Teda, to to letí.
Včera jsem vypnul líheň. To je ale ticho, ani jsem z toho nemohl spát :).
Po dobu mého líhnutí se nestalo nic zvláštního, nevypli proud, ani jsem
nezapomněl při větrání líheň otevřenou, a tak podobně.
To asi znamená, že jednou ze mě něco bude.
To mi ostatně řekl můj učitel literatury, a já pořád čekám, co teda ze mě bude.
No, rád se nechám překvapit. Čekání mi docela jde, to umím.
A vy víte kde...
A taky víte, kde dohledat Máj:
https://www.ifauna.cz/drubez/diskuse/detail/3304605/majova-t#a3317647
Má úcta.
MiškaKr

XXX.XXX.12.47
V červnu, na zem si lehnu, poslouchat kuřecí pípání, spánkem a vánkem to zavání.
Tolik ode mne.
Zdravím z Jč kraje.
Sedí mi už 3. týdnem Maranska. Naprosto vzorně. Nepočítaje s tím, že by ona mohla, jsem ji vyhazovala z kukaně, až mi docvaklo.
Tak jsem toho využila,2 vajíčka podala a teď s nimi lehce zatřásla a cosi se tam poválelo. Že by? Tak sháním násadové a asi to vyhrají Araukání z Olomócka (ozval se první z oslovených).
Lákají mě vlašky, ale třeba příště.
Zdravím Honzovo drůbežářské a ovčí království. Co dělají růže?
Miška (z KR).
Pěkné skoropoledne. Díky za založení nové teplákovky.
Tak to u mě jedou tři líhně.
V jedné běžčí vejce sem tam už je nějaké vajíčko naťuklé. Takže nějaká kachňata budou.
V druhé líhni koupená násada orlovek. Z 20ti vajec se drží a aktuálně tam je 15 vajec. Vzduchové bubliny ne na tupém konci, ale u jednoho vejce i na boku. Uvidíme. Nějaké nepříbuzné orlovče by se hodilo.
V třetí líhni spousta hempšírčích vajec. Akorát že třetí líheň teda jako nic moc, takže kdoví jestli něco bude.
A málem bych zapomněla na čtvrtou přírodní líheň sedící orlovku, kde je stále tuším 9 vajec.
A všechno se to má líhnout v sobotu.
Jo a rozbil se mi foťák.
Dobré, krásně, teplé a slunné poledne,.Je tu tedy vlastně pečák a venku se nedá vydržet, co mi naposledy Honzík pochválil fotečky, tak jsem z toho, ale ouplně zčervenal , asi jsem moc stydlin.Jinak zatím vše funguje, tak jak má a povedlo se nasušit seno pro slepičky + zasadit pár gigantických kedluben, aby se nám slepičky v zimě nenudili. Jo a mrkněte se komu vlastně ta políčka zušlechťujete.
http://www.ikatastr.cz/#ilon=14.842139&zoom=16&lat=50.76429&lon=15.03213&layers_3=0B0000FFTFFT.
Já už doufám, že už taky brzo dolíhnu. Nejhorší je vzpomenout si, jestli jsem už ta vejce obracela ručně nebo ne v jedné nejmenované zelené líhni. To mě neskonale deptá. Aspoň tu jednu bych ráda už nezapínala.
Měla jsem na víkend domluvená křepelčí vejce faraonů, jsem si chtěla zároveň nalíhnout svoje křepelky a pak udělat nové skupiny. Pán ale násadovky nedodá, tak mám smolíka. Objednávat poštou se mi moc nechce, aby nedošla místo násadovek volská oka v tomhle horku.
Hezký večer.
Aby mi Honzík věřil, že mi několik mladých slepic běhá po zahradě, dodávám pár fotek. Holky mi pomáhaly sušit seno. Jsou pohromadě s ostatními. A aby bylo i něco na koukání, tak přidávám azalky a první kosatec.
Makame

XXX.XXX.18.196
Tak sa pridám aj ja mám morky, wyandotky a pár kačiek.Pižmovka sedí.Morka tam má jedného albínika ostatné sú čierne.Liaheň od včera vypnutá.Kuriatka sú pod kvočkou 21 ks tak dúfam, že ich odvodí.Pozerala na to množstvo čudné.
Makame

XXX.XXX.18.196
Tak.včera.večer.jsenn.zaslechla.pípání.u.kvočny.č.3
a.ono.jedno.venku! , tak.jsenn.dnes.ráno.šla.zkontrolovat.
a.druhé.venku, .ještě.tann.nněla.dvě.naťuknutá.tak.snad,
z.nich.neuteče., než.se.vylíhnou u.této.bude.zajínnavé.
pozorovat.rozdíly.ve.velikosti., nná.dvě.vajíčka.laflešky.a.dvě.
zdrobnělé.kočinky , to.budou.prťata.papučkatý
Kvízová otázka: kolik je v líhni kachňat? Jsem přišla domů a manžel povídá: nekoukej do líhně. Jsem se podíval do líhně s baterkou, jestli tam něco není a úplně jsem se leknul.
Ještě jdu vypít kafe, manžel mezitím připraví ubikaci a jdeme lovit.
Pěkné dopoledne, tak zbývá ještě jedno vejce (je naťuklé, ale jestli se dostane kachně ven uvidíme) a všechna kachňata jsou venku.
A začalo líhnutí v zelené líhni.
Ahojte z Roudnicka u nás sluníčko, holky slepičí se opalují a prostě je to paráda
Tulipány už od dávno odkvetly, ale nastupují denivky a to bude teprve paráda
Kuřátka jsou k světu, dnes budou vyskakovat vlašky a araukani a za dva týdny orlovky hurá Pán poslal perfektně zabalená vajíčka, tak uvidím, kolik holek bude. Stačilo by mi 5 holek na okrasu.
Přeji pěknou sobotu s hodně sluníčkem
Aktuální stav.14 kachniček z 15ti vajec je vylíhnutých (10 kachniček se ještě dnes odstěhovalo do nového domova). V 15tém je kachně živé ale ven se mu nechce.
U kvočny první kuře.
V zelené líhni už to piští.
A ještě jedna jak se to líhne v zelené líhni. V 9 ráno bylo první, teď je jich venku 14 (hempšírky a orlovky). Už jsem je vyndala a zbytek vajec jsem přestěhovala do rcomky.
Tak mne Honzik f.G. navnadil a dala jsem se do rekonstrukce starého záhonu. Vyklučila jsem staré s proschlé jehličnany a nahradila je růžemi. Doufám, že za vlahých letních večerů se bude libá vůně růží linout do posezení. (pohled na záhon, pohled směrem na posezení a pohled z posezení). Dana.
Letmo zdravím fšecky zahradníky i fšecky nově došlé (+ příležitostně líbám).
Šampionka s Valentýnem a šampiončaty mi také horlivě pomáhají se záhony.
Mám já to ale hnedle pomocníků, tak mi to krásně odsejpá.
Javorko, těm vašim slepičkám to tak sluší. Děsná škoda, že je nefotíte častěji.
V tom seně je to uplně prázdninové a uplně babičkofské.
veraboskova
napsal(a):
Kvízová otázka: kolik je v líhni kachňat? Jsem přišla domů a manžel povídá: nekoukej do líhně. Jsem se podíval do líhně s baterkou, jestli tam něco není a úplně jsem se leknul.
Ještě jdu vypít kafe, manžel mezitím připraví ubikaci a jdeme lovit.
Tomu říkám podnět k úvaze o zavedení povinné elektronické evidenci kachňat
Ovečko, co je u chovatelů posezení?
honzapm
napsal(a):
Letmo zdravím fšecky zahradníky i fšecky nově došlé (+ příležitostně líbám).
Šampionka s Valentýnem a šampiončaty mi také horlivě pomáhají se záhony.
Mám já to ale hnedle pomocníků, tak mi to krásně odsejpá.
Javorko, těm vašim slepičkám to tak sluší. Děsná škoda, že je nefotíte častěji.
V tom seně je to uplně prázdninové a uplně babičkofské.
Tak takhle to vypadá, když chodí vlašky na WC.Pěkná paleta pižmátek
Posezení - místo, kde rodina sedí a fandí mi, když pracuji . Občas, když melu z posledních sil, tak si tak na 10 minut také sednu - správně posedím (odtud posezení). Včera v tom vedru jsem po zasazení růží a namíchání krmení na týden dopředu pro všech 9 krmících míst (každý zásobník je 25l barel od Primalexu) také 10 minut seděla, pila jedno chlazené a kochala se záhonem. A pak to jelo zase dál - krmení rodiny, plení, zalévání skleníku, vyčištění napáječek a krmení na noc, zavírání, povídání pohádek drobotině (o zlé tetě kuně a kmotře lišce, co má zrovna mladé), nové metodě použití pachového ohradníku (vlastní m_č_ a po několika vypitých litrech je jí dost ) a nakonec doma obsluha papouška a koček, nějaké pouklízení a v půlnoci jsem v postýlce. A pak se mi zdá o posezení...a lenošení...už aby byly prázdniny... Dana.
Patunto, zdravím, rodiče jsou pižmovky, ona je černě sedlatá, on modře sedlatý.
Děti jim vyšly v šesti různých barvách (celé černé káče vypadlo první den z hnízda).
Takže na fotce je pět rázů. Je to celkem vtipné. Je to mé první líhnutí těchto barev,
takže ani nevím, jestli to tak má být nebo ne.
A říkám si, jestli už bych je neměl nakroužkovat, rostou jako blázni a žerou za dva.
Vypadá to na osm kačírků a jednu kačenku, ale zatím to není jisté. Uvidíme.
Dano, tak tomu říkám úkol pro Olánka - nejsou soudružky ženy chovatelky
diskriminovány při zanechávání vlastního pachového ohradníku?
Přece jenom - chlap přijde, rozepne, vyndá, zanechá.
Žena to má poněkud komplikovanější a navíc musí dávat pozor, aby nezanechala
stopy dvě, že.
Makame - máte nádherná černá krůťátka, a jaké mají srandovně žluté hlavičky.
No krása střídá nádheru, ale už doopravdy.
Já tedy zpočátku musel vydýchati váš nick, přece jenom bych z jistých důvodů
více uvítal, kdyby vaše přezdífka byla např. Hajáme, Relaxujeme nebo Dadáme,
ale Makáme, to je teda brutus.
A vůbec, když jsme u toho Dadání, kdepa máme naši stálici Dadu?
A zdravíme Andy a vůbec fšechny kolemjdoucí.
Tu som, pod kameňom. Nětreba ma hľadať
Jsem stálá pozorovatelka a obdivovatelka všech těch vašich krásných odchovanců a kytiček. Jen teď u mě nic nového. Velsumky s orpingtonkama rostou a snad porostou i 4 kuřátka z druhého líhnutí (3 orpingtonky + 1 zd. wyandotka). Jen jsem k nim musela dát faverolku (jedna jediná a na štěstí slepička ) o 3 týdny starší. Měla jsem strach, aby je neklobala, ale je s nima naprosto v pohodě
Že byly jen 4, tak byly hrozně hloupoučký, nežravý, prostě takový "nemastný, neslaný". Od téhle slepičky pěkně odkoukávají, jak se pást, pít z niplové napáječky, ...
