Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.5.2017 15:57
Kutilka

XXX.XXX.233.157

Před časem jsem se ptala na zkušenost s násadovými vejci Drážďanek z Moravských Bránic. Nikdo se neozval ani negativně ani pozitivně. Pro 24 ks Drážďanek jsem si dojela přímo k chovateli. Mám dolíhnuto v odchovně mi běhá 22 kuřátek. Všechna vejce byla oplozena 1 kruh smrti a 1 se naklubalo, ale nedostalo ze skořápky. Chci se podělit o svou zkušenost, zaslouží si myslím pochválit chovatele za pro nás užitečnou práci. Třeba to někomu pomůže v rozhodování.

19.5.2017 02:08
.kolie

XXX.XXX.16.185

Je to vše chválihodné, ale nabízí se otázka-do jaké míry máte možnost sehnat do chovu nepříbuzného kohouta, nebo jste závislá na dovozu z Německa?A, když už dovoz, tak opravdu navštívit chovatele, aby jste viděla celý chov.Také by jste měla vědět odkud chovatel dovezl, případně kde koupil základní chovné slepice a kohouta-to je pro Vás důležité a potom než-li Vám kuřátka dorostou poohlédnout se po dalších chovatelích uvedeného plemene, aby nakonec jste neměla příbuzenskou plemenitbu.

19.5.2017 09:10
Kutilka

XXX.XXX.50.232

Děkuji za reakci. Chtěla jsem jen sdělit moji zkušenost. Uskutečňuji si svoji představu hejna slepiček dvojí užitkovosti složenou z Australek, Maransek, Bressek a Drážďanek. Společně jim bude velet krásný kohout Australák. A líhnout budu kuřátka až uvidím, kterým plemenům se u nás bude dařit a jak budou spolu vycházet. Tak za 2 roky až budu mít vlastní násadová vajíčka. Ale jen pro potřebu svojí rodiny. Obnovu hejna s příbuzností odkládám zatím na neurčito, čtu příspěvky a nabírám informace a zkušenosti od chovatelů. Zatím jsem nikde v příspěvcích nečetla, že na pekáč by vadilo mít kohouta jiného plemene.

hgvfazgfghvjuhzv

19.5.2017 09:17
hgvfazgfghvjuhzv

XXX.XXX.234.110

No pokud Vám ke chválení chovatele stačí, že se z vajec líhnout kuřata, tak klidně chvalte.

Já bych od toho vykuka z Moravských Bránic nechtěl nic ani zadarmo.

19.5.2017 12:24
Kutilka

XXX.XXX.50.232

Ano mě to stačilo, jsem začátečník a našla jsem si literatuře klidná plemena s dvojí užitkovostí. Chov jsem převzala po matce manžela a to byly slepice z velkochovu tzv.hybridky a tak jsem chtěla čistokrevná plemena. Pokud máte špatnou zkušenost a nechtěl to psát veřejně mohl jste a možná měl mi napsat na profil. Teď se budu radovat s kuřátek a věřit, že je úspěšně odchovám.

19.5.2017 12:25
Kutilka

XXX.XXX.50.232

Oprava z kuřátek

Přidejte reakci

Přidat smajlík