Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.5.2017 17:08
KittyKvintusova

XXX.XXX.240.122

Zdravím, mám problém s kohoutem. Začal útočit dříve útočil ale zjistili jsme že útočí jen když měl na sobě někdo něco červeného. Tak sme přestali nosit červenou a bylo vše zase v pohodě. Od víkendu kdy jsou kuřata v odchovně a nosila jsem je přes zahrádku kde je kohout se slepicemi a začal na mě útočit. Už jsem přemýšlela ho dát do polivky ale přijde mi to škoda. Nemohlo by to být kvůli kuratum? Přemýšleli jsme jestli je chce bránit nebo na ně útočit a už přemýšlím že bych ho vyměnila.

20.5.2017 20:44
dadu

XXX.XXX.61.94

Kohout je sice krásný, ale útočníka bych si v žádném případě nenechala. Počítejte s tím, že se to bude stále zhoršovat. A pokud ho použijete v chovu, no tak to "potěš koště!" Měla jsem opravdu nádherného modrého kohouta kočinky velké. Nejdřív se několik měsíců jen tak "prsil", to ještě šlo. Pak přešel opravdu na útoky. Po týdnu "šel do hrnce", páč to bylo fakt nebezpečné a na víc takovéto útočníky fakt množit nehodlám. Je to totiž dědičné.

20.5.2017 23:40
KittyKvintusova

XXX.XXX.140.206

Už jsem to četla a pomalu sháním jiného. Jen jsem chtěla vědět jestli by se to nedalo nějak napravit nebo jestli to nedělá jen kuli těm kuratum, dříve když zaútočil tak pouze na tchyni :D a dočetla jsem se skusit ho zatočit docela to pomohlo na nějakou dobu dal pokoj a potom pokud sme nebyly v červené tak také klid teď začal když sem nosila kuřata a on je celý den slyší má odchovu pouze přes jedny dveře tak jestli jsem třeba...

21.5.2017 01:07
začátek

XXX.XXX.4.22

Mě na útočného kohoutka pomohlo, pořádně ho skropit vodou ze zahradní hadice, dostal sprchu a je klídek.

21.5.2017 08:58
Rebeka13

XXX.XXX.18.41

Bránil kuřata, to je obvyklé. Já kohouta zavřu, když dělám s kuřaty, nebo se slepicemi.

21.5.2017 09:48
ovecka

XXX.XXX.203.146

Mám asi štěstí na kohouty, ale mnou vychovaní nikdy neútočí. Občas se mi stane, že to zkusí koupený kohout, ale to je vyjímka. Letos to zkusil šumavák, ale až ve chvíli, kdy jsem jej chytala pod sekyrku. Asi to tušil.
Slepice i kuřata mohu chytat a přenášel bez útoků. Myslím si, že hodně dělá přístup a neustálá manipulace s kuřaty (zvířaty), která je v klidu a bez větších stresů.
Moje zvířata všeobecně jsou tolerantní i mezi sebou. Pes nehoní slepice, kohout na něj neútočí, kočky se tolerují, jen ty dvě venkovní musí mít od sebe odstup 2 m. Pak už se ježí. Houseři teď s housaty pouze syčí a zvedají křídla, mohu house i sebrat a nést za nimi do husníku. Nevím, čím to je, ale u nás je pohoda a klídek. Dana.

21.5.2017 10:56
Pepa_FM

XXX.XXX.18.41

Taky to tak mám jak píše paní Dana. Protože se snažím u svých déle chovaných linií vybírat neagresívní jedince. Když jsem si přijel k chovateli pro násadové vejce orlovek pestrých a díval se na chov napadl mne kohout jak otec tak i jeho syn a to velmi agresivně a bolestivě. Samozřejmě agresivita se dědí a všichni kohouti mnou doma vylíhnutí museli být utraceni. Nechal jsem pouze slepice do chovu s mými hodnými kohouty. I tak se tato agresívní genetika ponese dále. Pepa

Taky se ozyvam

21.5.2017 12:48
Taky se ozyvam

XXX.XXX.8.211

Nechtěl jsem Kitty reagovat, ale když už to zmínila Dana...

S druhým kohoutem budete mít přesně ty samé problémy co s tímto. I když možná o něco menší protože je šance, že zbytek stávajícího hejna ho vychová trochu lépe než současného (pokud s ním tedy začnou hned od kuřete).