Makame

XXX.XXX.18.196
honzapm
napsal(a):
Patunto, zdravím, rodiče jsou pižmovky, ona je černě sedlatá, on modře sedlatý.
Děti jim vyšly v šesti různých barvách (celé černé káče vypadlo první den z hnízda).
Takže na fotce je pět rázů. Je to celkem vtipné. Je to mé první líhnutí těchto barev,
takže ani nevím, jestli to tak má být nebo ne.
A říkám si, jestli už bych je neměl nakroužkovat, rostou jako blázni a žerou za dva.
Vypadá to na osm kačírků a jednu kačenku, ale zatím to není jisté. Uvidíme.
Dano, tak tomu říkám úkol pro Olánka - nejsou soudružky ženy chovatelky
diskriminovány při zanechávání vlastního pachového ohradníku?
Přece jenom - chlap přijde, rozepne, vyndá, zanechá.
Žena to má poněkud komplikovanější a navíc musí dávat pozor, aby nezanechala
stopy dvě, že.
Makame - máte nádherná černá krůťátka, a jaké mají srandovně žluté hlavičky.
No krása střídá nádheru, ale už doopravdy.
Já tedy zpočátku musel vydýchati váš nick, přece jenom bych z jistých důvodů
více uvítal, kdyby vaše přezdífka byla např. Hajáme, Relaxujeme nebo Dadáme,
ale Makáme, to je teda brutus.
A vůbec, když jsme u toho Dadání, kdepa máme naši stálici Dadu?
A zdravíme Andy a vůbec fšechny kolemjdoucí.
To makame je iba skratka mena a jeho druhý význam je len bonus.
Lukáš Kozák vás zve do své soukromé zahrady se stovkami narostlých
a nakvetlých růží.
Od 10. do 18. června se opět po roce otevírá brána naší Růžové zahrady
- otevřena bude každý den od 10 hodin do 18 hodin - mimo soboty 17.června,
kdy bude otevřena až od 13 hodin (Cukrovarská 25, Černožice u Hr. Králové).
Můžete to spojit s návštěvou malého soutěžního rosárijka v Hradci Králové:
http://www.rosaklub.cz/Soutezni-rozarium/Aktualne
Právě v sobotu 17.6. dopo tam bude vyhlášení výsledků + společenské setkání
členů Rosa klubu, hodnotitelů a posuzovatelů, takže veřejnost až od 12.00 hod.
Dobrý den, chovatelé a chovatelky.Tak se zdárně přibližuji ke konci letošního líhnutí a přidávám foto posledních opozdilců a teď je jen dokázat uživit. http://www.qizy.cz/quizzes/zkouska-pro-ceske-obcanstvi/56/r/5476a393-961b-41df-bf7d-5add7782551e Jinak tu je sucho a zatim nerostou.
Jo a fotky. Tak první co se vylíhlo v Covině. Bystrému oku neunikne, že to nejsou všechno hempšírky.
A ještě druhá skupina. Ne nejsou to vlašky s hempšírkama ;) Na to jsou kuřata fousatá :).
Tohle je pro pani Danu, aby měla i ilustraci k pohádce o kmotře lišce. No a HonzíkuPM jestli se vám tam něco pozdává, tak ano jsou to ony, vlašky koroptví a oranžovo krké od vás. Vyplenila mi tři ohrady v době od 11°° do 14°°. Naštěstí další výběh nestihla, jinak by tam byl i Erik se svou družinou. Za 25 let mi tam ještě nikdy přes den nepřišla ta mrcha zrzavá, proto jsem ji vyhlásil válku a to vyhlazovací. A ať si ochránci přírody a milovníci lišek namítají co chtějí, já ji mohu zabít jenom jednou. Ona neměla slitování se 27 slepicemi. Myslíte že měla až takový hlad?
horal
napsal(a):
Tohle je pro pani Danu, aby měla i ilustraci k pohádce o kmotře lišce. No a HonzíkuPM jestli se vám tam něco pozdává, tak ano jsou to ony, vlašky koroptví a oranžovo krké od vás. Vyplenila mi tři ohrady v době od 11°° do 14°°. Naštěstí další výběh nestihla, jinak by tam byl i Erik se svou družinou. Za 25 let mi tam ještě nikdy přes den nepřišla ta mrcha zrzavá, proto jsem ji vyhlásil válku a to vyhlazovací. A ať si ochránci přírody a milovníci lišek namítají co chtějí, já ji mohu zabít jenom jednou. Ona neměla slitování se 27 slepicemi. Myslíte že měla až takový hlad?
Tak to mně velice mrzí příteli... příroda je hold příroda. V okolí letos také je, a ne a ne se chytit
Jen ten počet kusů a hrabání je tedy divná strategie.
Tak ať se vám lov podaří.
javorka
napsal(a):
A co třeba takový škodovák? A další...
Sladké sny
Tohle mně upřímně potěšilo..
Nicméně nezapomněl jsem, jen není kdy je toho moc a když k ránu přijdu nemám už moc sil to zapnout
Snad něco vyfotím a přidám občas.
O víkendu jsem dával asi 38 kohoutku po kamarádech to byli ti od Ovečky asi z 54 kuřat, deset minorákú z 16 kuřat,5 maransáků z 21 kuřat, wyandoty nedokážu určit kdybych to bral podle velikosti a lalokú tak bude asi z prvních 6 od Dadu 4 kohouti, ale nemám v nich praxi.
Z mych hempsir bude také asi více jak polovina kohoutků. Letos super úspěch
Dneska lezli vlašky minorkám se moc nechce, dosti bylo kruhů smrti, něco čisté.
No jinak jsem sušil, každý týden sekám přes tisíc metrů, nějaký ty kytky, stříhat keře. Na více venku není čas. Jo vlastně ještě skleníček, dneska například dráty na vázání vyšší zeleňě. Atd
Do moji další návštěvy, všem mnoho zdaru úspěchů a však každý ví co potřebuje
Moje kvety keď svieti slnko tak krása strieda nádheru.Muž sa mi smeje koľko pri nich strávim času.
Dobré ranko, Horal to je katastrofa .Doufám, že jsi po nich již stihl na líhnout a kuřátka jsou v bezpečí.Nevím kolik toho predátoři odnesli pryč, ale pokud to zůstalo vše na místě, tak by to pes mohl být, ale liška hrabe velmi dobře svoje nory a možná zaučovala mladé.Ke známému si taky chodila pro slepice v poledne a zabila mu i českého husáka.Musel udělat voliéry, základy ze s traceného bednění na voliérách a pevné pletivo, volně nemůže již nic chovat kvůli predátorům.Jinak pokud by si měl cestu kolem Dobříše či Příbrami tak se stav a něco drůbeže u mne snad vyberme.Jinak právě jsem letos prvně vymedoval, ale je to slabší 25kg na včelstvo.
Přeji hezký den.
Jo, jo. Na zahradě je teď plno práce. Taky tam zůstávám až do tmy. Mám tu děti, tak se od rána kolem nich motám a v mezi čase si odběhnu ke slepicím. Pak ještě v rychlosti oběhnu zahradu a hledám vejce běžců. Letos ty vejce trousí, kde je napadne. A to vaření, to taky zabere plno času. Je nás tu 6, tak se to nedá moc odbýt. Jsem ráda, když se dostanu na zahradu pozdě odpoledne.
Dcera si přivezla šikovného kamaráda, hned mě spravil malou sekačku (asi za tu svíčkovou, co jsem mu uvařila ) a ještě šel s benzínovkou sekat druhou zahradu, kterou tu máme hned vedle. Přitahal hromadu ořezaných větví, no šikula!
Takový pomocník se hodí. Pan manžel si ve sklepě léčí jakousi chorobu. Už dostal ATB, tak se snad konečně uzdraví. Již delší dobu je naprosto nepoužitelný.
Na tu opravu sekačky čekám už od loňska.
Tak si užijte příjemný den!
Uživatel s deaktivovaným účtem

horal
napsal(a):
To vypadá na čokle.
Začátku děkuju za nabídku, ale neni potřeba. Vzala mi asi třetinu slepic, takže vajíček je zatím dost a nalíhnuto mám také. Štve mne, že jsem přišel o mladé slepičky šumavanky od pani Dany a vlašky od hozapm. A právě vlašky byly rozjety na plné pecky, od devatenácti jsem sbíral 16-18 vajíček a to tam byly už i čtyřleté. A co se týče predátora, hodil bych to na lišku. A neni to ta co mi chodí každou noc na zbytky, ta má jinou trasu a ani se nesnažím ji zadělávat díru pod plotem. Tahle přišla z jiné strany. Překonala jeden plot ohrady s fotovoltaikou, kde se pasou ovečky, pak další plot do bývalých dílen lesů. Odtamtať do první ohrady s vlaškami, bylo jich tam 9+kohout a zbyla jenom jedna co přeletěla plot. Pak podhrabala další plot k šumavankám a 12 jich to schytalo a pak ještě přelezly další plot k mladým vlaškám a z 1+10 zbyl kohout a 4 slepíčky. Měly ideální podmínky, všude kolem na loukách vysoká travina a u mne v první ohradě slepičí lesík s maliníkovým podrostem. A že fena zaučovala mladé lovit nasvědčuje i to že v tak krátké době bylo zabito 27 slepic a to i v kurnících. Nic nebylo potrháno, jenom zardošeno. Stratilo se jich 5 s čeho by se dalo i usoudit kolik jich tam bylo. Teť si myslím že vracet se budou už jenom mladé a to pod záštitou noci a jednotlivě. Po takové zkušenosti většinou fena štěnata opustí a ty se začnou starat sami o sebe. Právě proto v současné době neni problém třeba na 30 km trase v podvečer nebo k ránu potkat 3-4 lišky. No nic jedeme dál. jednou to přijít muselo. Mám nárok na odškodnění od mysliveckého spolku, ale vím jak to chodí, také jsem býval myslivec. Takž doplníme stavy a budu doufat že se mi to zase pár let vyhne. Hezký den.
Tak a válka je vyhlášená. Dneska odpoledne v půl třetí chodila manželka po zahradě a krmila kuřata, no a věřte nevěřte liška prošla pár metrů kolem ní a okukovala si slepice v ohradách. Až když se manželka k ní s křikem rozběhla teprva pak utekla. Zítra dostanu past na lišky a mám slíbenou ještě druhou. A ať se to někomu líbí nebo nelíbí také železa.
Zdravím Teplákovce a především přeji Horalovi úspěšný lov, mně by asi trefilo. Vím jak mi bylo, když mi před lety dvakrát podhrabal plot sousedův jezevčík a provedl totální selekci australek, které jsem tehdy měla DVAKRÁT! Sousedům jsem sice nevynadala ůplně sprostě, ale vyslechli si svoje.
No těď na veselejší téma, konečně jsem se dostala k přehledu přírůstků kuřátek v králíkárnách, proč tam? No protože moje kočky jsou taky lovci a kuřata jsou fajn hračky.
