Začínáme s líhnutím/odchovem -rady do začátku

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.5.2017 15:08
Nicoleta

XXX.XXX.235.229

Zdravím, mohl by mi někdo poradit jakou koupit dobrou a levnou líheň? Nemusí být na mnoho vajec, minimálně na 20.

Co se týká odchovu, jakou koupit žárovku, kolika watovou? Děkuji.

16.5.2017 20:49
petája

XXX.XXX.103.203

Tak ono zalezi, kolik chcete do lihne investovat...Doporucuji prisetrit a kupte si lihen treba pristi rok...za mne RCom King Suro 20, stoji pres 5 000, - korun a jsem s ni maximalne spokojena...Vejde se do ni 24 slepicich vajec...
Kupovala jsem na Lihne.cz
Letos si kupte hotova kuratka...

16.5.2017 21:00
merfi

XXX.XXX.221.67

Nicoleta napsal(a):
Zdravím, mohl by mi někdo poradit jakou koupit dobrou a levnou líheň? Nemusí být na mnoho vajec, minimálně na 20.

Co se týká odchovu, jakou koupit žárovku, kolika watovou? Děkuji.

Ak chcete liahnut kazdorocne, tak urcite nieco lepsie.Ak raz za par rokov, tak staci aj nieco lacnejsie.Naliahnut sa da aj s Rumunskou, ak je v izbe so stab.teplotou.Ja odporucam PLMachine.Je to Madarska liahen s automatickymn otacanim vajec.
Co sa tyka liahnutia tak si treba uvedomit, ze vysledok sa dostavi az za 21 dni.Preto by som nikdy nesiel do liahne, ktora ma mensiu kapacitu ako 50ks.Ak si kupite liehen na 20 vajec, nieco z toho nemusi byt oplodnene, v lepsom pripade bude polovica kohutou a zistite, ze sa vam podarilo naliahnut 5-8 sliepok.Ak nemate rodofarebny druh, tak na to pridete az po dvoch mesiacoch...
Co sa tyka ziarovky, kupte radsej 150wat a k nej jeden stmievac.Ked ide s regulatorom, tak nejde na plny vykon a usetrite na elektrine, ziarovka vydrzi aj 5 sezon a mozete regulovat teplotu v odchovni bez toho, aby ste museli premiestnovat ziarovku.Takto vas to bude stat cca 15-20eur a mozte to mat aj na 30-50kuriatok.Z takeho poctu sa uz daju vybrat pekne kusy do chovu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík