsou venkovní, jen když zůstane
náhodou na noc v domě), a taky dospělým slepicím pod hřady.
Mám to od zimy a zatím jsem z toho pytle ubral tak 15-20 cm. Navíc dovezou až domů.
Akorát to teda celkem práší, když se to snažíte z toho ultraslisovaného stavu
předělat na hobliny.
Krůtám ani kuřatům to nedávám - speciálně krůty to rády žerou. Pižmovky též.
Těm dávám seno.
Čistím komplet, nepřistýlám (jen kachnám kolem vody), je to nejlepší prevence
proti čmelíkům, přistýlání je mi proti srsti.
No, možná 35 cm.
anička66

XXX.XXX.160.22
Děkuji všem za odpovědi.