Nejdřív kvočna č.1 se dvěma výtečníky, budou to asi kohoutci.
Byla jsem vyrušena zájemcem o násadová vejce z vedlejší vesnice, pak jsem šla zrovna zavřít a poklidit králíky a teď můžu pokračovat v představování. Kvočna č.2 má pět kuřátek a č.3 má tři kuřata, jednu laflešku a dvě kočinky papučkatý
A ještě kačenky, ty starší už to mají asi za měsíc spočítané a ty menší už hodně povyrostly
Já letos taky přišla o 35slepic.Ke mě ta mrcha chodila po ránu.Počkala, až jsem kolem sedmý otevřela kurníky(páč měla zkontrolovaný, že v noci je všechno zavřený)a než jsem stihla sebe a děti vypravit do práce a do školy, tak bylo vymalováno.A to se opakovalo tři týdny po sobě.Já byla tak nas...á, tak jsem vystartovala na myslivce, co tam mají honitbu a on mi povídá, že je to dobrá máma, když si tak zabezpečuje masíčko pro liščata a že bych jí jako měla pochopit a že nejsem jediná, že vedle sousedům jich sebrala taky hromadu.To je útěcha, co?Ale pak jsme se domluvili na nějakém odškodnění.Ale stejně to člověka ani netěší, když se s tím denodenně pipláte a pak je to během půlhodiny všechno pryč.Tak jsem tam začala pouštět po ránu rádio a od té dob je klid.Nevím, jestli je to tím rádiem nebo tím, že už jsou liščata velký, ale jsem aspoń klidnější.
Líška sa zatiaľ len raz prechádzala okolo.Noru mala v strede dediny.Keď išli prerábať taký starý dom tak ju našli aj s mladými.Susedia okolo mali smolu im stihla pobrať čo sa dalo.Ono tým zvieratám sa nečudujem lesy u nás sú v katastrofálnom stave kam majú ísť?Pre chovateľa je to však hrozné neviem si to ani predstaviť.
Horalku, včera jsme s jednou čarodějnicí na zeleném vršku spáchali jednu
silnou a zcela jistě účinnou kletbu - totiž Kletbu nedotknutelnosti, kterou jsem
směroval na Erička a jeho družinu. Ten je tedy ochráněnej.
Bylo to tedy o něco náročnější, krom odvaru z babského ucha byla zapotřebí
i štětina z kňoura o půlnoci skoleného, a to mi dalo přece jenom poněkud zabrat,
z gaučíku, který jsem u té příležitosti na vršek vyvezl, mi to nešlo až tak lehce.
Vaše paní Babička by si měla příště dávat lepší pozor, jinak hrozí,
že by ji soudružka kmotra také mohla kousnout víte kam. Lovu zdar.
Olánku, doufám, že příští víkend soudružku manželku konečně vyvezete.
Já tam f sobotu budu zcela určitě.
http://www.zahradnictvi-chladek.cz/akce/kralovna-kvetin-ruze-a-vystava-rezanych-ruzi-2017-03-28.html
M. ú.
Světlana Petrova

XXX.XXX.49.160
Dobrý den, omlouvám se, že otravuji, ale mohu se zeptat co je to za plemeno slepic. Děkuji za odpověď.
Tak se mi konečně podařilo vyfotit kvočnu orlovku s kuřatama hempšírkama.
Světlana Petrova
napsal(a):
Dobrý den, omlouvám se, že otravuji, ale mohu se zeptat co je to za plemeno slepic. Děkuji za odpověď.
Ano, jak píše Dana. Ale jsou různě staré. Ty dvě černé, jsou už čtyřleté. Určitě někdo napíše, že už nejsou ani na polívku. Pořád pěkně nesou a polívka z nich nebude. Jsou to moje první slepice, Franta Jetel a Cecilka. Dostala jsem je.
Dobré ránko ve spolek, Tišnovsko hlásí sluníčko a teplota okolo 8°C.
dnes se tu po ránu trošku ochladilo ale je to příjemné... Dlouho to trvat nebude opět hlásí 30tky
No co u nás nového na dvorku, je toho dost, vojtěška posečená usušená a poklizená, druhá várka se zatím opaluje na zahradě Slepičky jsou šikulky nesou jako zběsilé, husky rostou jako z vody. Dokonce je husa naučila přelézat oplocenku cca 60cm vysokou a tak mám trošku kosmetické úpravy v zahrádce.
Malé pižmovky, to jsou vám takový podlejzáci že to svět neviděl. Kdekoliv najdou díru kudy se protáhnou tak jsou fuč, jsem z nich nešťastná. Kachna se na ně po třech týdnech vykašlala a šla za kačerem. Říkám ji kačka fofrofka protože už zase sedí na 15 vejcích.
Králíčci jsou na světě, dnes by se měla kotit druhá samice tak jsem zvědavá jak to zvládne.
No a teď to nejhorší nakonec, o víkendu jsme zakopaly 11 králíku ve staří 4měsíce, všichni byli určeni na výstavu... Zatím nevíme čím to je popadali mi během odpoledne. Jednoho jsem odvezla k vet ať nám jej pošle na rozbor, ať víme čím to je. Tak jsem teď tím tak trošku znechucena něco dělat. Člověk k tomu chodí 8x denně a pak tohle...
Tedy Niky, to je hrůza. Taková pohroma, to se nedivím, že vám to bere chuť do další práce.
Se zahrádkou (zeleninovou), to mám podobné. Neustále mi tam lezou běžci. Kachna tam chodí snášet pod keř a pak neví jak zpátky. Dost často se tam navezou všichni. Nechápu, jak se tam dostanou. Je tam nízký plůtek, ale to jim očividně nevadí. Jednou jsem zahlédla kačera, že to přeletěl. Každý den jsou tam pošlapané jahody a nejvíc to odnáší rukola (tam je zřejmě hlavní trasa). Taky si často říkám, jestli má cenu se o něco snažit.
Dano, Franta Jetel je z Rozpuštěný a vypuštěný (známý svůdník, co nosil na stranu čepici). A tahle slepice měla hned od začátku na stranu hřebínek. Asi po dvou letech se jí narovnal, tak se jí říká jen Franta.
Hezký den!
Kdo by nechtěl na pár hodin opustit chovatelské zajetí a navštívit nadpřirozeno.Jenže opožděná privatizace domu a omlazené osazenctvo dohání dohnatelné.Právě skončila výměna střev v domě a žena nepřeje ani těch pár záběrů filmařům k filmu Vybombardované Drážďany.Za druhé, žil jsem v mylné představě přičítané spolužákům druhé C pějících na dávném školním výletě v autobuse, že okolo Hradce rostou růže, ale pouze tři v malé zahrádce.Co je překvapivé, že již v modré barvě.Tak snad příště, růže k růžím.
Horale, příště při zveřejnění drastických záběrů upozornění, jinak se obracím na Teplákovskou Radu.
Znalkyně pohádek a bajek Ovečka by nám měla objasnit postavení lišky v literatuře minulých století a proces její degradace, myšleno lišky, od inteligentní až vychytralé, mazané dámy v zavrženíhodnou vražedkyni a zda cesta čápa, bez zbraně a želez pouze s džánem vede k nápravě.
Citově založená Věra jistě sleduje liščí boj za svobodu.Napoví nám, co nastane za pět let, možná dříve, až opustí lišky alespoň u nás žaláře, jak se změní jejich vztah k nám lidem, nebo se stane liščí ohon něčím žádaným jako nosorožčí roh?
Kačíkačko, Horálovy slepičky to mají zasebou a Vaše krásné kačenky to teprve čeká,
Obdivuji statečnost manžela Javorky odolávající trvalému tlaku, projevovati uspokojení při pohledu na čerstvě posečený trávník.Musím se též zmužit a nedělat jejej.
Při tvobrě pachových zábran je důležité řádné vyšetření moči.V případě, že obsahuje cukr či krev je výslednost opačná.Já postupuji následovně, vynechám lék na dnu, Milurit a natankuji hodně tekutin.Pak tvořím zábrany, ale rychle než kyselina močová zkrystalizuje.Mohu prohlásit.že na takto chráněné území nevstoupil rys, vlk a ani medvěd. Pravda, cesta pomocí pivních kvasnic se jeví přitažlivější.
Závěrem mám prosbu, návrat jiřiček zhatil mé pozorováni územních nároků mouchy domací.Byl bych potěšen, kdyby jste mně zapůjčili Vaš obrazový záznam denního pohybu nejméně deseti much pořízený z gaučíku, případně již převedený do nějaké grafické podoby.Nejde mě o umělecké dílko, ale o zdánlivě obtížně vysvětlitelné zcestné pohybové dráhy, které dle sebe, přičítám výpadkům paměti.Zda se skleroza projevuje pohybovou zmatečností i u much nevím, snad Bodlinka
Olánku, pan manžel neprojevuje uspokojení z posekaného trávníku, ale překvapení. Když jsem ho včera vytáhla na chvilku ze sklepa, aby si se mnou na zahradě vypil kafe, nestačil se divit. Že je zahrada částečně posekaná mu několik dní zůstalo utajeno. Skoro se divím, že si toho vůbec všiml.
Tak jsem včera vykopal válečnou sekeru, pomazal se bojovými barvami a je tady první oběť na straně nepřítele. No ono to s tou sekerou bylo trochu jinak. Vnuci ji nechali z jara na zahradě když zatloukali klacek na terč pro vzduchovku a já ji vlastně vysekal v trávě než vykopal. A to malování? Vlastně jsem se umazal na tváři šmírem, když jsem poravoval sekačku. Každopádně alespoň chvíli nebudu trnout, že až příjdu na zahradu že budu muset počítat ztráty.

horal
napsal(a):
Tak jsem včera vykopal válečnou sekeru, pomazal se bojovými barvami a je tady první oběť na straně nepřítele. No ono to s tou sekerou bylo trochu jinak. Vnuci ji nechali z jara na zahradě když zatloukali klacek na terč pro vzduchovku a já ji vlastně vysekal v trávě než vykopal. A to malování? Vlastně jsem se umazal na tváři šmírem, když jsem poravoval sekačku. Každopádně alespoň chvíli nebudu trnout, že až příjdu na zahradu že budu muset počítat ztráty.
Co vlastně potom člověk dělá s tou liškou ve sklopci? shání někoho, aby jí zastřelil? nebo jí v garáži tráví výfukovými plyny? jak se dá zamordovat, aniž by se musela vytáhnout?
horal
napsal(a):
Gratulace. Na co jste ji chytil? Já jsem po té co mi liška vyvraždila 18 nejlepších kusů se pokoušela ji chytit na všechno možné ale chytil se jen 2x ježek a jednou kočka. Asi jsem taky měla malý sklopec když vidím ten váš. A otázka Bodlinky je oprávněná. Já bych se jí bála - myslím té lišky- a nevěděla co s ní. Už ta kočka jak v tom sklopci zuřila byla pro mě výzva.
Doufám že budete mít pokoj od rezavých návštěv. Já se pokaždé klepu strachem co mě na zahradě očekává.
