Před časem jsem se ptala na zkušenost s násadovými vejci Drážďanek z Moravských Bránic. Nikdo se neozval ani negativně ani pozitivně. Pro 24 ks Drážďanek jsem si dojela přímo k chovateli. Mám dolíhnuto v odchovně mi běhá 22 kuřátek. Všechna vejce byla oplozena 1 kruh smrti a 1 se naklubalo, ale nedostalo ze skořápky. Chci se podělit o svou zkušenost, zaslouží si myslím pochválit chovatele za pro nás užitečnou práci. Třeba to někomu pomůže v rozhodování.
Je to vše chválihodné, ale nabízí se otázka-do jaké míry máte možnost sehnat do chovu nepříbuzného kohouta, nebo jste závislá na dovozu z Německa?A, když už dovoz, tak opravdu navštívit chovatele, aby jste viděla celý chov.Také by jste měla vědět odkud chovatel dovezl, případně kde koupil základní chovné slepice a kohouta-to je pro Vás důležité a potom než-li Vám kuřátka dorostou poohlédnout se po dalších chovatelích uvedeného plemene, aby nakonec jste neměla příbuzenskou plemenitbu.
Děkuji za reakci. Chtěla jsem jen sdělit moji zkušenost. Uskutečňuji si svoji představu hejna slepiček dvojí užitkovosti složenou z Australek, Maransek, Bressek a Drážďanek. Společně jim bude velet krásný kohout Australák. A líhnout budu kuřátka až uvidím, kterým plemenům se u nás bude dařit a jak budou spolu vycházet. Tak za 2 roky až budu mít vlastní násadová vajíčka. Ale jen pro potřebu svojí rodiny. Obnovu hejna s příbuzností odkládám zatím na neurčito, čtu příspěvky a nabírám informace a zkušenosti od chovatelů. Zatím jsem nikde v příspěvcích nečetla, že na pekáč by vadilo mít kohouta jiného plemene.
hgvfazgfghvjuhzv

XXX.XXX.234.110
No pokud Vám ke chválení chovatele stačí, že se z vajec líhnout kuřata, tak klidně chvalte.
Já bych od toho vykuka z Moravských Bránic nechtěl nic ani zadarmo.
Ano mě to stačilo, jsem začátečník a našla jsem si literatuře klidná plemena s dvojí užitkovostí. Chov jsem převzala po matce manžela a to byly slepice z velkochovu tzv.hybridky a tak jsem chtěla čistokrevná plemena. Pokud máte špatnou zkušenost a nechtěl to psát veřejně mohl jste a možná měl mi napsat na profil. Teď se budu radovat s kuřátek a věřit, že je úspěšně odchovám.