Zlatá česká kropenka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.5.2017 17:48
pedy

XXX.XXX.151.84

Dobrý den, ráda bych si předem domluvila koupi slepic Zlatá česká kropenka. Psala jsem i na svaz chovatelů, uvidím co odpoví, ale zkouším i tady. Možnost chovat slepičky máme od letošního července. Najde se někdo v širokém okolí Jaroměře, kdo tyto slepice chová? Děkuji.

16.5.2017 17:56
čapice

XXX.XXX.211.224

Dobry den, ja mam druhym rokem 3 slepicky, ale zadna slava co se tyka vajicek. Strasne dlouho preperovaly a pak mely zimni pauzu skoro dohromady 5 mesicu. To Sumavanky a Hemsirky od Ovecky se cini ohodne lip. Kohouta ke kropenkam nemam, abych Vam mohla nabidnout nasadovy vajicka. To jenom muj nazor. Treba jeste nekdo prida dalsi. Ja az budu obmnenovat stare kusy tak pujdu bud do Vlasek nebo Lenghorek.

16.5.2017 18:00
pedy

XXX.XXX.151.84

Děkuji za reakci, snad někdo přidá i pozitivní. Moc se nám líbí a i bychom rádi podpořili české plemeno.

16.5.2017 22:53
horal

XXX.XXX.202.176

S Českou zlatou kropenkou mám stejnou zkušenost. V loňském roce průmer 155 vajíček na slepičku. Standard je 170. Měl jsem i stříbrné, přišel však pán a chtěl od nich vajíčka do líhně, jenomže zrovna nenesli a tak jsem mu je nabídnu a on je vzal 1,3. Musím však podotknout že je chovám v n.v.750 m. Ten pán když si je přivezl domů za pár dní začali nést a nesou pořád. Možná opravdu jim nesvědčí ta n.v. Jestli mohu doporučit, tak nejlepší nosnoce jsou u mne araukány. Průměr v loňském roce 219 vajíček na jednu slepici, a to jedna vyseděla a vyvedla kuřata. Pokud vám ale nejde až tak o vajíčka, češky jsou krásné slepičky a hlavně stříbrné.

16.5.2017 23:02
pedy

XXX.XXX.151.84

Samozřejmě nám jde i o vajíčka, ale nepotřebujeme trhat rekordy. Jsou krásné a prostě české...Jen zjišťujeme, že se celkem těžko shání, tak už se poohkizim teď, i když je to pro nás aktuální až v červenci.

16.5.2017 23:19
alena164

XXX.XXX.65.207

Českou kropenku zlatou chováme již šestým rokem. Je to plemeno, které potřebuje prostor a svobodu. Vajíčka jsou sice drobnější, ale žloutky jsou krásně oranžové. Slepičky jsou shánčlivé, u nás je najdete na kompostu nebo u ovcí. Pokud máte zájem o jejich chov, mohu Vám dát kontakt na pána, který je od Chotěboře. Ozvěte se na mobil 722 918 063.

17.5.2017 20:12
pastevecovci

XXX.XXX.70.117

pedy napsal(a):
Dobrý den, ráda bych si předem domluvila koupi slepic Zlatá česká kropenka. Psala jsem i na svaz chovatelů, uvidím co odpoví, ale zkouším i tady. Možnost chovat slepičky máme od letošního července. Najde se někdo v širokém okolí Jaroměře, kdo tyto slepice chová? Děkuji.

Seznam chovatelů - http://www.cschdz.eu/odbornosti/drubez/geneticke-zdroje.aspx

Jenom si dovolím upřesnit terminologii - Česká slepice - název plemene, zlatě kropenatá - barevný ráz
České slepice se v současné době chovou i stříbrně kropenaté a bílé.

Osobně jsem skeptický v tom, že Vám někdo prodá červenci prodá slepice, ale možné je všechno. Cesta k pořízení čistokrevné drůbeže vede spíš formou nákupu kuřat či násadových vajec od chovatelů nebo hotových chovných jedinců na podzimních výstavách.

18.5.2017 10:16
pedy

XXX.XXX.151.84

Dobrý den, děkuji za odkaz i upřesnění. Už jsem domluvená na červenec, pán bude akorát rozdělovat cca 4 měsíční.

9.6.2017 20:12
friend

XXX.XXX.57.29

Dobrý deň,
chcem sa spýtať, aké čísla krúžkov majú mať české zlaté kropenky.

Zbabělcům falešným

9.6.2017 21:45
Zbabělcům falešným

XXX.XXX.193.77

Jak já bych rád tu hrdost na to národní (namísto u pitomých slepic) viděl třeba v tom, že se postavíte před ty černochy z afriky (ano ty s iPhonama v prackách, říkají si studenti), co říkají že nerozumí (i když anglicky rozumí) a řeknete jim že tohle je vaše zem a že o ně nestojíte, ani jejich školu (kterou brzy srovnáte do latě), ani jejich přátele (ty co je zvali, že si je mohou vzít sebou domů, že jim je beztak pošlete protože mezi vámi už pro ně není místo).

Pokud to tedy tak vnímáte. Základ je mezilidská komunikace a říkat pravdu.

Já tedy i vám Čechům říkám, že tahle země je moje. Nechci je tady, nebudou tady. Až je začnu vyhánět tak vyženu i ty co stojí proti mě, nenechám si za zády stát nepřítele z vlastních řad.

Pokud o ně také nestojíte, říkejte jim to. Máte vůči nim takovou povinnost. Nebude od vás fér až je pak budete zabíjet a vyhánět. Přesně k tomu dojde. Kladem budiž, že konečně dojde ke změnách v celé společnosti.

9.6.2017 22:41
horal

XXX.XXX.202.176

Zbabělcům falešným napsal(a):
Jak já bych rád tu hrdost na to národní (namísto u pitomých slepic) viděl třeba v tom, že se postavíte před ty černochy z afriky (ano ty s iPhonama v prackách, říkají si studenti), co říkají že nerozumí (i když anglicky rozumí) a řeknete jim že tohle je vaše zem a že o ně nestojíte, ani jejich školu (kterou brzy srovnáte do latě), ani jejich přátele (ty co je zvali, že si je mohou vzít sebou domů, že jim je beztak pošlete protože mezi vámi už pro ně není místo).

Pokud to tedy tak vnímáte. Základ je mezilidská komunikace a říkat pravdu.

Já tedy i vám Čechům říkám, že tahle země je moje. Nechci je tady, nebudou tady. Až je začnu vyhánět tak vyženu i ty co stojí proti mě, nenechám si za zády stát nepřítele z vlastních řad.

Pokud o ně také nestojíte, říkejte jim to. Máte vůči nim takovou povinnost. Nebude od vás fér až je pak budete zabíjet a vyhánět. Přesně k tomu dojde. Kladem budiž, že konečně dojde ke změnách v celé společnosti.

Co tohle má spolešné se slepicemi ?

10.6.2017 08:51
horal

XXX.XXX.202.176

11mm slepička,13mm kohout.

10.6.2017 12:27
jara.k

XXX.XXX.194.113

horal napsal(a):
11mm slepička,13mm kohout.

To je velikost pro zdrobnělé.Slepice č.16, kohout č.18.

10.6.2017 13:17
horal

XXX.XXX.202.176

jara.k napsal(a):
To je velikost pro zdrobnělé.Slepice č.16, kohout č.18.

Ano je to tak, omlouvám se nějak jsem se přehlédl tohle je správně.

10.6.2017 21:13
friend

XXX.XXX.57.29

Ďakujem za odpoveď.

Přidejte reakci

Přidat smajlík