No tak já před hodinkou zjistila že mám o 8ks mladých méně :( nato že zmizelo tolik ks jen trocha peří takže asi rodinka lišek?
4ks jsem našla v trávě kolem zahrady s hlavou jen zakouslé na krku
vůbec nevim co mám dělat předěláváme výběh stavíme nový kurník, takže plot je chatrnej jen tak aby slípky neutíkaly po celé zahradě
kde se dá sehnat past na lišky...
je mi z toho nanic protože už mám jen 16ks přijde takhle ještě 2x a je po slepicích.
Mnoho otázek, tak popořadě. Bodlinka. Z klece se dá vyndat, jelikož je otevíratelná z obou stran. Zaměstnat ji něčím a ze zádu uchopit za oháňku a pak strčit do pytle. Anebo rána do hlavy střelnou zbraní jako v mém případě. Je to dál než 200 metů od nejbližšího obydleného stavení tudíž na honebním pozemku. Případnou polemiku ohledně honitby nebo humanity a oprávněnosti usmrtit zvíře ignoruji.
bgstettnjako návnadu jsem použil kohouta kterého ulovila v neděli spolu s dalšími 26 slepicemi. A klec musí být opravdu dostatečně velká. I když liška vleze kamkoliv, ale chvíli to trvá a budeli snažší kořist tak radši pude po ní.
petboh Jestli to byla liška tak příjde opět a opět. Příjde si posbírat co nalovila, popřípadě ulovit další. Podle popisu jak byli zabité bych ale usoudil spíše na kunu nebo tchoře. Liška kousne do zad, tím slepici ochromí že nemůže utíkat ani lítat. Většinou jí tim kousnutím i usmrtí. Přitom je všude spoustu peří. Netvrdím že to tak musí být, je to ale moje zkušenost. Neni to porvé co u mne liška lovila, ale také kuna a tchoř. Nikdy ale nebyla tak velká škoda. A ohradník? Pokud je jako síť tak do jisté míry ano, dokáže zabránit průniku lišky. Ta bestie je ale velice vynalézavá a dokáže si cestu najít třeba přes střechy vedlejších staveb.
Ještě pro ty kterým je lištičky líto. Nebyla týraná a usmrcena byla rychle. Naopak moje slepice museli zkusit než pošly.
Olánku nekoukat na foto, za případné trauma neručím.

horal
napsal(a):
Mnoho otázek, tak popořadě. Bodlinka. Z klece se dá vyndat, jelikož je otevíratelná z obou stran. Zaměstnat ji něčím a ze zádu uchopit za oháňku a pak strčit do pytle. Anebo rána do hlavy střelnou zbraní jako v mém případě. Je to dál než 200 metů od nejbližšího obydleného stavení tudíž na honebním pozemku. Případnou polemiku ohledně honitby nebo humanity a oprávněnosti usmrtit zvíře ignoruji.
bgstettnjako návnadu jsem použil kohouta kterého ulovila v neděli spolu s dalšími 26 slepicemi. A klec musí být opravdu dostatečně velká. I když liška vleze kamkoliv, ale chvíli to trvá a budeli snažší kořist tak radši pude po ní.
petboh Jestli to byla liška tak příjde opět a opět. Příjde si posbírat co nalovila, popřípadě ulovit další. Podle popisu jak byli zabité bych ale usoudil spíše na kunu nebo tchoře. Liška kousne do zad, tím slepici ochromí že nemůže utíkat ani lítat. Většinou jí tim kousnutím i usmrtí. Přitom je všude spoustu peří. Netvrdím že to tak musí být, je to ale moje zkušenost. Neni to porvé co u mne liška lovila, ale také kuna a tchoř. Nikdy ale nebyla tak velká škoda. A ohradník? Pokud je jako síť tak do jisté míry ano, dokáže zabránit průniku lišky. Ta bestie je ale velice vynalézavá a dokáže si cestu najít třeba přes střechy vedlejších staveb.
Ještě pro ty kterým je lištičky líto. Nebyla týraná a usmrcena byla rychle. Naopak moje slepice museli zkusit než pošly.
Olánku nekoukat na foto, za případné trauma neručím.
Hele a to nekousne, když jí držíte za ocas? já si prostě nedovedu představit, jak chci sahat do sklopce kde je naštvané divoké zvíře. že je to otevíratelné vím.
Horal, když chodí ve dne do oploceného pozemku, ani neceknu. Vždycky pyskuju, když lidi na noc nezavíraj a pak se divěj.
Petboh, zkuste mít přes den ve výběhu trvale puštěné rádio, kde kecaj a prokládají to písničkami, reklamami, aby se to měnilo. Nedávno tu někdo o tom psal + mě loni říkala kamarádka, že to zabralo. Za zkoušku nic nedáte.
Jo takhle no jedné slepici co jsem našla kolem zahrady hlava chyběla ale ostatním ne, takže spíš kuna a ne liška...
měla jsem za to že kuna ukousne hlavu a tělo nechá být a všechny kusy byly pryč jen ty 4 jsem našla roztahané po zahradě v trávě kde nesekáme
liška tedy zabíjí podobně jako pes do zad...
nj ale ted mi poradte co mám dělat protože to neni první utok letos ale zatím to byly jen jednokusové ztráty bud přes noc, nebo těch co utekly mimo výběh
plot je nezastaví, ohradník taky ne tak to můžu rovnou zabalit protože to nemá cenu když už se to sem naučilo chodit každý týden se něco ztratilo tohle je třetina pryč...
mám zkusit sklopece? ale když budou vedle běhat slepice tak do něj stejně nevleze.
Pro slabší povahy zařazuji vsuvku. Jsem vám vyfotila růži, co mi teď kvete na zahradě.
ladd
napsal(a):
"...letos ale zatím to byly jen jednokusové ztráty bud přes noc, ..."
A jsem zase u toho! Nezavíráme.
Zavíráme, ale starý kurník mi napadla invaze čmelíků a když jsem je učila do boudičky a nosila je tam po jednom tak mi sem tam nějaká prostě proklouzla a nevšimla jsem si že zůstala venku
a jelikož jsem momentálně v 8 měsíci těhotenství tak mám opravdu dost dávat 10-20 slepic do kurníku a běhat po výběhu kde která zbyla...
Tak nevím. Koukala jsem na pořad Polopatě. A tam akorát bylo o růžích. Jaké mají škůdce, další choroby rzi padlí atd. U některého škůdce že se to projevuje že jsou dírky na listech. Tak si říkám ha, dírky na listech, to znám. Pak skvrnitost. Tak já taky to znám. Už jsem se navnadila, že si ten zázračný protivšemu působící prostředek obstarám. A pak ta paní povídá, že to koluje v růžích nějakou relativně dlouhou dobu. A já se ptám. A co když ten škůdec skousne růži s postřikem. Škůdce skousne běžec. A já skousnu vejce od běžce?
Asi budu mít radši flekatý a děratý růže
Zdravím Teplákovce měla jsem dnes v úmyslu séct další várku na seno, ale od sedmi začalo pršet takže zůstalo jen u úmyslu. Né že by nebylo potřeba, ale postříkala jsem včera brambory, protože zas byly plné mandelinky, tak doufám, že to bude mít nějaký účinek.
Takže dnes budou domácí práce co jsem měla naplánované na zítra, nemám ráda, když musím takhle měnit plán výroby. Ještě jsem chtěla otrhat nějaké třešně, než mi je všechny oberou kosové a udělat aspoň trochu marmelády, no uvidíme zítra . Příští týden se mají klubat další kačenky tak zajistím prostory a poslední kvočce kuřata, má tam čtyři vajíčka tak uvidíme. . A už mi kvočí další kočinka tak zprovozním ještě jednu králíkárnu a usadím ji tam. Dám jí pár vajíček a ostatní umístím pod kačku na před inkubaci, protože pořád mám hodně neoplozených, jelikož kohouta zajímá spíš kohoutek ve vedlejší ohrádce, než vlastní slepice asi mu budu muset pohrozit sekerou aby se trochu pochlapil, mohl by to lehce zvládnout, protože má jen dvě svoje slípky a pět kříženek ostatní jsou na odkvokávací kůře.
Hezký den. Konečně prší - už tady bylo jak na Sahaře.
Jak dlouho můžu nechat vylíhlá kuřata v líhni? Včera dopoledne se vyklubal jeden průzkumník, odpoledne druhý, tak jsem je tam nechala, že je ráno vytáhnu a teď se začaly klubat další, tak nechci líheň otvírat, abych vytáhla ty dvě nejstarší kuřátka. Můžou tam být ještě aspoň tak do večera? Tím by tam ty nejstarší byly víc jak 24 hodin.
A ještě jeden dotázek - jsou to ayam cemani - první kuřátko je krásně černé, jak má být, ale to druhé se bílé nebo žluté - zatím není přesně vidět, i hřebínek má růžový - je to genetika - chybí mutační gen -a nebo něčím překřížené? Ty zbývající, co se klubou jsou už černá. Mám tam vajíčka od dvou chovatelek odsud z ifauny - vajíčka jsou označená, tak jsem zatím schopna poznat, od koho jsou.
Muž říká, že ty nejstarší je potřeba už vytáhnout, že tam dýl být nemůžou. Já mám strach, jak se líheň otevře, tak se ochladí a klesne vlhkost. Odebere sice suchá kuřata, ale co ten zbytek?
V první várce, když líhl amroks, tak vytahoval kuřata průběžně a dosychaly pod žárovkou a zůstalo hodně mrtvých nevylíhlých ve vajíčkách.
Ahoj, přátele dá se soudit dle laloku u těchto wyandot co je co? Děkuji.
Já si to myslím taky, jen si nejsem jist
Kohouty nemá cenu držet, mají křivé prsty. Tak že bych to nějak ukončil.
Herbst

XXX.XXX.209.195
horal
napsal(a):
Pane Horal to je hrůza držím palce aby se to již neopakovalo
Tak jsem přemístil ještě 20 minorek do garáže do odChovny vedle vlaštiček a letos konec
Housata dostal kamarád.. Už jen čekat co z toho bude
Dobré ráno,
Honzíku prosím mohl by jste sem dát fotky té chaloupky pro kuřátka s kvočnou? Aby se mohla dojít najíst? Nějak to nemůžu najít na fotce a manžel prý bez fotky jak to má vypadat nic nevyrobí. Dneska to budeme nějak řešit, zatím to vypadá u kvočny tak, že všechno krmení je hned vysypané na zemi.
https://youtu.be/p392JGDakr0.
Věrko, je to jednoduché (stačí Á-čko nebo i překlopená vhodná bedýnka).
Já mám toto, nahoře jako kryt bývalo pevné sklo (okénko z traktoru),
ale to mi někdo vyhodil, tak je tam dočasně eternit (ale zatížit, ať to na někoho
nespadne), než nám odemknou pilu a budu si moci uříznout deštiodolnou desku.
Dělal jsem to, když mi bylo asi 12, takže to slouží 23 let a kdyby se natřelo,
tak to bude věčné. Postranní tenké lišty tam jsou skoro zbytečné - hodně záleží,
co za papání se tam dá. Když jen něco ne tak lákavého, tak mohou jít pryč.