Zásadní věc, ale zůstává. Vy tomu kohoutovi nerozumíte a díky tomu i nevíte jak se zachovat a proto se nás ptáte zda si ho nechat nebo ne.

Já sem záměrně nechci psát detaily, že kohout se ozve i když mu šáhnete na slepičku, bojí se že ohrožujete kuřátka jeho hejna, že dominance je v každém kohoutovi...

Buďto si prostě tu práci s kohoutem a celým slepičím hejnem dáte, věnujete jim tedy více času (a tedy na to příjdete sama, dříve či později), nebo počítejte s tím, že je málo pravděpodobné, že kohout bude splňovat vaše představy. A nebo například šanci dostane nějaký nedominantní kohout, kterého zase budou šikanovat i slepice.

Jistě, šance na vhodný kus je tu vždy, ale ne vždy to výjde. Většina lidí pak v podobné situaci raději volí slepice bez kohouta a nebo neustálý skrytý boj s kohoutem - absolutní dominanci, kohouta prohnat či brutálně napadnout kdykoli je to třeba a mít nad ním neustále natolk navrch aby se k útku vůbec neodvážil (za mne nezdravý kohout i přístup). Ti dominantní, co se nechtějí dát zlomit, tak končí automaticky na pekáči.

Také nezapomeňte, že tu nejde jen o vztah kohout-člověk, ale i vztah kohout-hejno. Já měl třeba loni idiota a ten byl v pubertě schopen napadnout slepici kterou se mu nepodařilo pojmout a namísto aby před ní (že byla evidentně zkušenější rváč a přesnější klovač) utekl a dal jí pokoj, tak by se od ní snad nechal i zabít (hmotnost, nehmotnost). Tak jestli je něco vhodné vyřadit, tak takového kohouta. Ale spíše pro klid v hejnu. Kdyby se tento incident nestal, je pravděpodobné že kohout by dostal časem rozum a také byl zkrocen dominantnějším kohoutem či byl vyhnán, a byl by klid.

Žijte více se svými zvířaty a také jim ukažte co ponich požadujete! Můj kohout je král, který vládne mým slepicím, ale máme mezi sebou dohodu že se k nim bude chovat jako ke svým.

21.5.2017 15:06
KittyKvintusova

XXX.XXX.140.206

ovecka napsal(a):
Mám asi štěstí na kohouty, ale mnou vychovaní nikdy neútočí. Občas se mi stane, že to zkusí koupený kohout, ale to je vyjímka. Letos to zkusil šumavák, ale až ve chvíli, kdy jsem jej chytala pod sekyrku. Asi to tušil.
Slepice i kuřata mohu chytat a přenášel bez útoků. Myslím si, že hodně dělá přístup a neustálá manipulace s kuřaty (zvířaty), která je v klidu a bez větších stresů.
Moje zvířata všeobecně jsou tolerantní i mezi sebou. Pes nehoní slepice, kohout na něj neútočí, kočky se tolerují, jen ty dvě venkovní musí mít od sebe odstup 2 m. Pak už se ježí. Houseři teď s housaty pouze syčí a zvedají křídla, mohu house i sebrat a nést za nimi do husníku. Nevím, čím to je, ale u nás je pohoda a klídek. Dana.

S ostatními zvířaty také nemám problém tyhle slepice jsem dostala od otce už starší a on nikdy zvířatům nevěnoval moc pozornosti u žrádla to většinou končilo. Velké slepice i s kohoutem bez problémů a ty mají kuřata jen přes mříž a problém s nimi taky nemám. slepice s kououtem se naopak ještě chodí mazlit. Proto přemýším koupit jiného kohouta mladšího.

21.5.2017 15:11
KittyKvintusova

XXX.XXX.140.206

Taky se ozyvam napsal(a):
Nechtěl jsem Kitty reagovat, ale když už to zmínila Dana...

S druhým kohoutem budete mít přesně ty samé problémy co s tímto. I když možná o něco menší protože je šance, že zbytek stávajícího hejna ho vychová trochu lépe než současného (pokud s ním tedy začnou hned od kuřete).

