Vajicka bez pevne skorapky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Rampa

31.5.2017 11:48
Rampa

XXX.XXX.232.189

Dobry den, jsem zacinajici chovatel slepicek hybridu, ma 23 slepicek stari 1 rok a kohouta lyliput. Ted po zime sleduji ze se mi dve slepicky snaseji vajicka jen v blane nebo uplne v tenke skorapce, snasi je do hnizda a jak tam prijdou ostatni tak treba je rozslapnou a ja pak jen zjistim ze po nem zbyde blana nebo tenka skorapka.Jinak tyto poskozena vajicka nachazim obcas brzo rano pod hradem nez slepice opusti kurnik, kdyz prijdu pozdeji uz me tam jen ta zminovana blana z vejce. Slepice maji zbytky z skolni kuchyne, srot pro nosnice a vecer vzdy davam rozbyte skorapky, po nich se muzou utlouct, vybech maji travnaty, jak bych mohl jeste prispet k tomu aby nebyla vajicka v blane?nebo je to porucha snaseni u dvou slepic?slepicky jinak vypadaji zdrave,
Dekuji za odpovedi.

Accuracy

1.6.2017 11:22
Accuracy

XXX.XXX.1.187

Přidat vápenný grit, minerální a vitamínový doplněk (Plastin, NutriMix, je toho vážně hodně). Ty vajíčka s měkkou skořápkou včas odstranit, jestli se nějaké pod slepicí rozbije a ta je sežere, může se naučit žrát vajíčka a pak bude klovat do včech, i do těch s pevnou skořápkou. A taky to může naučit jiné slepice.
Pokud to nepomůže, ty slepice, co snášejí špatná vejce, majznout. Hybridka starší jednoho roku už může být za zenitem, i když spíš vsadím na špatnou výživu.

1.6.2017 11:29
ladd

XXX.XXX.34.52

Vápenný grit, vaječné skořápky neustále k dispozici, každá slepice si vezme, kolik potřebuje. Pokud to nepomůže, má slepice problém s metabolismem minerálních látek. Pak asi zabít, jinak hrozí že se v hejnu rozšíří požírání vajíček.

Rampa

6.6.2017 14:40
Rampa

XXX.XXX.232.189

Dekuji za odpovedi, zkusim koupit nejake vami psane vitaminy a uvidime jestli se to srovna.

Normálka

6.6.2017 15:10
Normálka

XXX.XXX.221.211

Ještě tazateli zapoměli říct, že hybridka (speciálně vytvořený kříženec, v tomto případě za účelem co největší snášky) která bude snášet každý den jedno vejce, prostě nemá chybu v metabolismu ale prostě její tělo na tu zátěž nestačí.

I to je mimochodem důvod, proč si někdo může pochvalovat to co vzniklo dalším množením hybridek, tedy došlo k jakémusi rozštěpení zpět ku vlastnostem jejích předků. Taková slepice už snese třeba jen 200 vajec za rok, ale zase s ní nejsou žídné problémy, tím momentálně myslím že má vždy pěkné vajíčko s dobrou skořápkou.

P.S.
Nepomůže ti možná ani vápenný grit, rozhodně ne Kosmos v pár kilových balíčkách. Možná bych ubral na bílkovinách a přinutil tak slepice mít menší snášku. Období přirozeně vysoké snášky už je za námi, uhodila horka.

U mne je to třeba tak, že dokud slepicím vracím všechny jejich skořápky je to OK. Ale běda jak mi z dvaceti vajec chybí, třeba že je prodám nebo rozdám, už to začíná být vidět (přinejmenším by ta vejce nešla dát pod kvočnu, takže musím třeba snášet pár týdnů zcela mizerná vajíčka a pak jim se zpožděním dávat nasyslené skořápky).

Rampa

8.6.2017 20:22
Rampa

XXX.XXX.197.86

Děkuji, již to vypada že se jedna slepice srovnala, použivam ted plastin a druhou co ma jen tu blanku jsem určil tak ted jeste zkusim vapennz grit a uvidime, zrovna je to slepice co je nejvic ochocena a deti ji maji nejradeji, tak nemam srdce ji zabít.

8.6.2017 20:59
dadu

XXX.XXX.61.94

Moje slepice vápenný grit nechtěj. Sežerou ho pouze pokud jim ho přimíchám do šrotů.