Když to bude něco top-mňam, tak by se některé slepice mohly přetrhnout,
aby to kuřatům-kachňatům vyžraly. Jinak to není jenom protikvoční opatření,
ale slouží ke klidnému nažrání všech menších prcků, pokud je společný chov.
Ideální jsou dvě velikosti - tahle na foto pro ty nejmenší (na K1) a potom větší,
ale stále nedostupná pro slepice, kde zase vleze velikost strávníků K2.
Strouhaná mrkev, brambor nebo vajíčko s K1 jsou holt velikým lákadlem pro fšechny.
Papání je ve stínu a nezmokne, případně se tam drobotina schová,
kdyby přišla náhlá přeháňka.
Fotky jsou starší, teď už káčata žerou z většího, do malého se neprocpou,
malý krmelec teď používám jako odkvokávací pavilón. Na jednu kvočnu stačí,
krmení a vodu jí dám ven, aby v tom nematlala a krásně se skrz nazobe i napije.
A hele, já mám i fotku krmelce pro větší kuřata - vejdou se tam slepičky
do cca 22. týdne, než začnou snášet, pak už ne. To, jak je to šikmé, je nešikovné
- kuřata tam lezou z té delší strany velmi krkolomně (větší kuřata 14-15 týdnů),
ono je většinou nenapadne chodit z kratší strany, kde jsem jim udělal luxusní mezery,
kdybych to dělal dnes, udělám z delší strany menší mezery, nebo dám králičí pletivo,
aby tudy nelezla vůbec. A taky bych udělal širší stříšku, aby bylo krmení jistěji v suchu.
Slouží též jako krocaní rozhledna.
veraboskova
napsal(a):
Tak nevím. Koukala jsem na pořad Polopatě. A tam akorát bylo o růžích. Jaké mají škůdce, další choroby rzi padlí atd. U některého škůdce že se to projevuje že jsou dírky na listech. Tak si říkám ha, dírky na listech, to znám. Pak skvrnitost. Tak já taky to znám. Už jsem se navnadila, že si ten zázračný protivšemu působící prostředek obstarám. A pak ta paní povídá, že to koluje v růžích nějakou relativně dlouhou dobu. A já se ptám. A co když ten škůdec skousne růži s postřikem. Škůdce skousne běžec. A já skousnu vejce od běžce?
Asi budu mít radši flekatý a děratý růže
Žití v přítomnosti zmírajících růži je stresující, navíc dlouhodobé, což pozemské bytí zkracuje .
Tak jsem celé dopoledne leštil brýle, že alespoň na foto zahlédnu vítězku Královen a ono nic.
Dobré pondělní ráno. Tak jsem se pustila do chickenartu. Kuřata jsou modrá, já jsem modrá, kyblík na přendavání kuřat je modrej, dítě který přendavalo kuřata je modrý. Tak nevím, jestli mám říct že doufám, že ta barva vydrží
Dobré poledne,
to jsou ale krásní modrásci Já už se také těším na kuřátka, ale musím si na ně ještě počkat. Příští týden mi kamarád doveze 8 nakroužkovaných hempšírek. K tomu 30 násadovek z jiného kmene. Sice budou pozdě ale nevadí třeba se předvedou na výstavě na konci roku nebo až příští rok.
Dneska jsem se pustila do bezové šťávy, umývání oken, praní záclon a koupelny. Venku je takové dusno že se mi pracuje lépe doma...
Slepičky stejně odpočívají v chládku, husky sedí u vody a odpočívají...
Tak přeji krásný den, ať Vám to všem pracujícím uteče.
N.
Zdravím, u nás je taky pěkné horko. Ale slunce občas zaleze a pak se dá chvíli venku vydržet. Také jsem měla na dnešek naplánovaný úklid, ale nevím, jestli na to seberu dost síly.
Včera mi po deseti dnech odjely děti a je to děsný. Všechno upatlaný, plno drobků a vykrámovaných věcí.
Tak aspoň peru. Okno a dveře (samé mastné prstíčky) jsem už umyla večer. Je to na jih a v tom žáru by se to špatně dělalo. Zítra mi měla přijet kamarádka ještě ze základky. Je taková pořádkumilovná, tak jsem ještě ráno vyleštila lednici, co pod těmi obtisknutými prstíky nebyla vidět. Pak jsem se dozvěděla, že nepřijede a nějak jsem ztratila motivaci.
Od rána přemýšlím, jak to vyřešit s běžci. Zase mi vlezli do zeleninové zahrádky (je uprostřed jejich rajónu) a řádně to tam uváleli.
Původně jsme uvažovali o vyšším plotě, ale přístup by se značně zkomplikoval. Teď je tam jen nizoučký, co ho dokážu překročit. V loni to stačilo, ale letos mi tam lezou každý den. Buďto jim zmenším výběh, a celou zahrádku oddělím, což by bylo nejlepší. Ale zmenšilo by se jim to hodně. A nebo je pustím ke slepicím, tam je to hodně veliké, ale znamená to často nosit čistou vodu, protože bude všechno zmazané.
A navíc, to asi není úplně vhodné, aby byli pohromadě.
Manžel mi navrhl, ať celé pěstování zeleniny zruším!
Ale to tedy ne! To v žádném případě nechci. Práce s tím je, žádnou velkou úrodu nemám, ale nevím proč rušit něco, co mě baví.
Tak, a teď se venku úplně zatáhlo, snad nebudou padat trakaře.
javorka
napsal(a):
Zdravím, u nás je taky pěkné horko. Ale slunce občas zaleze a pak se dá chvíli venku vydržet. Také jsem měla na dnešek naplánovaný úklid, ale nevím, jestli na to seberu dost síly.
Včera mi po deseti dnech odjely děti a je to děsný. Všechno upatlaný, plno drobků a vykrámovaných věcí.
Tak aspoň peru. Okno a dveře (samé mastné prstíčky) jsem už umyla večer. Je to na jih a v tom žáru by se to špatně dělalo. Zítra mi měla přijet kamarádka ještě ze základky. Je taková pořádkumilovná, tak jsem ještě ráno vyleštila lednici, co pod těmi obtisknutými prstíky nebyla vidět. Pak jsem se dozvěděla, že nepřijede a nějak jsem ztratila motivaci.
Od rána přemýšlím, jak to vyřešit s běžci. Zase mi vlezli do zeleninové zahrádky (je uprostřed jejich rajónu) a řádně to tam uváleli.
Původně jsme uvažovali o vyšším plotě, ale přístup by se značně zkomplikoval. Teď je tam jen nizoučký, co ho dokážu překročit. V loni to stačilo, ale letos mi tam lezou každý den. Buďto jim zmenším výběh, a celou zahrádku oddělím, což by bylo nejlepší. Ale zmenšilo by se jim to hodně. A nebo je pustím ke slepicím, tam je to hodně veliké, ale znamená to často nosit čistou vodu, protože bude všechno zmazané.
A navíc, to asi není úplně vhodné, aby byli pohromadě.
Manžel mi navrhl, ať celé pěstování zeleniny zruším!
Ale to tedy ne! To v žádném případě nechci. Práce s tím je, žádnou velkou úrodu nemám, ale nevím proč rušit něco, co mě baví.
Tak, a teď se venku úplně zatáhlo, snad nebudou padat trakaře.
Zdravím, a co vyvýšené záhony já mám 30cm vysoké a běžci rejdí okolo zobákem a v pohodě je tedy fakt že tam toho moc nemám jen rajčata polníček a byliny.
honzapm
napsal(a):
Věrko, je to jednoduché (stačí Á-čko nebo i překlopená vhodná bedýnka).
Já mám toto, nahoře jako kryt bývalo pevné sklo (okénko z traktoru),
ale to mi někdo vyhodil, tak je tam dočasně eternit (ale zatížit, ať to na někoho
nespadne), než nám odemknou pilu a budu si moci uříznout deštiodolnou desku.
Dělal jsem to, když mi bylo asi 12, takže to slouží 23 let a kdyby se natřelo,
tak to bude věčné. Postranní tenké lišty tam jsou skoro zbytečné - hodně záleží,
co za papání se tam dá. Když jen něco ne tak lákavého, tak mohou jít pryč.
Když to bude něco top-mňam, tak by se některé slepice mohly přetrhnout,
aby to kuřatům-kachňatům vyžraly. Jinak to není jenom protikvoční opatření,
ale slouží ke klidnému nažrání všech menších prcků, pokud je společný chov.
Ideální jsou dvě velikosti - tahle na foto pro ty nejmenší (na K1) a potom větší,
ale stále nedostupná pro slepice, kde zase vleze velikost strávníků K2.
Strouhaná mrkev, brambor nebo vajíčko s K1 jsou holt velikým lákadlem pro fšechny.
Papání je ve stínu a nezmokne, případně se tam drobotina schová,
kdyby přišla náhlá přeháňka.
Fotky jsou starší, teď už káčata žerou z většího, do malého se neprocpou,
malý krmelec teď používám jako odkvokávací pavilón. Na jednu kvočnu stačí,
krmení a vodu jí dám ven, aby v tom nematlala a krásně se skrz nazobe i napije.
Tak to je geniální hned jak přijedu domů tak se do toho pustím, zkusím to z palet. Soused si už ze mně dělá srandu že mám paletové hospodářství palety na včechny způsoby.
Čertoška
napsal(a):
Zdravím, a co vyvýšené záhony já mám 30cm vysoké a běžci rejdí okolo zobákem a v pohodě je tedy fakt že tam toho moc nemám jen rajčata polníček a byliny.
Vyvýšené záhony mám taky. Dokonce jsem k nim umotala z vrby plůtky. Tam celkem nelezou.
Nejhorší je to, tam co jsou křehké rostlinky. Například hrášek (ten dnes omotám provázky), nebo čerstvě vysetá červená řepa, špenát, rukola a dnes mi potrhali dýně. Jahody jsou taky trochu rozválené.
Foto je z loňského jara.
1. opletený záhonek
2. "zeleninová zahrádka", trochu permakultura
Ona je ta zahrádka maličká a je tam všechno možné, co se mi nevešlo na zahradu u domu. Letos jsem ji dala krásně do pořádku. Proto mě to štve. Ty vyvýšené záhony jsou mimo.
Takhle to vypadalo před dvěma lety. Pak jsem natáhla kolem to nízké plastové pletivo.
Jenom kratce, marodim uz treti tyden, ve stredunebo ve ctvrzek cekame male behounky. Javorko nasi bezcichodimezi hraskem, okurkami, jahodami a vubec nic neznici. Zato kocici mazanci zvalchujou co se da. Ruze u pergoly opet nadhera, az budu po nedeli v praci poslu fotky. Jinak se nam do Nespekvratili cerni capi, no nadhera. A holky slepici snasi jedna radost, denne 90 procentni uspesnost. Prilohou kohout od Ovecky, pomocnici pri staveni bazenu a bezci pri vecetni sieste.
