Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.5.2017 22:45
dada11

XXX.XXX.220.21

Prosím jak u malé drůbeže v odchovně staráte o podestýlku z hoblin? myslím přistýlání nebo rovnou výměna? jak často? díky smajlík

3.5.2017 23:07
ovecka

XXX.XXX.203.146

Podle počtu kuřat, stáří a hlavně podle čichu. Kompletní výměna. Dana.

3.5.2017 23:18
dadu

XXX.XXX.61.94

Výměna. Letos jsem bohužel přišla o zdroj, tak koumám, co jim mám dát. Mám tu Asan pro pesany, ale to se mi pro ty prcky zdá "hrubé" (mám zd, velsumky).

4.5.2017 06:46
Kutilka

XXX.XXX.233.157

Já mám noviny a na nich perlinku. Noviny vyhodím a perlinku mám nastříhanou na velikost odchovny 130x50 další a tu předchozí po vyklepání a opláchnutí hadicí použiju příště.

Patunta

4.5.2017 09:51
Patunta

XXX.XXX.219.2

Letos poprvé zkouším absorfyt.

4.5.2017 19:40
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Mě se nejvíc osvědčuje na první dva dny noviny a na to perlinka. Pak vyhodit a noviny a na to pár hrstí hoblin od Profibedu. Měnit stylem sbalit a vyhodit. Zkoušela jsem i ten uvedený absorfyt. Ale do druhého dne mi pošlo kuře, podle mě se toho nazobalo. Tak jsem se vrátila k hoblinám. Absorfyt až u větších kuřat v garáži, pak je to skvělá věc.

4.5.2017 21:25
dadu

XXX.XXX.61.94

Huráá, dneska jsem sehnala hobliny, tak pípátka už jsou v čistém. Taky je mám nejdřív na papíru a perlince (tak 5 dní), ale řekla bych, že ty hobliny lépe pohlcují pach, než ten papír. Ty hobliny taky ze začátku ozobávají, ale myslím, že jim nechutnají Na víc jsou v nich "jak v peřinkách"

Patunta

4.5.2017 21:41
Patunta

XXX.XXX.219.2

veraboskova napsal(a):
Mě se nejvíc osvědčuje na první dva dny noviny a na to perlinka. Pak vyhodit a noviny a na to pár hrstí hoblin od Profibedu. Měnit stylem sbalit a vyhodit. Zkoušela jsem i ten uvedený absorfyt. Ale do druhého dne mi pošlo kuře, podle mě se toho nazobalo. Tak jsem se vrátila k hoblinám. Absorfyt až u větších kuřat v garáži, pak je to skvělá věc.

Ježiš, to nestrašte mám natom křepelky.

anička66

13.6.2017 10:27
anička66

XXX.XXX.160.22

Dobrý den, nedávno jsem zde v nějakém vlákně četla, že jako podestýlku používáte hobliny. Bylo zde doporučení na konkrétní pytel hoblin (20kg) od Kvídery. Mohu se zeptat, jak dlouho vám hobliny vydrží, a na kolik slepic? Neumím si představit to množství. Mám 8 slepic, a chtěla bych hobliny objednat, jen nevím, kolik pytlů. Ať mám zásobu třeba na půl roku.

Děkuji všem, kteří mají zkušenosti a poradí, jak to mají oni

Anna.

13.6.2017 18:10
ančovička1

XXX.XXX.220.126

My jsme nikdy hobliny nepoužívali, slepicím i ostatním zvířatům steleme slámou, kupujeme malé lisované balíky, sláma voní, je teplá, dobře saje vlhkost a podle mě přirozená podestýlka pro většinu zvířat..s chutí se do ní pustí králíci i kozy

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.6.2017 20:14
Uživatel s deaktivovaným účtem

Sláma má špatnou absorbci vody v porovnáním s hoblinami a dříve začne plesnivět a hnít.Výhodou je, že se dá zarývat přímo do půdy, kdežto hobliny se musí déle kompostovat. Jinak za mě hobliny a mletý vápenec.

13.6.2017 20:35
honzapm

XXX.XXX.182.25

anička66 napsal(a):
Dobrý den, nedávno jsem zde v nějakém vlákně četla, že jako podestýlku používáte hobliny. Bylo zde doporučení na konkrétní pytel hoblin (20kg) od Kvídery. Mohu se zeptat, jak dlouho vám hobliny vydrží, a na kolik slepic? Neumím si představit to množství. Mám 8 slepic, a chtěla bych hobliny objednat, jen nevím, kolik pytlů. Ať mám zásobu třeba na půl roku.

Děkuji všem, kteří mají zkušenosti a poradí, jak to mají oni

Anna.

Tohle množství od Kvídery mám, a tak můžu říct, že těch 20 kg je neuvěřitelně
napěchovanej pytel, kterej vám vydrží opravdu dlouho.
Je to tak nalisované, že až to rozříznete, tak si na to vezměte rovnou zahradní
hrabičky nebo ideálně takový ten troj-pařát, jinak rukama to chce sílu a trpělivost.

Já to dávám kočkám na WC (nechodí tam pořád, jsou venkovní, jen když zůstane
náhodou na noc v domě), a taky dospělým slepicím pod hřady.
Mám to od zimy a zatím jsem z toho pytle ubral tak 15-20 cm. Navíc dovezou až domů.
Akorát to teda celkem práší, když se to snažíte z toho ultraslisovaného stavu
předělat na hobliny.
Krůtám ani kuřatům to nedávám - speciálně krůty to rády žerou. Pižmovky též.
Těm dávám seno.

Čistím komplet, nepřistýlám (jen kachnám kolem vody), je to nejlepší prevence
proti čmelíkům, přistýlání je mi proti srsti.

13.6.2017 21:06
honzapm

XXX.XXX.182.25

honzapm napsal(a):
Tohle množství od Kvídery mám, a tak můžu říct, že těch 20 kg je neuvěřitelně
napěchovanej pytel, kterej vám vydrží opravdu dlouho.
Je to tak nalisované, že až to rozříznete, tak si na to vezměte rovnou zahradní
hrabičky nebo ideálně takový ten troj-pařát, jinak rukama to chce sílu a trpělivost.

Já to dávám kočkám na WC (nechodí tam pořád, jsou venkovní, jen když zůstane
náhodou na noc v domě), a taky dospělým slepicím pod hřady.
Mám to od zimy a zatím jsem z toho pytle ubral tak 15-20 cm. Navíc dovezou až domů.
Akorát to teda celkem práší, když se to snažíte z toho ultraslisovaného stavu
předělat na hobliny.
Krůtám ani kuřatům to nedávám - speciálně krůty to rády žerou. Pižmovky též.
Těm dávám seno.

Čistím komplet, nepřistýlám (jen kachnám kolem vody), je to nejlepší prevence
proti čmelíkům, přistýlání je mi proti srsti.

No, možná 35 cm.

anička66

14.6.2017 08:49
anička66

XXX.XXX.160.22

Děkuji všem za odpovědi.

Přidejte reakci

Přidat smajlík