9.6.2017 07:51
javorka

XXX.XXX.98.207

Přidávám do šrotu skořápky rozdrcené v hmoždíři a mám pocit, že to taky pomáhá. Jinak mají skořápky stále k dispozici v další misce.

ikor

9.6.2017 17:40
ikor

XXX.XXX.209.2

Rampa napsal(a):
Dobry den, jsem zacinajici chovatel slepicek hybridu, ma 23 slepicek stari 1 rok a kohouta lyliput. Ted po zime sleduji ze se mi dve slepicky snaseji vajicka jen v blane nebo uplne v tenke skorapce, snasi je do hnizda a jak tam prijdou ostatni tak treba je rozslapnou a ja pak jen zjistim ze po nem zbyde blana nebo tenka skorapka.Jinak tyto poskozena vajicka nachazim obcas brzo rano pod hradem nez slepice opusti kurnik, kdyz prijdu pozdeji uz me tam jen ta zminovana blana z vejce. Slepice maji zbytky z skolni kuchyne, srot pro nosnice a vecer vzdy davam rozbyte skorapky, po nich se muzou utlouct, vybech maji travnaty, jak bych mohl jeste prispet k tomu aby nebyla vajicka v blane?nebo je to porucha snaseni u dvou slepic?slepicky jinak vypadaji zdrave,
Dekuji za odpovedi.

Vážey priaťel.čo myslíťe že velko chovy prečo predávaju 1-ročné sliepky za cenu 3-dnové kure? lebo po roku na 90% to robia všetké.kupťe čistokrvné slepice amrox, hemšir, plimut, rodajlenky.budu Vám nášať menej ale aj 5-rokov.a budu pevné škrupini chovám slepky 50 rokov a som nemal ešťe vajičok.

26.6.2017 11:54
Zuzkaa

XXX.XXX.88.69

Dobrý den, mám stejný problém. Vejce v bláně, nebo se slabou skořápkou. Skořápky musím rozdrtit na prach a přimíchat je do míchanice, jinak, jak jsem vypozorovala, ty slepice, co taková vajíčka snáší, nemají o skořápky zájem. Další radu, kterou jsem dostala od chovatele, je přidávat jim do vody magi, nebo kostní moučku. Před týdnem jsem přivezla nové hybridky z velkochovu a už tam některá z nich ta vajíčka v bláně zase snáší. Nejlepší je, podle mě, se takové slepice co nejdříve zbavit.

26.6.2017 12:58
anička66

XXX.XXX.160.22

Problémem je, že částice skořápek menší než 2mm se nezadrží v předžaludku, a tím pádem je organizmus drůbeže nemůže plně zhodnotit a využít. Takže skořápky rozdrcené na prach tento problém řeší jen velmi sporadicky. Zajímavé studie o využitelnosti přijímaných preparátů dohledáte na internetu.
Slepičky zkuste nechat třeba den vyhladovět, druhý den jim nasypte drcené skořápky (ne však drcené na prach) a kontrolujte, které z nich nežerou. Měly by se do skořápek pustit všechny. Já měla podobný problém kdysi. Teď skořápky milují. Většinou skořápky odmítají slepice mladé nebo přivežené z velkochovů a slepičáren, protože na to nejsou zvyklé.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.6.2017 16:02
Uživatel s deaktivovaným účtem

Za mě skořápky nedrtit, ale spařit či uvařit, poté na sluníčku usušit a vhodit celé.Moje slepice jdou po nich jak po flusu a navíc mají o zábavu postaráno.Honí se s nimi po výběhu, lámou a je ozobávají a na hoďku či dvě se tím zabaví. Já jim je tedy dávam mokré a z vlastních vajec i syrové, ale toto nedoporučuji.Mohly by se naučit žrát vejce.U mě toto nehrozí, mají obrovský přísun bílkovin z výseku a drobů.A hlavně drtit a drtit a drtit kosti.

shantinka

26.6.2017 16:27
shantinka

XXX.XXX.32.115

Nechci strašit, ale nám takto hybridka která začala tato vajíčka snášet i přes přísun skořápek asi za tři týdny pošla. Když jsme ji otevřeli, měla chudinka v břiše zloutek. Pred tim měla trochu načervenalou kloaku jakoby odřenou. Takže za mě také se takové slepicky možná zbavit. I když to vypadá přechodně lépe jako i u nás, prostě to je špatně.pokud tedy slipkam akutně nechybí vapnik.
Pěkný den.

Přidejte reakci

Přidat smajlík