A konecne se maji kde koupat take chovatele, i kdyz napousteni bylo taky trosku slozitejsi.
Čapice, krásně vám ten rybníček obrůstá.
Ta moje banda by to určitě už zničila.
Já si myslím, že mi zahrádku tak demolují, protože to tam mám hrozně namačkané. Kdyby tam byly širší uličky, tak mají kudy projít a škoda by nebyla tak veliká. A ještě tím, že tam je ten plot, tak když už tam vlezou, tak nevědí kudy ven a zdupou toho ještě víc.
Jo, a je jich 6. Demoliční četa.
Zahrádku zalévám a jinde je sucho, tak je to tam láká.
Tak konečně není doma ani kuře . Ale při transferu 45ti kuřat do garáže jsem zjistila, že dvě orlovky se vydávaly za hempšírky a unikly omodření. Takže v téhle hromadě kuřat musím zítra najít dvě svělé orlovky (se zastřiženými konci peříček na křídlech - jiný způsob "poznačení" mě hned nenapadnul) a dodatečně je omodřit.
Běžci mi do záhonků nechodí. Plůtek 50cm výška je dostatečná ochrana. Avšak 50cm je nic pro jezevčíky. A ti mi tam občas udělají paseku. Mají na zahradě "obíhací trasy" a sem tam si to některý při honičce chce zkrátit. To pak stačí jeden pohled a švihají pryč, protože ví, že do záhonku se neskáče.
Vyvíšené záhony, bouda pro krmení, lavička z palet, brambory v trávě, ohrádka v ohrádce pro kvočnu, přeji krááásný den mastím do práce u nás frézují tak mám zdržení.
Čertoško, máte úžasnou zahrádku! A vůbec jste šikovná.
Ta ohrádka pro kvočnu se povedla. Obdivuji brambory. Já je letos dala do slámy a mám pocit, že z toho nic nebude. Dělala jsem to hrozně pozdě a pak byly horka a sucho. Zatím tam vyráží jen pampeliška.
Ale třeba už lezou. Mám je na vedlejší zahradě a týden jsem tam nebyla.
Věro, mým běžcům nezabrání ani 60 cm.
Tuhle jsem viděla, jak to kačer v pohodě přeletěl. Jak tam lezou kachny, to netuším.
Přeji hezký den!
Dřív jsem je nechala chodit po celé zahradě, ale letos jsem je pustila jen jednou a litovala jsem. Ale v létě je zase budu pouštět. Pak už toho tolik nepošlapou.
Fotky jsou 2 roky staré (přesně).
To jsem měla jen 4 mladé.
javorka
napsal(a):
Dřív jsem je nechala chodit po celé zahradě, ale letos jsem je pustila jen jednou a litovala jsem. Ale v létě je zase budu pouštět. Pak už toho tolik nepošlapou.
Fotky jsou 2 roky staré (přesně).
To jsem měla jen 4 mladé.
Ešteže to máte odfotené Javorko, je to krásny pohľad
Nirrti
napsal(a):
Fotky se sem můžou dávat jenom hospodářských zvířat nebo i pejskové? Že bych vám ukázala některé členy naší domácnosti...
Klidne nam pejsky ukazte. Ma svagrova s Vilemem.
Fotka z letošního jara, kdy jsme chvíli na hlídání dostali 5 měsíční mimino (psí).
U nás máme monentálně 1 labrador 2 čivava 5 koček 3 běžce 9 slepic 1 kohout 3 hedvábničky 1 japonka chabo 1 zakrslá rousná plus kohoutek manžel a dvě děti tot vše.
A jeste jedna fotka nasi starsi fenky Jessie. Takove moje rozmazlene miminko.
U nás se tedy nachází dvě psí holky NO a Labrador,9 hempšír,6 minorek,15 lohmanú,10 hus,4 okrasné kachny,7 chov. Králíků a kolem 40 malých no, asi více
Cca 25 kuřic hempšír,20 marans,10 minorek,10 kuřat wyandot,24 vlašek,20 minoRek
Ve sklepě poletuje asi 6 korel a 20 andul.
Želvu má půjčenou školka. Snad jsem na nic nezapomněl.
Já mám těhotnou kočku (ta mrcha!), těhotného kocoura (ten nenasyta!),
potulného kocoura (ten nekastrovaný čipera!), deset ofcí,2 kohouty velké,
26 kohoutků malých,61 slepiček malých,13 slepic velkých,15 krůt a 17 pižmovek.
A taky mám dost často dost. M. ú.
Začátku, tady jeden speciální, fčelařskej, pro vás...
Dobrý večer, zatím vše v normálu, tak klídek a pohoda, akorát sucho jako na Sahaře tak sem tam něco pokropím, aby to alespoň přežilo.
http://www.youtube.com/watch?v=IlSbsmPfSQA.
Zdravím a mám novinu, kvočka měla jedno vylíhnuté kuře(zatím), další kačena naklubaná vejce a další kačce co sedí jsem ráno podložila 16 slepičích vajec na předlíhnutí abych potom vybrala jenom ty oplozené a dala pod poslední kvočnu . Jestli ale nebude potom smutná, když jí tam zůstanou jenom ty její tři vajíčka?
Aha a soupis zvěřince: jeden pes, pět koček, pět faverolek starších, tři mladší co půjdou do chovu, na maso je jich ještě 12, šest laflešek+kohout starších a kuřata, tři šly do světa a zůstaly čtyři starší a 2+5+2 postupně menších, něco ještě ve vejcích, hedvábnička, šest kočinek+zatím dvě kuřata ostatní taky ještě ve vejcích, vlastně jedno dnes venku, tři pižmovky+ kačer, zatím 4+4 káčata, na 6+3 se ještě sedí, pomořanku, pekinu a tři samce a pět samic králíků+4 a 9 mladých. Ostatní se už chladí v mražáku a ty už počítat nebudu .
A nějaké ty latifundie na zeleninu a tak a asi 3000m louka a ještě zahradní džungle se vším možným již průběžně dokumentovaným
Olánku, na růže si ještě musíte počkat. Chládek je až v sobotu.
No a tady na horách teprva kvetou šeříky, zatímco Kačíkačka už zvesela
mlsá třešně s mlíkem.
Začátku, no ale krása střídá nádheru. Ty soudružky mladé rodobarvé vlašky
jsou nádherné, safra, to jsou ale šlechtičny. Žádný bryndák nezůstal suchý.
Čertoško, jste šikovná a čiperná, zdravíme a máváme.
Tak.a.dnes.už,.nnánne.jasno,. , šest.dalších.kačeniček.je.venku., tak.až.přijdu.večer.
donnů,.tak,.je.šoupnu.do.odchovny.v.králíkárně., a.další.
dvě.kuřata.vykulená. , senn.ráno.jenonn,.
sbírala.prázdné.skořápky
O.víkendu.pořídínn.fotodokunnentaci
S.těnna.třešněnna.jsi.se.trefil.zrovinka.včera.jsenn.otrhala.celou, půlku''košíku
z.první.třešně., no.úroda.jak.blázen., dnes.ještě.otrhánn.
jednu.větev.nad.výběhenn., tak.asi.třicet.třešní.a.nnánn.hotovo.
Na.křupce.bylo.taky.asi.jen.dvacet.kousků.tak.jenonn.do.pusy,
abych.nezaponnněla.jak.chutnají ,.aspoň., že.rostou.jahody.
ty.nni.neznnrzly
Tak jsem se pokochal krásnými obrázky a řekli si že jich taky pár přidám.
Odchovna ještě není hotová. Sháním na ní čtyři kolečka, abych jí mohl posouvat sám. Teď musíme ve dvou...
1. Rosteme a už brzo budeme jako taťka a mamka, ta už brzo zase ponese.
2. Ani my se nedáme zahanbit.
3. A my už vůbec ne.
Snažím se si to trochu usnadnit, abych kolem toho nemusel pořad lítat a mohl se taky někdy jen tak kochat Na sud mám ještě dlouhou hadici, ale vody tam stejně dávám tak dvacet litru (na dva tři dny), aby se nekazila v tomhle horku přidávám trochu Acidomin. Myslím že dokonce na Vaši radu. Jinak né že by se kolečka nehodila jak na sud tak na další bejkárny co mám v plánu. O zastínění taky přemejšlím. Trochu stíní švestka ale chtělo by to nějakou vojenskou síť nebo tak něco. Každopádně dobrá připomínka. Stále je co zlepšovat. Podhrab škodné u nás snad není možný, protože naši pesani jsou jako dvě kvočny která si kuřata bedlivě hlídají a většinou u nich i spí. Jinak jak seženu kolečka určitě do světa vyrazíme
.tumash1983.
napsal(a):
Jo jo je to Kočička Velká. Dobrý odhad na to že není pořádně vidět.
Jo jo odhad mám, kočinky jsem dlouho choval a teď mám orpingtonky. A mám právě kuřata černobílých orpingtonek a pokud neseženete kohouta tak v nouzi lze použít na kočiny i orpingtoňák. Moji budou velice krásní a velcí už těď přesahůjí tříbarevné.
No, fotit moc neumím , mám na to jen obyč mobil. Kočinky měly být modré, ale vylíhly se mi snad všechny barvy (teda krom té černobílé ). Takže mám bílou se zlatým lemováním, modrobílou a modrou.
A já vám to teď zkazím, ikdyž pokoukání na ty fotky je nádhera orpinkočinky. Ale musím prostě musím sem dát fotky hempšírek, je jim 14,5 týdne a neprozřetelně jsem si je umístila k dědovi do karanténní voliéry. Babička mi je znárodnila, takže už je krmí jenom ona. Tak jsem si je aspoň vyfotila. Babička si chce ze slepiček vybrat a nahradit co má doma na dvorku. Kohouti půjdou na pekáč (až možná na jednoho). Dneska jsem jednoho těžkala a babička povídá, že je lehkej ještě že jo. No prostě je jí jich líto. To zase budou komentáře, že je jíst nebude atd.
frikmon
napsal(a):
Jo jo odhad mám, kočinky jsem dlouho choval a teď mám orpingtonky. A mám právě kuřata černobílých orpingtonek a pokud neseženete kohouta tak v nouzi lze použít na kočiny i orpingtoňák. Moji budou velice krásní a velcí už těď přesahůjí tříbarevné.
Kdyby jste měl fotečku myslím že nejen já se rád podívám. Černobílé Orpingtonky sem ještě neviděl a rád bych to napravil
frikmon
napsal(a):
Mám jen kuřata, kohouta už nemám, matky byly trojbarevné až vyrostou a budou připomínat orpiny tak rád nafotím a ukážu jelikož to budou fakt majestátná zvířata-já jim pracovně říkám mamuti
Jé teď koukám že máte i Bressky. Odkud je máte a budete mít na přes rok vajíčka na prodej nebo letos kuřata? Sháním šedé ale takové ty co mají bílé krky a zbytek je šedě krolenatý. Vlastně novou krev budu potřebovat i k černým a bílým a ty splešové se ní tak noc líbí. Asi pozdě shánět kuřata ale zkusit sem to musel...