Zásadní věc, ale zůstává. Vy tomu kohoutovi nerozumíte a díky tomu i nevíte jak se zachovat a proto se nás ptáte zda si ho nechat nebo ne.

Já sem záměrně nechci psát detaily, že kohout se ozve i když mu šáhnete na slepičku, bojí se že ohrožujete kuřátka jeho hejna, že dominance je v každém kohoutovi...

Buďto si prostě tu práci s kohoutem a celým slepičím hejnem dáte, věnujete jim tedy více času (a tedy na to příjdete sama, dříve či později), nebo počítejte s tím, že je málo pravděpodobné, že kohout bude splňovat vaše představy. A nebo například šanci dostane nějaký nedominantní kohout, kterého zase budou šikanovat i slepice.

Jistě, šance na vhodný kus je tu vždy, ale ne vždy to výjde. Většina lidí pak v podobné situaci raději volí slepice bez kohouta a nebo neustálý skrytý boj s kohoutem - absolutní dominanci, kohouta prohnat či brutálně napadnout kdykoli je to třeba a mít nad ním neustále natolk navrch aby se k útku vůbec neodvážil (za mne nezdravý kohout i přístup). Ti dominantní, co se nechtějí dát zlomit, tak končí automaticky na pekáči.

Také nezapomeňte, že tu nejde jen o vztah kohout-člověk, ale i vztah kohout-hejno. Já měl třeba loni idiota a ten byl v pubertě schopen napadnout slepici kterou se mu nepodařilo pojmout a namísto aby před ní (že byla evidentně zkušenější rváč a přesnější klovač) utekl a dal jí pokoj, tak by se od ní snad nechal i zabít (hmotnost, nehmotnost). Tak jestli je něco vhodné vyřadit, tak takového kohouta. Ale spíše pro klid v hejnu. Kdyby se tento incident nestal, je pravděpodobné že kohout by dostal časem rozum a také byl zkrocen dominantnějším kohoutem či byl vyhnán, a byl by klid.

Žijte více se svými zvířaty a také jim ukažte co ponich požadujete! Můj kohout je král, který vládne mým slepicím, ale máme mezi sebou dohodu že se k nim bude chovat jako ke svým.

Jak sem již odpovídala Daně. Je to jediné zvíře na dvoře s kterým mám problémi. Vyrostl jinde kde mu nevěnovali žádný čas a začátek života trávil pouze ve voliéře. Tady mají svůj kurník a velký výběh. Kohout od normálních slepic nemá žádný problém, jedině se přiběhl podívat když sem dávala kroužek slepici ale jen se podíval jestli je vše v pořádku a zase odešel. Slepice i kohout se chodí mazlit a já s nimi trávím kolikrát i většinu dne.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.5.2017 17:06

Tak nevím kde je pravda.Můj kohout Araukany ač není v žádném případě potomkem agresivního kohouta, je také v poslední době agresivní.Mnou vychovaný od kuřete doma, denně zvyklý na mou přítomnost a ve věku dospělosti přidružen k hejnu 6 ti slepiček do voliéry, kde jsem byl denně i 10 x.Zde žádnou agresivitu neprojevoval a nechal se v klidu chytit, nosit ap.Ve voliéře 4 měsíce.Před cca měsícem a půl jsem celé hejno vypustil ven na volné prostranství a po dalších cca 14 dnech začal proti mě podnikat výpady.Vždy však jen pokud se k němu otočím zády a odcházím, tak mě vezme přes lýtko.Když mu výpad vrátím třeba ručníkem tak, aby to pocítil, tak ten den už mě raději obejde obloukem ale třeba za den, dva se vše opakuje.Není to v genech, nemá to od mládí, ale vše vyvolala změna prostředí.

Taky se ozyvam

21.5.2017 23:08
Taky se ozyvam

XXX.XXX.210.233

A co ti na tom Juro příjde divného?

Buďto ho pokoř, pokud to není opakovaně jako by to nebylo - neuzná to (dospělý jedinec z cizího chovu se někdy ani tomuto nepoddá), nebo mu dej najevo že platí staré podmínky i v novém.

Já zabíjím, krom přebytečných, až idioty. Ale také dělám už od kuřete vše pro to aby to idioti nebyli.