Bressky šedé nemám, modré, černé a splash ano ale jen kohouty od bílých i 5 kuřic. Na rok je asi dělat nebudu budou mladé.
Jinak jsem ukořistil 2 fotky mamutů ale chvilku to nepostojí ale snad je ten rozdíl patrnný. jsou to dva stejně staří 6ti týdení kohouti.
Krásné dopoledne, u mě to musí kytičky všechny zvládnout na férovku, ty které to nezvládnou, jsou nahrazeny odolnějším druhem .Však je jich více jak lidí a i lidé jsou nahraditelní, jen o tom někteří neví .Jinak se jim tu a tam snažím pomoci, ale většinou při tom nadělám více škody, než užitku, tak to raději nechávám na moudrou matičku přírodu.
honzapm
napsal(a):
Olánku, na růže si ještě musíte počkat. Chládek je až v sobotu.
No a tady na horách teprva kvetou šeříky, zatímco Kačíkačka už zvesela
mlsá třešně s mlíkem.
Začátku, no ale krása střídá nádheru. Ty soudružky mladé rodobarvé vlašky
jsou nádherné, safra, to jsou ale šlechtičny. Žádný bryndák nezůstal suchý.
Čertoško, jste šikovná a čiperná, zdravíme a máváme.
A.
Zdravím.
Tak já taky napíšu, co tu chováme i když proti ostatním jsem žabař.
Dvě psí holky Kačenka (westík) a Tára (voříšek,14 let a není na tom momentálně moc dobře).
Kočka Emilka,13 slepic a 6 běžců.
A nějaká ta fotečka.
Pro zajímavost dávám fotku, co dokáže růže. Je to až nahoře ve štítu staré chalupy, co máme na pozemku.
Na začátku května (2.5.) se slepička Blaženka nemohla postavit na jednu nohu. Pár dní jsem ji měla doma v krabici. Žrala a jinak se zdála být v pořádku. Skoro každý den snesla vajíčko. Po pár dnech už chodila, ale na nohu napadala. Asi za další dva dny přestala chodit úplně.
Vím, že by mi hned každý radil polívku nebo aspoň papriku, ale chtěla jsem jí dát šanci.
Trvalo to opravdu dlouho a už jsem si myslela, že to vzdáme. Ale Blaženka pořád vypadala pěkně, žrala a dál snášela. Každý den jsem ji odnesla ven do trávy a večer do bedýnky. Občas se odšourala pomocí křídel o pár metrů dál.
Když chtěla snést vajíčko, tak třeba do záhonu s kytkama. Před asi 14ti dny se postavila a zkoušela udělat nějaký krůček. Nohy se jí podlamovaly, po chvilce už zase seděla. Ale pomalu se to zlepšovalo. Podařilo se jí i dostat do kurníku, aby snesla vajíčko. Držela se stranou od ostatních starších slepic, tak byla u mladých. Pak najednou začala chodit.
Zpočátku dělala jen malé krůčky. Včera jsem vytáhla manžela ke slepicím, ať se na Blaženku podívá, nepoznal ji. Zaměnil ji za jinou, podobnou slepici.
To ale nemění nic na tom, že Blaženka chodí! A skoro nic není vidět.
Tak, to byla taková čtvrteční pohádka pro citlivé chovatele, kteří nechtějí hned všechno řešit sekerou a o tom, že trpělivost růže přináší... teda vajíčka.
Tak to Blaženku javorko pozdravuj. Klobouk dolů za trpělivost.
My jsme akorát dneska zabíjeli jehně, které už týden kulhalo a bylo vidět, že neohýbá kloub nohy. Je těžké říct, jestli by se to zlepšilo nebo ne když člověk není veterinář. Nebo jestli to zvíře nebolí už moc, aby to nehraničilo s trápením. No my to vyřešili takhle, protože to bylo jehně stejnak určené k zabití, jméno nemělo velké bylo už dost. Dopředu mělo jasný osud.
Děkuju, vyřídím.
Vždycky to dobře nedopadne, to je jasné.
Já teď momentálně řeším naši čtrnáctiletou fenkuTáru. Taky ji nechci trápit. Vím, že jen cesta na veterinu by byla pro ní stresující. Doufám, že nic moc nebolí. Spíš jen leží a většinu dne prospí. Ale skoro nežere. A to dostává kuře s rýží a mrkvičkou. Ale na mleté masíčko, nebo piškotek se nechá přemluvit. Ven si dojde i na krátkou procházku, ale jinak nic moc.
Je strašně hodná. Dcera ji zachránila před útulkem a je taková vděčná.
Jehněčí je lahůdka, to se pomějete.
Javorko měli jsme podobné starosti máme labradora Danečka 8 let během dvou měsíců přestal
skoro chodit u veterináře udělaly rengen a má srůsty na páteři - spondylózu prý to nejde léčit jen zmírnit bolesti nasadily jsme léky a prý jestli se to nezlepší do týdne tak by bylo nejlepší ho uspat at se netrápí. Hooodně zhubnu ale po týdnu změna normálně chodí né daleko ale ůplně jinej pes dnes jsme byli na rybníku koupat, léky má teda už napořád tak držíme palce. Sedí nám malá rousná.
Javorko,
než jsem pořídil nynější naše dva kluky(Ričouny) měl jse Dobrmana, ve 13 také srůsty na páteři. Také pod prášky tlumící bolest až do konce. Měl krásnej život a do doby dokud byl ok(jedl, bylo vidět, že ho to nijak zásadně nebolí jsem nad konečným řešením nepřemýšlel. Pak přišla doba kdy to začalo jít z kopce až k noci co se mě začal točit na zahradě a já jel k veterináři se s ním rozloučit. Po dojezdu tam jako by ožil, bystré oko, reagoval a veterinářka říká: "no je starý, ale to ho opravdu chcete nechat utratit"?
Sebral jsem psa a jeli jsme domů. V té chvíli jsem si připadal hrozně. Ale dopoledne mě Dark odešel a to v bolestech a s dlouhým čekáním na veterináře/ asi hodina. To co si prožil on i já už nikdy nebudu opakovat. To si nikdo nezaslouží. Poučení pro mě zní...já svého psa nejlépe znám a když se rozhodnu prostě to už dotáhnu do konce.
Držím palce
Honza.
Ak môžem, pridám aj ja pár skúseností s naším BAX-om. Bol to Zlatý retriever, dožil sa 15,5 roka a pochovali sme ho pred 2 týždňami. Keby sme ho po prvých problémoch (tradičný problém - bedrové kĺby zadných nôh) dali utratiť, žil by možno 10 rokov. To je často aj vek, keď mnoho psov po prvých problémoch so zdravím a hlavne s egom svojich majiteľov, skončí svoju životnú púť. Už to nie je nič, s čím sa dá chváliť, pribúdajú zdravotné problémy a náklady na život psa. Ale pokiaľ je pes "členom rodiny" (a takmer každý pes na to má všetky predpoklady - čo sa o majiteľoch často hovoriť nedá), tak sme s ním v dobrom i zlom, v zdraví i chorobe. Ak hydinu zabijeme po dosiahnutí veku, v ktorom prestáva prináša úžitok, je to asi normálne. Ale pes "prináša úžitok" až do svojej smrti.
Tieto riadky nepíšem pravidelným prispievateľom tejto diskusie (ste mnohí "chovatelia všetkého možného" a určite to robíte aj z lásky ku zvieratám), ale skôr občasným zvedavcom na týchto stránkach.
Prajem všetkým majiteľom starších zvierat veľa láskavej trpezlivosti pri starostlivosti o týchto "členov rodiny".
Pridávam foto nášho Baxa - 14,5-ročného "pomocníka" pri sušení sena.
JJ, tonči - tohle známe - naše feňule, výstavní, uchovněná - měla ruplý vaz v koleni. Operace, komplikace - prasklý implantát - reoperace, do roka další vaz - rok byl pes na vodítku s omezeným pohybem a zvýšenou péčí, a to nemluvím o tom, co to stálo - dneska je to krásný, spokojený pes. Samozřejmě o nějakých štěňatech nemůže být ani řeči. Pejsek - výstavní kus - junioršampion ČR - infarkt míchy, ochrnutí na zadní nohu - magnetická rezonance, hospitalizace na klinice, cvičení doma (hodně dlouho) - dneska chodí, sice zůstaly následky, nohu vyhazuje, ale přežil, a svoji "práci" - být členem smečky, společníkem a hlídačem zvládá skvěle. Ani v jednom případě jsme neuvažovali, že bychom těm našim pejskům tu péči neposkytli a nechali je odejít. A tak to bylo vždy i u předešlých hafošů. Vždy dostali potřebnou péči.
Všechny zdravím a děkuji za příspěvky o psích kamarádech.
Naše Tára si klidně pochrupkává v pelíšku. Zase si vzala kousek mletého masa a piškotek. Ale hlavně je úplně v pohodě, což minulé dny nebyla. Připadala nám taková vystresovaná. Pořád rychle dýchala, což dělá už několik let, když se něco zvláštního děje. Veterinář říkal, že to bude neurologického původu. Snad to bude zase dobré a bude trochu víc žrát.
Ona ta horka pro starého psa taky nejsou nic moc. V noci se nám pěkně zalilo, ochladilo se, a už zase svítí...
Přeji krásný den
Zdravim, tak Rozarka dneska sedi 28. den. Vsech 7 vajicek plnych. Tak snad se nejakeho bezecka dockame. Otazka pro zahradniky, co to je? Po odkvetu cerne bobule podobne ostruzinam. Strasny plevel, ale krasny. Snad to neni jedovate, maji to bezci u jezirka. Capice.
Http://www.ifauna.cz/drubez/diskuse/detail/3317693/cervnova-t#odpovedet takže jsem našla jsou dva druhy.
Tak ještě jedna chyba http://prima-receptar.cz/licidlo-jedle-a-licidlo-americke/.
Naše no s papíry po výborných rodičích a s velkými plány v půl roce u prvního veterináře zanedbaný zánět dělohy, po dlouhém a nákladném léčení přecházející operací všechno v pořádku. Tři týdny po uzdravení si takhle v noci poslouchám zvuky z okna, a slyším divné dýchání, taky jo, okamžitý start ve tři v noci na kliniku, tam už téměř bez známek života, diagnóza zamotaný žaludek ale úplně, okamžitá operace téměř bez jistého úspěchu. Naštěstí ok. Růst již po tom všem nebyl takový zůstala menší, ale moč drží a tak dále. Po nějakých detailech a částem zánětu uší a tak dále v sedmi letech rakovina na dosti městech těla, operace nákladná a náročná kdy krom nádorů přišla i o kusy těla kolem pro jistotu. Dobrý až na Dlouhé hojení atd. Vydrželo to dva roky a máme to na části těla zpátky..Doktor říkal zatím sledovat.. Holkám bude devět let, tato si opravdu život prošla těžce a my s ni. Druhá byla stále v pořádku krom žláz konečníku a jejich ucpávání. Na stará kolena se ji udělal nádor za přední nohou který je i součástí hlavního svalu, náročne a téměř nemožné bez následků. Bohužel se to zvětšuje
Ale že by mne napadlo dávat injekce? Minulou no mi v noci někdo otrávil, bohužel jsem večer nic neviděl a ráno jsem ji našel, pes bez viditelných následků stáří. Začínal jsem na oříškovy kterého jsem dostal za vysvědčení v první třídě od dědy. Bylo mu nějakých 17 let když otrávená mu život vzala, nějak ji asi Ruplo. Snaha a operace téměř s nulovým výhledem proběhla, tři dny spala potom to chudák vzdala
Když někde Vidim psy bez péče nebo jak se jim ubližuje, hned bych to samé udělal majitelům..
No nic.
Čertoška
napsal(a):
Tak ještě jedna chyba http://prima-receptar.cz/licidlo-jedle-a-licidlo-americke/.
Moc diky, tak mame licidlo jedle, dle popisu na odkazu.
Kdo žije se zvířaty delší dobu a nezáleží na tom, zda je to tzv.hloupá slípka či něco vyšlechtěného, dobře ví, že každé zvíře je originál stejně jako lidé.Mám teď po odchodu do důchodu koupených 6 slepiček, zde odsuzovaných hybridek, ale i mezi nimi jsou různé osobnosti, např.tuctovky, kápa, bázlivky, šlechtičny atd.Znám každou z nich, ale bojím se dávat jim jména.Kromě toho se asi už nikdy nenaučím zabíjení pro maso, takže nemám šanci se chovu věnovat v takové míře, jaká by se mi líbila.
Přiznám se, že některé příspěvky zde uvedené ohledně domácích mazlíčků jsem obrečela, asi to znáte všichni tady.Nejsme zase takoví tvrďáci, jaké ze sebe naoko děláme.
Oljo, to jsme na tom stejně. Nedovedu si představit, že bych snědla svoji slepici, nebo ji škubala...
To bych asi u toho brečela .
Vegetarián nejsem, ale ten vztah si k nim vytvořím, ať mají jména nebo ne. Proto nechci ani malá kuřátka i když by se mi to moc líbilo. Co by pak bylo s kohoutky?
Ach jo Javorko, právě kvůli tomu mám z loňských kuřátek dva kohoutky.Oba honí slípky jako diví, ten černý ovšem opatrně, aby ho hempšírák neviděl.Ten má ovšem očka všude, v případě potřeby přeběhne louku jako ohnivá čára.Zobák vpředu, péra vlají o metr dále.Nemůžu říct, že by si to slípky užívaly, právě naopak.Kde můžou se schovají ve vysoké trávě a vylezou jen když vyjdu na zahradu a zavolám.
Chovatelství bohužel má i takovou stránku, že redukce musí být. Dlouho jsem nechtěl králíky, kdo to zabije? I když jsem to uměl. Nicméně na straně druhé jsem chtěl pro malou domácí maso, no a už to bylo, sice nic moc pocit pomalu co zvíře to omluva do nebe, ale? Je to tak
Kohouti a nebo nemocná či jinak deformovaná drůbež to samé. Jinak to nejde
Když jsem poprvé zabíjel kachnu která tu rok běhala? Nemusím jistě vysvětlovat. Ale pokud chci zvířata Mít musím se umět i s nimi rozloučit.
V tomhle mám asi trošku výhodu - coby dítko školou povinné jsem každý volný čas trávila u babičky, která měla hospodářství, takže jsem byla vedená k tomu, že se většina zvířat chovala na jídlo. Ale zároveň i k úctě k živému tvoru. Takže mi nedělá problém králíka, slípku, ... atd zabít. Vždy dotyčné zvíře posílám do zvířecího nebíčka (asi jsem praštěná ). Proto zvířatům nedávám jména. A když výjimečně ano, tak pak skončí u někoho jiného
skodovak
napsal(a):
Chovatelství bohužel má i takovou stránku, že redukce musí být. Dlouho jsem nechtěl králíky, kdo to zabije? I když jsem to uměl. Nicméně na straně druhé jsem chtěl pro malou domácí maso, no a už to bylo, sice nic moc pocit pomalu co zvíře to omluva do nebe, ale? Je to tak
Kohouti a nebo nemocná či jinak deformovaná drůbež to samé. Jinak to nejde
Když jsem poprvé zabíjel kachnu která tu rok běhala? Nemusím jistě vysvětlovat. Ale pokud chci zvířata Mít musím se umět i s nimi rozloučit.
Člověk to rozumem chápe, ale city si dělají stejně své.Moje máma vyrůstala ve velkém hospodářství, od dětství viděla zabíjení zvířat pro užitek a přišlo jí to úplně normální a v pohodě.Já už byla jiná sorta.Nechápala jsem, že se mazlí s ovečkou, husičkou, králíkem či slepicí a pak jim klidně zatne tipec.Vždy, když se chystal oběd z králíka, jsem se utíkala schovat do domu, abych neslyšela to zděšené pískání.Na to si asi nikdy nezvyknu bohužel.
mykop

XXX.XXX.118.85
Zdravim, vidim, ze Vas tu je pozehnane chovatelov na urovni so skusenostami, prosim nevedeli by ste sa vyjadrit k mojej teme? Zaujimal by ma nazor verejnosti ale nejak verejnost nekomunikuje, je zial smutne kam sa chovatelstvo ako take posuva, pei osobnych pohovoroch sa kazdy tvari ze nic podobne nezazil pri tom od veterinara viem ze to riesi skoro kazdy druhy chovatel, je to tema vdaka ktorej by sme vedeli predist dotazom ohladne kychajucej hydiny, tak dakujem za kazdy nazor https://www.ifauna.cz/drubez/diskuse/detail/3322821/chovatelia-cistokrvnej-hydiny-a-mykoplazma#a3323689.
Dobré sobotní ráno.
Naštěstí u našich bylo spousta zvířat, tak mi tyhle zabíjecí věci přišly normální. Pískací králík byl výjimečně, když ho děda neklepnul správně napoprvé. Museli jsme jako děti míchat krev u zabijačky, podávat háky při stahování králíků, škubali jsme holoubata. Takže mi přijde úplně normální, že když si chce člověk "vyrobit" domácí maso, tak to zvíře na konci jeho životní poutě musí zabít.
Na rozdíl od balíčků masa co koupí v hypermarketu je to víc osobní. A na rozdíl od velkochovů si můžu říkat, že u mě mělo zvíře lepší wellness a jeho život byl ukončen humánním způsobem s minimem stresu.
olja
napsal(a):
Ach jo Javorko, právě kvůli tomu mám z loňských kuřátek dva kohoutky.Oba honí slípky jako diví, ten černý ovšem opatrně, aby ho hempšírák neviděl.Ten má ovšem očka všude, v případě potřeby přeběhne louku jako ohnivá čára.Zobák vpředu, péra vlají o metr dále.Nemůžu říct, že by si to slípky užívaly, právě naopak.Kde můžou se schovají ve vysoké trávě a vylezou jen když vyjdu na zahradu a zavolám.
Oljo a na fotce by měl být hempšírák? To má na hempšíráka trochu divnej hřebínek...
Hezké sobotní ránko.
Trošku foteček drůbeže, abyste neřekli, že dávám jenom psy.
Damianci mají dneska týden, ta větší zhruba 5 týdnů. Husy něco přes 2 měsíce.
Já jsem jako dítě viděla pár slepic jen u babičky a děda měl králíky. Ale u zabíjení jsem nikdy nebyla. Tak není divu, že nemám k chovatelství ten správný přístup. Neměla jsem ani psa, dovolili mi jen morče. A u babičky jsem měla kocoura.
Prvního psa jsem si pořídila, až když ho chtěly moje děti. No, a i ty slepice byly vlastně náhodou. V podstatě jsem se jich ujala, když se neteř rozešla se svým klukem. Odstěhoval se zpátky do Prahy, ale krátce před tím koupili kurník a pořídili pár slepic. Přestěhovali jsme to všechno k nám. Kachny a bažanti šli na jiný dvorek.
Já jsem už delší dobu o chovu slepic uvažovala, ale nebýt téhle náhody, tak se asi nerozhoupám.
Netušila jsem, že jsou nějaké hybridní slepice. To jsem se dozvěděla, až když jsem se ptala, co mě to vlastně přivezli. Byly mezi nimi i dvě Brakelky.
Můj muž mým nápadem nebyl nadšený, taky vyrůstal v Praze.
Musím říct, že mě to moc baví i když ze mě ta správná chovatelka asi nikdy nebude.
Našla jsem fotku, kde jsou babičky slepice a já. Mohlo mě být tak 15.
javorka
napsal(a):
Já jsem jako dítě viděla pár slepic jen u babičky a děda měl králíky. Ale u zabíjení jsem nikdy nebyla. Tak není divu, že nemám k chovatelství ten správný přístup. Neměla jsem ani psa, dovolili mi jen morče. A u babičky jsem měla kocoura.
Prvního psa jsem si pořídila, až když ho chtěly moje děti. No, a i ty slepice byly vlastně náhodou. V podstatě jsem se jich ujala, když se neteř rozešla se svým klukem. Odstěhoval se zpátky do Prahy, ale krátce před tím koupili kurník a pořídili pár slepic. Přestěhovali jsme to všechno k nám. Kachny a bažanti šli na jiný dvorek.
Já jsem už delší dobu o chovu slepic uvažovala, ale nebýt téhle náhody, tak se asi nerozhoupám.
Netušila jsem, že jsou nějaké hybridní slepice. To jsem se dozvěděla, až když jsem se ptala, co mě to vlastně přivezli. Byly mezi nimi i dvě Brakelky.
Musím říct, že mě to moc baví i když ze mě ta správná chovatelka asi nikdy nebude.
To teda byl správný impuls ve správnou dobu.
skodovak
napsal(a):
Nevím tedy co je špatně ale králíci mi při zabijení nepískají ani to u nás nepamatuji, na rozdíl od souseda.
Ti králíci nepískali při zabíjení, ale když je mamka tahala ven z králíkárny, tak se bránili jakoby věděli co se chystá.Každopádně je to dodnes pro mě problém a brání mi to v rozšíření chovu.Můj tchán mi chce předat chov králíků, má nějaké krásné plemeno, ale já zatím nenašla odvahu, i když bych ráda.
olja
napsal(a):
Ti králíci nepískali při zabíjení, ale když je mamka tahala ven z králíkárny, tak se bránili jakoby věděli co se chystá.Každopádně je to dodnes pro mě problém a brání mi to v rozšíření chovu.Můj tchán mi chce předat chov králíků, má nějaké krásné plemeno, ale já zatím nenašla odvahu, i když bych ráda.
No, pískání neznám tak ani tak, králík se chytí za záda tak aby jeho tělo vytvářelo číslici 6 a to je dokázáno že je to pro něj nejlepší a nic ho nebolí. Žádný za uši a podobné vymoženosti. je to o přístupu každého jedince. Nebojte se, vždyť je škoda to prodat. Jen se naučit je chovat, není to ze začátku s krmením tak úplně jednoduché, je to celkem citlivy strávník.
javorka
napsal(a):
No podívejme, melounek, siestička pěkná slečna...