Konkrétně. Já podrobuji bez bolesti. Kohouta chytnu (obzvláště krále, máme jich víc, a jdeme na obhlídku panství, lidského bydlení, zásob žrádla,...) a činíme správu hejna spolu. Nedovolím mu zdivočeně utéct (znovu ho polapím), dám mu přátelsky po zobáku, neváhám mu dát najevo že překročil dovolenou hranici (to je mezi mnou a kohoutem). Suma sumárum jsem naposledy musel krotit otce svého dnešního krále, ostatní kohouti prošli výchovou hejna a ví co e od nich očekává a jak se mají chovat k člověku.

Občas, když kohout myslí, že ohrožuji slepičku (nebo mladý kohout žárlí) je třeba se mít na pozoru. S tím ale musí chovatel počítat a hlavně poslouchat, kohout vždy vydá zvuk oznamující že se mu něco nelíbí. Za párkrát, když pozná že nikomu neubližujete tak se uklidní.

Dobré je také si kohouta předcházet. U mne kohout vždy dostane svou speciální porci toho o co se hejno rve, třeba drcené kosti, rozkrajovaná jablka,... On to beztak nechá slepičkám, ale je vidět že tuhle pozornost vnímá. Navíc je rád, že je to on, kdo pak slepičky může svolat na to po čem ony tolik touží.

Myslete a buďte jako vrchní kohout. Kohout, kterému se podrobí i ten váš "darebák".

22.5.2017 05:10

Za prvé, o radu jsem nežádal a za druhé, to je vážně opět stať hodná mistra.

22.5.2017 15:59
ladd

XXX.XXX.34.52

Netuším, do jaké míry tento způsob výchovy ovlivní útočného kohouta. Přesto ale dávám bod. –Za šílenost, myšleno v dobrém.

Taky se ozyvam

23.5.2017 09:46
Taky se ozyvam

XXX.XXX.162.179

Víš Juro (i ostatní) ještě nezazněla jedna věc, co zaznít měla.

Vy jste slepice celou zimu i jaro týrali v klecích a zastřešených prostorech, žádné slunce, žrádlo jen z chemií smrdích koryt, ve vodě kdo ví co,...

Ono kohoutovi nic jiného než to zkusit přetrpět nezbývalo, když neviděl šanci na útěk. A kdo ví, třeba v něčem myslí podobně jako lidi, tedy když konečně okusil cosi jako svobodu, bojí se že jí znovu pozbude, navíc tě jednoznačně (a správně) zařadil mezi nepřátele a má i povinnost chránit před tebou hejno.

;o)

No máš co napravovat, podkud nad tím vůbec takto přemýšíš. Možná to ani nestihneš... řekněme do příštího neštěstí či už rovnou pohromy.

23.5.2017 11:36
dadu

XXX.XXX.61.94

Myslím, že ta povaha už je tomu kohoutovi "dána do vínku". Loni v květnu jsem si vylíhla kuřata orpingtonek a kočinek velkých. Stejné podmínky, stejný přístup a červený kohout orpingtonky hrozný mazel, nechal se hladit a drbat (nejraději mezi lalůčkama ), povídal u toho (už ho nemám - darovala jsem ho) a kohout kočinky modré "rabiját" snad od čtyř měsíců a někdy snad v devíti měsících jsem ho musela zabít, jak byl nebezpečný.

23.5.2017 11:52
KittyKvintusova

XXX.XXX.140.206

Já velmi děkuji za názory začala jsem na kohouta koukat jiným pohledem a možná už je cítit mezi námi menší změna. Sice vyhrožuje občas ale zatím nezautocil.

Taky se ozyvam

23.5.2017 12:22
Taky se ozyvam

XXX.XXX.219.211

Já před ním někdy schválně ošahávám slepice, aby si uvědomil že na to mám právo.

A když ho pouštím zpět na svobodu po nošení (po té co máme vyřešeno že zbrkle neutíká), tak i jemu občas zlehka (odspodu navrch) přejedu rukou po zadních pírkách - asi jako když chlap chce polaskat či pozlobit ženskou, také u toho tak povyskočí.

Když některý nechce na noc do kurníku (a já na tom trvám), dělám mu to taky, on to bere dobře, přesto je to pro něj citlivé místo a rád se tomu pro příště vyhne.

Tolik z našich intimností.

Přidejte reakci

Přidat smajlík